Gyerektartás dij

ObudaFan # 2008.05.30. 09:48

A jogi képviselet nem kötelező. Vita a mértéken lesz, nem a jogalapon. Ha nincs bejelentett jövedelmi, akkor gyermekenként 10-12e Ft-ra lehet számítani, hacsak nem tudod igazolni, hogy a nem bejelentett jövedelme magas. A bizonyításhoz viszont jól jöhet egy jogi képviselő.

bobabi # 2008.05.30. 09:40

Gyermektartásdíj megállapítása esetében ügyvéddel kell a bíróság elé mennem? A férfi (Biológiai apa) ilyenkor kötözködhet? Vannakkörülmények, amelyek felmentik a díj fizetése alól? Az apasági nyilatkozat alól nem tudott kibújni, hiszen lombikprogramban vettünk részt, csak aztán ő lelépett. Azt mondta, igazából ő nem is akarta, csak én.
Pl. mondhatja ezt a bíróságon? Hogy én kihasználtam, spermadonornak használtam őt? (Már hallottam ilyet)Ha nincs bejelentett jövedelme, csak sok-sok feketén megszerzett akkor mire számítsak? Hogy menjek a perre? A keresetben mennyire kell mindezt részletezni?
Segítsen valaki!!!!!!!!!!!!!!!

ObudaFan # 2008.05.30. 09:26

A bíróság viszont hozhat ideiglenes intézkedést ítélet előtt is. Más kérdés, hogy csökekntésről azért nem szeretnek hozni, de nem kizárt.

monalisa1 # 2008.05.30. 08:21

timcsi0!

A jogszabályban meghatározott (= maximált) 50% levonhatás adott, ahogy a 3 eltartott kiskorú gyermek is., innentől elsősorban a bíró(ság) leterheltsége, másodsorban az "ellenfél" esetleges tiltakozása a kért csökkentés miatt - de minek...

Mielőbb beadni a kérelmet, csatolni az apa aktuális kerestigazolását valamint a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát - a vonatkozó t.díj kötelezési ügyiratszámok megadásával.

Ameddig a bíróság másként nem határoz, sajnos a jelenlegi összeget/százalékot kell fizetni, legfeljebb utólag a túlfizetés miatt visszatérítés jár.

timcsi0 # 2008.05.30. 06:34

"Azért kérdeztem csak a gyermekek számát és hogy hány a közös,mert szeretnénk majd mi is csökkentetni a gy.t-t a jelenlegi 20%-ról 16,6%-ra.
Nálunk 2 gyermek közös és egy után fizet a férjem.Tehát 3 eltartott kiskorú gyermeke van.

A HOZZÁÉRTŐKET KÉRDEZEM:A MI ESETÜNKBEN IS ILYEN HOSSZÚ PROCEDÚRÁK SOROZATÁRA LEHET SZÁMÍTANI?VAGY EZ EGYSZERŰBB ESET?"

ezzel kapcsolatban valaki????
köszönöm

monalisa1 # 2008.05.29. 21:13

Kérni, bármennyit is lehet, akár... A bíróság a gyermek tényleges szükséglete - életkor stb. -, és az apa kötelezettség-vállalási képessége alapján dönt majd, remélhetőleg...

marcika # 2008.05.29. 20:36

Minket az ex perelt be gyt növelésre(Pest megyei bíróságon). Abszurd összeget kér.

macskusz # 2008.05.29. 12:16

PESTI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG- Markó utca
itt zajlott/zajlik a mi történetünk...
Mindenképpen indítsátok el, amint lehetséges, mert jön a nyári szünet, a bíróság sem foglalkozik ilyenkor semmivel, de őszre már kitűzhetik a tárgyalást.

macskusz # 2008.05.29. 12:15

PESTI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG- Markó utca
itt zajlott/zajlik a mi történetünk...
Mindenképpen indítsátok el, amint lehetséges, mert jön a nyári szünet, a bíróság sem foglalkozik ilyenkor semmivel, de őszre már kitűzhetik a tárgyalást.

timcsi0 # 2008.05.29. 11:54

Marcika!
Ti miért indítottátok?

(egyébként Veszprém Megyei Bíróság)

marcika # 2008.05.29. 11:48

timcsi, függ attól is, hogy melyik bírósághoz tartóztok.Mennyire leterhelt.
A mi esetünkben is december óta húzódik, és még egy tárgyalás sem volt. Ugyanúgy mint Macskuszéknál az első tárgyalásra nem jött a bírónő, a köv. tárgyalást kitűzte 3 hónappal később.

timcsi0 # 2008.05.29. 11:43

És nálunk nem forintálisan van meghatározva hanem százalékos mértékben.
Jövedelmének 20%-a amit a munkáltató von.

timcsi0 # 2008.05.29. 11:42

Hát nagyon könnyen nem hiszem,hogy belenyugszik.Pénzéhes nőszemély nagyon.

De csak azért remélem,hogy könnyebb lesz,mert törvényileg 50% vonható a gyerekekre.Ha 3 kiskorú van akkor 3felé oszlik az 50%.Ezért szeretnénk csökkentetni.

macskusz # 2008.05.29. 11:16

Már fogalmazom a levelet .... amúgy minden eset más-és más valóban. A csökkentést csak abban az esetben célszerű kérvényezni, ha annak megvannak a megfelelő jogi hátterei, mint pl. új gyermek születése, jövedelmi viszonyok negatív változása és ehez hasonló dolgok, melyeket természetesen igazolni is tudni kell! Ám ha a Ti exetek nem ilyen "dög" akkor szerintem sokkal simábban fog menni....

timcsi0 # 2008.05.29. 11:11

Macskusz:tényleg írjátok meg gyorsan a kérelmet a részletfizetésre!

Azért kérdeztem csak a gyermekek számát és hogy hány a közös,mert szeretnénk majd mi is csökkentetni a gy.t-t a jelenlegi 20%-ról 16,6%-ra.
Nálunk 2 gyermek közös és egy után fizet a férjem.Tehát 3 eltartott kiskorú gyermeke van.

A HOZZÁÉRTŐKET KÉRDEZEM:A MI ESETÜNKBEN IS ILYEN HOSSZÚ PROCEDÚRÁK SOROZATÁRA LEHET SZÁMÍTANI?VAGY EZ EGYSZERŰBB ESET?

timcsi0 # 2008.05.29. 11:06

A providentet én sem javasolnám.

Monalisa:gondolod ha ki tudnának fizetni HETI 5-6ezret(havi 25-30ezer) providentes hitelre akkor nem tudnák kifizetni a kedves exet is???

macskusz # 2008.05.29. 10:06

marcika:

Ezen már túl vagyunk, a bíróság ismeri a körülményeket. Ez
  • már egy lefolytatott tárgyalás és holnap éjféltől jogerős bírói ítélet --előtti lépés amiről szó van. A kiskorú 6 éves lesz a jövő hónapban.

monalisa1:

Persze a kamat az nem „átlagos“.

Őszintén! Te melyiket választanád, a majd 500%-os providentet? Én nem! Köszönöm!

timcsi0:
A három kiskorú közül a legkisebb közös, ő jliusban lesz 2 éves. Tavaly májusban kértük a csökkentést. Június hónaptól elkezdtük fizetni az általunk kért összeget, mondván addig is amíg nem lesz jogerős végzés a gyerektartást ilyen formában és összegben tudjuk teljesíteni. Az első tárgyalást elnapolták a bíró nem jelent meg. A második tárgyalásra az ex már feljelentette a férjemet gyt nemfiezetése miatt, ami természetesen csak a megaláztatásnak egyik eszköze lett volna, mert büntetőeljárást indítottak, viszont nem lett belőle semmi, hiszen nem volt alapja úgymond... Ezt még két tárgyalás követte, az egyiken meghallgatták a két felet, a másikat az alperes ügyvédje akarta elhaslasztani, amit mi nem engedtünk, mert neki más elfoglaltsága lett volna a kiírt időpontban, ám tájékozódtam>> nem kell ott lennie neki is elég csak az alperes...minden csak időhúzás volt! A bírónő -nő volt ráadásul- végig egyoldalra húzott, nem is titkolta a kijelentéseivel és a viselkedésésvel. Az utolsó tárgyaláson pedig meghozta a döntését. Én úgy gondolom mindenképpen jó döntés volt tőlünk hogy addig is fizettünk, mert így kevesbb lett a különbözet. Mérlegeltük a 20000,- vállaltuk nem fellebbezünk, de azt az egyösszegű kifizetést képtelenek vagyunk teljesíteni, ha megszakadunk sincs miből!!!! Az egész ügy alatt volt bíróság, rendőrség, családsegítő álltal megvizsgált szociális körülményekről jelentés, időhúzás, részrehajlás...szóval minden! Rengeteg megaláztatás...de a vicc az egészben az, hogy jogi képviselővel a nyakában miért nem kérték rögtön az állam álltali megelőlegezést? Megkapta volna -nem a 10-15-20 ezret havonata hanem- a 35 ezret, és az állam pedig behajtotta volna a férjemen. Elkerülhető lett volna mindez, amennyiben valóban a gyermek érdekét és nem a sajátját tartja szem előtt. Ha az lett volna neki valóban fontos, hogy "miből vesz neki pl. cipőt" és nem pedig az " hogyan tudnám a sárba döngölni az ex férjemet"

monalisa1 # 2008.05.29. 09:40

Helyesbítve: http://www.provident.hu

marcika # 2008.05.29. 09:37

Első körben nyugodj le (tudom, könnyű ezt mondani), majd fogalmazd meg a levelet a bíróságnak, legyen benne, hogy 3 kiskorú gyermeket neveltek.
Csatold a gyes/gyed összegét, az eddigi befizetéseket, a munkanélküli státuszról az igazolást -ha van ilyen- és az ügyvédnek írt leveleteket, továbbá azt, írd le, hogy a tartozást elismeritek, de nem tudtok egy összegben ennyit kifizetni.

Aki után fizettek gyt. ő hány éves?

timcsi0 # 2008.05.29. 09:37

mindegyik kiskorú gyermek akit neveltek közös?

timcsi0 # 2008.05.29. 09:36

"Ki vesz fel manapság másnak hitelt????"

Hát azért a szüleimre és testvéreimre tuti számítahtnék ilyen esetben.Bár lehet hogy ritka kivétel vagyok.

monalisa1 # 2008.05.29. 09:36

Vannak pénzitézetek, pl. a tv-ben nap mint nap hirdet is az egyik ilyen, ahol egy viszonylag kisebb összeg: 30 - 200.000 Ft-ig hitel 24 órán belül felvehető különösebb hitelelbírálási eljárás nélkül - házhoz viszik. (Aztán nem havi csekken kell fizetni az aktuális törlesztést hanem hetente mindig ugyanazon nap ugyanazon órájában ők mennek invesztálni a heti összegre lebontott tartozás-részletet.)

http://www.prevident.hu

De vannak más pénzintézetek is, és a hírdetésekben: akár BAR listásoknak is!...

Persze a kamat az nem "átlagos".

timcsi0 # 2008.05.29. 09:35

ha nem titok mennyi a párod jövedelme?vagy mi alapján állapították meg a 20ezer forintot?

Még egy kérdés?
Olvastam,hogy írtad,hogy 35ezerről csökkentették 20ezerre a gyt-t,és most a különbözetet kell kifizetnetek.
Ti már a bírósági határozat előtt csökkentett gyerektartást fizettetek?

Egyébként mennyi ideig tart egy ilyen per?Egy tárgyalás vagy több?Mit vizsgálnak?

macskusz # 2008.05.29. 09:33

3 kiskorút nevelünk.

macskusz # 2008.05.29. 09:32

A zárt tárgyalásnak bizonyára volt oka, de arről semmilyen papír nem készült, mivel a kérelme beadásakor én éppen nem voltam jelen, de ez nem feltétlenül tartozik hozzá a mostaniakhoz....