Köszönöm a választ.
Gyerektartás és láthatás
Menjen be a párja a bíróságra és kérjen iratbetekintést. Ott azonnal megtudja.
Sziasztok. A párom volt élettársával probálnánk egyezségre jutni a gyermektertásdij összegében de ő ugy nyilatkozik majd az ügyvédeink a tárgyaláson elintézik. Mi szeretnénk a tárgyalás napjára már megegyezni de az ex nem hajlandó az ügyvédje nevét elárulni. Hogyan lehetne ezt megtudnunk? Köszi a választ. Szép estét
Tisztelt Obudafan!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Akkor pénteken bemegyek a gyámügyhöz!
De,akkor vasárnap ön szerint elhozzam a kislányom,s akkora visszaviszem mikorra mondja?
S,akkor mindenkép bemegyek a gyámügyhöz,s elintézzem a kapcsolattartást.
2012.07.03-án ügyvédem benyújtotta a válókeresetet, melyben kérte gyermekem kapcsolattartás vonatkozásában az ideiglenes(Ettől az évtől már külön élünk) Feleségem akadályozza sorozatosan, hogy lássam a gyereket.
A bíróság 2012. 10.12. napjára tűzte ki a házasság felbontását. Ebben az idéző végzésben szó nincs a gyerekről. Most mi van?
rolo31
Szerintem inkább kérd a szabályozást a gyámhatóságtól.
ObudaFan nagyon szépen köszönöm a gyors és érthető választ!
Az előbb kimaradt,hogy az anyuka azt mondta,hogy csak ugy vihetem el a kislányt ha délután 1-re visszaviszem.
Csak attól félek mi lesz ha a kislányt majdcsak ugy 9 útán adja ide,és már 1-re kell visszavinnem.
Kérhetm tőle,hogy több időre adja ide mondjuk,hogy legalább délután 4-ig nálam maradjon?
Tisztelt Fórumozók!
Eljutottam a gyermekem anyukájával,arra a szintre hogy most vasárnap elhozhatom elsőnek a 31 hónapos kislányom hozzám.
De,csak akkor ha nem lesz meleg.
Önnnök közül halott-e valaki olyanról hogy a apuka csak akkor viheti el a kislányát,ha nem lesz meleg az idő?
Mert,én mág nem halottam ilyenről,hogy lenne ilyen szabályozás,hogy a láthatás időjárás függő?
Meg azt szeretném még kérdezni,hogy szóba állapodtunk meg az elhozzatalról,de érdemes-e magunk között ezt irásba rögziteni?
Előre is köszönöm a válaszukat!
„Akkor tényleg nincs teendőm a betöltött 18. év miatt? ”
Nincs.
„Ha jövőre továbbtanul, mert igen jó tanuló, akkor kell valamit kérelmeznem vagy automatikusan ez az egyezség él tovább?”
Nem kell.
„A volt férjem most nem akar fizetni, mert szerinte csak 18. éves korig kell. Ilyenkor kérhetem a béréből való letiltást az egyezség alapján?”
Igen.
„Ha igen ezt hol lehet intézni?”
Azon a bíróságon, ahol az egyezség született.
Tisztelt Szakértők!
Gyermektartás ügyben szeretném kérni segítségüket.
2008-ban váltunk el, mely során egyezséget kötöttünk a volt férjemmel. Két akkor még kiskorú gyermekünk nálam lett elhelyezve, havi 20-20 ezer gyerektartást vállalt a férjem. Ez valamivel kevesebb, mint a jövedelmének 20-20 %-a.
Az egyezség szerint a gyerekek 18. éves koráig a gyerektartás úgy kerül rendezésre, hogy a nevén lévő ingatlan / telek, melyre a közös házat építettük / felét a nevemre íratta illetve közösen terveztük értékesíteni az ingatlant és abból járna nekem még 500.000 Ft.
Az ingatlan évek óta nem lett értékesítve, egyfelől a kialakult gazdasági helyzet miatt, másrészt a volt férjem messze piaci ár feletti összeget jelölt meg, amiért még érdeklődő sincs.
A nagyobbik gyerek most töltötte be a 18. évét, nappalin középiskolában tanul.
Írtam egy keresetlevelet a bíróságnak, mely alapján kértem, hogy a 18. év után is állapítsák meg a gyerektartást illetve, hogy az egyezség azon részét módosítsák, melyben az ingatlan értékesítéskor kapnám csak meg a fennmaradó gyerektartást. Az 500.000 Ft-ot havi 20.000 Ft-ban szeretném megkapni, így a kisebbik gyerek 18. évéig pont ki is futna.
A bíróság azt írta, hogy mivel van érvényben lévő gyerektartási egyezségünk, így nem kell újra megállapítattnom a nagyobbik gyereknél a gyerektartást csak a kisebbiknél kell kérnem az 500 ezer havi 20 ezerre váltását.
Én úgy tudtam, hogy ha nagykorú a gyerek akkor már nem gyerektartás van, hanem rokontartás és azt is kell igényelni. Akkor tényleg nincs teendőm a betöltött 18. év miatt? Ha jövőre továbbtanul, mert igen jó tanuló, akkor kell valamit kérelmeznem vagy automatikusan ez az egyezség él tovább?
A volt férjem most nem akar fizetni, mert szerinte csak 18. éves korig kell. Ilyenkor kérhetem a béréből való letiltást az egyezség alapján?
Ha igen ezt hol lehet intézni?
Előre is köszönöm a segítséget.
katacs:
Nincs. De ha semmit sem teszel is, automatikusan megszűnik.
Tisztelt Szakértők!
Nem szeretnék túlzottan belemenni a részletekbe, a lényeg, hogy adott egy apuka, akivel 18 hónapja hivatalosan, bejelentetten külön élünk. Van egy közös, lassan 4 éves gyermekünk.
Amikor apuka elköltözött az elvitt vagyontárgyak mellett (TV, számítógép... stb) megegyeztünk abban, hogy minden 2. hétvége az övé, én pedig havi 20ezer forintot kapok "gyerektartásra".
A 18 hónap alatt eddig kb 6-7 alkalommal fizetett ilyen-olyan okokra hivatkozva, de természetesen a láthatáshoz ragaszkodik továbbra is. Sőt, most már ott tartunk, hogy minden hétvégét magának akar.
Több alkalommal volt olyan, hogy "elfelejtett" jönni a megbeszélt időpontban, de helyette egy másik napot követelt, fittyet hányva arra, hogy nekünk esetleg programunk van.
Ha pedig nagy merészen nemet merek mondani akkor rendőrrel fenyegetőzik, vagy egyszerűen a következő alkalommal nem hozza haza akkor amikor megbeszéltük.
A válásunkat sajnos anyagi okokból még nem tudtam elindítani, mert a költségmentesítésre nem vagyok jogosult, kifizetni pedig egyelőre nem tudom.
Van bármilyen lehetőségem arra, hogy amíg nem tudom beadni a válást valahogy szabályozzuk a láthatást és a fizetést hivatalos formában?
Sajnos hiába beszélek meg vele bármit, kb 2 hétig tart a csoda.
Ma reggel is például közölte, hogy nem fizet csak 10ezer forintot (mellesleg már 10-én kellett volna fizetni és ma ért ide vele), mert 12 napot nála volt a gyerek a bölcsödei szünet miatt és ő tartotta el addig. Ezt megteheti?
Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönöm a segítséget!
Kedves Fater!
A gyerektartás 18. életévéig jár egy gyermeknek. Utána csak akkor, ha tanul. Amennyiben nem tanul és betöltötte a 18. életévét, akkor nem jár neki gyerektartás.
Férjemnek van egy gyereke egy előző kapcsolatából, aki után havi rendszerességgel gyerektartást fizet. Mindig postán küldtük a pénzt az Anyukának, de mivel egyre drágább lett a posta, megbeszéltük vele, hogy ezután kp.-ban, átvételi elismervény aláírása után adjuk oda a pénzt. Ebbe ő bele egyezett, fél évig működött a dolog. Ebben a hónapban késtünk 5 napot, mert férjem éjszakás volt és mivel egy másik településen laknak, nem tudott kiutazni, ő viszont nem jött el a pénzért. Akkor kapta meg a pénzt, mikor férjem ment a gyerekért, de akkor nem akarta aláírni az elismervényt, szét akarta tépni, amin rajta volt egy fél évi bizonyíték, hogy fizetve lett a gyerektartás. Követeli, hogy ezután ismét postán akarja megkapni a pénzt. Mindig cirkusz van, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő akarja. Nekünk úgy kell élni, hogy mindig azt kell csinálni, amit ő akar. Mindig plusz költségbe akar hajtani. Férjemmel van egy közös gyerekünk, nincs még 2 éves. Ha megnézzük, hogy férjem jövedelméből melyik gyerek kap többet, a közös gyerekünk igen csak hátrányt szenved. Nagy hitelünk, elég szűkösen élünk, miért ne spórolhatnám meg a postaköltséget a saját gyerekemnek? A kérdésem az lenne, hogy lehet-e abból férjemnek problémája, ha nem adjuk oda a gyerektartást, mivel nem írja alá az elismervényt, de a pénzt minden hónapban lezárt borítékban eltennénk? Vagy hogy lehetne megoldani ezt a problémát?
Csupán egy kérdésem lenne, ha egy bíróság fél évre szüneteltei a gyermekelhelyezési pert, és a fél éven belül meg szeretnénk végleg szüntetni az egészet, akkor ennek mi a módja? Van újabb tárgyalás? Köszönöm
Csupán egy kérdésem lenne, ha egy bíróság fél évre szüneteltei a gyermekelhelyezési pert, és a fél éven belül meg szeretnénk végleg szüntetni az egészet, akkor ennek mi a módja? Van újabb tárgyalás? Köszönöm
Fater
Ne légy birka. Az érettségi minimum 4 év,először mutasson neked iskolalátogatási igazolást.
Egyébként menjen bíróságra ha van kedve és pénze,te meg zavard el a lakásod elől
Sajnos egyértelmű,hogy csak a pénz kell,más nem számít.
Az anyukától átvette a stafétabotot.Elég fura amikor az embert a saját lánya fenyegeti bírósággal.Persze ebből következtetni lehet a kapcsolatunkra is,bár ezidáig mást mutatott,csak a pénz megszüntével változott a történet.
Képes lenne beperelni,de én most már nem szívesen fizetnék ez után.
Persze egy "atyai saláta"-is elférne,de nem akarok börtönbe menni:)
Tisztelt Fórumozó!
Lányom idén márciusban töltötte be 18. életévét, júniusban bolti eladó szakmát szerzett. A tartásdíj további fizetését továbbtanulástól tettem függővé, mivel munkanélküli vagyok és még egy kiskorú gyermeket nevelek saját háztartásomban.Kérdésemre lányom azt válaszolta, hogy se tanulni se dolgozni nem kíván, mivel a továbbtanulástól tettem függővé a tartásdíj fizetését, édesanyja azt mondta, hogy a gyerek érettségizni fog. Megváltozott anyagi körülményeim miatt a ballagás után nem tudtam tartásdíjat fizetni, így 10.-e után lányom este a lakásomon bírósággal fenyegetőzik, mert nem kapott pénzt és a barátjával nyaralni készül. Mit tegyek?
Köszönöm a segítséget!
Bár még mindig nem kaptam meg az elmaradt 15 havi tartásdíjat, de apuka már követeli vissza a júniusit. Szerinte az csak 8 napra jár...
fourbaby
Az a gyakorlat, hogy szeptemberig jár.
Kedves ObudaFan!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Tényleg nem írtam le minden részletet:
Az egész pert ügyvéd nélkül kezdtem el. Aztán az utolsó tárgyalás előtt nagyon biztosra akartam menni, ezért egy tapasztalt "öreg róka" ügyvédet megbíztam, hogy jöjjön el velem a bíróságra. (A gyerek semmi áron nem ment volna vissza az anyjához, akármilyen döntés születik.)
Szerintem erre faragtam rá. Az ügyvédem (az enyém!) állította a bíróságon, hogy az első beadványban nem kértem a gyerektartásdíj fizetési kötelezettség megszűntetését. A papírok (jó nagy halom) meg nála voltak, én megbíztam benne.
Persze, hogy tévedett, tökéletesen volt fogalmazva a perindítás! (segítettek benne)
Szóval abban vagyok sáros, hogy bevettem a dumáját, hogy "akinek a foga fáj, fogorvoshoz megy, akinek jogi problémája van, az bízza magát ügyvédre".
De mégis a lényeg: Kifizettem, egye meg a fene, de jól gondolom, hogy azt a pénzt anyuka nem élheti fel, hanem rá kell költenie a gyerekre? (Ötszázezer forintról van szó.)
Tisztelt Szakértők!
Lenne még egy kérdésem. A fiam június 8-án fejezte be a tanulmányait. Június havi t.díj arra a 8 napra jár?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02