Gyerektartás és láthatás

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.21. 17:06

Szép lehet...

groszfater@gmail.com # 2014.11.21. 12:40

Mit szerettél volna olvasni !?!?
Nem-csak okos vagy hanem szép is ???

Sixty # 2014.11.21. 12:34

Gratulalok ehhez a valaszhoz! Inkabb ne irt volna semmit!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.21. 12:01

Anyukának bele kellene nyugodnia, hogy a gyereknek két szülője van, és abbahagyni végre a háborút. Úgy lehet, a "cápa" ügyvédre szánt pénz jobban hasznosulnak, ha pszichiáterre, családsegítőre költené.

Sixty # 2014.11.21. 10:46

Senki senkit???

Sixty # 2014.11.20. 18:06

Az apa nem megfelelo modon viselkedik a lathatasok soran sem a gyermekkel, sem az anyaval. A lathatasi ido modositasat vagy elveteset szererne kerni. Az apanak nagyon jo ugyvedje van, barmit elhisz neki, holott hazugsag minden. Volt, h alkohol hatasa alatt allt, mikor a gyerekhez erkezett. Nem foglalkozik vele, csak van... effelek. Ilyen ugyhoz kellene vki, aki kiall es nyer ellenuk.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.20. 16:08

Mit szeretne elérni a fél?

Sixty # 2014.11.20. 11:56

Szeretnék seígítséget, ill. ajánlást kérni. Családjogi ügyvédre lenne szükségem Fejér megye vagy környékéről, lehet Budapest is, a lényeg, hogy "cápa" legyen. Gyermek láthatása, apa jogainak ügyéről lenne szó.

ObudaFan # 2014.11.16. 16:10

A megcsalásnak aztán semmi köze ahhoz, hogy utána a gyerekkel ki hogy tarthatja a kapcsolatot. Előrébb járhatnánk, ha úgy nagyjából leírnád, hogy mi volt ennek a határozatnak az indokolásában.

sanya078 # 2014.11.16. 10:55

Köszönöm a választ Kovács_Béla_Sándor

Ezt hogy a szüleimhez vihetem, és csak ott láthatom akkor sem értem, aki hajléktalan akkor annak nincs joga láthatni a gyermekét? Ha az elvitel jogával élhetek láthatáskor, akkor oda vihetem ahova akarom nem? vagy nem vihetem sétálni, játszóházba stb? csak kizárólag szüleimhez? Érdekes dolgok vannak azért valljuk be. Az anyuka is albérletben lakik, sőt a különmenéskor ő csalt meg bizonyíthatóan, és még nekem kell keretek közé szorulni? .........
üdv
Sándor

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.16. 08:12

Ha egyszer a bíróság így szabályozta a kapcsolattartást, akkor költői a kérdés, hogy lehet-e így szabályozni.

A kapcsolattartás elmaradására nem megfelelő ok, hogy a gyerek nem akarja. Az együttélő sülő felelőssége, hogy akarjon.
A kapcsolattartás szabályainak megszegése miatt a gyámhatóságnál lehet panaszt tenni.

sanya078 # 2014.11.15. 20:09

Tisztelt fórumozók.

Olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy, régi nóta anyuka csak párom volt, szétment tőlem, és elköltözött a lakásomból ami tulajdonom, pár ajtóval arrébb, és az új fickót odavitte. Én ezt nem bírtam nézni hogy más játszik a gyerekemmel, és elköltöztem vissza hol születtem, 80km-re arrébb, de a lakást mai napig fizetem tulajdonom, csak elbérlő lakik benne, de a lakcím kártyám oda szól, és papíron ott lakok még! Itt ahol lakom albérletbe vagyok egyenlőre. Nos anyuka egyből hozatott olyan láthatás módosítási dolgot, hogy mivel csak albérletben vagyok, így egy általa is fix-nek titulált jó helyre vihetem el, ami a szüleim lakása.
Elvitel jogával élek, és kérdem én hogy ezt megcsinálhassa, hogy nem adja oda a gyereket mert őszerinte nem a szüleimhez viszem hanem az elbérletembe!? Hozzáteszem, már volt hogy elment a szüleim háza előtt csak azért hogy ezt a dolgot lecsekkolja. A pótlás benne van a láthatás végzésben, de azt sem tartja be. Arra hivatkozik hogy a lányom nem akar velem jönni, azt mondja hogy nem, és ez ugye meg nem rajta múlik ha a lány azt mondja hogy nem! Hozzáteszem a lányom mindig a nyakamba ugrik! Mit lehet tenni, tényleg kikötheti hogy csak a szüleimhez vihetem, és máshova nem, és a pótlás ellenére hivatkozhat erre hogy a lány nem akar jönni velem, és nem az ü felelőssége ezek után?! A lányunk most volt 3 éves, és nincs igazából tudatában mit miért mond, csak mondja, amit mondanak neki, de ettől még okos :)
Kérem ha tudnak segítsenek, kihez forduljak, mit tehetek, hogy ne veszítsem el a lányommal való kapcsolattartást, és azt hogy megmaradjon a viszonyunk!
üdv
Sándor

ObudaFan # 2014.11.10. 21:43

Kinga1984

Ennél egy picit több konkrétum kellene.

ObudaFan # 2014.11.10. 21:38

mokuska2014

Köteles vagy.

mokuska2014 # 2014.11.08. 16:37

Tisztelt Fórumozók!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy olyan esetben ha az apukával nem élünk együtt, gyerektartást nem fizet, köteles vagyok e a gyermek láthatását megoldani? Terhességem alatt magamra hagyott majd mikor a gyermek megszületett 3 hónapos korában a nevére vette mondván szeretne kapcsolatot és kezdjünk újra mindent, de együtt nem éltünk, anyagilag sem támogatott, havonta 1-2 hétvégét töltöttünk együtt. Ezt igy tovább nem szeretném folytatni vele, tartásdíjat fizetni nem tud és nem is várom, csak új életet szeretnék kezdeni. Köszönöm szépen előre is az esetleges válaszokat!

Kinga1984 # 2014.11.06. 21:10

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Segítségét kérném azzal kapcsolatban hogy mit tehetnék volt férjemmel kapcsolatban. Idén márciusban váltunk el. Van egy közös gyermekünk. 3,5 éves kisfiú. Én nevelem. Egy hónappal ezelőtt költöztünk el a volt férjem házából. A költözés óta folyamatosan zaklat. Nem tetszett neki hogy milyen dolgokat vittem el ,akkor a rendőrséggel fenyegetett. A válási papírokban egyértelműen le van írva hogy fellebbezésnek helye nincs semmilyen ingóság követelésében. Azóta a gyámhatósággal is fenyeget. Hogy milyen szülő vagyok,hogy milyen penészes helyen neveltem a kisfiunkat. Stb. Gondolom ezen problémák sok elvált szülővel megestek. Kb egy hete írt hogy megteszi a szükséges lépéseket a hatóságok felé. Én jószívű voltam vele és sokat engedtem látni a gyermekünket. Ő kihasználta a jószívűségemet sokszor. A válási papírokban egyértelműen az van hogy kéthetente hétvégén szombat-vasárnap tudja elvinni a gyermekünket. Így kb 1 hónapja csak így láthatja a kisfiúnkat. Kérdésem az lenne hogy a volt férjemmel mit tehetnék? Tud ő bármiben ártani nekem? Olyan nagy kérés az hogy nyugodt,békés körülmények között nevelhessem fel a kisfiam? Segítségét előre is köszönöm! Kinga.

KrisztinaZs # 2014.11.05. 06:37

Köszönöm a választ!

Azért halasztom hogy inditsak valamit, mert fogalmam sincs hogy hol tartózkodik! Ha a rendőrségre mennék, az apaság miatt is keresnek?
Tudnék eljárást inditani azért:? Mert elvitt tőlem egy nem éppen olcsó laptopot, és nála maradt egy telefonom is, amit követeltem vissza tőle,, írta is hogy vissza adja!! Azóta sincs semmi!!
Ez a döntö, menjek e ellene rendőrségre!?

Válaszát köszönöm ismét

Kazelka # 2014.11.03. 15:04

KrisztinaZs

A családi jogállás rendezésére irányuló eljárás megindítását kérheted a gyámhivatalnál. A gyámhivatal az anya meghallgatásakor jegyzőkönyvbe foglalja mindazokat az adatokat, amelyek a későbbiekben az apaság megállapítása iránti per megindításához, vagy a képzelt személy apaként történő bejegyzéséhez szükségesek. Ha van apaként megnevezett férfi, a gyámhivatal őt is meghallgatja és, ha az apaság tényét nem vitatja, felhívja őt az apai elismerő nyilatkozat megtételére.

ObudaFan # 2014.11.02. 14:32

Kisvaki

Az reális, hogy legalább az elején felügyelt legyen a kapcsolattartás.

ObudaFan # 2014.11.02. 14:31

Ha jelentős a változás, akkor indítható 2 éven belül per a megváltoztatásra.

Fabyen82 # 2014.11.02. 14:08

Értem, és ha lemondott mindkét fél a fellebbezési jogáról? Akkor van valamilyen lehetőség per indításra két éven belül? Az én párom anyagi helyzete is változott, ezért kérdezem.

KrisztinaZs # 2014.11.02. 11:06

Tisztelt ügyvéd úr/ fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, ha kisfiam születése előtt az apa lelépett? Telefonon, interneten a kapcsolatot még tartotta velem egy ideig, aztán semmi hír.
Apasági nyilatkozatot nem tett, hiába igérgette hogy jön!
Kifogás volt mindig, hogy neki problémái lettek, amiről én nem tudok!
Kisfiam 1,5 éves, most jutottam el addig hogy jogi lépéseket tegyek, de nem tudom merre induljak el hogy gyorsan megtaláljam, ne legyen anyi gond, a pici ne szenvedje meg!Levelek vannak, melyben elismeri hogy az apukája, hogy hiányzik neki, nem értem miért nem keresi legalább a picúrt!
Tegyek feljelentést?
Menjek a gyámügyre?

Válaszukat előre is köszönöm: Krisztina

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.01. 21:05

Nem, ez így nem igaz.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.01. 21:05

A bírósági határozat két évig nem támadható, nem indítható új per, igaz?

Kisvaki # 2014.11.01. 14:29

Tisztelt Fórumozók!

Ha apuka fél éve elköltözött és azóta nem jött a gyermeket meglátogatni, majd fenyegetőzve bejelentkezik és minden áron elvinni szeretné, hétvégére mit tehetek? A gyermek 3,5 éves, épp elkezdte az ovi, rendszeresen beteg.Már a gyermek nem is emlegeti. Apuka 4,5 éves felfüggesztett börtön büntetést kapott nemrég, munkahelye van. De nem tudom hol lakik, lakcíme fiktív. Régebben hasonló fiktív cím miatt, közúti ellenőrzés során, elvitte a rendőrség, mivel körözve volt. Ne törjön pálcát felettem senki, de szeretném tudni, mik az én lehetőségeim. Azt szeretném tudni, hogy ha ő feljelent a gyámhatóságnál,és gyorsított láthatást kér, hivatkozhatok ezekre? Meg arra, hogy pár évvel ezelőtt öngyilkos akart lenni, amiről papír is van.(Idegileg kicsit labilis.) Mert rengeteg haragosa van, sokakat átvert. Kérhetem ilyen esetben a gyámhatóságot, hogy vizsgálják meg az életkörülményeit, hogy ne kapcsolják le pl útszélen, mikor a gyermek vele van. Esetleg a gyámhatóság felügyelete mellett lehet a láthatást lebonyolítani, legalább az elején? Ezeknek a dolgoknak mi a menete? A válaszokat előre is köszönöm.