„hogy az ilyen nyári kibékülés után max. három hónapon belül újra válási szándék lesz.”
Ne károgj folyton, lehet: Boldogan éltek míg meg-nem haltak.
válóper megszakítása,szüneteltetés
- 1
- 2
Szemérmetes Erzsók!
Nem lesz pénzbírság. Viszont ha van jogi képviselője, akkor miért itt kér tanácsot?
Egyébként a tapasztalat az, hogy az ilyen nyári kibékülés után max. három hónapon belül újra válási szándék lesz.
És ha nem elektronikusan nyújtjuk be, akkor még pénzbírságot is kiszabnak.
Van jogi képviselőm, akkor neki szóljak, hogy vonja vissza a beadványom? Az idézéses papíron az áll, hogy ha van jogi képviselő, akkor csak ő és csak elektronikus úton nyújthat be bármit. Akkor én nem adhatom be a bíróságra két tanúval aláíratva?
Egyszerűen kéred a bíróságtól a per megszüntetését, és az illeték mérséklését. Két tanú kell a beadványra.
Tisztelt Fórumozók!
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Túl vagyunk az első tárgyaláson, nem sokára lesz a második. De sok időt töltöttünk együtt a nyáron, sokat beszélgettünk, és arra jutottunk, hogy meg kellene próbálnunk újra együtt mégiscsak. Én adtam be a keresetet tavasszal, hogyan tudom megszüntetni a bontópert?
Pp:284§
(2) A felperes házassági perben keresetétől az eljárás bármely szakában az alperes hozzájárulása nélkül is elállhat. Ha a felperes a keresetétől az első fokú eljárás befejezése után, de még az ítélet jogerőre emelkedése előtt áll el, az ítéletet az iratoknak a fellebbezés folytán való felterjesztése előtt az elsőfokú, egyébként a másodfokú bíróság helyezi hatályon kívül.
pp 285§ (3) A bíróság a per bármely szakában megkísérelheti a felek békítését. Ha a békítés eredményre vezet, a bíróság a pert megszünteti, a perköltségben való marasztalást azonban mellőzi.
Illetve a pp137§ (1) bek. a pontja alapján is kérhetitek az eljárás szünetetltetését.
Egy tárgyaláson túl vagyunk, ebben a hónapban járt volna le a 3 hónapos "gondolkodási idő" 2 héte el lett indítva a folytatás , de mégis most úgy gondoljuk adunk még egy esélyt magunknak.
Mi a teendő ilyenkor ,hogyan kell kérni a válóper törlését ,lehet még ilyenkor szüneteltetést kérni ,mik a lehetőségek?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02