Gyerektartás dij

monalisa1 # 2008.05.17. 22:45

Aqua:

"... az ex is tartsa magát a szabályokhoz'"

Szerintem ebben az elcsesződött kapcsolatban te már nemigen tudsz "szabályokat" előírni - egyikőjüknek sem...

Csodálom a jelenlegi férjedet, illetőleg miért nem állít le már téged?!

Aqua # 2008.05.17. 22:42

nandy! Nekem még nem kell, de ha kell, fogok! Amúgy meg nem vonom el a gyermekeimtől, hanem épp így kapják meg!!! Lehet, hogy vele élnek, de JOGTALANUL ÉS BÜNTETLENÜL tartja magánál! Szerinted milyen lesz az a gyerek, aki azt látja, hogy a törvényeket sorra megszegheti?

nandy # 2008.05.17. 22:16

Aqua:

Te magad írtad, hogy a három gyermek közül kettő már november óta az apával él, ennek ellenére az apa még a december havi tartásdíjat is kifizette neked... Te meg követeled tőle következtő gy.tartást, pedig a gyerekek már rég nem is nálad laknak!!! És igazából neked kellene gy.tartást fizetned.

A saját gyerekeidtől vonnád el azt a pénzt. Hát szép, mondhatom... És még te akarsz békében megállapodni?

Sürgős volt az exednek, hogy már decembertől ő kapja a családi pótlékot? Hisz akkor már vele éltek a gyerekek, törvényesen és morálisan is ő a JOGOSULT, nem pedig te.. De azért epésen megjegyzed, mert nem bírtad kihagyni, ugye?

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.17. 22:08

Most az exen kicsit több teher lehet, év végi kirándulások az iskolában, táborozás befizetése stb. hogy tudna egyszerre kétfelét fizetni. Békülni kellene. A gyerekek nagyon okosak ám, ha nem is mondják, de van véleményük. Jelenleg meg azt látják, hogy apa nem győz fizetni erre is arra, is, anya meg követel, követel, 5-6 hónapot visszamenőleg. Hidd el nem fognak örülni ha megkapják tőled, mert tudni fogják, az apjuk mekkora áldozatot hozott azért, hogy azt kifizethesse.

Aqua # 2008.05.17. 21:50

_Wasp_! Annak az egynek január óta nem fizet! Ez tényállás!? DE a másik kettőnek is oda (vissza )fogom adni, de ahhoz előbb meg kell kapni. Ott sokfelé oszlik minden, így pedig biztosan ők kapnák. Vagyis ugrik a mohóságom is, mivel nem nekem lesz! A bosszú sem érdekel, nyugalmat szeretnék, ezért kell helyretenni a dolgokat, hogy az ex is tartsa magát a szabályokhoz! Többek között, hogy ne nevelhesse ellenem őket!

timcsi0 # 2008.05.17. 17:40

Kalamalyka!
Nagyon köszönöm a segítséged!Inkább kérjük egy összegben.Jól jön egyben a 12x12ezer forint.Többet számít,mint havonta a kb.9ezer ami megmarad.

kalamalyka # 2008.05.17. 15:03

Neked pedig jgod van akkor igénybe venni amikor akarod. Havonta vagy egy összegben, és még csak meg sem kell indokolnod miért nem havonta.........

kalamalyka # 2008.05.17. 15:01

Ezer bocs!!!!!
Látom alattam már megtették ezt a javaslatot :)
De azért így kerek mégis. Az adóvisszatérítésből nem kel GYT-t fizetni.......

kalamalyka # 2008.05.17. 14:59

kedves Timcsi!!!!!

Nagyon egyszerű a megoldás az egyébként valóban igazságtalan levonásra.
tessék jelezni a munkáltató felé, hogy a családi adókedvezményt nem kéritek havonta érvényesíteni. Év végén pedig, azaz másik év elején egy összegben vissza tudjátok igényleni az APEH-tól. Igaz, hogy így havonta ennyivel kevesebb lesz a munkabér, de nem vonnak belőlle gyerektartást. Olyan, mintha félretettétek volna, és kereken 12 000 Ft marad havonta, és nem -33%-kkal megkurtítva.

Ennyi.............

további szép napot mindenkinek!

timcsi0 # 2008.05.17. 12:49

"A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget"

Az adóvisszatérítésből nem jár gyermektartás,vagy rosszul tudom???

timcsi0 # 2008.05.17. 12:46

Kedves Wasp!

És nekem kötelességem megindokolni,hogy miért nem év közben kérem???
Én személy szerint amikor anno kaptam adójóváírást azt is az adóbevallásnál kértem egy összegben.

Van arra jogi/törvényi határozat,hogy a családi adókedvezményt csak havonta lebontásban lehet igényelni?És nem lehet egy összegben az adóbevallásnál kérni?

Jupiter # 2008.05.17. 05:19

Csakhogy az adóvisszatérítés az nem bérjövedelem. Na pláne, hogy gyakorlatilag a gyerekek utáni kedvezményt fizetik ki.

_Wasp_ # 2008.05.16. 22:58

na ja. csakhogy nem az év végi visszaigénylés a lényeg, hanem az, hogy ne kelljen belőle tartásdíjat fizetni.

A kifizetés időpontja pedig sajna nem érinti ezt a kötelezettséget.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Jupiter # 2008.05.16. 22:08

Miért ne lenne lehetséges? Senki sem kötelezi arra az adókedvezményt igénybevevőt, hogy ezt év közben tegye meg. Nem vonják le tőle és kész. Aztán az adóbevallásának elkészítésekor meg visszaigényli.

_Wasp_ # 2008.05.16. 20:20

nyilván nem lehetséges amit akarsz, azért nem válaszolt senki se.

_Wasp_

és felesleges megoldása

timcsi0 # 2008.05.16. 20:14

Nincs senki aki tudna segíteni?

timcsi0 # 2008.05.16. 11:09

Köszönöm,hogy írtál.:)
Remélem majd jön valaki aki tud válaszolni.

ancsa06 # 2008.05.16. 10:46

Sajnos nem vagyok szakértő sem jogi, sem adózási témában, csak egy szimpla fórumlátogató, így remélem, aki illetékes, hozzászól majd a kérdéseidhez.:)
Én nem gondolnám, hogy lenne akadálya az évenkénti egyszeri kifizetésnek.

timcsi0 # 2008.05.16. 08:55

Viszont most eszembe jutott valami.Olyat nem lehet csinálni,hogy nem kérem havonta hanem az adóbevallásnál visszaigénylem(vagyis a férjem) egészben?Akkor viszont nem vonnak belőle gyermektartást.

timcsi0 # 2008.05.16. 08:49

Sajnos nem,mert gyeden vagyok!Gondolod ha én,mint kisemberke jelzem ezt az alkotmánybíróság felé foglalkoznának vele?

ancsa06 # 2008.05.16. 08:19

Szia!
Te nem tudod visszaigényelni az adókedvezményt a három gyermeketekre? Akkor máris csak rájuk fordítódna az utánuk kapott összeg...Mi annak idején (amikor két gyerekre is járt még), így oldottuk meg.
Derill (az ő tanácsait -is- érdemes megfogadni) azt írta egy régebbi fórumban egy hasonló felvetésre, hogy ez alkotmánybíróságra tartozó ügy lenne, ott kellene jelezni a problémát, mert valóban nem méltányos dolog.
Szép napot mindenkinek.

timcsi0 # 2008.05.16. 08:03

a határozat úgy szól,hogy a munkabér 20%-át..................ez azért nagyon durva,mi köze az anyukának ahhoz amit én a saját gyermekeim után kapok adókedvezményt??Főleg úgy,hogy ő a saját háztartásában szintén igénybe tudja venni a gyermekekre,arra a gyermekre is aki után gyermektartást fizet az apuka,tehát az én gyermekeimtől veszik el a pénzt

nandy # 2008.05.16. 07:58

Ha a határozat (vagy megállapodás) úgy szól, hogy a nettó bér 20%-át köteles fizetni, akkor igen, a csal. kedv. 12 ezer forintjából is 20% megy a másik gyermeknek.

timcsi0 # 2008.05.16. 05:52

A kérdésem a következő lenne:férjem nettó fizetésének 20%-át fizeti ki gyermektartásként.
Abban a helyzetben ha a háztartásunkban 3 gyermeket nevelünk igénybe tudjuk venni a családi adókedvezményt-12.000Ft-ezzel az összeggel növekedne a nettó munkabér.
Ilyen esetben ebből is levonják a gyermektartást???
Mert szerintem ez jogtalan lenne,mert ezt az összeget csak a háztartásunkban élő gyermekek után kapjuk.

_Wasp_ # 2008.05.15. 23:04

egyébként a büntetőbe ne éld bele magad, nemigen van meg a tényállás.

De most komolyan. Nem értelek.
Illetve egy magyarázatot tudok még megérteni (a mohóságon kívül) a bosszúvágyat.

Nem lenne jobb kivárni, hogy a gyermekeid eldönthessék, vissza-e akarnak jönni? így végleg elidegeníted őket majd.

_Wasp_

és felesleges megoldása