Gyerektartás mértéke

Damned # 2006.01.26. 04:26

Írtam

deffike # 2006.01.26. 11:20

Kedves Hozzáértők!Kolléganőmnek kellene tanács.Elváltak,3 gyerek van,egy már nem tartásra kötlezett.Két gyerek után 20ezer Ft-ot ítélt meg a bíróság,avval az indokkal,hoyg a törvény úgy szól,hogy a bevallott jövedelem(ami a minimál)után kell fizetnie a volt férjnek.A volt férj taxis,méghozzá a keményebb fajtából(ezt én is tudom,amikor még együtt voltak,mesélt róla az asszony).Valóban ennyiben kell hogy hagyja a dolgot a feleség,vagy van valami más járható út,hogy többet kaphasson?Köszönöm a választ előre is!deffike

obsitos # 2006.01.26. 13:10

Damned: nem jött át! (Pedig egyébként működik, nap mint nap használom oda-vissza.)

Küldök neked azon egy bejelentkező e-mailt, amire valószínűleg már tudsz írni eredménnyel.

Damned # 2006.01.26. 13:51

Kedves Obsitos! Már másodjára küldTÉK el, de azér szólok, és megpróbálják újra. Köszönöm, hogy számon tartottad!!

Damned # 2006.01.26. 14:23

Kedves Obsitos! Talán mégiscsak jobb lesz ha Te küldesz elsőnek! mango369@freemail.hu

obsitos # 2006.01.26. 15:04

Damned! Küldtem az elzso-ra 14.20-kor. Tőlem az rendben elment. A mango az sem nem jön sem nem megy. Tehát nézd meg az elzso-t, ami egyúttal az itt található gyorimiki@freemail.hu -ról ment neked.

Kölcsönös szerencsét!...

Damned # 2006.01.26. 15:43

Semmi. Mindegy. Azért köszi.

obsitos # 2006.01.26. 15:53

Damned! Azért ne add fel még! Próbálkozz egy másik számítógépről írni, hátha onnan jön - megy. Majd figyelem az esetleges érkezést.

Vagy csínálj magadnak nagy hírtelen egy új ....@freemail.hu címet, és azon a másik gépen is próbálj írni azon címről.

Valahogy csak működnie kell!
De tényleg.

obsitos # 2006.01.26. 17:09

Damnen! Oké átjött! Olvastam. Kb. 1 óra múlva ráérek válaszolni.

balazs01 # 2006.02.14. 16:20

Szia Macaroon!

Szerintem Te a "perec" névvel bejelentkező férfi barátnője vagy. Nagyon jól tetteg, hogy leírtad a teljes storit, mert rendes választ csak így remélhettek!
Továbbra is a magánvéleményem tudom leírni de vannak itt a fórumon nagyon jó jogászok és ügyvédek. Pl.: derill. ő nagyon otthon van családjogban.:)
Szerintem - mivel az anyánál vannak a gyerekek - nincs esélyetek arra, hogy Nálatok helyezzék el a kicsit, kükön. Miért nem akarjátok mind a hármat?

Szilágyi Károly # 2006.02.15. 13:47

["Perec" és "Macaroon" hozzászólásait a felhasználók kérésére töröltük.]

Macaroon # 2006.02.15. 13:48

Köszi és még egy sorry a plusz melóért.

derill # 2006.02.15. 21:33

deffike: a bíróságok figyelembe veszik a tartásdij megállapitásánál a kötelezett életkörülményeit is, és szükség esetén akár szakértő kirendelésével is meg lehet állapittatni a közelitő jövedelmét abból, hogy mennyi rezsit fizet, mit tart fenn stb. Kérni kell tehát a biróságot, hogy tárja fel az apa életkörülményeit (mutassa be az apa a rezsiszámlákat, tanukat lehet hozni arra, hogy hogyan él, nézzék meg a vagyonát ill. a vagyongyarapodását stb.)

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

bajusz # 2006.03.03. 07:44

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy hány éves koráig köteles a szülő tartani a gyerekét?
Ha valaki 18 éves kora után tanul, akkor ugye ez kötelező? Ha érettségi után elmegyek 2évre dolgozni, és 20éves koromban beiratkozok az egyetemre, akkor kell-e tartást fizetni?

Köszi

Macaroon # 2006.03.03. 08:48

Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi van-e itt olyan ember, akinek a magas összkeresetéből megítélték az 50%-os letiltást_? Vagy hallott-e hasonlóról? Helyzet: három gyerek, kamaszok, tartósan munkanélküli anya, képesítések nélkül, fekete keresettel. Férj közel nettó 5 milla / év.
Vmint érdekelne, hogy Ti igazságosnak tartanátok-e egy ilyen ítéletet? Nők véleménye is jöhet.
Mac.

Salimar # 2006.03.03. 11:50

Köszi, hogy a nők véleménye is érdekel Macaroon. :))
Ahogyan én tudom a tartásra kötelezett jövedemének 50% is levonásra kerülhet mert kötelessége a saját terhére is a tartásra jogosultak részére fizetni. Azonban egy 5 milliós éves fizetés azért túl extra összeg. Még 3 gyerek megléte sem elég alapos indok kb 2,5 milla levonásra. A szükségletek figyelembe vételével fog a bíróság dönteni. Az anya kapcsán megjegyezném, hogy ha belegondolsz valószínűleg Õ nevelte fel a gyerekeket amíg a férje ilyen szép jövedelemhez jutott. És azért ne feledkezzünk meg róla, hogy amíg a férj dolgozik addig a feleség látja el a háztartást és neveli a gyerekeket. Ez vajon nem munka?
Szerintem egyezzenek meg, hogy mennyit fizet az apa és milyen mértékben járul hozzá a volt felesége munkába jutásáig a fenntartásukhoz. Amolyan asszonytartás címén. Legyen meghatározva egy bizonyos határidő amíg az asszony ennek a tartásnak a fejében munkát keres. Ha az idő lejár nem lesz jövedelme ha elblicceli.
A bíróságon kérjék a bírótól, hogy jogerőssé tegye ezt a megállapodást. Vagy ügyvédnél. Mert talán ez is elég. De én a bíróságot javaslom.
Így szerintem jól el lehetne rendezni a dolgot. A feleség is elégedett lehetne. Nem érezné, hogy évekig beletette ő is a magáét a házasságba és most kihasználva el van dobva. Mégis csak a gyerekei anyjáról van szó. Akit valaha szeretett.

Macaroon # 2006.03.03. 13:14

KÖSZÖNÖM!!!
10 éve munkaképes, de 10 éve nem ment el bejelentett melóra, a fetekét meg letagadja:-(

Macaroon # 2006.03.03. 13:14

S a gyerekek nagyon, és igen a gyereknevelés is MUNKA!

Salimar # 2006.03.04. 13:20

Értelek. Szerintem max fél évet fel lehet ajánlani. És ha belegondolsz a bíró is respektálni fogja a segíteni akarást. Nem is érdekes már, hogy az asszony milyen. De ha a bíró jóindulatát elnyerei akkor az jó. De ha javasolhatom meg se próbáljon az illető hazudozni, joviálisan adakozni vagy lekezelően viselkedni. Tuti a lebukás.

derill # 2006.03.04. 22:00

Macaroon: én már több olyan itéletet láttam, ahol az apa jövedelmének 50 százalékát állapitották meg, sőt nemrég hozott a bíróság olyat is, hogy 120 százalékát (két gyerekre 210 ezret, holott az apa jövedelme 180 ezer forint volt.)
Az 5 milliós nettó jövedelem egy évre nem olyan kimagasló, a három gyerekre 200 ezer forintot jelent havonta, amit simán rájuk lehet költeni minden luxus nélkül. Szerintem minden további nélkül megállapítja a bíróság.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pillango01 # 2006.03.05. 09:32

Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket gyermektartás ügyben.
Párom jelenleg válófélben és felesége mindent megtesz hogy őt idézem "kicsinálja". Szóban megálapodtak hogy a gyermek után tartásdijat nem kér a felesége. Az első tárgyaláson a bírónő közölte hogy valami összeget megkell állapítani igy lett a tartásdij 20e/hó. Párom ezt nem fizette hisz szóban megállapodtak. A köv. tárgyaláson a hölgy ügyvéddel jelent meg és kérte a gyt. levonását ill. visszamenőleges kifizetését. Ez meg is történt de a feleségnek nem volt elég. Februárban ujabb tárgyalás ahol közölte hogy 20% gyt. kér és azt is visszamenőleg.
A teljességhez az is hozzá tartozik hogy a gyermek nem a párom vérszerinti gyereke szivességből-jószándékból vette a nevére és nevelte sajájaként 12 évig.
Kérdésem hogy kérhetjük-e ezzel az indokkal a gyerektartás csökkentését és mik az esélyeink.
Párom első házzasságábol született gyermeke után 20% gyt. fizet. A 40% levonása a létfentartását is veszélybe sodrhatja. A feleség nem él a közös lakásban és annak terheit a párom egyedül viseli (jelzálog, felujításikölcsön, közösköltség).
Várom észrevételeiteket és véleményeteket!

ObudaFan # 2006.03.05. 11:11

A két gyermekre levont 40% teljesen papírforma, kevés az esély a csökkentésre. A tartásról lemondás még írásban is csak gyámhatóság, vagy bíróság jóváhagyásával érvényes, erre nem tudtok hivatkozni. Az, hogy szívességi vállaláson alapul az apaság, ebből a szempontból nem számít. Abból a szempontból viszont igen, hogy az apaság megdöntési per indítására nyitva álló 1 éves határidő ilyenkor az apasági elismerő nyilatkozat megtételétől kell számítani, ennek letelte után a pert csak az ügyészség indíthatja az apa érdekében.

ObudaFan # 2006.03.05. 11:13

Kiskorú gyermek tartása esetén pedig a szülő a tartást saját szükséges tartása rovására is állni köteles. Elvileg ez alól kivétel, ha a gyermeknek folyamatos jövedelmet biztosító vagyontárgya, vagy tartásra kötelezhető más hozzátartozója van, de ez utóbbit - hiba, vagy nem hiba - a mai bírói gyakorlat egyedül a másik szülőre szűkíti. Ez pedig azt jelenti, ha a másik szülő nem milliárdos, akkor megítélik a szükséges tartás rovására is a gyermektartásdíjat.

pillango01 # 2006.03.05. 11:40

Szomorúan olvastam válaszodat.
Azt hiszem nem vagyunk felkészülve egy ujabb perre hiszen még a vállóperen sem vagyunk túl és nem is biztos ,hogy megnyernénk azt. Addig is inkább keserítjük az anya életét azzal hogy kérjük a gyermek láthatásának hivatalos szabályozását és ragaszkodunk a közös felügyelethez. Mivel ő kérte ennek megszüntetését. Hozzáteszem semmi rossz szándék nincs bennünk és nem a gyerektartás alol szeretnénk kibujni. Nevére vette és viseli a következményeit amiben támogatom.

ObudaFan # 2006.03.05. 11:48

Ha a kapcsolattartás szabályozását azért kéri, hogy keserítse az anya életét, azzal nem sokra fog menni a párod. Meg fogják adni a kapcsolattartás lehetőségét, na és?