En 33 eves vagyok es elvaltam. A volt felesegem amerikaba koltozott az 5 eves kislanyunkkal. A volt velesegem ujra ferjhez ment. A birosagon 10000ft gyerektartasban allapodtunk meg. Sajnos alberletben lakom es nem sok a fizetesem. Mielott kulfoldre nem koltoztek csak egyszer tudtam gyerektartast fizetni, de most a volt felesegem keri egy evre visszamenoleg a dijat es hogy fizessek rendszeresen. Ez amerika es magyarorszag kozott megoldhato vagy kotelezhetnek,hogy valamely magyarorszagon tartozkodo rokonnak fizessem meg a dijat? Nagyon tanacstalan vagyok es tudom, hogy bortonbe is kerulhetek a nem fizetes miatt. Esetleg eltudna latni tanacsokkal,hogy mi tevo legyek?
Gyerektartás és láthatás
Köszönöm a választ! Utána nézek.
Soya
A végrehajtónál be kellene nézni az iratokba, mert itt látatlanban senki nem fogja tudni megmondani, miért nem sikerült még árverezni az ingatlant. Vagy ha tartósan nem sikerül, miért nem adja ki az igazolást a végrehajtó. Elképzelhető, hogy egy végrehajtási kifogás lenne a megoldás.
Emellett tartás elmulasztása miatt szerintem érdemes lenne feljelentést tenni a rendőrségen.
hope08
Nézd, hogy a bíró mit miért mondott, azt nem tudom, nem voltam ott. Számos apró részlet lehet még egy ilyen ügyben is, ami lényegesen befolyásolja az ügyet, de aminek a részletes megtárgyalására egy ilyen fórum azért nem alkalmas.
A másik ami érdekes,hogy ugyan a végrehajtó úgy veszi,hogy a felmondott lakáshiteles lakás a férjemnek(is) tulajdona,vagyona,addig én meg megkaptam az államkincstártól a fizetési meghagyást,miszerint a szocpolt fizessem vissza..tehát akkor ha az enyém,miénk még a lakás akkor miért kérik vissza a szocpolt,ha meg nem a miénk,akkor miért tekintik még vagyonnak..? Egyáltalán hogy lehet egy hitel adósság vagyon?
Ja igen..a munkahelyéről sem jött pénz hiába van letiltó végzés...a végrehajtó fél éve azt mondta,hogy mert már nem dolgozik ott.Akkor nem értem minek adott ki ugyanarra a munkahelyre megint egy letiltó végzést pár hete??(nekem változott a számlaszámom és ezt jeleztem....de ha nem is dolgozik ott akkor...nem értem)
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni,mert elég nehéz anyagi helyzetben vagyunk már.
Apuka 2 gyerek után 2 éve nem fizet semmit,1 éve nem is látogatja őket,amit egyébként sem vitt túlzásba korábban sem.
Van bírósági végzésem rengeteg..munkahelyéről letiltóvégzés is.Végrehajtónál 2 éve van az ügy,de nem történik semmi,egy fillért sem kaptunk azóta.
Gyámügyön kértem az állam általi megelőlegezést,de nem adnak,mert a végrehajtó nem adja ki a papírt arról,hogy az összeg behajthatatlan. Azzal indokolja ezt,hogy van a volt férjem nevén 1/2 arányban egy lakás(másik fele az enyémen) amit a bank elvileg árverezni fog..de ezzel kapcsolatban sem történt már 4 éve semmi.Állítólag addig várnak amíg az a lakás el lesz adva és majd én abból kapnám mega pénzt,de erről nincs papírom,csak szóban tájékoztatott a végrehajtó.Nem bízom abban hogy ebből így valaha is pénz lesz.Mit tehetek hogy megkapjam a papírt amivel elmehetek a gyámügyre a megelőlegezésérést?
Köszönöm a választ! Nincs a páromnak felróható ok csak az hogy velem megismerkedett!Az a baj hogy az érdemtelenségre nem hivatkozhatunk,mert arra azt mondta a bírónő hogy miért lenne érdemtelen,hiszen nem drogozik?A jövedelmükre meg azt hogy -sajnáljuk tőlük azt a kis zsebpénzt?Amiatt hogy a páromnak nincs jövedelme nem jutnánk előbbre?Köszönöm előre is!
hope08
Ha a párodnak nem felróható okból nem tartják a kapcsolatot, akkor érdemtelenségre hivatkozva meg lehet próbálni megszüntetést kérni. Egyébként a körülmények megváltozása miatt mérséklést.
A páromnak a volt asszonyának fizet gyerektartást,25 ezer ft-ot.De sajnos nem sokkal többet keres :( Közben én is babát várok.
A bíroság figyelembe veszi az én babámat is a gyerektartás elbírálásánál?
Kedves Fórumozók!
Segítséget kérnék gyermekláthatással kapcsolatban, hátha tud valaki segíteni. Elváltam, két gyerek van, láthatás 2hetente, nagyjából eddig standard. Én 200 km-re megyek a gyerekekért (Pestre költöztek) az exem új párjához.
A nagyobbik gyermeket kb 1 hónapja elütötte egy motor. Szerencsére maradandó sérülés nem lett, de kórház, pár nap intenzív volt. Kértem az exemtől egy másolatot a kórházi zárójelentésről, erre azt a választ kaptam, hogy láthatási meg felügyeleti jogom van, én ilyet ne akarjak, nem kaphatok.
Nálam voltak most egy hétig a gyerekek, ő meg Romániában. Ha adott esetben most is történt volna valami, még csak azt sem tudtam volna megmondani az orvosoknak, hogy esetleg milyen gyógyszerérzékenysége van a gyereknek.
Megtagadhatja-e tőlem ezt az anyja?
Miközben beszéltünk, a jelenlegi párja odajött, és az utcán elkezdett kiabálni és b*dmegezni engem a gyerekek előtt, korábban már telefonon is megfenyegetett. Van-e rá lehetőség, hogy ne az ő lakhelyükön adják oda a gyerekeket, hanem valami nyilvános helyen? Gyerekjóléti iroda, szociális intézmény, bárhol, csak ne ott? Feljelenthetem-e a párját zaklatásért, vagy bármi jogcímen, el kell-e tűrnöm, hogy a saját gyerekeim előtt szidalmazzon valaki?
Most is aktuális lenne a láthatás, arra hivatkozik, hogy temetésre kell mennie. Nekem ehhez mi közöm, ezért én miért nem találkozhatok a gyerekeimmel?
Tud valaki segíteni, mit tegyek?
GYEREKTARTÁS ELTÖRLÉSE Sziasztok!
A páromnak van egy 19,-és egy 23 éves gyermeke.nekem van 3 kiskorú,melyből 1 gyermekünk közös.A párom rendszeresen fizette eddig a gyerektartást mivel még mid két gyermeke tanul,de 1 hónapja elvesztette a munkáját ,és le fogják százalékolni mert rokkant.csak nekem van jövedelmem.Egyik gyermek sem tartja velünk a kapcsolatot,a nagyobbik egy évig külföldön tanult , itthon korrepetálást tart ,legalább is hirdeti magát ,semmiféle iskolai eredményről nem számol be,a kisebbik egyszer bukott ,az ő eredményeiről sem tudunk,megváltoztatta a családnevét,nem is köszönnek az utcán,és ő is hirdeti hogy süteményeke
3 éves kor alatt ilyen tényállás mellett, hogy az apát egy darabig nem is látta a gyerek, valóban az a valószínű, hogy egyelőre nem lesz ott alvás.
Ezerszer leírták már a topicban - több mint 300 oldal olvasgassad szorgalmasan -, hogy az apánál történő ott alvást megelőzi a türelmes, esetenként elhuzódó szoktatás., idegen a környezet, újak az arcok stb. Ne tedd ki a 14 hónapos gyermeket egy traumának.
Mondjuk nem árt ha az apa is olvasgassa a topicot neki is van mit tanulni, hasznosítani belőle.
Ami a t.díj és a láthatás dolgát illeti, írásban rögzítsétek a dolgokat aztán ha nem tartja be fordulj a bírósághoz.
Hello!Új tag vagyok.Röviden a történetem:
A férjem az apám temetése után otthagyott engem és kislányomat az albérletben egy k..va miatt.Nem is ez a lényeg,fizetett minden hónapban 30 ezer Ft-ot(ami mint megtudtam,nem kötelessége,.amíg a bíróság meg nem állapítja a gyerektartást),most már nem fizeti.Kislányunk 14 hónapos.Az lenne a kérdésem,hogy a bíróság egy ekkora gyereknél megengedi azt is,hogy a gyermek az apjánál aludjon,ha biztosítja a körülményeket?(kiságy stb),vagy van valamilyen szabály,törvény,amely szabályozza,hogy amíg ilyen kicsi a gyerrmek,addig nem aludhat ott?(valaki írta,hogy 3 éves koráig nem aludhat ott,sőt el sem viheti,csak látogathatja).Kérem,hogy aki tud valamit erről,válaszoljon,hogy tisztán lássak.Nagyon szépen köszönöm!
Nos, ha iskolalátogatási igazolást tud csatolni ( amit szeptember előtt nem kaphat meg) akkor a gyerek nem ballaghatott.
Menete: osztályozó vizsga sikeres letétele a 4 év tanulmányiból- Ballagás ( csak a sikeres osztályozó vizsgát tett ballaghat)- érettségi vizsgák.
Nagy valószínűséggel osztályt ismétel.
Arra kell odafigyelni, hogy a gyermek nappali, esti vagy távoktatásban folytatja a tanulmányait mert nem mindegy. Ha nappalin akkor a feltevésed, hogy terhes kizáró ok mert nem engedélyezett. Esti és távoktatáson viszont ez nem szempont, tanulmányait folytathatja de nem kell gyerektartást fizetned.
A gyerektartás független attól, hogy mikor láttad a gyereket. Őt te nemzetted, így kötelességed is van vele szemben nemcsak jogaid. (sok "apa" nem kíváncsi a gyerekére de ettől még köteles fizetni a gyerektartást)
Fokker 70 névre érkezett hozzászólásokat és tanácsokat nagyon köszönöm.
A bíróságra benyújtott kérelemben pontos fogalmazása. " Várhatóan csak a jövő évben tudja letenni az érettségi vizsgáját. Az iskola-látogatási igazolást legkésőbb a tárgyaláson csatolom"
Valahol el van a kutya ásva!!! VÁRHATÓAN ! JÖVŐRE
Tehát osztályismétlő ?
Következő rész az iratból:
"2012 november hó 1.jétől kéri visszamenőlegesen" úgy hogy a gyerek nagykorú, vélhetően bukott diák vagy terhes vagy nem tudom, hogy mire gondoljak és nem látta az apját 5 éve?
Nem értem, bocsánat
A ballagás nem egyenértékű azzal, hogy érettségizni is fog. Ergo az osztályozó vizsgát letette, tehát a 4 évet sikeresen zárta. De elképzelhető, hogy megbukott az érettségin így októberben kell pótérettségiznie. Helyesbítek: nem kell hanem lehet érettségiznie. Esetleg ha az sem sikerül akkor 2014 május és így tovább...maximum 5 éven belül. De az már téged nem érint gyerektartás szempontjából semmiképpen.
Mr TP
Ezt mondom én is, konkrét intézkedés nincs, ide-oda küldözgetnek, gyámhiv. bíróság stb. de sehol nem intézkednek, hogy ekkor-és ekkor láthatom a gyereket!
Miért csak az apuka lehet rossz! Nem veszi észre a gyámügy! És persze végül van olyan apuka, aki ebbe beleun, vagy nincs is lehetősége munka mellett ennyit járni a hivatalokba, mert ugye ügyfélfogadás minden másnap van, de dolgozni is kell valakinek, mert a gyerektartás az kell, ha láthatom, ha nem a gyereket! És ez természetes a gyámügynek is!!
Gyámhivatal?! Már egyszer voltam, elküldtek a bíróságra! Ott aug. 28-ra van a tárgyalás!
- Másodszor is voltam, felvettek egy jkv-t (tele jogszabályokkal, minek az nekem! konkrétan nem írták le, hogy ekkor-és ekkor láthatom a gyereket, majd a bíróság dönt! és ha nem tartja be akkor menjek!- Egyébként nem ide tartozik, mert a feleség és gyerek lakhelye másik járáshoz tartozik! (még szerencse hogy csak 15 km. re van! Mert ha Sopronba költözik netán, oda kell mennem?! Miért nem a gyámügy keresi meg! ha én panaszkodom!
- elmentem a másikhoz! Miért ide jött, nem ide tartozik,! másik járás!
- mondom most küldtek el onnan ide!
- Várja meg a bíróság döntését, mert egy ügyben nem lehet két határozatot hozni! De az még 6 hét!
Na ennyit a Gyámhivatalról!
Most voltam kórházi zárójelentést kikérni, mivel a gyerek balesetet szenvedett (ezt is titkolták előlem, de jóakaróim üzentek hogy mi van, telefont nem vették fel ha hívtam, csak 2 nap múlva a gyereket nem láthatom, mert ugye nyoma van! jul. 18.-ától ki van kapcsolva a telefonja!! hogy tartsam a kapcsolatot?!
A kórházba 11-kor félig végeztem, du. 15-kor adják ki a zárójelentést! két oda-vissza út, + parkolás + a zárójelentés díja !
Végül a nagyon rendes főorvos mondja, nem is kellett volna fizetni magának a zárójelentésért, mivel nincsenek elválva!
Na ennyit a diplomás adminisztrátorokról! Tudás nincs
mellette, fizettem a semmiért!
Köteles bemutatni az iskolai bizonyítványt, különben honnan is tudnád egyáltalán jár-e iskolába?! (Vagy igazolást az iskolától miszerint előre láthatóan tanulmányait x év y hónapban befejezi.)
Ami az egy évvel későbbi érettségizést illeti oka kell hogy legyen...
Sajnos az első szakma/végzettség megszerzéséig fizetni kell a t.díjat, azonban végtelen időkig nem halogathatja- variálhatja azt.
Ami a kapcsolattartás több évi elmaradását illeti - lévén hogy most már nagykorú -, vizsgálhatják az érdemtelenség kérdését.
Mindenképp fordulj bírósághoz t.díj mérséklése címén.
Ami az anyja munkanélküliségét illeti, a körülmények időközbeni változása miatt jogos lehet a kérése hogy fizes többet, ezt is megvizsgálja a bíróság.
Ha netán majd téged súlyt a munkanélküliség hasonlóan a bírósághoz fordulhatsz.
- laikus hozzászóló
Tisztelt Szakértők,
Kérdésem a következő lenne:
2009 óta fizetem a gyereknek járó havi pénzt rendszeresen.
Most kaptam a bíróságtól egy idézést, hogy a volt élettársam fel kívánja emeltetni ezt az összeget mert ő kényszervállalkozásba dolgozik és 2 kiskorú gyereket lát el.
1. A közös lányunk 19 éves és most ballagott.
2 . a másik gyerek 8 éves de nem az én gyerekem és van apja akivel mai napig is együtt él a volt élettársam.
Ergo 1 kiskorú van a családban.
Hozzátenném, hogy a lányom az anyja nyomására nem tartja velem a kapcsolatot 2008 november óta nem is láttam, nem is beszéltem vele. Telefonhívásaimra nem válaszol, kinyomja a telefont, sms nem válaszol. Hogy miért azt sajnos nem tudom.
A mostani benyújtott keresetben az áll, hogy " Várhatóan csak jövő évben tudja letenni az érettségi vizsgáját".
MIÉRT? MOST VOLT A BALLAGÁSA? OSZTÁLYISMÉTLŐ ? MI LEHET A HÁTTÉRBEN.
Köszönöm gyors válaszukat.
Gyámhivatallal kapcsolatban írom le, hátha valakinek ez segítség.
Az anya folyamatosan gátolja a gyermekemmel való kapcsolattartást. GYh-hoz ezt jeleztem írásban. A meghallgatásokon a jzk-be általában csak az anya védekezése került, ha én megszólaltam, "nem tartozik a tárgyhoz." , meg én csinálom a bajt- mondta az üi. A legutolsó alkalommal szóltam, nem írom alá, ha nem kerül bele a jzk-be. Fel is álltam, hogy elmegyek. Utánam jött, minden belekerült, amit akartam.
Ezek után még írásban panaszt is tettem az üi. ellen, hogy elfogult az anyával szemben, nem a gyerek érdekét képviseli.
Majd az elsőfokú határozatban minden magyarázkodást el is fogadott az anya részéről.
Na én ezt megfellebbeztem. Most kaptam meg a másodfokú határozatot. "kapcsolattartás biztosítási kötelezettségének nem tett eleget, ezért elrendelem a kapcsolattartás végrehajtását.
Szóval kitartás, az államgépezet nem úgy működik, ahogy mi szeretnénk. Mindenhez idő - nagyok sok - kell.
Kérdésem: Az elrendelem a kapcsolattartás végrehajtását azt jelenti, hogy a következő szombat-vasárnap mehetek a gyerekért? Magyarul pótlást jelent?
sürgős választ szeretnék a gondomra.
röviden
tavaly decemberben elutasítottak egy gytt az exeméknek csökkentést akart.de fellebbezés helyét megtartották. semmi papír semmi nem jött. csak a jegyzőkönyv erről a tárgyalásról azon rajta volt hogy peren kívül is megállapíthatják a fellebbezést. erre ma mondja az exem neje hogy leszállították a gytt nekem is kapnom kellett volna erről papírt hónapokkal ezelőtt amit nem kaptam meg sem a fellebbezésről sem a csökkentésről annyit tudni kell hogy egy ingyenes ügyvéd intézte az ügyemet. lehet ő megkapta és nem szóltak nekem? ha ez igaz mit tehetek ez ellen? köszönöm előre is
Sziasztok!
Arra a kérdésre keresném a választ, hogy nagyszülőként van e lehetőségem az unokával való kapcsolattartásra, ha a gyermek nevelőszülőkhöz kerül?
Kinél kell jelezni a szándékot, és milyen gyakorisággal láthatom az unokámat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02