Gyerektartás dij

marcika # 2008.05.29. 09:31

Macskusz,

A háztartásotokban hány kisorú gyermeket neveltek?

macskusz # 2008.05.29. 09:26

Na akkor utoljára, nem költöttünk el semmilyen pénzt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

macskusz # 2008.05.29. 09:24

Ki vesz fel manapság másnak hitelt????
Veszett ügy, sajnos a pénz nagyon komoly dolog, még családon belül is, vagy inkább ott a legkomolyabb? Már magam sem tudom.... Napok óta ezzel fekszek ezzel kelek, ha lenne is rá lehetőség, én úgy gondolom az eddigiek alapján, hogy ez a "DÖG" amint megkapná egyösszegben, vérszemet kapna és azt már nem tudom képes lenne-e új tárgyalást kérni, gyt megállapítsára, arra alpozván, hogyha ezt kitudtuk fizetni akkor biztos van pénzünk csak eltitkoljuk előtte!

monalisa1 # 2008.05.29. 09:22

A bírósághoz írandó, részletfizetés engedélyezése iránti kérelemhez feltétlen csatold annak a levélnek a másolatát, mely az ügyvédjének lett írva - és az extől kérve a részletfizetéshez a hozzájárulást. Tehát hogy ti már előzőekben is ekként próbálkoztatok, azonban (!) - és ezt már csak neked: a másik fél ügyvédjének NEM feltétlen kötelessége a válaszolás...

A többit amít beídéztél a történetből, előzőekben olvastam már, köszönöm.

(A 150 ezer forint különbözet dolgával kapcsolatban én is csak azt tudom hozzászólni: nem kellett volna a pénzt elköltenetek...)

A zárt tárgyalás elrendelésének oka benne kellett hogy legyen a jegyzőkönyvben, akár volt kiabálás - akár bármely más okból kérte az ex ezt, és fogadta el a kérését a bíróság.

A levelet holnap postazárásig feltétlen ad fel a bíróságnak, tértivevényesen, csatolva a javasoltakat.

timcsi0 # 2008.05.29. 09:14

Kedves Macskusz!

Én csak kívülállóként "kontárkodom",tehát nem tanultam/tanulok jogot.

Rokonotok sincs(szülő,testvér)aki venne fel nektek hitelt úgy,hogy ti fizetnétek a részleteket?

Ne haragudj,hogy írtam,ez csak egy gondolat/ötlet volt.

(egyébként nagyon jól ismerem az exfeleségek kizsákmányoló életmódját)

macskusz # 2008.05.29. 09:01

Kedves monalisa!

Még egyszer utoljára leírom Neked: Amiről itt most szó van, hogy adott egy bírósági ítélet, mely szerint a kért és megítélt tartásdíj csökkentéséből adódó visszmenőleges különbözetet 150.000 forintot holnap este 24 óráig egyösszegben kellene megfizetnünk az alperesnek. Ezzel kapcsolatosan írtunk az alperes jogi képviselőjének egy levelet, melyben kértük tájékoztassa ügyfelét a részletfizetési kérelmünkről és arra érdemben 3 munkanapon belül írásos választ adjon. Ez nem történt meg, és ezért kapállozok itt olyan veszettül, mert nem szeretnék még bonyolultabbá tenni az ügyet. Fizetnünk kell, mert jogos a követelés, de nem tudunk úgy, ahogy az elő vagyon írva.... Érthető végre? Leszállhtnál a kamatfizetés kérdéséről, mert ezzel tisztában vagyunk, míg azzal már kevésbbé, hogy a hátralevő időben kinek-mit-hogyan kezdjek levelet írni!!!!????
Nem értem honnan veszed a bátorságot magadnak, hogy ismeretlenül bélyegezz meg bárkit is a vélekedő hozzászólásaiddal..

(Vélem a zárt tárgyalást azért kérte az előző feleség, mert az első tárgyaláson te és ő vélem elkezdtetek egymással kiabálni…)

Nem szokásom kiabálni, egy ilyen helyszínen megy véletlenül sem jutna eszembe hogy íly módon lejárassam magamat és a férjemet....vagy mint a legtöbb ember Te is csak magadból indultál ki?
A mi érdekünk az, hogy ami a gyereknek jár azt megkapja, akár milyen részösszeg-törlesztés formájában, ahogy tudjuk! Emelett természetesen kapja az új megállapítás szerint a havi 20000,- gyt díjat valamint a korábbi végrehajtó álltal meghatározott törlesztést. Én úgy gondolom, hogy ha anyukának is az lenne csupán az érdeke, hogy megkapj a gyermek ami jog szerint megilleti, akkor elfogadta volna a kérelmünket, de őt jobban motiválja, hogyan tudja mégjobban megalázni az ex férjét nem nézve annak családját, gyermekeit senkit és semmit...csak az önös érdek!!!! Azt mondta a férjemnek a részletfizetésre: "soha nem fogok belemenni, teremtsd elő ahogy tudod!" Na ezzel a személlyel lehet valamit is egyezkedni?

Köszönöm.

monalisa1 # 2008.05.29. 08:29

(Vélem a zárt tárgyalást azért kérte az előző feleség, mert az első tárgyaláson te és ő vélem elkezdtetek egymással kiabálni...)

monalisa1 # 2008.05.29. 08:27

A részletfizetés engedélyezése iránti kérelemhez, írd le röviden ismét, hogy egyösszegben képtelen a Párod fizetni. Csatold fénymásolatban az eddigi utalások feladóvevényeit, bizanyítandó, hogy pozítivan álltok hozzá a tartozás rendezése dolgához, de csakis így és ekként a képesség.

A többi- a bírósággal kapcsolatban feltett kérdésre, előre senki nem tud mit válaszolni - minden ügy más, és minden bíróság is önállóan mérlegel és annak alapján hozza meg saját döntését.

Egy tartásdíj rendezés dolgában mi a fene lehetett annyira titkos?! (Jegyőkönyvet csak kaptatok?!)

_Wasp_ alant leírta: részletfizetésre lehetőséget kaphattok a bíróságtól, a végrehajtótól, a felperestől. És hogy a részletfizetés kérhető, de megadása nem kikényszeríthető. Sajna a kamat az ketyegni fog...

macskusz # 2008.05.29. 08:13

marcika

Nem kaptunk az ügyvédjétől semmilyen levelet! A bíróságon én nem lehettem jelen, mert az ex feleség az első tárgyalás után minden következőt zárt tárgyalásként kért-
  • no comment---
Az ítélethozatalkor "sajnos" a férjem nem volt eléggé talpraesett, és ezért nem kért akkor részletfizetést, jóhiszeműen arra gondolt nem lesz itt semmi probléma, vagy ha mégis majd fellebbez! Ha jól értem akkor most S.O.S.-ben írnom kell egy kérelmet a részletfizetésre a bíróságra??? Ez nem fellebbezés? A bíróságnak mennyire kell a fizetési hajlandóságot, valamint az ismert körülményeket figyelembevéve elfogadnia a keresetet? Milyen alapon utasíthatja el, ill. megteheti? Amit fizetünk az utalással megy, minden egyes összeg külön közleménnyel, így a későbbiekben ebből enm lesz probléma, erre figyeltem már a kezdetek óta... Köszönöm!
marcika # 2008.05.29. 06:03

"Még egy apróság…ha mi megtettük az ő jogi képviselője felé, azt a lépést, hogy írásban részletfizetést kértünk , ám Ők erre nem ragáltak semmit, ill. a jogosult telefonon közölte a párommal, hogy nem megy bele a részletfizetésbe, akkor most mi a fenét csináljunk?

A szó elszáll....
Nem kaptatok az ügyvédjétől elutasító levelet?

marcika # 2008.05.29. 06:01

nem fellebbezni kell, hanem kérni a részletfizetést a bíróságtól. Ezt akkor kellett volna, amikor megítélték a 150e forintot, de talán még most sem késő.
Arra nagyon figyeljetek, hogy a több-kevesebb törlesztésről egyértelműen derüljön ki, hogy az törlesztés.
Kézbe ne adjatok pénzt, csak csekken vagy átutalással.

macskusz # 2008.05.29. 03:58

_WASP_

Még egy apróság...ha mi megtettük az ő jogi képviselője felé, azt a lépést, hogy írásban részletfizetést kértünk , ám Ők erre nem ragáltak semmit, ill. a jogosult telefonon közölte a párommal, hogy nem megy bele a részletfizetésbe, akkor most mi a fenét csináljunk?

pénztartozás esetén nem lehet a részteljesítést visszautasítani

Holnap lejár a fellebbezés határideje, amire Te azt írtad korábban, veszett ügy... akkor ez a fenti Tőled idézett mondat, tulajdonképpen mi akart lenni? Ja és kérhetünk a bíróságtól részletfizetést??? ...most akkor mi is a helyzet????? Fellebbezzünk vagy sem? Vagy nem fellebbezni kell hanem erre az ítéletre hívatkozva benyújtani egy részletfizetési kérelmet az elsőfokúra? Valaki segítsen már kilábalni ebből az útvesztőből, amíg még van értelme...és nem csúszunk ki az időből!

macskusz # 2008.05.29. 03:44

Köszönöm a válaszokat, néhány apróság csupán....

• én inkább elkeseredett vagyok, mintsem ideges...
  • a hitelképtelenség mint szó/fogalom szerintem elég egyértelmű! /GYES-re nem adnak, munkaviszony-ingatlan mint írtam nincs!/ A két szép szemünkre meg nem folyósít senki...
  • nem fizettünk túl semmilyen tartásdíjat és nem herdáltunk el semmilyen pénzt, de nem fogom újra leírni a történetet előlről....
  • továbbá nem kiskaput keresek és főleg nem a kamatmegnemfizetés ürügyén!!!!!!!!!!!!!

...csak egy ici-picit gondoljatok bele abba -ha lenne is rá lehetőségünk-, hogy egyösszegben bármilyen forrásból kifizetnénk ezt a 150000,- forintnyi gy.t. különbözetet, mi is lenne rá a következő lépése a jogosultnak? Megtámadná a bírósági ítéletet és meg is nyerhetné feltételezem, mert "honnan volt ezeknek most hirtelen ennyi pénzük és ha volt akkor miért nem fizeti a korábban megítélt gy.t díjat, miért kért csökkentést?" Sőt talán a már végrehajtóhoz került és folyamatosan törlesztett legelső megállapított összeg hátralékra is új követeléssel állna elő??? Nem tudom milyen lehetőségei lennének, de "szerencsére" nem tudjuk neki egyben odaadni-ezáltal nem tettünk eleget a bírói ítéletnek sem. Itt jegyezném meg, hogy nem falusi hülye liba vagyok, természetesen tisztában vagyok a jogi következmények teherviselési lehetőségével...kibújni a fizetés alól Nem akarunk! és Nem is fogunk!
További szép és békés napot!

_Wasp_ # 2008.05.28. 21:04

pénztartozás esetén nem lehet a részteljesítést visszautasítani.

Ez nem teszi kamatmentessé a tartozást.

(A kérdező valami olyan kiskapura kiváncsi, amivel megúszhatná a kamatfizetést. egyébként személyi hitelt, főleg ilyen kis összegben mindenre, mindenkinek adnak, hacsak nincs BAR listán)

Minden együttérzésem mellett, amikor a túlfizetett tartásdíj felvételre került, és az apuka szólt emiatt, illett volna azt a pénzt nem elverni, és most nem lenne gond. Mert gondolom, a tartásdíj túlfizetését a keresetlevél benyújtásától állapították meg. (Csak találgatok.)

Lehet itt ránk haragudni, de talán előre gondolkodni sem árt időnként.

na mindegy, a választ már ezerszer leírtuk: kaphatsz részletfizetést a bíróságtól, a végrehajtótól, a felperestől. (A kamatot meg kell fizetned.) A részletfizetést csak kérni tudod kikényszeríteni nem. Ha megpróbálod (nem fizetsz határidőre), akkor a jogkövetkezményekért felelsz.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2008.05.28. 20:37

Borzasztó lehet azzal a gonddal kelni és feküdni, hogy "a" pénz!... Az állandó stressz befolyásolhatja az életminőséget, sajnálatosan.

monalisa1 # 2008.05.28. 20:31

Előszőr is kérlek próbálj megnyugodni, másodjára a te oldaladon állok - ha nem is látszik...

Megértem, hogy fizetési nehézség áll fent, több okból is, ugyanakkor nem értem, hogy két(három) ember miért nem tud egymással pár értelmes- előbbre vivő mondatot váltani?!

Lehet, hogy a Párod volt párja féltékenységből (...), dacból, vagy éppenséggel az előzőekbeni hasonlók megtapasztalásából, szóval valaminek okán "satuban" tart benneteket.

Jó lenne ha ő is leírná ide a fórumra a saját álláspontját!...

Nézd, amennyit fizetni tudtok jelenleg azt továbbra is teljesítsétek, mert ha netán ez kevesebb is mint amennyit valójában kellene, de a jószándék részetekről megvan. Legfeljebb később lesz vége az ügynek...

Igazából majd csak akkor ha a t.díj. fizetésre már nem lesz kötelezett a Párod - ez még odébb van.

És a jogosult 2 évente akár strófolhatja is felfelé a követelését, már amennyiben a bíróság helyet ad majd ennek.

macskusz # 2008.05.28. 20:17

...na most aztán úgy megijedtem..... Én nem értem, hogy miért kapok olyan válaszokat, amelyekből folyamatosan azt látom, hogy a kedves válaszadók nincsnek tisztában az egész ügy előzményeivel....de akkor minek írok én ide, vagy minden hozzászólásomban írjam le az összes eddigit?
NEM AKARUNK KIBÚJNI A FIZETÉS ALÓL,
-sajnos nem áll módunkbanegyösszegben megfizetni az előírt módon és határidőre
-nincs lehetőségünk hitelt felvenni
-nincs pénzt kölcsönadó ismerősünk stb..stb...stb...
Havi törlesztést tudunk garantálni, de nem tudjuk hogyan érhetnénk el ennek a hivatalossá tételét!??? Most is fizetjük már....és a jogosult "nem küldte vissza", pedig a hivatalos részletfizetési kérelmet elutasította.... Mi csak gondoltunk egyet és elkezdtük fizetni, amennyit tudunk....

monalisa1 # 2008.05.28. 20:05

Jogerős bírósági itélettel/végzéssel a kezében, a jogosult a végrehajtón keresztül BÁRMIKOR is felléphet a pároddal szemben - a végrehajtó majd tesz róla, hogy a követelés akár soha se évüljön el.

Vagy a "sárga ember" (= prívát behajtó cég) nevében megjelenik nálatok két bőrkabátos- és "kétszekrény" hátú fiatalember, és mielőbbi fizetésre kéri fel a párodat. És a párod beszartában (= elnézést) optimálisan rövid idő alatt rendezni is fogja a teljes tartozását, biztos lehetsz benne...

macskusz # 2008.05.28. 19:50

Köszönöm, a bírósági procedúrán már rég túl vagyunk, az állam általi megelőlegezésnek ebben az esetben már nincs helye, miuátn a kötelezett fizet! Most egy csökkentési ítélet eredményeképpen keletkezett különbözet egyösszegű megfizetésére vonatkozóan keresek megoldási lehetőséget. Miután a jogosult elutasította a részletfizetési kérelmet, fellebbezni nem áll szándékunkban mert mérlegeltük az esetleges pervesztés lehetőségét ! Egy korábbi végrehajtásból kifolyólag már törlesztünk szintén ezzel a jogosulttal szemben. Addig amíg a jogosult nem fordul ismét a végrehajtóhoz, törlesztjük magunktól a különbözetet a számlájára, ennyivel is csökkentve az összeget. Jogosultnak milyen lehetősége van a behajtásra, ha mi nem fizetjük meg részére a bíróság álltal előírt módon és időben? Csak a végrehajtó? A bíróság milyen szerepet játszik még az ügyben?

ObudaFan # 2008.05.28. 16:41

Természetes személlyel szemben a kötelezést tartalmazó jogerős bírósági határozaton alapuló követelés érvényesítésére - a kötelezett önkéntes teljesítése mellett - a végrehajtási eljárás alkalmas. Gyermektartásdíj nemfizetése esetén emellett lehetséges, hogy a jogosult állam általi előlegezést kér, vagy tartás elmulasztásának vétsége miatt feljelentést tesz, és ez utóbbi esetben büntetőeljárás indul.

Részletfizetést viszont nem csak a végrehajtótól, hanem az elsőfokon eljárt bíróságtól is lehet kérni.

macskusz # 2008.05.28. 05:52

Jó reggelt!
Jól hangzik, de vajon megvalósítható-e.... Én eddig úgy tudtam, végrehajtóhoz csak akkor "kerül" az egyén ha ellene eljárás indul. Lehetséges magunk ellen eljárást indítani? Ezt most komöolyan kérdezem!!!!! megkereshetjük- e mi a végrehajtó irodát, hogy szeretnék a tartozásunkat eképpen mielőbb rendezni, mivel más kiutat nem látunk? Nem tudjuk továbbá azt sem, hogy az alperesnek szándékában áll-e eljárást kezdeményezni ismtelten a pénz behajtását illetően, hiszen elképzelhetőnek tartjuk, hogy a korábbi "kudarc" hatására (ami azért kudarc neki, mert akkor sem kapta meg egyösszegben csak részletekben) esetleg más megoldást keres? Következésképpen milyen lehetőségei lesznek /vannak a behajtásra? S.O.S. !!!

monalisa1 # 2008.05.27. 20:41

Nem tudom, esetlegeséggel írom, hogy talán "kikérhetné" magához a ti aktátokat ügyintézésre - ha már ilyen jól "összejöttetek". Kérdezd meg tőle.

macskusz # 2008.05.27. 20:08

Kedves WASP!!!

hitelképtelenek vagyunk minden pénzintézet felé, én gyesen, a férjem bejelentés nélkül… 3 kiskorú gyerekkel, saját tulajdonú ingatlan nélkül, lizinges 8 éves autóval(amikor vettük még volt fedezet)

A kérdező természetesen megérti, hogy könnyebb lenne hitelből, de ha olyan okos vagy akkor az idézetet figyelembevéve ( amit korábban valószínűleg figyelmen kívül hagytál...) várom az ötletedet a pénzszerzésre!

Monalisa:

Köszönöm a hozzászólást eképpen gondolkodunk mi is, főként, hogy szintén ezzel az üggyel kapcsolatosan már van egy fennálló folyamatos törlesztésünk a végrehajtó közbenjárásával, aki nagyon korrektül állt annó a dolgokhoz. Csak laikusként merem remélni, hogy területi illetékesként, ismételten hozzá kerülne egy esetleges kérelem az alperestől így lehetőségünk nyílna egy újabb részletfizetésre ennél a végrehajtónál.

_Wasp_ # 2008.05.26. 21:21

Épp ezt nem akarja a kérdező megérteni. Olcsóbb ugyanis egy üzleti hitel, mint egy (több) végrehajtás. Ráadásul a végrehajtó, ha részletfizetést ad, az korántsem jelent kamatmentességet.

ehh, hiába koptatom a billentyűzetet, a továbbiakig léptem.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2008.05.26. 20:37

A végrehajtónak saját hatáskörében módjában áll részletfizetést adni, mielőbb keressétek fel. (Ő is csak annak jutalékából él amit behajt..., tehát ha netán részleteiben is, de ha végül is befolyik a tartozás, az számára is kedvező végkifejlet. Persze és egyben sajnálatosan, a végrehajtó sem dolgozik ingyen...)