Gyerektartás dij

_Wasp_ # 2008.05.15. 23:01

Kedves _Wasp_! Az a pénz nem nekem jár, hanem a gyermekeimnek, és az utolsó 5 forintig :) meg is fogják kapni.

azt írtad, csak egy maradt nálad. Tehát kettőtől veszel el, hogy egynek juttass.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Aqua # 2008.05.15. 20:23

Kedves _Wasp_! Az a pénz nem nekem jár, hanem a gyermekeimnek, és az utolsó 5 forintig :) meg is fogják kapni. Nem én paliztam be az ex-et, saját magának köszönheti amit csinál ill. amit nem. Amúgy van némi igazság abban, hogy le is ültethetik, no, nem ezért, de az legyen más gondja. Én is bízom az igazságos ítéletben. Ja, és tetszik a humorod...azt mondják, a részeg ember is mindig igazat mond :)

marcika! "Nem véletlenül hagytak el a gyerekeid."- Mire gondolsz? Nem hagyott el mindegyik, szerencsére van, akinek többet érek a pénznél, csavargásnál, és a kapcsolatok révén szerzett dolgoknál.

nandy! Szerinted nem jár meg az elmaradt gytdíj? A cspótlékot már decembertől kérte...nagyon sürgős volt neki ezek szerint.

marcika # 2008.05.15. 12:49

És mégegy kérdés: ha a tárgyalásra az idézést ebben az esetben nem veszik át,milyen következménny­el jár?

Azzal, hogy nélküle fogják meghozni a döntést, ami nem szerencsés.

my way # 2008.05.15. 11:16

Köszi Marcika!
És a második kérdésére mit tanácsolsz?

marcika # 2008.05.15. 11:00

A fizetésének a max. 50%-ák, egyenlően elosztva a gyerekek között. Tehát 50%/3=16,6%/gyerek
Forintosítva: 200e nettó 50%-a=100.000 Ft

100.000 Ft/3= 33.333 ft/gyerek

my way # 2008.05.15. 10:51

Sziasztok!

Érdekelne, mit gondoltok egy ügyről.
Egy kollégánk kérdése volna, hogy kb. mennyi gyermektartásdíj fizetésére kötelezheti a bíróság, HA

• kb. nettó kétszázezer a fizetése
  • két-már megszűnt- házasságból származó gyermeke van, akik kiskorúak ill. egyetemi tanulmányokat folytatnak.

A kiskorú gyermek a volt feleséggel, a nagykorú diák kollégámmal lakik. A volt feleséggel való megegyezés alapján a kiskorú havi 40.000, az egyetemista havi 30.000 (és a mindennapi szükségeletekre kellő) forintot kap.

Ugyanakkor már megszűnt élettársi kapcsolatból van egy 3 év alatti gyermeke, akinek eddig, közös megegyezés alapján havi 30-at juttatott. Az élettárs most pert indított, hogy az ő gyermeke többet kapjon, mint a többi érintett gyermek, mert még otthon van vele, nem állt munkába. (A volt élettárs a szüleivel lakik egy háztartásban, ahol mindenki keres).

A kérdés, amit továbbítani szeretnék, mennyi lehet a bíróság által megítélt max. tartásdíj?

És mégegy kérdés: ha a tárgyalásra az idézést ebben az esetben nem veszik át,milyen következménnyel jár?

Köszönöm!

nandy # 2008.05.15. 08:32

Aqua:

Ha a gyerekek lakcímkártyáján az apuka címe van, számíts rá, hogy még a családi pótlék sem jár neked... nemhogy gyerektartás!

marcika # 2008.05.15. 05:26

Aqua,
tisztában vagy vele, hogy neked tartásdíjat kell fizetni? Nem véletlenül hagytak el a gyerekeid.Még, hogy az apukák szemetek, skizók, aljasak.......stb.

_Wasp_ # 2008.05.14. 23:47

Azért jó fej az Aqua....

Nem elég, hogy nem fizet tartásdíjat 2 gyereke után, a legutolsó cseppet is kifacsarja az exéből mert az a pénz még jár neki :DD

Jól bepalizta a fickót :) Hááhááháhá

Kis szerencsével valami vérbíróhoz kerül az ügy, és le is ültetik a pasit :D

Komolyra fordítva a szót, remélem a bíróság igazságos ítéletet hoz: megítél némi elmaradt gyermektartást jogi tények alapján, és odavág egy olyant a jövőbeni tartásdíj vonatkozásában, ami ezt bőven kárpótolja.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Aqua # 2008.05.14. 20:49

marcika! Jogilag még nálam van elhelyezve, de elköltözött, és át is jelentkezett az exhez. Elképzelhető, de csak ha a bíróság úgy dönt, hogy ott helyezi el.

marcika # 2008.05.14. 20:37

Aqua,
Még az is elképzelhető, hogya kiskorú gyermek után, aki elköltözött az apjához, neked kell gytartást fizetned!

Morfeus # 2008.05.14. 20:31

Kriszta,igen a gyermeket a nevemre vettem,mert mint írtam nagyon jó barátok voltunk a lányal!
Megsajnáltam mikor előadta a sztorit,hogy szegény gyereket csúfolni fogják az oviba suliba,hogy nincsen apja,én /BAROM/ meg a nevemre vettem!!!!

marcika # 2008.05.14. 20:21

Aqua,
Lehet, hogy én értem félre, de ha a gyerek nem veled lakik november óta, akkor miért is kellene gyerektartást fizetnie az exednek?

Aqua # 2008.05.14. 19:47

Köszönöm ObudaFan! A büntetőfeljelentést a rendőrségen? Nem elég az egyik? Elég fura, hogy ilyen esetben is kérhetem a gytdíjat.

Szintén gytdíjat fizetett egyéb bevételei után évente egy összegben, amit adóbevalláskor kellett volna korrigálni. Hogy lehet "ellenőriztetni", hogy tényleg megfizette-e a %-osan megállapított összeget?

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 18:43

Morfeus!

Mivel te vagy az alperes, ezért kell ellenkérelmet benyújtanod a bírósághoz 3 példányban. Leírod részletesen, időpontokra figyelni, hogy mi történt szerinted valójában, hogy miért tettél nyilatkozatot, vagy nem tettél, de hogy jutottál idáig.

Kéred a felperes keresetének elutasítását, mert nem te vagy a biológiai apa.

Ez nem játék, mindenképpen kérj ügyvédi segítséget.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 18:36

Idevonatkozó jogszabályok

Csjt. 37. § (1) A teljes hatályú elismerő nyilatkozat az apaságot egymagában megállapítja.

(3) Ilyen elismerő nyilatkozatot csak személyesen lehet tenni.

(4) A nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának ...a hozzájárulása is.

(5) Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzőkönyvbe kell venni vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.

Ilyet tettél?

(2) Ha nincs olyan személy, akit a gyermek apjának kell tekinteni, a gyermek az anyja családi nevét viseli mindaddig, amíg a képzelt apát az anyakönyvbe be nem jegyezték.

Csjt. 43. § (1) Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, illetőleg ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.

(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerésen alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy a nyilatkozatnak a törvényes feltételek hiányában nincs teljes hatálya.

(5) Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése utáni egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg.
Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.

(6) Ha az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a határidő eltelte folytán megtámadásra már nem jogosult, az apaságot érdekében az ügyész támadhatja meg. Megtámadásnak azonban csak a vélelmezett apa életében van helye.

(7) Ha a bíróság az apaság vélelmét megtámadó keresetnek helyt ad, indokolt esetben - kérelemre - a gyermeket feljogosíthatja családi nevének további viselésére.

(3) A Csjt. 43. §-ának (6) bekezdését a folyamatban lévő ügyben is alkalmazni kell, ha a vélelmezett apa a határidő eltelte folytán az apaság megtámadására már nem jogosult.

Csjt. 44. § (1) Az apaságnak és az anyaságnak, továbbá az utólagos házasságkötés hatályának bírósági megállapítását keresettel lehet kérni, s keresettel lehet megtámadni az apaság vélelmét is. A pert a jogosultnak személyesen kell megindítania.

ObudaFan # 2008.05.14. 18:28

Végrehajtási kérelmet kell benyújtani az elsőfokon eljárt bíróságon. Emellett tartás elmulasztása miatt büntetőfeljelentést is lehet tenni.

Aqua # 2008.05.14. 18:24

Tanácsot szeretnék kérni.
Gyermekelhelyezés megváltoztatása per van folyamatban november óta, amikor két kisebb gyermekem (15, 18 évesek)a másik szülőhöz költözött. 22 éves gyermekem velem van, jelenleg is nappali tagozaton tanul. A gytartásdíjat három gyermek után kaptam decemberig, januártól az ex nem fizetett. A tárgyaláson megállapodtunk, hogy a 18 éves után nem fizet február elsejétől, de más változás a gytdíjjal kapcsolatban egyelőre nincs, tehát elvileg két gyermek után még mindig fizetnie kellene.

Azt szeretném kérdezni, hogyan érvényesíthetem a gytdíj kifizetését? A tárgyaláson elmondtam, és többször le is írtam, hogy decemberben kaptam utoljára, de egy miért nem fizetetten kívül nem történt semmi, és azóta sem.

Morfeus # 2008.05.14. 18:06

Kriszta!!
Neki se lessz ügyvédje,így nekem se kell de,hogy kell beadni ezt az apasági vélelem dolgot??
Bocsi de nemértek hozzá!!Köszike elörre is,Attila

Morfeus # 2008.05.14. 13:02

Köszönöm Kriszta kedves,megfogadom a tanácsodat!!!
NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!Attila.

nandy # 2008.05.14. 12:50

:))) Fogadd meg Kriszta tanácsát, fogadj egy ügyvédet. lehetőleg a rámenős, dörzsölt "fajtából". nem kevés pénzed múlik rajta (kb. 18 évi gy.t.).

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 12:29

most 28.-án lessz a bírósági tárgyalásom

Itt!

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 12:12

A tárgyaláson, miért akarsz spórolni, ha megnyered akkor nyered a perköltséget is. Nem megéri egy profit választani, ha ilyenre vetemedett, akkor az ügyvédje sem lesz szendeszűz. Semmi perc alatt lebeszélnek az asztal alá. Ha jóhiszemű vagy, bármire rábeszélhetnek, amit utóbb nem is akarsz.

Micsoda nap!!

Morfeus # 2008.05.14. 11:31

Ezt én ügyvéd nélkül is betudom adni??
Hol és hogyan?
Elörre is köszönöm,üdv,Attila.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.14. 11:20

Fogadj ügyvédet és megteszi helyetted az első tárgyaláson, vagy már előtte.