Gyerektartás és láthatás

véső (törölt felhasználó) # 2007.11.04. 13:34

aztán mégis lesz olyan, hogy amint kettesben marad a kicsivel, elrabolja,”és mit csinál vele, megszoptatja?
A mediátor nem jós, viszont sokat tud segíteni, hármótok viszonyának rendezésében. Azt meg erősen ajánlom, hogy az olyan menetrendektől tartsd magad távol, mint amit mano80 javasol, ők azok akik kitermelik a társadalom számára a "válási-árvákat".
És részemről ennyi, kiszálltam.

mano80 # 2007.11.04. 14:27

Nézőpont kérdése hogy ki termeli ki a válási-árvákat... nem gondolom hogy azok az anyák akik szeretnék biztosítani a gyermekük számára a nyugodt életet. Ha az apa együttműködik és segítőkész akkor ugy gondolom nincs szükség ennyire komoly szabályozásra. De sajnos a tapasztalat az hogy sok apa csak örül ha megszabadul a felelősségtől, és ők azok akik termelik a lelkileg zaklatott gyerekek számát. Azg is gondolom hogy egy anya aki egyedül marad a gyerekével joval hátrányosabb helyzetben van az élete ujra alakításában, felépítésében, és ezt csak azok tudják akik átélik az egész drámát.
Tisztelet a kivételeknek mert vannak apák akik tényleg őszinte érdeklődést mutatnak a gyermekük iránt, és vannak anyák akik felhasználják a gyereket hogy szivassák a volt párjukat.
Egyébként miután az eseteken nem ismerjük csak annyit tudunk amit ide leírunk nem hiszem hogy véleményt kéne alkotni bárkiről is, hisz nem tudhatjuk hogy milyen volt a kapcsolat, hogy alakult, mennyire tudták rendezni a felek stb....

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.04. 16:38

nem gondolom hogy azok az anyák akik szeretnék biztosítani a gyermekük számára a nyugodt életet.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.04. 16:40

Csakhogy amit te követendő recepként előadtál, az nem erről szólt. Nagyon nem erről.

der Alte # 2007.11.06. 14:22

sok apa csak örül ha megszabadul a felelősségtől
Nem a felelősségtől, hanem a feleségétől... ennek pedig oka van! Nem csak úgy "behülyül" a férfi

egy anya aki egyedül marad a gyerekével joval hátrányosabb helyzetben van
Ezt nagyon álszent dolognak tartom... ha olyan nehéz, akkor miért nem maradhat az apával a gyerek? Vagy miért nem lehet vele többet? Szerintem ez a szöveg csak arra jó, hogy több pénzt lehessen lehúzni az apákról.

mano80 # 2007.11.06. 17:16

Lentebb írtam hogy mivel nem tudjuk a konkrét eseteket nem kéne itélkezni mások felett.. lehet hogy te vagy ti pont kifogtátok a rossz feleségeket... és talán oka van annak is hogy azok az apák vannak jelen a forumon akik tényleg szeretnének a gyerekükkel többet lenni.
Az hogy egy gyerekkel maradt nőnek nehezebb, nem hiszem hogy álszent dolog.. mert azért sok ember nem vállja fel más gyerekét.
És az hogy még több pénzt lehessen lehuzni az apukákról.. ezzel is vitatkozom, én személy szerint ha lenne rá lehetőség lemondanék a gyerektartásról ha tudom hogy ezzel véget is ér a gyerek körüli herce hurca, és azért írtam lejjebb hogy most ha ujra válnék többet kérnék mint 25% mert eddig nem tudtam hogy mennyit keres az exem. Az a baj sok apával hogy ugy gondolják hogyha fizetnek akkor akkor ugy jönnek mennek a gyerek életébe ahogy akarnak, pedig nem így kéne lennie.. ezért van az hogy sok apát igaziból tényleg nem érdekel a gyereke, csak kötözködik. És itt ujra leírom hogy ez nem azokra az apukákra vonatkozik akik itt forumoznak, mert ti igenis szeretnétek foglalkozni a gyerköccel, és azt hiszem ez így is van rendjét és sajnálom és szégyellem magam hogy sok nő a gyerekét használja fel az exe ellen.
Nálam sajnos az van hogy én mindig engedek az exnek, és ezért is határoztam most el hogy kemény leszek és tartom ami a végzésbe és tv-be van, mert tényleg fontos a gyerekem....
Nálam az is van hogy a volt párom valahogy nem hajlandó elfogadni hogy miután szét mentünk nem rendelkezhet az időmmel, és nem nyalom ki a popsiját és nem ugrok neki ha valamit kigondol... Ugy gondolja hogy elment, éli az életét, de nem akar elengedni engem se.. és ez is nyomasztó. Egyébként erre nincs valami megoldás tv-ileg? vagy valahogy?

érdeklődöm # 2007.11.06. 17:56

Tudod Mano a legeslegelső szempont az egyenlőség, mint alapvető emberi jog. Mindegy hogy férfi vagy nő, fekete vagy fehér, katolikus vagy református, anya vagy apa...
Mi apák is elsősorban a saját gyerekünket szeretnénk nevelni, ugye nem álszent dolog?
És leginkább azért szeretnénk jönni-menni a saját gyerekünk életében, mert apák vagyunk és nem azért mert fizetünk érte. Amíg egy család voltunk, addig ott voltunk a gyerek életében amikor akartunk, most meg korlátok közé vagyunk szorítva. Egyebekben egy apának sem egyszerűbb a dolga, mint gyermekét egyedül nevelő szülőnek.
Képzeld el, ha nem Nálad lenne elhelyezve a gyerek, hanem az exednél. Vajon akkor is azt gondolnád, hogy minden ember egyenlő, de vannak még egyenlőbbek?:)

sinus69 # 2007.11.06. 18:44

Ne bántsátok már mano 80-at! Kívülállónak könnyű okosnak lenni, a lényeget úgyis csak az tudja, aki benne él. Ő egyébként tényleg a valóságot írta le. Tudjátok vannak valóban olyan "apák", akik tényleg csak a másik tűréshatárát tesztelik, a gyereket eszköznek tekintik, és amikor teljesíteni kell, gyorsan hátra arc, már koccolnak is el a színről.

sinus69 # 2007.11.06. 18:46

érdeklődöm-nek: kifelejtetted, hogy ...szülő vagy gyermek...

érdeklődöm # 2007.11.06. 18:54

Sinus így igaz. Már a fogantatásától kezdődően van neki joga. Joga van többek között a szüleihez. Mindkettőhöz...

sugar01 # 2007.11.07. 08:36

Mano80! Köszönöm szépen, hogy leírtad a történetedet. Sajnos tényleg hasonló az enyémhez.
A bántásokkal pedig ne foglalkozz, és ne is magyarázkodj azoknak a nőtársaid nevében akik nem tisztességesek. Ha ezt nem képesek felfogni azok az apukák akik itt vannak, hogy minden helyzet más és vannak nagyon szemét férfiak, és vannak szemét nők, akkor ezzel csak saját magukat minősítik. Nem kell általánosítani.

Mégis kinek vagy minek lehet nevezni az én volt páromat, aki a terhességem alatt folyamatosan bántott és félelemben tartott? csak mert sértve lett az a híres férfiúi büszkesége? Okos hozzáállásnak? felnőtt viselkedésnek? vagy netalán APÁNAK???? Ugye nem? Mert akinek nem számít a gyermeke egészsége, fejlődése, az ne vegye a szájára ezt a szót.
Na, mindegy, ez az én keresztem, én választottam magamnak.

reker # 2007.11.07. 09:43

Sziasztok!

nekem az lenne a kérdésem, hogy teljesen meglehet-e tagadni, hogy az apuka szülei, vagyis a nagyszülők láthassák a gyermeket. Mert én egyáltalán nem szeretném, ha a nagyszülők látnák a gyermeket, mégpedig azért mert mikor terhes lettem, mindenféle gyógyszert akartak velem bevetetni, hogy sponán elvetéljek.
úgyhogy én ilyen nagyszülőt nem akarok a gyerekemnek.

Köszi a választ

szandi # 2007.11.07. 16:46

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy 18 életévét betöltött, nappali tagozaton tanuló gyermeknek kötelező-e gyerektartást fizetni?
Ugyanis a férjem szerint nem kötelező csak adható és nem hajlandó gyerektartást küldeni.
Ezért tehetek feljelentést?
Válaszát előre is köszönöm!
Forczekné

Kérdező? # 2007.11.07. 16:59

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy minimálbérrel rendelkező szülőtől maximum mennyi gyermektartási díjat lehet követelni.? (két gyermek esetében).

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.07. 17:08

18 életévét betöltött, nappali tagozaton tanuló gyermeknek kötelező-e gyerektartást fizetni?

A gyerektartást addig kell fizetni, amíg a bíróság megszüntető végzést nem hoz. Járni meg az életpályára felkészítő iskolarendszerű képzésben való részvétel végéig jár.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.07. 17:09

minimálbérrel rendelkező szülőtől maximum mennyi gyermektartási díjat lehet követelni.? (két gyermek esetében).

Bármennyit. De kötelezni valószínűleg százalékosan fogják, a minimális összeg megjelölésével.

pa_li # 2007.11.07. 17:36

Segítsetek légyszi' a következő eseten eligazodni, mit tudtok erről?
Házastársak 14 évi házasság után elváltak, a válás megtörtént, a vagyonmegosztás még nem ért véget, amikor az egyikük meghalt végrendelet nélkül ,balesetben. Gyerekük nincs, az elhunyt szülei élnek a halál időpontjában, de közben az egyik szülő szintén meghal. /Nem tudom, hogy a hagyatéki végzés jogerőre emelkedése előtt, vagy után./ A válóper kapcsán indult vagyonmegosztást a bíróság felfüggesztette, most mi fog történni? Örökös a volt házastárs és a szülő? milyen arányban?

Válás után, vagyonmegosztás el?tt meghal az egyik házastárs. Gyerek nincs, a szülei élnek, ill.közben egyikük meghal.Ki örököl, és mennyit?

Kérdező? # 2007.11.07. 17:40

Igazából már megállapításra került az összeg, még régebben (10e/10e). Most (Több mint egy év elteltével) emelési kötelezettségei vannak a másik félnek.
Keresgéltem százalékos hozzávetéseket, de nem találtam semmi infót ezzel kapcsolatban.

ObudaFan # 2007.11.07. 18:01

pa_li!

A volt házastárs már nem örökös, a szülő igen. Amennyiben a vagyonmegosztás kérdésében ő sem tud megállapodni a másik féllel, akkor a hagyatéki eljárást követően a vagyonmegosztási perbe beléphet.

gabeszka # 2007.11.09. 07:41

Kedves mano80, 2007. november 3-i bejegyzésedben írtad, hogy "Közben találtam ide vonatkozo jogszabályt, és ha nem az ő hibájából nem jön és utolag tudja igazolni akkor kell potolni."

Tudnál nekem segíteni abban, hogy ezt hol találtad meg?
Előre is köszönöm.

Üdv

Gabeszka

ObudaFan # 2007.11.09. 17:09

149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet
a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról
30. § (8) Az elmaradt kapcsolattartást pótolni kell, ha

1. az a kapcsolattartásra kötelezett miatt maradt el,
  2. az a kapcsolattartásra jogosultnak fel nem róható okból maradt el, feltéve, hogy a kapcsolattartást szabályozó döntésben foglaltak szerint eleget tett előzetes értesítési kötelezettségének, illetve az előre nem látható akadályok felmerülését utólag igazolja. Az elmaradt kapcsolattartás pótlása nem veszélyeztetheti a gyermek egészséges fejlődését.
mano80 # 2007.11.09. 17:31

Gabeszka!

ObudaFan megelözött:)
De azt azért nézd meg hogy hogy van a vézgésetekbe, mert bennem pl akkor tudatosodott hogy az apáról nincs semmi szó amikor kézhez kaptam...

reker # 2007.11.10. 06:07

Sziasztok!

nekem az lenne a kérdésem, hogy teljesen meglehet-e tagadni, hogy az apuka szülei, vagyis a nagyszülők láthassák a gyermeket. Mert én egyáltalán nem szeretném, ha a nagyszülők látnák a gyermeket, mégpedig azért mert mikor terhes lettem, mindenféle gyógyszert akartak velem bevetetni, hogy sponán elvetéljek.
úgyhogy én ilyen nagyszülőt nem akarok a gyerekemnek.

Köszi a választ

Jankaca # 2007.11.10. 07:48

Kellemes napot mindenkinek. Jó magam 47 éves anyuka vagyok. Van egy 12 éves kisfiam és egy 4 éves kislányom. Jelenleg gyesen vagyok a kislányommal, akinek januárban volt egy komoly koponyaműtétje. Ma már ugyan egészséges és óviba jár, de a felügyelet még kell neki. 2008. dec-ig jár még vele a gyes. a kérdésem a következő lenne és nagyon megköszönném a segítségeteket, ha megtudnátok írni, hoyg erre vionatkozóan hol találok utalást, mert eleddig még nem találtam rá. A férjem 2 hete költözőtt el. A lakás ugyan az ő nevén, de minden terhet rám akar hagyni, a kölcsönünket és egyebeket. Jelenpillanatban mindent elkövet, hogy engem lehetetlen helyzetbe hozzon. 13 éve gyesen vagyok és gyereket nevelek. Közben elvesztettünk egy gyermekünket egy súlyosbetegségben. A koromnál fogva és ennyi év kihagyása után sajnos 1 éves álláskeresés után sem találtam munkahelyet. Szeretném tudni, hoyg szerintetek jár-e asszonytartás, hiszen gyesen vagyok és nem a hibámból nem tudok elhelyezkedni és nem véletlen vagyok gyesen.
Szeretnék segítséget kapni, hoyg vajon mit tehetek, hol induljak el. Teljesen tudatlan nem vagyok, de sok jogi hiáynosságom vMegköszönöm, az ötleteket!!

További szép napot kívánok. Jankaca

Jankaca # 2007.11.10. 08:03

Bocsánat! Az asszonytartás érdekelne elsősorban.. Elnézést a hibákért.