Tisztelt Fórumozók!
Véleményükre lennék kiváncsi vagy egy ki biztatásra??
Szóval holnapi nap lesz a férjem másodfokú tárgyalása gyerektartás perben.Sajnos első fokon helyben hagyták a 100.000 forintos gyerektartást.2 gyerekre.Az én kinti osztrák családipótlékom miatt.(amit a mai napig nem értünk hogy ehez mi köze a volt élettársnak és családjának...)A férjem kint húsfeldolgozó.Az ügyvédünk levezette a bíróságnak a beadott papíron hogy a volt élettársnak is ennyit hozzá kellene tenni,hogy akkor nálunk a közös gyerekünk lenne hátrányos helyzetben,hogy nem szükséges ekkora összeg a gyerekek havi dolgaira.Nálunk nem vették figyelembe a több mint 100.000 forintos hitelt a volt élettársál igen.
310.000-ből élnek meg 5-en.Ebből 60.000 ft a férjem fizet minden hónapban.Hosszú lenne leírni hogy miken mentünk már keresztül.Szeretném tudni hogy milyen eséllyel indulunk holnap a tárgyalásnak?Szolnoki bíróságon van az ügy.
Gyerektartás dij
Tisztelt fórumozók!
A gyermektartásdíj rendeltetése a gyermek eltartási költségeinek fedezése!!!
Az lenne a kérdésem hogy két lányom van két külön házasságomból, a nagyobbik lányom 21 éves egyetemista, vele úgy állapodtunk meg a 18. életévének betöltése után hogy havi 50 ezer forintot utalok neki. A kisebbik lányom (14 éves), az anyjától most válok, ő 20%-ot szeretne, ami 80 ezer forint lenne kb. az én fizetésem alapján, de akkor a kisebbik lányom többet kapna mint a nagyobbik, és azt olvastam hogy egyik gyerek sem kaphat többet a másiknál ha két gyerek van.Másrészt a gyermektartás rendeltetése a gyermek tartása, tehát a gyermekre kell költeni, nem cigire, meg alkoholra.Én azt szeretném ha a bíróság 50 ezret fix havi összeget állapítana meg a kisebbik lányomra is, ehhez még jön a kb. 14 ezer családipótlék, amit az anyja kap és amit a gyerekre kell költenie, valamint a 10 ezer forint adókedvezmény amit a gyerekre kap és szintén a gyerekre kell költenie. Ez már 74 ezer forint összesen, persze az anyuka is hozzájárulhatna a saját fizetéséből egy nagy összeggel mondjuk 10 ezer forinttal a kislányunk eltartásához....ez már 84 ezer forint lenne!!! Kérdezem én, hány magyar családban költenek egy 14 éves gyerekre 84 ezer forintot havonta a szülök?????
A kislányom anyjával nem lehet megegyezni, mert ő nyilván a saját cigi és alkohol szükségletének fedezése céljából makacsul ragaszkodik a 20%-hoz. De a törvény olyat nem ír elő hogy nekem a cigijéről meg az italozásáról is kell gondoskodnom.
"stonehenge5"
A bíróság majd eldönti, hogy mennyi tartásdíjat kell fizetnie. Nyilván mérlegeli majd a körülményeket, figyelembe véve, hogy Ön mennyit akar és tud fizetni, ill. hogy az anya mennyit kér.
Elég nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy egy 14 éves gyerek eltartása mennyibe kerül ma Magyarországon. Nyilván ez igen sok dolgoktól és körülménytől függ, kezdve attól, hogy hol él a gyerek (az ország melyik részén, falun vagy városban, stb), milyen igényei vannak, és mit engedhet meg magának a szülő, mit tart a gyerek részéről jogos igénynek. De ne felejtsük el, hogy vannak alapvető szükségletek, amiket meg kell venni, ki kell fizetni: rezsi, élelmiszer (iskolai étkezés), tanszerek, ruházat, szórakozás, sport (szabadidő eltöltése), külön órák, közlekedés (bérlet), zsebpénz, stb.
javaslom, hogy vegyen elő egy papírt és írja össze, hogy amíg az anyával együtt élt, addig Ön szerint a kislányra mennyi pénzt költöttek havonta. Így mind Ön, mind az anya reális képet kaphatnak arról, hogy mennyi a havonkénti szükséges összeg és ehhez képest Ön mennyit tud/akar fizetni.
http://mediaciostanacsadas.com/
Különélő szülő ha a tartásdíjnak csak 35%-át fizeti rendszeresen, akkor a behajtásnál figyelembe veszik-e a kifizetett összegeket?
Sziasztok. Gyermektartásdíj emelés ügyben anya a gyermek betegségére hivatkozva kéri az emelést. Utolsó orvosi papírok 2009-es papirok. Egy olyan betegségről beszélünk ami tartós betegségnek számít. Azóta anya nem vitte kontrollra a gyermeket, papiron az áll, hogy 6 hónap múlva kontroll, azóta eltelt 3 év. Ez kiskorú veszélyeztetésének fogalmát kimerití? Tudott a betegségről az anya és nem vitte, apa nem tudott róla, nincs kapcsolata sem az anyával sem a gyermekkel, a gyermektartást rendszeressen fizeti. Köszönöm a válaszokat.
Szakértői kérdés, hogy kimeríti-e, szakértő tudja megmondani, hogy a gyermeket ez veszélyeztette-e, vagy sem, illetve ha a bűncselekmény kísérletéről beszélünk, akkor ennek reális veszélye fennállt-e.
Köszönöm a választ
Légyszi Valaki válaszoljon nekemis, mert így kezdem azt hinni hogy ez a fórum kizárólag a hiányos lábközűekért van. Bár ez abból is látszik kik lájkolják jobb oldalt...
DeliDéli, részletezd a kérdést, mert így nekem nem egyértelmű, ha a végrehajtás a nem megfizetett részre irányul, akkor nem veszik figyelembe.
Azaz, ha teszem azt 10.000 a fizetendő, ebből 3.500-at fizettél meg, és a végrehajtás a nem megfizetett 6.500-ra lett indítva, akkor miért vennék figyelembe?
Ha teljes összegere, akkor igen.
Ha a teljes összegre elindítja a jogosult a végrehajtást, annak ellenére, hogy már lett belőle fizetve, akkor első körben a végrehajtón keresztül az adós felhívja a végrehajtást kérőt, hogy ismerje ezt el. Ha a végrehajtást kérő nem ismeri el, az adós pert indíthat a végrehajtás korlátozása iránt.
Sziasztok. Láthatásnál az apa köteles közölni hogy hova viszi a gyermeket? Ha nem teszi akkor erre hivatkozva a gondozó szülő megtagadhatja az elvitelt?
Nem köteles.
Oké, értem. Köszönet a válaszokért... Ha anyagiakra hivatkozva kérem a lecsökkentését, akkor a nevelő szülő csak ugyanabban a perben kérheti mint viszontkereset a korábban megítélt összeget?
Oké, értem. Köszönet a válaszokért... Ha anyagiakra hivatkozva kérem a lecsökkentését, akkor a nevelő szülő csak ugyanabban a perben kérheti mint viszontkereset a korábban megítélt összeget?
„Oké, értem. Köszönet a válaszokért... Ha anyagiakra hivatkozva kérem a lecsökkentését, akkor a nevelő szülő csak ugyanabban a perben kérheti mint viszontkereset a korábban megítélt összeget?”
Ahhoz nem kell viszontkereset.
Tisztelt Fórumozók!
Abban kérem a segítségüket, hogy mit tehetek abban az esetben ha a volt férjem munkáltatója nem fizeti a gyerektartást? A bírói végzést megkapta a munkáltató, utalta is minden hónap 10.-éig rendesen, de tavaly óta teljesen rendszertelenné vált, 15.-e és 30.-a között tetszőleges napon kaptam. Most már ott tartunk, hogy az áprilisban esedékes gyerektartást május 10.-én kaptam meg, holott a volt férjem a fizetését megkapta április 29.-én. Telefonos megkeresésemre azt a választ kaptam, hogy nincs pénz, amint kapnak utalnak. Nem csődben van a cég, a dolgozóknak van munka, de a fizetések csúsznak, mert sok a kintlévőség, amit megértek. Amit nem értek az az, hogy miért kezelik külön költségként a gyerektartást, hiszen az nem plusz kiadás hanem egy munkabér bizonyos százaléka. A mai napig nem kaptam meg a múlt havi járandóságot sem. Hova fordulhatok?
Ha nagy lesz az elmaradás, akkor pert indíthatsz a munkáltató kezesi felelősségének megállapítása iránt. Amíg ekkora az elmaradás, addig nem érdemes.
Tisztelt Fórumozók !
Szeretnék információt kérni.Férjem 23éves lánya most végzi el a főiskolát ami után 6 hónap szakmai gyakorlatot is kötelező.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a szakmai gyakorlat ideje alatt fizetést kap, akkor is kötelező továbbra is fizetni a gytartást?
Ehhez hozzátartozik még, hogy már van egy felsőfokú szakképesítése a gyermeknek.
Köszönöm
Pert kell indítani a megszüntetés, mérséklés iránt és lehet kérni a végrehajtás felfüggesztését.
ObudaFan!
Köszönöm a felvilágosítást. Még várok kicsit hátha rendeződik a fizetés.
Üdvözlöm.
Történetem a következő.
Van egy 5 éves kisfiam,Én mint APUKA a gyerek 3 éves koráig Anyukánál laktunk,Anyósomékkal.
Családi problémák miatt Elköltöztünk A nagymamámhoz, anyukával, és a gyerekkel aki most 5 éves.
Anyukával együtt élünk,de házasságunk nem volt,élettársi viszonyunk van/volt, de semmiféle papír nincs.
Anyuka szeretne visszaköltözni,ezt tenné akár úgy is hogy megbontja a családot. Gyereket vinné magával.
Mint apuka nem szeretném,hogy magával vigye a gyereket, mert anyóséknál nem áll fent a családi biztonság, itt értem a mindennapos pénzproblémákat, jelzáloghiteleket, tartozásokat.
Ha esetleg gyerekelhelyezést indítanék, ezek mennyire befolyásolják a gyerekelhelyezést? És mennyi időbe telne? És esetlegesen ráér az után elindítani egy gyerekelhelyezést, ha már anyuka esetlegesen gyerektartást követelne -e. Ha éppen visszaköltözne a gyerekkel.
mint apuka,van keresetem, nincs rezsi tartozásom.
Nagymamával megtudjuk adni a gyereknek azt , hogy ne legyen mindennapos problémánk, értve anyagilag és érzelmileg.
Azért mert valaki nehéz anyagi körülmények között él nem ok, hogy gyermekét nem megfelelően nevelné.
T.díj akkor is követelhető ha a szülök közös fedél alatt élnek.
A gyermekelhelyezés, a szülői felügyeleti jog, a tartásdíj kérdése eltart egy ideig a bíróságon, és akkor még nem beszéltünk az esetleges közös vagyon megosztásáról.
Próbáljatok egyezségre jutni, azt leírni, mindketten aláírni. A láthatás/kapcsolattartás problémakörét sem kihagyni...
Ha sehogy nem tudtok megállapodni pert csak azt követően kezdeményezni, a gyermek lakhelye szerinti bíróságon.
---- laikus hozzászóló
Tisztel ügyvédek
egy májusba voltam biroságon hogy megszüntesem a nagyobik lányom utáni gyerektartást de a bironő egyoldara hajlik csak az a kérdésem hogy jar anak a gyereknek gyerektartás aki 19 éves és 2 gyerek anya mert már megszült 3 honapos unokám van de agyerek tartást fizetem mért,
Nyilván amíg együtt éltek, addig nincs értelme pert indítani a gyermek elhelyezése iránt. Ha viszont elviszi magával, eleve hátrányból indulsz a perben.
F.jozsef
Ha a lányod férjnél van akkor ő köteles róla gondoskodni, ha nincs, akkor un. felnőttartás címén kérheti a támogatásodat lévén a gyes, a gyed nem valami sok - ha egyáltalán kap.
Pontosan nem tudom csak ekként gondolom a felvetett problémát.
---- laikus hozzászóló
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02