Gyerektartás dij

geoerg55 # 2008.11.30. 23:43

ObudaFan.
Köszönöm a választ így fogok tenni,hétfőn el is megyek a végrehajtó céghez.

póniló # 2008.11.30. 18:23

Már sikerült! Elfelejtettem külön kijelölni.

ObudaFan # 2008.11.30. 14:34

Én minden további beállítás nélkül ki szoktam tudni nyomtatni.

geoerg55!

Nem, a bíróság rendeli el a végrehajtást, csak te arról nem kapsz értesítést. A befizetési igazolásokkal keresd fel a végrehajtót. Ha a végrehajtást kérő nem ismeri el a tartozást, indíts végrehajtás megszüntetése iránti pert.

póniló # 2008.11.30. 09:47

Concierge!

Segíts légyszí! Nem tudtam kinyomtatni a cégkivonatot, mert mindig csak a felső részt nyomtatja ki. Mit kell beállítani rajta, hogy akár több oldalon keresztül rendesen kinyomtassa az egészet??

geoerg55 # 2008.11.29. 14:47

Üdv,a fórumon.
A következő dolog történt velem,fizetem rendesen a gyerektartást,de a napokban kaptam egy végrehajtó cégtől egy levelet,hogy végrehajtanak nem értem hogy miért?A befizetési csekkeket megőriztem,így bizonyítani tudom,hogy befizettem,de ezek szerint nem a címzett kapta meg vagy nem ő vette át,ilyenkor mi a teendő?Már a bankszámlámat is leterhelték az összeggel.
A kérdésem még az lenne,hogy bírósági végzés nélkül azonnal a végrehajtókhoz kerül az ügy?

Előre is köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2008.11.28. 17:08

Nincs mit.

póniló # 2008.11.28. 16:11

Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2008.11.28. 16:04

Nem valószínű a csökkentés.

póniló # 2008.11.28. 11:09

Jó hát akkor most tekintsünk el attól, hogy én emeltetni szeretném a gy.t. díjat, egyébként úgymond "illendőségből" nyújtottam be a viszontkeresetet a férjem lépésére.
Vegyük az ő oldalát. Az kellő indok lesz vajon a bíróságon részéről, miszerint nem tagja már az egyik kft-nek? Tulajdonképpen mással nem támasztja alá azt, hogy jövedelme nagymértékben lecsökkent. Odaírta, hogy 70 ezer a bruttója. Na már most ugyanígy minimálbér után fizette a gyt-t korábban is.
Belekeverte a lakás elosztását is, úgy állította be, mintha jótékonyságból nekünk hagyta volna. Közben meg így osztozkodtunk és a lakás az üzletek fejében lett az enyém. Persze még előbb kifizettük belőle a nagyösszegű közös hitelt, de ezt elfelejtette belefoglalni. Én erről is írtam és utaltam egyezségünkre.
Valamint még azzal támasztotta alá "szegénységét", hogy az anyjánál lakik ingyen és ő segíti fizetni még a kocsihitelét is.
Szóval akkor a kérdésem fordított. Vajon ezek alapján a bíróság lecsökkenti az eddig fizetett gy.t-t majdnem a felére?

Egyébként elgondolkoztató, hogy az APEH hogyan fogadhatja el egy Kft ügyvezetőjének a jövedelmét minimálbérben, miközben 3 presszó ügyeit irányítja. Annyit keres, mint az alkalmazottai???
Ebbe nem lehet belekötni, vagy ez nem a bíróságra tartozik?

Bocsánat amiért ilyen kötözködő vagyok! :)

ObudaFan # 2008.11.27. 12:34

Egyrészt rosszul következtesz, másrészt attól még, hogy tudjuk, hogy a cég neki jól jövedelmez, még az sem biztos, hogy a mérleg pozitív lesz.

póniló # 2008.11.27. 12:30

Lehet, hogy nem bizonyítja, hogy több lett a jövedelme, de ő azt akarja bizonyítani, hogy kevesebb lett. Mert a másik kft-je megszűnt. Viszont ennek a kft-nek az idén 2 kocsmával gyarapodott a repertoárja.

póniló # 2008.11.27. 11:22

igen, az én exem is csökkenteni akar, én ezzel szemben nyújtom be az ellenkérelmet. Úgyhogy azt kell igazolnom, hogy nem is csökkent le a jövedelme, mint ahogy ő azt lerja

concierge # 2008.11.27. 11:05

De egyébként nekem ez magas.
Mert ha például, osztalék gyanánt mondjuk kivenne 1,2 MFt-ot, az adózott eredménye mondjuk 5 MFt, ekkor a mérleg szerinti eredménye 3,8 MFt. Ezt nem veszi ki a cégből (mondjuk ez egy Bt).
Laikusként én ezt úgy értelmezem, hogy ezt is figyelembe kellene vennie a T. Bíróságnak azzal hogy a bennhagyott pénz az felhalmozásra fordítódik, ezzel vagy a cége értékét fogja növelni, vagy később veszi ki. Mindenféleképpen nyereségnek, illetve jövedelemnek számít?
Vagy rosszul következtetek?
Nem beszélve arról, hogy ha a telephelye mondjuk a lakása, akkor leírhatja a rezsiköltség valahanyad részét, leírhat a benzinpénzből, ha jól tudom km-ként 8 Ft-ot, stb. Mikor írhat le a megfogható jövedelemmel rendelkező halandó pl. az utazási bérlete árából, vagy a rezsijéből akárhanyadrészt is az adójából?
Egyébként én pont fordított helyzetben vagyok, mint a póniló, én csökkentenék, de nincs tudomásom rendesen a másik fél jövedelmi helyzetéről.

ObudaFan # 2008.11.27. 10:43

Valamennyit nyom, de azért az, hogy van egy új telephelye az ő társas vállalkozásának, még nem igazolja, hogy az ő személyes jövedelme is nagyobb lett. Egy mérleget esetleg beszerezhetsz a cégbíróságról, az már többet mondhat, ha a kifizetett osztalék magas. De csodát ne várj: könnyen lehet, hogy nem lesz túl magas, és máshogy veszik ki a pénzt a cégből.

póniló # 2008.11.27. 08:42

kinyomtatom természetesen és mellékelem. Talán nyom egy kicsit a latba, hogy a volt férjem nem annyira csóri, mint ahogy előadja magát!

concierge # 2008.11.27. 08:34

Nyomtad ki, de azért vigyázz vele, mert nem hiteles. Bár addig amíg a volt párod be nem bizonyítja az ellenkezőjét , szerintem hitelesnek kell elfogadni a bíróságon. Ha minden igaz, akkor még a koronás címerrel adta ki. Van mikor más piktogramot rak a címer halyett, valószínű akkor, ha soxor nézem meg.

concierge # 2008.11.27. 08:31

Örülök, hogy segíthettem!-))
Cserébe azt itt szerzett számomra értékes jogi információkért!
Ügyesen használd!
Ha gyors vagy, még hétfőre megszerezheted a fájlban a hiteles mérleg és eredménykimutatást is!-))

póniló # 2008.11.27. 08:18

Köszi az infót!
Meg is találtam, és kiderült, hogy kedves volt férj mégegy "fióktelepet" üzemeltet, pár hete azaz "szegénynek" már három kocsmája is van, úgy lecsökkent a jövedelme!

concierge # 2008.11.27. 07:57

póniló!
Alattad írtam, egy keresést megér, ha tudod a cég nevét!
http://www.e-cegjegyzek.hu/…page/ceginfo
Ez egyébként az Iü-i és Rendészeti Min. illetékes szolgálata.

póniló # 2008.11.27. 07:54

Az interneten tényleg bele lehet tekinteni egy cég cégkivonatába? Ingyenesen? Én csak meg szeretném nézni, hogy a volt férjem valóban nem tag-e már benne. Ha igen, milyen weboldalon?

póniló # 2008.11.27. 07:51

Sziasztok!
Társas vállalkozása van a volt férjemnek.
Most viszont a változás annyi, hogy az egyikben megszűnt a tagviszonya. És azt írja, hogy jelentősen lecsökkent a jövedelme.
Viszont a másik vállalkozása egy éve mégegy kocsmával bővült, így két presszója van már a meglévő kft-jén belül. Abban a kft-ben, ami egy élelmiszerboltot üzemeltetett, szűnt meg a tagviszonya.
Itt akkor egy kérdés felmerül.
Merthogy bizonyítási indítványt nyújtanék be annak megállapítására, hogy a volt férjem szja bevallásában abban az évben, amelyikben a válóperünk is volt, több volt-e a jövedelme, mint a mostani évben. Ezt egy volt kollegám bírónő felesége tanácsolta. De ha társas vállalkozásról van szó, akkor lehet, hogy nincs értelme szja bevallás kikérésének?
Ugyanis az ellenkérelmemben alá kell támasztanom érvekkel, hogy szerintem miért nem lett kevesebb a jövedelme. Holnap viszem a bíróságra, addig még van időm változtatni rajta. A tárgyalás hétfőn lesz.

Úgyhogy igazából, hogy annak a Kft-nek milyen a mérlege, már mindegy, hisz max azt bizonyítanám vele, hogy igen, akkor milyen jól élt belőle, most meg nem nem tud, mert nincs meg.

concierge # 2008.11.27. 07:36

ObudaFan!
Bocsi, nem vitázni akarok. ú
A hiteles cégkivonat tényleg nem ingyenes, de ingyen megnézhető, a neten megtalálható, ha tudja a cég nevét, vagy cégjegyzékszámát, vagy adószámát. Azért írtam, hogy érdemes megnézni, mert ezen az oldalon ahol ez található, telefonszámok is vannak, és megkérdezhető, hogy van-e mérlege , vagy eredményelszámolása a kívánt évről, s az érdeklődő eldöntheti, hogy érdemes-e kikérni , vagy befáradni megnézni. Egyébként, igaz egyéni vállalkozás ügyében, nekem ez alapján két telefonomba, egy faxomba s egy banki egyszeri átutalásba került, hogy megkapjam a hiteles mérleg és eredményadatokat. Nem kellett sehova elmennem, csak a bankba, meg elfaxolni egy kérelmet a befizetési igazolással.
Összefoglalva, egy internetes keresést megér, ha tudja a cég nevét.

sinus69 # 2008.11.26. 17:23

kincsikém
A helyileg illetékes bíróságon kell indítanod egy gyt. pert. A beadványt 3 példányban kell elkészíteni és a helyileg illetékes bíróság alatt azt értem, ahol a gyermek lakik. Ebben az esetben nem az alperes lakóhelye a mérvadó. 6 hónapra visszamenőleg kérheted az elmaradást. Kérd az adós munkabéréből történő letiltást. Ha a jogerős végzés ellenére sem teljesít, végrehajtást indíthatsz ellene, egyben kérheted a folyamatos vh-t is. A kamatokról el ne feledkezz a kérelmedben.

kincsikém # 2008.11.26. 17:07

Tisztelt Fórumozó!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy 2005-ben a volt életársammal akitől van egy gyermekem de már 3-éve nem vagyunk eggyüt megegyeztünk pairon hogy minden hónap 15-ig a gyerektartást fizet ugynevezett rózsaszín csekken eljutatja hozzám.Ebből 2005-óta esetleg tiz csekket tudna felmutatni.A kérdésem az lenne hogy mit tudnék ez ügyben lépni hogy a gyermektartást amivel el van maradva megadja,és következő évben rendesen fizesse.
Köszönöm

ObudaFan # 2008.11.26. 13:19

Egyrészt a cégkivonat nem ingyenes, másrészt abból nem derül ki semmi. A mérleget pedig a másolatkérés előtt meg lehet tekinteni a cégbíróságon, és érdemes is, mert abból vagy kiderül bármi az üggyel kapcsolatban, vagy sem.
És hát azt sem tudjuk, hogy egyáltalán társas vállalkozásról van-e szó, mert ha egyéni vállalkozó, akkor sem cégkivonata, sem mérlege nincs, csak egy adóbevallása, amiről pont azt írja a kérdező, hogy minimálbéres.