Aqua:
"... az ex is tartsa magát a szabályokhoz'"
Szerintem ebben az elcsesződött kapcsolatban te már nemigen tudsz "szabályokat" előírni - egyikőjüknek sem...
Csodálom a jelenlegi férjedet, illetőleg miért nem állít le már téged?!
Aqua:
"... az ex is tartsa magát a szabályokhoz'"
Szerintem ebben az elcsesződött kapcsolatban te már nemigen tudsz "szabályokat" előírni - egyikőjüknek sem...
Csodálom a jelenlegi férjedet, illetőleg miért nem állít le már téged?!
nandy! Nekem még nem kell, de ha kell, fogok! Amúgy meg nem vonom el a gyermekeimtől, hanem épp így kapják meg!!! Lehet, hogy vele élnek, de JOGTALANUL ÉS BÜNTETLENÜL tartja magánál! Szerinted milyen lesz az a gyerek, aki azt látja, hogy a törvényeket sorra megszegheti?
Aqua:
Te magad írtad, hogy a három gyermek közül kettő már november óta az apával él, ennek ellenére az apa még a december havi tartásdíjat is kifizette neked... Te meg követeled tőle következtő gy.tartást, pedig a gyerekek már rég nem is nálad laknak!!! És igazából neked kellene gy.tartást fizetned.
A saját gyerekeidtől vonnád el azt a pénzt. Hát szép, mondhatom... És még te akarsz békében megállapodni?
Sürgős volt az exednek, hogy már decembertől ő kapja a családi pótlékot? Hisz akkor már vele éltek a gyerekek, törvényesen és morálisan is ő a JOGOSULT, nem pedig te.. De azért epésen megjegyzed, mert nem bírtad kihagyni, ugye?
Most az exen kicsit több teher lehet, év végi kirándulások az iskolában, táborozás befizetése stb. hogy tudna egyszerre kétfelét fizetni. Békülni kellene. A gyerekek nagyon okosak ám, ha nem is mondják, de van véleményük. Jelenleg meg azt látják, hogy apa nem győz fizetni erre is arra, is, anya meg követel, követel, 5-6 hónapot visszamenőleg. Hidd el nem fognak örülni ha megkapják tőled, mert tudni fogják, az apjuk mekkora áldozatot hozott azért, hogy azt kifizethesse.
_Wasp_! Annak az egynek január óta nem fizet! Ez tényállás!? DE a másik kettőnek is oda (vissza )fogom adni, de ahhoz előbb meg kell kapni. Ott sokfelé oszlik minden, így pedig biztosan ők kapnák. Vagyis ugrik a mohóságom is, mivel nem nekem lesz! A bosszú sem érdekel, nyugalmat szeretnék, ezért kell helyretenni a dolgokat, hogy az ex is tartsa magát a szabályokhoz! Többek között, hogy ne nevelhesse ellenem őket!
Kalamalyka!
Nagyon köszönöm a segítséged!Inkább kérjük egy összegben.Jól jön egyben a 12x12ezer forint.Többet számít,mint havonta a kb.9ezer ami megmarad.
Neked pedig jgod van akkor igénybe venni amikor akarod. Havonta vagy egy összegben, és még csak meg sem kell indokolnod miért nem havonta.........
Ezer bocs!!!!!
Látom alattam már megtették ezt a javaslatot :)
De azért így kerek mégis. Az adóvisszatérítésből nem kel GYT-t fizetni.......
kedves Timcsi!!!!!
Nagyon egyszerű a megoldás az egyébként valóban igazságtalan levonásra.
tessék jelezni a munkáltató felé, hogy a családi adókedvezményt nem kéritek havonta érvényesíteni. Év végén pedig, azaz másik év elején egy összegben vissza tudjátok igényleni az APEH-tól. Igaz, hogy így havonta ennyivel kevesebb lesz a munkabér, de nem vonnak belőlle gyerektartást. Olyan, mintha félretettétek volna, és kereken 12 000 Ft marad havonta, és nem -33%-kkal megkurtítva.
Ennyi.............
további szép napot mindenkinek!
"A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget"
Az adóvisszatérítésből nem jár gyermektartás,vagy rosszul tudom???
Kedves Wasp!
És nekem kötelességem megindokolni,hogy miért nem év közben kérem???
Én személy szerint amikor anno kaptam adójóváírást azt is az adóbevallásnál kértem egy összegben.
Van arra jogi/törvényi határozat,hogy a családi adókedvezményt csak havonta lebontásban lehet igényelni?És nem lehet egy összegben az adóbevallásnál kérni?
Csakhogy az adóvisszatérítés az nem bérjövedelem. Na pláne, hogy gyakorlatilag a gyerekek utáni kedvezményt fizetik ki.
na ja. csakhogy nem az év végi visszaigénylés a lényeg, hanem az, hogy ne kelljen belőle tartásdíjat fizetni.
A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Miért ne lenne lehetséges? Senki sem kötelezi arra az adókedvezményt igénybevevőt, hogy ezt év közben tegye meg. Nem vonják le tőle és kész. Aztán az adóbevallásának elkészítésekor meg visszaigényli.
nyilván nem lehetséges amit akarsz, azért nem válaszolt senki se.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nincs senki aki tudna segíteni?
Köszönöm,hogy írtál.:)
Remélem majd jön valaki aki tud válaszolni.
Sajnos nem vagyok szakértő sem jogi, sem adózási témában, csak egy szimpla fórumlátogató, így remélem, aki illetékes, hozzászól majd a kérdéseidhez.:)
Én nem gondolnám, hogy lenne akadálya az évenkénti egyszeri kifizetésnek.
Viszont most eszembe jutott valami.Olyat nem lehet csinálni,hogy nem kérem havonta hanem az adóbevallásnál visszaigénylem(vagyis a férjem) egészben?Akkor viszont nem vonnak belőle gyermektartást.
Sajnos nem,mert gyeden vagyok!Gondolod ha én,mint kisemberke jelzem ezt az alkotmánybíróság felé foglalkoznának vele?
Szia!
Te nem tudod visszaigényelni az adókedvezményt a három gyermeketekre? Akkor máris csak rájuk fordítódna az utánuk kapott összeg...Mi annak idején (amikor két gyerekre is járt még), így oldottuk meg.
Derill (az ő tanácsait -is- érdemes megfogadni) azt írta egy régebbi fórumban egy hasonló felvetésre, hogy ez alkotmánybíróságra tartozó ügy lenne, ott kellene jelezni a problémát, mert valóban nem méltányos dolog.
Szép napot mindenkinek.
a határozat úgy szól,hogy a munkabér 20%-át..................ez azért nagyon durva,mi köze az anyukának ahhoz amit én a saját gyermekeim után kapok adókedvezményt??Főleg úgy,hogy ő a saját háztartásában szintén igénybe tudja venni a gyermekekre,arra a gyermekre is aki után gyermektartást fizet az apuka,tehát az én gyermekeimtől veszik el a pénzt
Ha a határozat (vagy megállapodás) úgy szól, hogy a nettó bér 20%-át köteles fizetni, akkor igen, a csal. kedv. 12 ezer forintjából is 20% megy a másik gyermeknek.
A kérdésem a következő lenne:férjem nettó fizetésének 20%-át fizeti ki gyermektartásként.
Abban a helyzetben ha a háztartásunkban 3 gyermeket nevelünk igénybe tudjuk venni a családi adókedvezményt-12.000Ft-ezzel az összeggel növekedne a nettó munkabér.
Ilyen esetben ebből is levonják a gyermektartást???
Mert szerintem ez jogtalan lenne,mert ezt az összeget csak a háztartásunkban élő gyermekek után kapjuk.
egyébként a büntetőbe ne éld bele magad, nemigen van meg a tényállás.
De most komolyan. Nem értelek.
Illetve egy magyarázatot tudok még megérteni (a mohóságon kívül) a bosszúvágyat.
Nem lenne jobb kivárni, hogy a gyermekeid eldönthessék, vissza-e akarnak jönni? így végleg elidegeníted őket majd.
_Wasp_
és felesleges megoldása
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |