Írtam
Gyerektartás mértéke
Kedves Hozzáértők!Kolléganőmnek kellene tanács.Elváltak,3 gyerek van,egy már nem tartásra kötlezett.Két gyerek után 20ezer Ft-ot ítélt meg a bíróság,avval az indokkal,hoyg a törvény úgy szól,hogy a bevallott jövedelem(ami a minimál)után kell fizetnie a volt férjnek.A volt férj taxis,méghozzá a keményebb fajtából(ezt én is tudom,amikor még együtt voltak,mesélt róla az asszony).Valóban ennyiben kell hogy hagyja a dolgot a feleség,vagy van valami más járható út,hogy többet kaphasson?Köszönöm a választ előre is!deffike
Damned: nem jött át! (Pedig egyébként működik, nap mint nap használom oda-vissza.)
Küldök neked azon egy bejelentkező e-mailt, amire valószínűleg már tudsz írni eredménnyel.
Kedves Obsitos! Már másodjára küldTÉK el, de azér szólok, és megpróbálják újra. Köszönöm, hogy számon tartottad!!
Kedves Obsitos! Talán mégiscsak jobb lesz ha Te küldesz elsőnek! mango369@freemail.hu
Damned! Küldtem az elzso-ra 14.20-kor. Tőlem az rendben elment. A mango az sem nem jön sem nem megy. Tehát nézd meg az elzso-t, ami egyúttal az itt található gyorimiki@freemail.hu -ról ment neked.
Kölcsönös szerencsét!...
Semmi. Mindegy. Azért köszi.
Damned! Azért ne add fel még! Próbálkozz egy másik számítógépről írni, hátha onnan jön - megy. Majd figyelem az esetleges érkezést.
Vagy csínálj magadnak nagy hírtelen egy új ....@freemail.hu címet, és azon a másik gépen is próbálj írni azon címről.
Valahogy csak működnie kell!
De tényleg.
Damnen! Oké átjött! Olvastam. Kb. 1 óra múlva ráérek válaszolni.
Szia Macaroon!
Szerintem Te a "perec" névvel bejelentkező férfi barátnője vagy. Nagyon jól tetteg, hogy leírtad a teljes storit, mert rendes választ csak így remélhettek!
Továbbra is a magánvéleményem tudom leírni de vannak itt a fórumon nagyon jó jogászok és ügyvédek. Pl.: derill. ő nagyon otthon van családjogban.:)
Szerintem - mivel az anyánál vannak a gyerekek - nincs esélyetek arra, hogy Nálatok helyezzék el a kicsit, kükön. Miért nem akarjátok mind a hármat?
["Perec" és "Macaroon" hozzászólásait a felhasználók kérésére töröltük.]
Köszi és még egy sorry a plusz melóért.
deffike: a bíróságok figyelembe veszik a tartásdij megállapitásánál a kötelezett életkörülményeit is, és szükség esetén akár szakértő kirendelésével is meg lehet állapittatni a közelitő jövedelmét abból, hogy mennyi rezsit fizet, mit tart fenn stb. Kérni kell tehát a biróságot, hogy tárja fel az apa életkörülményeit (mutassa be az apa a rezsiszámlákat, tanukat lehet hozni arra, hogy hogyan él, nézzék meg a vagyonát ill. a vagyongyarapodását stb.)
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy hány éves koráig köteles a szülő tartani a gyerekét?
Ha valaki 18 éves kora után tanul, akkor ugye ez kötelező? Ha érettségi után elmegyek 2évre dolgozni, és 20éves koromban beiratkozok az egyetemre, akkor kell-e tartást fizetni?
Köszi
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi van-e itt olyan ember, akinek a magas összkeresetéből megítélték az 50%-os letiltást_? Vagy hallott-e hasonlóról? Helyzet: három gyerek, kamaszok, tartósan munkanélküli anya, képesítések nélkül, fekete keresettel. Férj közel nettó 5 milla / év.
Vmint érdekelne, hogy Ti igazságosnak tartanátok-e egy ilyen ítéletet? Nők véleménye is jöhet.
Mac.
Köszi, hogy a nők véleménye is érdekel Macaroon. :))
Ahogyan én tudom a tartásra kötelezett jövedemének 50% is levonásra kerülhet mert kötelessége a saját terhére is a tartásra jogosultak részére fizetni. Azonban egy 5 milliós éves fizetés azért túl extra összeg. Még 3 gyerek megléte sem elég alapos indok kb 2,5 milla levonásra. A szükségletek figyelembe vételével fog a bíróság dönteni. Az anya kapcsán megjegyezném, hogy ha belegondolsz valószínűleg Õ nevelte fel a gyerekeket amíg a férje ilyen szép jövedelemhez jutott. És azért ne feledkezzünk meg róla, hogy amíg a férj dolgozik addig a feleség látja el a háztartást és neveli a gyerekeket. Ez vajon nem munka?
Szerintem egyezzenek meg, hogy mennyit fizet az apa és milyen mértékben járul hozzá a volt felesége munkába jutásáig a fenntartásukhoz. Amolyan asszonytartás címén. Legyen meghatározva egy bizonyos határidő amíg az asszony ennek a tartásnak a fejében munkát keres. Ha az idő lejár nem lesz jövedelme ha elblicceli.
A bíróságon kérjék a bírótól, hogy jogerőssé tegye ezt a megállapodást. Vagy ügyvédnél. Mert talán ez is elég. De én a bíróságot javaslom.
Így szerintem jól el lehetne rendezni a dolgot. A feleség is elégedett lehetne. Nem érezné, hogy évekig beletette ő is a magáét a házasságba és most kihasználva el van dobva. Mégis csak a gyerekei anyjáról van szó. Akit valaha szeretett.
KÖSZÖNÖM!!!
10 éve munkaképes, de 10 éve nem ment el bejelentett melóra, a fetekét meg letagadja:-(
S a gyerekek nagyon, és igen a gyereknevelés is MUNKA!
Értelek. Szerintem max fél évet fel lehet ajánlani. És ha belegondolsz a bíró is respektálni fogja a segíteni akarást. Nem is érdekes már, hogy az asszony milyen. De ha a bíró jóindulatát elnyerei akkor az jó. De ha javasolhatom meg se próbáljon az illető hazudozni, joviálisan adakozni vagy lekezelően viselkedni. Tuti a lebukás.
Macaroon: én már több olyan itéletet láttam, ahol az apa jövedelmének 50 százalékát állapitották meg, sőt nemrég hozott a bíróság olyat is, hogy 120 százalékát (két gyerekre 210 ezret, holott az apa jövedelme 180 ezer forint volt.)
Az 5 milliós nettó jövedelem egy évre nem olyan kimagasló, a három gyerekre 200 ezer forintot jelent havonta, amit simán rájuk lehet költeni minden luxus nélkül. Szerintem minden további nélkül megállapítja a bíróság.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket gyermektartás ügyben.
Párom jelenleg válófélben és felesége mindent megtesz hogy őt idézem "kicsinálja". Szóban megálapodtak hogy a gyermek után tartásdijat nem kér a felesége. Az első tárgyaláson a bírónő közölte hogy valami összeget megkell állapítani igy lett a tartásdij 20e/hó. Párom ezt nem fizette hisz szóban megállapodtak. A köv. tárgyaláson a hölgy ügyvéddel jelent meg és kérte a gyt. levonását ill. visszamenőleges kifizetését. Ez meg is történt de a feleségnek nem volt elég. Februárban ujabb tárgyalás ahol közölte hogy 20% gyt. kér és azt is visszamenőleg.
A teljességhez az is hozzá tartozik hogy a gyermek nem a párom vérszerinti gyereke szivességből-jószándékból vette a nevére és nevelte sajájaként 12 évig.
Kérdésem hogy kérhetjük-e ezzel az indokkal a gyerektartás csökkentését és mik az esélyeink.
Párom első házzasságábol született gyermeke után 20% gyt. fizet. A 40% levonása a létfentartását is veszélybe sodrhatja. A feleség nem él a közös lakásban és annak terheit a párom egyedül viseli (jelzálog, felujításikölcsön, közösköltség).
Várom észrevételeiteket és véleményeteket!
A két gyermekre levont 40% teljesen papírforma, kevés az esély a csökkentésre. A tartásról lemondás még írásban is csak gyámhatóság, vagy bíróság jóváhagyásával érvényes, erre nem tudtok hivatkozni. Az, hogy szívességi vállaláson alapul az apaság, ebből a szempontból nem számít. Abból a szempontból viszont igen, hogy az apaság megdöntési per indítására nyitva álló 1 éves határidő ilyenkor az apasági elismerő nyilatkozat megtételétől kell számítani, ennek letelte után a pert csak az ügyészség indíthatja az apa érdekében.
Kiskorú gyermek tartása esetén pedig a szülő a tartást saját szükséges tartása rovására is állni köteles. Elvileg ez alól kivétel, ha a gyermeknek folyamatos jövedelmet biztosító vagyontárgya, vagy tartásra kötelezhető más hozzátartozója van, de ez utóbbit - hiba, vagy nem hiba - a mai bírói gyakorlat egyedül a másik szülőre szűkíti. Ez pedig azt jelenti, ha a másik szülő nem milliárdos, akkor megítélik a szükséges tartás rovására is a gyermektartásdíjat.
Szomorúan olvastam válaszodat.
Azt hiszem nem vagyunk felkészülve egy ujabb perre hiszen még a vállóperen sem vagyunk túl és nem is biztos ,hogy megnyernénk azt. Addig is inkább keserítjük az anya életét azzal hogy kérjük a gyermek láthatásának hivatalos szabályozását és ragaszkodunk a közös felügyelethez. Mivel ő kérte ennek megszüntetését. Hozzáteszem semmi rossz szándék nincs bennünk és nem a gyerektartás alol szeretnénk kibujni. Nevére vette és viseli a következményeit amiben támogatom.
Ha a kapcsolattartás szabályozását azért kéri, hogy keserítse az anya életét, azzal nem sokra fog menni a párod. Meg fogják adni a kapcsolattartás lehetőségét, na és?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02