sajnos mar megint ide kell irnom, ez ami ebben az orszagban folyik az egyszeruen verlazito. Az anyuka megtagadta a juniusi lathatasokat, erre feljelentettem a IVik keruleti gyamon, az ugyintezot biztos lefizette, mert most kuldtek egy papirt, hogy ahelyett, hogy intezkednenek es felszolitanak az draga latos anyukat, hogy azonnal engedelyezze az apai lathatasok potlasat ugyet inditanak kivizsgaljak ami 30nap, tehat 1 honap no lathatas, meg egy honap kivizsgalas,......ja es draga latos edesanyuka a nagy arcaval bele irta a jegyzokonyvbe, hogy o idezem: " johiszemuleg tagadta meg az apukatol a lathatas,mert szerinte nyaranta csak 3 het jar es majd szeptemberben potolhatjuk az apai lathatast mert o mar mas programot szervezett a gyereknek es igy nem all modjaban potolni az elmaradott lathatasokat" Ezt a tisztelet gyamugy 30 napig fogja vizsgalni, tehat vege a nyarnak apuka fizesse csak a gy. tartast nyugodtan lathatas elmaradt...slussz passz, mi folyik itt ebben az orszagban? Mit lehet tenni itt senmilyen himnemu allampolgarnak nincs joga semmihez? egyszeruen rohognek a markukba? mar nagyon elkeserito ez. Kerem tanacsoljanak valami felsobb szervet aki azonnal intezkedik. Mit kell itt vizsgalni maga a gyerek anyja irasba adta, hogy nem adta a gyereket oda apai lathatasra Juniusban...miert nem az az elso, hogy ezt potoltatjak?
Gyerektartás és láthatás
Tisztelt Ügyvédek, Fórumozók!
Kérdésem lenne, hogy másodfokú ítélet, mikor és milyen indokkal lehet fellebbezni, gyermekelhelyezés, gyerektartás ügyben. Gyermek 3 éves, fogyatékos.
Illetve apukát feljelentettem rendőrségen, ami bíróságra került, de ott mint tanú voltam. Arról én kapok végzést? Ha nem honnan tudom az eredményt?
Apuka állítja, egy év felfüggesztett ítéletet kapott. Ez gyakorlatban mit jelent? Visszamenőleg hogy kapom meg a pénzem ami már több mint egy millió. Végrehajtás is be van adva, de nincs hivatalos munkahelye, bár szerintem valójában van rendszeres munkahelye.
Ha valakivel együtt él, nő, annak is a közös élettérben található holmikat végrehajtás alá vonhatják?
Köszönöm a választ!
Hello! Nekem olyan problémám van, hogy férjem nagyszüleivel megromlott a kapcsolatunk, nem beszélünk egy ideje. Van egygyönyörű 2 hónapos kislányunk, és most azzal fenyegetőznek, hogy a gyámhatósághoz fordulnak láthatási jogért, vagy ha ez nem elég, akkor el fogják venni tőlünk a picit a gyámhatóságon keresztül. Viszont azért is nem beszélünk velük, mert például, amikor 4 napos volt a pici, anyósom a megkérdezésem nélkül az én gyógyszeremet adta be neki (nagyon erős méhösszehúzó), de szerencsére nem lett baja. Ráadásul apósom rokkant, epilepsziás, rengeteg gyógyszert szed, nem beszámítható, és egyébként is nem bírnák eltartani a kislányomat. Kérdésem az lenne, hogy így van esélyük elvenni a picit? A láthatással kapcsolatban pedig én úgy tudtam eddig, hogy az csak a szülők közt van, és azon kívül mi döntjük el, hogy kinek mutatjuk meg a picit.
Tisztelt Jogi Fórum!
2008. évben elköltöztem feleségemtől, vele maradt két közös kiskorú gyermekünk. Megállapodásunk szerint - minden hónapban elküldtem a két gyermek után a megbeszélt tartásdíjat.
2010. év szeptemberében egyik gyermekünk időközben nagykorúvá lett, 2012. évben hozzám költözött, idei évben végezte el középiskolai tanulmányait.
Megegyeztünk feleségemmel, hogy mivel nagyobbik gyermekem hozzám költözött, így nem kell fizessek a vele maradt gyermek tartásáért.
2013. év nagykorú gyermekem valószínűsíthetőleg folytatja tanulmányaival, továbbra is velem marad.
Feleségem követeli,hogy a vele egy háztartásban élő kiskorú gyermek után újra fizessek tartást.
Kérném jogi tanácsát, hogy feleségem követelése mennyire jogos.
Köszönettel
Értelek. Akkor módosítva: ha a volt férje megindítja a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránti peres eljárást, az anya felvetheti: öngyilkosságot már többször is megkisérelt apa vajon alkalmas-e gyermeknevelésre, sőt egyáltalán szabad-e felügyelet nélkül találkoznia velük.
Én továbbra is csak "riogatást" vélek a volt feleség felé - féltékenység, irigység miatt.
„Sőt, akár saját keresetben kérjed te a bíróságot: a továbbiakban ne kelljen menniük a gyerekeknek az apjukhoz ”
Ez nekem nem tűnik jó ötletnek, remélen errenéz egy családjogász, és véleményezi.
Csak téged riogat, nagyon nyomós ok kellene ahhoz miért ne lennél alkalmas a gyermekek további nevelésére.
Az a többszöri öngyilkossági kisérlet nagyon "fekete" pont az ő alkalmasságáról. Sőt, akár saját keresetben kérjed te a bíróságot: a továbbiakban ne kelljen menniük a gyerekeknek az apjukhoz - nehogy valami "kollektív" elkövetésbe rángassa bele őket. Soha nem tudni, hogy mikor, mitől kattanhat be valaki...
Ne zárd ki teljesen a kapcsolattartás lehetőségét, de csakis felügyelet mellett történhessen.
---- laikus hozzászóló
Sziasztok,
elváltam a férjemtől már 5 éve,előző kapcsolatából egy ,a mi házasságunkból 2,és a mostani kapcsolatából 1 gyerek született.
Úgy alakította életét,hogy a közös gyerekeinket évente egyszer viszi el két napra. 5 év után úgy néz ki,hogy kezd sínen lenni életünk ,megtaláltam azt akivel együtt tudom nevelni a gyerekeket és kölcsönösen szeretik egymást.
A távolság és a kapcsolattartás hiánya miatt a gyerekek eltávolodtak az apjuktól,aki bebeszéli magának,hogy ez miattam van-én tömöm a fejüket.
Most kitalálta,hogy megy a bíróságra és elperli a gyerekeket tőlem,mert én ilyen olyan nő vagyok...
mind a két gyerek kitűnő tanuló ( az apjuk azt sem tudja,hogy hanyadikosak),nagyon jó közösségi emberek,normális körülmények között élünk-nem attól félek,hogy elvenné tőlem a bíróság őket azért"mert az apjuk ellen nevelem őket",hanem nem szeretném semmiféle hercehurcának kitenni a gyerekeket.
Kérdésem: 10 éves a nagyobbik,meghallgatják e őket.
Van e valami alapja,hogy elvegye őket...(azt
elfelejtettem mondani,hogy kétszer volt öngyilkos)
köszönettel: hozozazo
Kedves Fórumozók!
Segítséget kérnék gyermekláthatással kapcsolatban, hátha tud valaki segíteni. Elváltam, két gyerek van, láthatás 2hetente, nagyjából eddig standard. Én 200 km-re megyek a gyerekekért (Pestre költöztek) az exem új párjához.
A nagyobbik gyermeket kb 1 hónapja elütötte egy motor. Szerencsére maradandó sérülés nem lett, de kórház, pár nap intenzív volt. Kértem az exemtől egy másolatot a kórházi zárójelentésről, erre azt a választ kaptam, hogy láthatási meg felügyeleti jogom van, én ilyet ne akarjak.
Nálam voltak most egy hétig a gyerekek, ő meg romániában. Ha adott esetben most is történt volna valami, még csak azt sem tudtam volna megmondani az orvosoknak, hogy esetleg milyen gyógyszerérzékenysége van a gyereknek.
Megtagadhatja-e tőlem ezt az anyja?
Miközben beszéltünk, a jelenlegi párja odajött, és az utcán elkezdett kiabálni és b*dmegezni engem a gyerekek előtt, korábban már telefonon is megfenyegetett. Van-e rá lehetőség, hogy ne az ő lakhelyükön adják oda a gyerekeket, hanem valami nyilvános helyen? Gyerekjóléti iroda, szociális intézmény, bárhol, csak ne ott?
Tud valaki segíteni, mit tegyek?
Sziasztok!
Van egy kérdésem amire nagyon fontos lenne választ kapnom.
2007-ben kimentem a családommal Angliába.Ott éltünk életvitelszerűen,gyerekek kiskorúak iskolába járnak.
Én 2012-ben visszaköltöztem Magyarországra,volt feleségem kint maradt a 2 gyerekkel.2013-ban elváltunk. A gyerekek láthatását megtagadja tőlem,mondván ha látni szeretném őket menjek ki hozzájuk ,ő nem engedi hogy Magyarországra utazzanak hozzám.
Kérdésem az lenne :
Van e jogom hazahozni őket évente legalább 1-szer?
Magyarországon a gyámügyhöz kell e ezzel a kérdéssel fordulni,vagy rájuk már az Angol jog vonatkozik?
Köszi
Ilyen korú gyerekeknél szerintem még nem hivatkozhatsz az önhiba hiányára.
Azt szeretném megtudni, mi a helyzet akkor, ha a hétvégi láthatásra a nagyobb gyerekek nem hajlandóak elmenni az apjukkal?
Én adnám őket, eddig is mentek, több mint 3 éve, de most pár hónapja állandóan mondják, hogy nem mennek és az utóbbi 2 alkalommal nem is mentek.Egyszerűen nem mentek ki az ajtón, hiába győzködtük őket.
Az apjuk megfenyegetett, hogy feljelent a a gyámügyön.
Olyankor mi a helyzet, ha én összekészítem őket, a kicsi megy is, de a 2 nagyobb nem? 11 és 12 évesek.
Bírságot semmiképpen nem szeretnék, nagyon nem férne bele anyagilag, meg úgy is gondolom, hogy a gyereknek szüksége van az apjára.
A gyámhatóság hogyan határoz ilyenkor?
Igazából nem tudom, mi történt pontosan, de semmi "komoly", inkább csak megsértődtek a gyerekek szerintem.
smallville80!
A bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségről szóló adatlapot a munkáltatónak kötelessége kitölteni, amikor a munkaviszony véget ér. Ezen szerepeltetnie kellett az általad leírtakat is. Ezt az új munkáltatónak kérnie kell belépéskor. Ha nincs ilyen kötelezettsége, az előző munkáltatónak akkor is ki kell adni "üresen" cégszerűen aláírva. Ilyenkor tudjuk, hogy mint új munkáltatónak nem kell vonnunk a fizetéséből semmit.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Június 8-án átadta a gyereket 1 hétre. Ugyan nem a gyerek tartózkodási helye szerint, hanem SMS-ben írta, hogy a McDonald's elé menjek érte, és oda is vigyem vissza. Most nekem az a lényeg, hogy 1 hétig együtt lehetünk.
MrTp
24gaborkukacgmailpontkom
Ide írj. Lehet hogy tudok segíteni.
A bírósági végzés fénymásolatát leadhatja ő maga az új munkahelyén, a továbbiakban ők vonják/utalják a t.díjat.
Ha biztosra akarsz menni tértivevényes levélben te küld el nekik azt.
Tisztelt Fórumozók.
Érdeklődnék hogy a volt élettársam gyerektartást fizet i a már be küldték a munkahelyére és onnan vonják.Ez Biróssági végzés alapján Csak hogy most munkahelyet váltott Most nekem mi a teendőm ?????
Menjek be a bíróságra és mondjam be a jelenlegi munka helyét hogy oda is tudjanak küldeni bírósági végzést???
Nagyon köszönöm a jótanácsokat "csapd agyon" :) jót mosolyogtam, megérdemelné az ilyen nőcske aki egy éjszakásból szüli a zabigyereket és a társadalmon élősködik, hogy eltakarodjon a földről és ne szívja el az oxigént a rendes emberek elől, de inkább a becsületes utat választom és különben is imádom a feleségem és nem hagynám egyedül egy percre sem:) Ugyan sajnos Mo-on a jog nem sokat enged a biológiai apáknak a pénz perkálásán kívül nincs jogunk semmihez és mindenki lefizethető a gyermekügyi hatóságoknál, ahol mindenki nő és a szingli anyukákkal szimpatizál. Azért kérnék egy jogilag kevésbé megkérdőjelezhető javaslatot is ha lehet. Hiába kutattom a net-et nincs válasz, a IV-ik kerületi gyámügy nem segít (le vannak hálapénzelve a drága kis anyukától). Ha esetleg valaki tudja, hogy mit mond ki a jogszabály. Kötelező-e a szülőanyát felhívni hetente többször és 6 képeslapokat is küldni egyik kerületből a másikba a drága látos anyukának, mikor a gyermek a 3 hetes időszakos nyári láthatáson van az apánál ? Persze tudom a jozanész azt diktálná, hogy persze hívjuk fel a drága mamikát, mert az így helyes és emberi, meg is tenném , nem vagyok olyan mocsok, csak éppen egy mocsokláda a mamika, aki 7 évig eltíltotta a gyerek láthatását, megrágalmaz, minden héten kapok valami papírt, hogy hol jelentett fel, 7 év pereskedés után 6 hónapja van csak apai láthatás engedélyezve most is kezdeményezett ellenem rendőrségi, gyámügyi, gyermekvédelmi feljelentést, mind mind ....anyuka elmondása szerint apuka.... és júniusban is eltíltotta az apai láthatásokat, azt mondta egész nyáron nem mehetek a gyerekért, a fórum segített ki és így a gyámügy is kötélnek állt, mikor ismételtem nekik a jogszabályt, amit itt kaptam . A mi esetünkben a normális emberi értelem kifogyott, én ott tartok, ha valami nem kötelező a jog szerint, akkor elmehet a sunyiba a mocsokláda nem ugrálok neki azok után amit művel velem és a családommal ez a szuka. Kérem segítsenek, mit mond ki a törvény az apai kapcsolattartások idelyére, az anya meddig mehet el, meddig kontrolálhat, kötelező-e neki folyton hívogatni minket? Köszönöm TP UI: egyébként én sohasem hívhatom a gyerköcöt amikor nála van.
kunyho
A bírósági határozat értelmében mehetsz a gyerekért, amennyiben a megjelölt helyszínen nem adja át a kötelezett a gyereket, akkor kérhetsz végrehajtást a gyámhivataltól. Hasonlo esetünk volt nekünk az őszi szünetre nézve, és elmarasztalták a kötelezettet. Jelezhetsz a gyermekjolétnél is....
Ha nem jelensz meg a helyszínen, a szabályozott időpontban, akkor nem lesz végrehajtás. Vigyél tanut is.
Ne hagyd apátlanítani a gyermeked...!!
Tisztelt Ügyvédek és fórumtársaim!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy KÖTELEZŐ e nyilatkozatott tennem a gondviselő szülő (az anya) felé ,hogy a lassan 7 éves kislányomat, idény nyáron (agusztusban) a kéthetes nyaralást megkezdem. Ő uygnevezett átadás/átvételi állapotot szeretne rögzíteni amely tartalmazza a gyermekünk egészségi stb...állapotát is.
Köszönöm válaszotokat előre is: Apa
Az a baj, hogy ennek a gyakorlata nem egyértelmű. Azért legalábbis Budapesten, Pest Megyében inkább az a gyakorlat, hogy óvodában nincs nyári szünet, csak zárva tartás. De én a helyedben végrehajtást kérnék.
Rákerestem a problémámra, de egyértelmű választ nem találtam rá.
Mehetek a gyerekért? Igen - nem. Ha van valakinek ilyen esete, kérem írja le.
Köszönöm.
"Erős felindulásból" csapd agyon (...), azt a néhány évet könnyebb lesz leülni mint egy idegbajos nővel a gyermek 18 éves koráig folyton-folyvást vitatkozni, vagy még azon is túl, na...
Ami a feltett kérdésre való válaszolást illeti nem tudok jobbat javasolni minthogy olvasd végig ezt a topicot., a kapcsolattartás körüli problémákról több mint 300 oldalnyi írás - a téma előzőekről elég jól kivesézett sok segítő válasszal, tanáccsal.
----- laikus hozzászóló
Tisztelt Forum,
Sajnos megint ide kell irnom tanacsert, mert az ex csajom egyszeruen egy elmebeteg .....A birosag a hazassagon kivul szuletett gyerek lathatasat vegul is 7 ev utan megitelte, most van az elso nyari lathatas, de mar akadalyokba utkozik . Eloszor is a draga anyuka megirta, hogy ne menjek a gyerekert, mert nyaron nincs apai lathatas. Vissza irtam neki, hogy mivel en 3 hetet kapok ezert neki is jar a 3 het ugyanugy es ha ezt Juniusban akarja kivenni semmi problema...erre nem valaszolt bementem a gyamugyre ok sem segitettek. Vegre itt a Julius az apai 3 het hetfon el is hoztam a kiskolkot, de mar a mult heten irt az mutterja, hogy o inkabb Augusztusra keri a 3 het egybekotott lathatast es majd a Juniusi lathatasokat Szeptemberben bepotolhatom tovabb azt is, hogy Augusztusban ne is merjem hivni a gyereket, mert ez az anyai idoszak es erintkezes mentes a torveny szerint es adjam meg a tiszteletet, hogy beken hagyom a gyereket. (ehez azert megjegyeznem, hogy 7 ev alatt en sosem hivhattam a gyereket a szuletesnapjara is csak 1 emailt engedett meg a draga anyuka) erre ma szerda van es jon a level meg az sms, hogy tartsam be a torvenyt es hivja ot fel a gyerek, mert mar 2 napja itt van es o nem hallott felole es ha o betartja (nem eppen...) a torvenyt akkor en is. Kernem a segitseget, mi ilyenkor a helyzet. Mar elegem van ebbol a szukabol, csak a penzt koveteli azert mert felcsinaltatta magat es eltitkolta a terhesseget egy 1 ejszakas kalandbol es a csaladomat terrorizalja, ossze vissza feljelentget minket, mar a gyermekvedelmet es a rendorset is rank uszitotta es o azt csinal amit akar, a lakohelyen a gyamhatosag a markaban van en meg probalok jo apaja lenni a torvenyen kivuli fiamnak es egy kerek csaladi eletet biztositani neki amikor is kicsit nalunk lehet, de ez a no egy vadbarom es csak a penz kell neki es el akarja lehetetleniteni a lathatasokat es a hatosagok karba tett kezzel ulnek es semmit nem tehetek, ez egy nonsense?! Legalabb tudjam mihez van jogom es mihez nincs, mert a hatosagok fittyet hanynak az apukakra, csak penzeszsakoknak jok. Plusszban egeszsegugyileg munkakeptelen vagyok es a baleseti karteritesembol vonjak a gytartanast, mikor a no meg egszseges es munkanelkuli....szep a helyzet ma Mo-on.
A bíróság az alábbi végzést hozta:
Felperes rendkívüli kapcsolattartás keretében jogosult "az őszi, téli,tavaszi szünetekben annak első felében, nyári szünetben július második hetében és augusztus második hetében a kezdő nap 9 órájától a záró nap 16 órájáig tartani a kapcsolatot."
Kérdés: A gyerek 6 éves, és óvodás.Az anyja nem akarja adni júliusban, hogy az óvodában nincs nyári szünet ekkor. Jogosan tagadja meg a láthatást? Ez a végzés csak iskolás korra igaz?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02