Gyerektartás és láthatás

sió # 2010.01.27. 17:53

„Az ügyvédje nem köteles veled kapcsolatot tartani, illetőleg ő leginkább írásban komminikál – és azt is elsősorban a bíróság felé az egyes beadványokban.
Külön írva: egy válás és az az utáni rövidebb-hosszabb évek időszaka -mármint amikor közös gyermek van- legtöbbször a másik idegi kicsínálásáról szól (…) tenni ellene nemigen van mit.”

Az lehet hogy kapcsolatot nem köteles velem tartani, de ha vesszük a per tárgyát, akkor a megoldást legjobb tudása szerint elő kellene segítenie! Hiszen egy gyerek érdekeiről beszélünk! Ezt, pedig úgy tehetné, meg ha nem hosszú perre számítva elhúzza az egészet, hanem becsületes módon javasolja megbízójának, hogy le kell ülni, és tisztázni kell Ezek után, a bíróságon teljesen mindegy, az hogy kinek a hibájából romlott meg a kapcsolat. Az ingóságok teljesedésbe mentek a vagyont nem hozta be, tehát marad a gyerek.
/egyébként pont ma volt hogy felhívtam az irodáját, és kértem, a saját hangján szólt bele a telefonba hogy nem tudom adni az ügyvédnőt/ lehet hogy többes személyiség ez is, eztán két marhával kell vívnom?
Tényleg. Ha elhelyezésre kerül a gyerek, akkor mi értelme van továbbvinni az egészet? Vajon miért nem ismeri fel ezt egy bíró? Ha továbbmegy a dolog, akkor szerintem nálunk úgy el fog, /még jobban/ mérgesedni a helyzet, hogy semminemű kommunikáció nem várható utána. De mégis kellene, mert van a kis pocok. A két szülőnek viszont beszélni kelleneegymással.
Ördögi kör.
Tényleg alperesként hivatkozhatok, arra hogy mindent megtettem a megállapodás érdekében amit meg lehet tenni, de a felperes szándékosan húzza az időt, és az állandóságra apellálva próbálja manipulálni a bíróságot?
Vagy. Megemlíthetem-e azt, hogy hibás keresetet nyújtott be a felperes a válás kezdetén, mert legjobb tudásom szerint tájékoztatni kellet, volna a bíróságot, arról hogy volt –e segítő harmadik fél /mediátor/ igénybe véve a kereset beadása előtt? A válasz igen volt. Viszont ez nincs megemlítve sehol sem.
Miért akarom mindezt? Mert 6 tárgyalás volt. Tiszta szívemből szeretnék megállapodni, de az egyoldalú diktátumot nem tudom elfogadni a kisfiam érdekében, mert az kirekesztene a további életéből. A perköltség viszont nő, és még egy tanú sem volt meghallgatva. Könnyen elmegyünk számításaim szerint 4-5 százezerig, és ott általában az győz, akinél elhelyezik a gyereket. Magamat, pedig nem ringatom álomba, harcolok kicsit don-kihótésan, de esélyem nem sok van a gyerekre. Legalábbis az elfogult bírói gyakorlatot szem előtt tartva. Perzse szerencsém lehet, és bízok benne, hogy lesz is!
Namármost ha elölről kezdenénk, akkor nem vesznénk össze annyira, hogy a megállapodásnak a szikrája sem merüljön fel többet!

monalisa1 # 2010.01.27. 17:03

Sió!

A t.díj fizetés módjával kapcsolatban nem az a lényeg hogy neked legyen bankszámlád hanem hogy őneki, mert elég havi egy alkalommal bemenni a bankfiókba és arra a számlára befizetni az aktuális t.díjat. Vagy postán add fel neki a pénzt. Szóval a lényeg hogy a mindenkori utalásról legyen hivatalos bizonylatod.

Az anyukád által személyesen átadott összeget is simán le fogja tagadni - majd meglátog...

Az ügyvédje nem köteles veled kapcsolatot tartani, illetőleg ő leginkább írásban komminikál - és azt is elsősorban a bíróság felé az egyes beadványokban.

Külön írva: egy válás és az az utáni rövidebb-hosszabb évek időszaka -mármint amikor közös gyermek van- legtöbbször a másik idegi kicsínálásáról szól (...) tenni ellene nemigen van mit.

"Mona"
laikus hozzászóló

Apuka_2009 # 2010.01.27. 15:08

Kedves sio!

Az erőszak csak az ő részéről fegyver. Él is vele. Legalább is a lelki részével.
Én nem élek vele. Nem tudok. Egyenlőre. :)
Én bemegyek inkább a gyh-ba. Ott legalább minden "hivatalos".
Éljen Mária országa, éljenek a NŐK!
Persze imádom őket.
Fejleményekről tudósítok.

sió # 2010.01.27. 14:39

még egyszer felteszem a kérdéseket.

A jelen helyzet.
Alapvetően azt gondoltam mindig hogy tudok bánni az emberekkel, de most ez nem megy.
Tehát képtelenség kommunikálni a feleségemmel. Nem veszi fel a telefont, ha felveszi a harmincadik hívás után, akkor mond egy napot, amikor elvihetem a gyereket. Amit ő egyedül eldöntött! És kész. Amikor visszaviszem a gyereket, nem kommunikál, még csak nem is köszön. A gyerek előtt leszólja azt az ajándékot, pl. amit tőlem kapott, és simán „ilyen szart veszel a gyereknek” beszólásig terjed a szókincse.

Az e havi gyerektartást nem veszi át, majd a bíróság, amit megítél. Mondja. Mivel nincs bankszámlám, így az első perctől kezdve édesanyám adta neki oda, nehogy letagadja az átvételt. Ha tehát nem veszi át, akkor mi van?

Az ügyvédjét is próbáltam elérni, nem kommunikál. Mint egy ötéves gyerek lerakja a telefont.
Vagy letagadja saját magát! /ehhez mondjuk, nem tudom hogy pofa kell-e, vagy elég hülyének lenni!/
Ez nekem valahogy lelki kiéheztetésre kezd emlékeztetni. Szerintem arra várnak, hogy meggondolatlanságot kövessek el, és ezt fel tudják ellenem használni majd anno.
Amíg nincs ideiglenes elhelyezés sem, addig úgy tudom joga van mindkét szülőnek elvinni a bölcsiből a gyereket. Ha ezt megteszem, az ideiglenes kimondása előtt, ezt vajon felhasználhatják ellenem? Gondoltam rá hogy előre jelzem neki, sms-ben, mivel a telefont nem veszi fel, és azt is leírom neki, hol leszünk.

Kezd herótom lenni az egésztől, hogy őszinte legyek. Ha van szeme a bíróságnak, /remélem, van!/ akkor meglátja, hogy kinél volna jobb helyen a gyerek! Egy biztos: így nem lehet leélni egy életet. Azt nem lehet megengedni, hogy egy végül is vadidegen ember diktáljon csak azért mert most nála van a gyerek!

sió # 2010.01.27. 14:37

apuka.

Hát én maximálisan átérzem a problémádat. Azonban az, amit leírtál, megoldásként rád is hárul. Neked is erősnek kell lenned!
A te fiad a te fiad. Tudom, hogy lesz itt olyan ügyvéd aki elítél azért amit most mondok, de nekem bizony a jóisten sem mondta volna hogy nem mehetek be a fiamhoz! Kommandóst hív? Habár ha ide eljutottam volna valaha, akkor a wc-ben símán lerendeztem volna a dolgot.
Mint ahogy lerendeztem az új” apukával is. Többször kellet neki szólnom, mire megértette hogy az én kisfiam az én kisfiam. Nem kér, nem jelent, és nem nevel. Nyomatékosítottam benne hogy mindez nem vezetne jó eredményre. Persze egy ujjal sem bántottam volna, az nem azén világom. De ő engem nem ismer. Ezt használd ki te is. Ne szarj be tőle.
Ha van fejlemény írd meg, kíváncsi vagyok hogy alakulnak a dolgok. Tudod az nagyon zavar, hogy Elnőisedett az egész gyámügy, a családjogi bírók az utolsó szálig nők. Nők a tanító nénik, de nők az ovonénik is! Nő ül minden hivatalban, és nő mondja meg az arcodba esetleg a munkahelyeden is hogy hülye vagy amiért harcolsz a gyerekért. Nőknek kell férfit faragni a kisfiúkból, és nők vannak az én kisfiam körül is! Talán túl sokan! /számszerint öten!/ Nem vagyok nőellenes, de ezt az egészet mi férfiak nagyon elrontottuk.

Apuka_2009 # 2010.01.27. 14:25

Kedves kisokos!

Az ő beleegyezésük nélkül készített hangfelvétel megfelel? És ha visszavonta a beleegyezését?
Ördögi kör.
És az új apuka nem is azért nem engedte, mert a fiamat megviselné a látogatásom, hanem, mert én kb. fél éve a gyh-hoz hívattam be őket a láthatás nem megfelelő betartása végett. És ezt emlegette fel.
Persze ez hosszabb történet, mivel párcsere történt.

Esetleg könyvkiadót keresek, aki kiadná az elmúlt 3 év történéseit. Megérné. Bestseller lenne. És sajnos kéthetente a folytatás mindig garantált.

kisokos # 2010.01.27. 14:22

medina87,

ha nincs szabályozva a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás, akkor mindkettőtöknek ugyanolyan jogai vannak a gyerekkel kapcsolatban. Ezen nem változtat, hogy a gyermek házasságból, v élettársi kapcsolatból született.
A vitátokat orvosolhatjátok peres úton, vagy kérhetitek a gyh-t, hogy szabályozza a kapcsolattartást. Megpróbálhattok ti is egyezségre jutni magatok, vagy közvetítő segítségével. Szerintem tájékozódj előbb minden lehetőség előnyét-hátrányát illetően, és utána válaszd azt, ami szerinted neked és a kislányodnak a legjobb.

medina87,

ha nincs szabályozva a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás, akkor mindkettőtöknek ugyanolyan jogai vannak a gyerekkel kapcsolatban. Ezen nem változtat, hogy a gyermek házasságból, v élettársi kapcsolatból született.
A vitátokat orvosolhatjátok peres úton, vagy kérhetitek a gyh-t, hogy szabályozza a kapcsolattartást. Megpróbálhattok ti is egyezségre jutni magatok, vagy közvetítő segítségével. Szerintem tájékozódj előbb minden lehetőség előnyét-hátrányát illetően, és utána válaszd azt, ami szerinted neked és a kislányodnak a legjobb.

medina87,

kisokos # 2010.01.27. 14:21

medina87,

kisokos # 2010.01.27. 14:21

medina87,

medina87 # 2010.01.27. 14:09

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A problémám a következő: a volt párommal van egy 2,5 éves kislányunk, de nem engedi, h elvigyem a gyereket. Úgy gondolom, hogy neki nincs ehhez joga, nekem viszont jogom van a láthatásra. Ehhez azonban tudni kell a következőket: Először is nem voltunk házasok. Másodsorban 4 hónapja nem tudtam fizetni a gyerektartást, mert munkanélküli lettem, de a volt párommal volt egy közös autónk, ami után maradt hitel a nyakunkon és megegyeztünk, hogy azt fizetem, mert egyszerre nem megy a kettő (gyerektartás+hitel), de nem írásban egyeztünk meg. Nincs is ebből probléma, mert nem követelőzik, nem pereskedik, de mindenféle kifogásokat keres, hogy miért nem hozhatom el a kislányomat, például: nem vihetem haza, mert az édesanyámmal élek és ők nincsenek jóban. A másik, hogy a gyereknek van egy kialakult életvitele, amit nem kéne megbolygatni. Ez úgy néz ki, hogy a gyerekért vagy a volt párom barátnője megy a bölcsődébe, vagy a testvére, és amikor hazaér munkából akkor megy érte 5-6 körül. (A gyámhivatalnál nem jártunk még ez ügyben)
Az meg nem megoldás, hogy estére felmenjek a kislányomhoz, mert nagy a feszültség köztünk és nem akarom, hogy ezt érezze/lássa a gyerek. A kérdésem az lenne, hogy van-e ehhez joga, hogy megtagadja/korlátozza a láthatást (így, hogy nem fizetem a gyerektartást)? Tudom nagyon jól, hogy ezzel nekem akar ártani, de nem veszi észre, hogy ezzel a gyerekünknek is árt. Mit javasoltok, mit tegyek?
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Egy kétségbeesett apuka.

kisokos # 2010.01.27. 13:41

az új apuka nem engedi meg
Ezt nem az új apuka dönti el. Legfeljebb az anyuka. Elvileg tényleg nincs jogod a kapcsolattartásra a neked megítélt időn kívül, így a gyh nem tehet semmit. Persze mit tud tenni az új apuka, ha te nyilvános helyen figyelmen kívül hagyod az ő utasításait és váltasz néhány szót a fiaddal... Erőszakkal visszatart? Rendőrt hív? Feljelent a gyh-nál?
Azért legközelebb inkább olyan módon kommunikálj az anyával, hogy később igazolni tudd a beleegyezését.

kisokos # 2010.01.27. 13:41

az új apuka nem engedi meg
Ezt nem az új apuka dönti el. Legfeljebb az anyuka. Elvileg tényleg nincs jogod a kapcsolattartásra a neked megítélt időn kívül, így a gyh nem tehet semmit. Persze mit tud tenni az új apuka, ha te nyilvános helyen figyelmen kívül hagyod az ő utasításait és váltasz néhány szót a fiaddal... Erőszakkal visszatart? Rendőrt hív? Feljelent a gyh-nál?
Azért legközelebb inkább olyan módon kommunikálj az anyával, hogy később igazolni tudd a beleegyezését.

Apuka_2009 # 2010.01.27. 12:49

...és ma van a 4. születésnapja. Gondoltam viszek be neki valami apróságot, habár az ünneplés már megvolt a legutóbbi láthatáson.

Apuka_2009 # 2010.01.27. 12:45

Tegnap műtötték a fiamat orrmandulával. Szerettem volna bemenni hozzá, hogy meglátogassam. De az új apuka nem engedi meg. Bementem a gyámhivatalba, és ott mondták, hogy nincs jogom hozzá.
Előtte az anyuka azt mondta, hogy bemehetek. Le is beszéltük az időpontot és hogy mit vigyek be. Rá 10 percre hívott, hogy meggondolta magát. Majd az újdonsült apukával próbáltam megértetni, hogy csak 15 percet kérek!
Ennyi sem jár egy elvált apukának?
Csak mert fölvállaltam ezelőtt 2,5 évvel, hogy elválok? Ez a büntetés?
Elnézést, hogy kitört belőlem, de a könnyeimmel küszködve valahova le kellett írnom.
Elnézést.

monaco # 2010.01.27. 12:12

Sio, a gyerektartast postan is el tudod kuldeni, igy van rola bizonyitekod, hogy feladtad.

Az, hogy mikor van lathatas azt egy hatarozatban kell fixen meghatarozni, (lathatas, telefonos kapcsolattartas, potlas, nyari szunet stb...) igy nem lehet vita. Ha az egyik fel nem tartja be a masik mehet a Gyamra es kerhet vegrehajtast. Szoval jol meg kell gondolni, melyik idopont jo es be is tarthato, mert az elmaradt kapcsolattartast igazolni kell.

Monaco
(magan velemeny)

sió # 2010.01.27. 11:23

A jelen helyzet.
Alapvetően azt gondoltam mindig hogy tudok bánni az emberekkel, de most ez nem megy.
Tehát képtelenség kommunikálni a feleségemmel. Nem veszi fel a telefont, ha felveszi a harmincadik hívás után, akkor mond egy napot, amikor elvihetem a gyereket. Amit ő egyedül eldöntött! És kész. Amikor visszaviszem a gyereket, nem kommunikál, még csak nem is köszön. A gyerek előtt leszólja azt az ajándékot, pl. amit tőlem kapott, és simán „ilyen szart veszel a gyereknek” beszólásig terjed a szókincse.

Az e havi gyerektartást nem veszi át, majd a bíróság, amit megítél. Mondja. Mivel nincs bankszámlám, így az első perctől kezdve édesanyám adta neki oda, nehogy letagadja az átvételt. Ha tehát nem veszi át, akkor mi van?

Az ügyvédjét is próbáltam elérni, nem kommunikál. Mint egy ötéves gyerek lerakja a telefont.
Vagy letagadja saját magát! /ehhez mondjuk, nem tudom hogy pofa kell-e, vagy elég hülyének lenni!/
Ez nekem valahogy lelki kiéheztetésre kezd emlékeztetni. Szerintem arra várnak, hogy meggondolatlanságot kövessek el, és ezt fel tudják ellenem használni majd anno.
Amíg nincs ideiglenes elhelyezés sem, addig úgy tudom joga van mindkét szülőnek elvinni a bölcsiből a gyereket. Ha ezt megteszem, az ideiglenes kimondása előtt, ezt vajon felhasználhatják ellenem? Gondoltam rá hogy előre jelzem neki, sms-ben, mivel a telefont nem veszi fel, és azt is leírom neki, hol leszünk.

Kezd herótom lenni az egésztől, hogy őszinte legyek. Ha van szeme a bíróságnak, /remélem, van!/ akkor meglátja, hogy kinél volna jobb helyen a gyerek! Egy biztos: így nem lehet leélni egy életet. Azt nem lehet megengedni, hogy egy végül is vadidegen ember diktáljon csak azért mert most nála van a gyerek!

_Wasp_ # 2010.01.21. 16:04

Én ilyenkor értetlen pofát vágnék, és ha szót kapok megkérdezni, hogy hogy is érti ezt, mi a probléma, miért ne lehetne nálam is a gyermek, hiszen úgy jártam el ahogy elvárható, értesítettem az anyát, stb...

(remélem van ügyvéded, nem olvasok vissza, de egy ilyen súlyos következményekkel járó perbe belemenni ügyvéd nélkül több mint felelőtlenség. ha van, aki segítsen a perben, akkor pedig meg kéne fogadni a tanácsát, én drukkolok neked.)

Azt nem tartom valószínűnek, hogy ne lenne a másik félnek diplomája (a kamaránál kell érdeklődni), sőt neked jó is, ha csak féligképzett, és agresszív az illető. Te mindenesetre ne ess ki a szerepkörödből, csak azt bizonygasd, mennyire szereted a gyermeked, ő is téged, és milyen jó sora lesz nálad, mennyi törődést kaphat.

Az ellened felhozott vádak, ha könnyen cáfolhatók, akkor nagyon visszaüthetnek a másik félre, de nem biztos, hogy érdemes belemenni ilyen adok kapokba. Ezt tényleg az ügyvédedre kellene bízni, hogy megítélje.

...és reméld a legjobbakat, mi drukkolunk.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

sió # 2010.01.21. 14:24

az előzőhöz.

Idézek.

Hangsúlyozom. Nincs ideiglenes elhelyezés sem, tehát egyenlő jogunk van az anyával.

„Az alperes ………….. napján a közös kiskorú gyermeket a felperes hozzájárulása nélkül a bölcsödéből elvitte magával. Ez a felperesben rémületet keltett, az alperes magatartása kiszámíthatatlanná vált és bármi megtörténhetett volna. Az a körülmény hogy ideiglenes intézkedés hiányában az alperes továbbra is bármikor elviheti önhatalmúlag a ténylegesen a felperes gondozásában álló gyermeket, veszélyt hordoz magában, és megítélésünk szerint ellentétes a gyermek érdekeivel”

sió # 2010.01.21. 12:59

Megvolt a tárgyalás.
Mindketten benyújtottuk az ideiglenes elhelyezésre a kérelmet.
8 napon belül reflektálnunk kell egymás beadványára.
Nem idézem be amit ellenem írtak, de több mint vádló. Gyakorlatilag arról szól, hogy meg kell tőlem menteni a gyereket. /Nonszensz!/
Ezzel szemben én a tényeket írtam. Ahogy láttam tetszett a bíróságnak az egyszerű tényközlés, vádló hangvétel nélkül.
Új ügyvéd merült fel a másik oldalon. Igaz el nem jött a tárgyalásra, a neve mindenesetre ott van a beadványon.
Ami érdekesség, hogy nem találom sehol sem. Mintha nem létezne. Mintha nem is volna ügyvéd.
Azt kérdezném, hol lehet a neten ügyvédi szaknévsort megnézni, lehet hogy én nem voltam elég figyelmes. /Habár 2 órája keresem név alapján/
Mindenesetre egyre jobban érdekel az illető kiléte.
A tárgyalás után megkerestem, és próbáltam vele normális nexust kialakítani. És egy megállapodást tető alá hozni.
Hát én nem minősítek senkit sem, de ez egy akkora paraszt, amekkorát a föld nem látott.
Pár példa a beszólásai közül, amit röpke 3 percben kaptam tőle:
HE? AKKO MIT IS AKAR ITTEN? MINEK GYÜTT? MAJD ÉN MÖGMONDOM MI IS LÖSSZ ITTEN, stb.
Én eddig úgy tudtam, hogy az ügyvédek művelt emberek. Sőt én kizárólag művelt ügyvédet ismerek. Olyat, aki jól nevelt, tud viselkedni, van szókincse.
Ez mindenesetre szégyent hoz az ügyvédi hívatásra az fix.
Szóval ezért egyre jobban kezd izgatni a dolog, amilyen szerencsém van, még belefutok egy ecserin vett diplomába.
Előre is köszönöm.

ObudaFan # 2010.01.21. 10:47

Hogy milyen bizonyítás lesz, az attól függ, melyik fél mi vitat és mit nem.

MissLujzika # 2010.01.21. 10:13

És ilyenkor kijönnek ellenőrizni, hogy hogyan élünk, mekkora a ház stb.?Lujzi

MissLujzika # 2010.01.21. 10:13

És ilyenkor kijönnek ellenőrizni, hogy hogyan élünk, mekkora a ház stb.?Lujzi

_Wasp_ # 2010.01.21. 10:04

Té nyleg kicsi még a gyerek?
négy és fél éves gyermek általános esetben biztosan alkalmas rá, hogy a másik szülőnél aludjon.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása