passzív vagyon megosztása


ObudaFan # 2006.01.26. 19:24

A bank részéről, vagy egymás között? Mert egymás között fele-fele osztoznak, de a bank az ellen fog fordulni, aki aláírta.

Tiburtius # 2006.01.26. 19:23

Ez technikailag hogy oldható meg? Ha mondjuk van 3 hitel szerződés, és az egyiket a férj írta alá, a másikat a feleség, a harmadikat meg mindketten.

ObudaFan # 2006.01.26. 18:32

A passzív vagyont ugyanolyan elvek szerint kell megosztani, mint az aktívat. Már csak azért is, meg főszabály szerint bármelyik házastársnak a vagyonközösség fennállása alatt kötött, az elôbbi rendelkezés alá tartozó visszterhes ügyletét a másik házastárs hozzájárulásával kötött ügyletnek kell tekinteni.

Tiburtius # 2006.01.26. 11:12

Hi!
Kérdésem a következő. Mi a helyzet a vagyonmegosztási perben, ha meglévő vagyon már nincs, csak jó sok adósság. Egy részét a feleség csinálta, a másik részét a férj, mindegyik a másik tudtával. Meg vettek fel közösen is hitelt. Lakbértartozások is vannak és kifizetetlen közüzemi számlák. Rendelkezhet-e a bíróság passzív vagyon megosztásáról? És mi a helyzet a másik házastárs kötelezettségvállalásaiért való felelősséggel a házasság felbontása és a vagyonmegosztás után? Elvileg ugye a házastárs a közös vagyonból ráeső rész erejéig felel, de a közös vagyont már megosztották.