Gyerektartás dij

Morfeus # 2008.05.14. 11:16

_Wasp_
Örök hálám neked KÖSZÖNÖM!
EZT HOL TUDOM BEADNI??ÉS MIKÉNT??

_Wasp_ # 2008.05.14. 10:53

Add be az apasági vélelem megtámadását ellenkérelem formájában de tüstént.
Mákod van, ezt elszúrta az anyuka.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Morfeus # 2008.05.14. 10:03

Köszönöm!!
Nem még nem telt el egy év,mit tegyek?
Köszönöm mindenkinek,üdv Attila.

_Wasp_ # 2008.05.14. 09:58

(5) Az apaság vélelmét a gyermek a nagykorúsága elérése után egy évig, a többi jogosult pedig a gyermek születéséről szerzett értesülése időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg. Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
(6) Ha az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni, a határidő eltelte folytán megtámadásra már nem jogosult, az apaságot érdekében az ügyész támadhatja meg. Megtámadásnak azonban csak a vélelmezett apa életében van helye.

másszóval ha letelt az egy év (ha jól látom, az anyuka ügyes, szóval tippem szerint legalább fél éve eltelt), akkor csak az ügyész segítségében reménykedhetsz. Javaslom, hogy AZONNAL keress meg egy családjogban jártas, tapasztalt ügyvédet.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.05.14. 09:50

(merthogy gondolom a "nevem adtam" konyhanyelven a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat akarna lenni. Ha nem, akkor mákod van.)

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.05.14. 09:49

morfeus:
Tömören fogalmazva: ezt megszívtad.
Sokra mész majd az apasági teszttel..... (gondolom már letelt a megtámadási határidő)

_Wasp_

és felesleges megoldása

marcika # 2008.05.14. 09:16

húú....
Kérj apasági tesztet. Kicsit húzós az ára, de ha nem te vagy az apa, akkor megéri.

Morfeus # 2008.05.14. 09:05

Sziasztok!!!
Nekem segítség kéne minnél hamarabb mert most 28.-án lessz a bírósági tárgyalásom,gyermektartás megállapítása perben!!!
EZ úgy kezdődött,hogy volt egy nagyon jó ismerősnőm,élettársa volt
valami buliba teherbe esett,nemtudta kitől!!!
Megszülte de a párja nem vette a nevére a gyereket,ezért megkért engem hogy legyen neve a gyereknek,ne csúfolják az oviba,meg stb.
Én adtam a nevemet a gyerekhez,minden oké volt,EDDIG.
Ugyanis jobban élek mint ő és beperelt gyerektartási kérelem miatt!!!!
KÉREK MINDENKIT ÍRJÁTOK MEG MIT TEHETEK VAGY MIT TEGYEK!!!ELÖRRE IS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK,ÜDV,ATTILA.

ObudaFan # 2008.05.07. 19:52

Elképzelhető.

skyy # 2008.05.07. 18:41

Sziasztok fórumozók!
A következő kérdésem lenne felétek: 4 gyermekkel válok. 2 gyerek nálam, 2 gyermek az anyánál van. A válás után elképzelhető-e hogy gyerektartást kell az anyának fizetnem a nála lévő 2 gyermek után? Nem rendelkezik bejelentett jövedelemmel, csak én.
Köszönönettel.

ObudaFan # 2008.05.07. 18:27

A statisztika szerint a nem egyezséggel záródó gyermekelhelyezési ügyekben 60-40% az arány az anyák javára, egyezség esetén kb. 90-10%.

Judmi # 2008.05.07. 18:13

Kaméleon!

A gyereket az anya azért szülte meg mert tudja etetni,a gytartás sztem se ennivalóra költse,hanem vmi másra. És az apát miért ne érdekelhetné az,hogy hova megy az elküldött pénz???? Minden szemtelenség nélkül mondom,hogy szívesen látnak magamnál vendégségbe és meg is lehetjük majd a gyereket,hogy hogy néz ki. Mennyie kerül a szappan???Sajnos náluk semennyibe. Nem akarok én veszekedni,de marhára elhanyagolja a gyereket. Magunkhoz vehetnénk,de én a szüleim terhére és házába nem hozok egy idegen gyereket,azért meg hogy hozzánk jöjjön nem fogok lakást venni.

Jogisegitö # 2008.05.07. 08:58

Timcsi0!A 14.életévét betöltött gyermeket hallgatja meg a bíróság.De akkor sem veszi 100%-ra amit mond hanem csakis akkor ha be is tudjátok bizonyítani a szavait.Itt a forumon nem lehet konkrét segítséget adni mivel mindig csak az egyik fél álláspontját ismerjük a másikét nem.A biró viszont mindkét oltalt ismeri mivel neki mindent ami elhangzik be is kell bizonyítani és az alapján dönt.

Jogisegitö # 2008.05.07. 08:58

Timcsi0!A 14.életévét betöltött gyermeket hallgatja meg a bíróság.De akkor sem veszi 100%-ra amit mond hanem csakis akkor ha be is tudjátok bizonyítani a szavait.Itt a forumon nem lehet konkrét segítséget adni mivel mindig csak az egyik fél álláspontját ismerjük a másikét nem.A biró viszont mindkét oltalt ismeri mivel neki mindent ami elhangzik be is kell bizonyítani és az alapján dönt.

Jogisegitö # 2008.05.07. 08:57

timcsi0 # 2008.05.07. 07:49

Hát igen,próbálkozni lehet...csak kevés az esély..szerintünk.100esetből ha egyet nyer az apuka.

Mikor dönt egyértelműen a gyermek?Tehát amikor teljesen figyelembe veszik amit mond?

ObudaFan # 2008.05.06. 18:44

Azért egy 12 éves gyerek nem is biztos, hogy tudja, hogy az ő személyiségfejlődésének majd mi lesz a legjobb. Éppen abban a korban éppen nem feltétlenül tudja, nem hiszem, hogy ezt nagyon megyarázni kellene. Egy elhelyezés megváltoztatása iránti perben ezzel együtt természetesen a bíróság kirendelhet pszichológus szakértőt, ha indokoltnak tartja. De természetesen ilyenkor az a szülő, aki elveszti a pert, mindig jobb pszichológusnak tartja magát, mint a szakértő.

timcsi0 # 2008.05.06. 18:17

A lehetőséggel az anyuka nem igen foglalkozott anno.Anyuka akart válni és apuka megmondta akkor megy bele abba hogy a gyermek az anyánál legyen ha bármikor láthatja a fiát,így a bírónő a közös felügyeletet határozta meg.

Mikor lesz nagyobb súlya az akaratának?

kaméleon # 2008.05.06. 17:44

Bocs, 2 évesnek olvastam. Alaposan meg kell fontolni, fel kell készülni, jó ügyvédet találni és hajrá. „Mindössze” ennyi. Ügyvéd biztosan kell, ő megmondja érdemes vagy sem. Ha nem, akkor kár piszkálódni, segíteni kell a gyereket, ahogyan tudjátok, addig, amíg nagyobb súlya lesz az akaratának.
A közös gyermekfelügyelet szerencsés dolog, ha az anyuka rosszindulatú lenne, nemigen hagyta volna meg a lehetőségét.

timcsi0 # 2008.05.06. 17:23

Bizonyítani nagyon nehéz.Mi nagyon szívesen magunkhoz vennénk.A gyermek 12éves lesz novemberben.De nagyon nehezen adja a bíróság az apának a gyermeket.Lentebb már soroltam,hogy miért.(nem alkoholista,nem drogos,ha bemész a lakásukba semmit nem veszel észre-normálisak,átlagosak a körülmények)
Voltunk már gyámügyön,ügyvédnél is...és mindenhol ugyanazt mondták.A gyerek is jönne hozzánk,de 12évesen csak megkérdezik és nem biztos,hogy figyelembe veszik az akaratát.

Egyébként közös gyermekfelügyelet van.

kaméleon # 2008.05.06. 16:45

Amit a gyermek mond. Számíthat. Olvass vissza a témát érintő topic-okban, gyermek elhelyezésekor már megkérdezhetik a gyereket. Biztosan nem a kétéveset.

Az előző morgásban benne voltak a válaszok is, Te is tudod, hogy egy gyerekre rengeteg időt, erőt, energiát és nem utolsó sorban türelmes szeretetet kell fordítani. Minél kisebb, annál többet. Ez a gondozó szülő „terhe”. A másik oldalon a fizetési kötelezettség a teher.
Ha a gondozást a másik akarja, de nagyon, akkor küzdjön érte. Bizonyítson.

Mit gondolnátok elérni azzal, hogy nem vesszük magunkhoz a gyereket, de az anya majd havonta elszámol. Akkor már jobb sorsa lesz a gyereknek? Nem lesz kék-zöld a combja? Ez lenne a törődés?
Ha éhezik, fázik, verik, azt az orvos megállapíthatja, lehet feljelentést tenni. (Igazad van, lehet bizony, és biztosan szoktak is hamisan igazolni és tanúskodni, az más dolog). Ha nincs egy nadrágja, ami a bokáját is takarná, vagy cipője, ami nem ázik be, az is bizonyítható, de minek, ha nem az elhelyezés megváltoztatása a cél? Gondolkodjatok.

timcsi0 # 2008.05.06. 16:26

És az nem számít amit a gyermek mond?Akár pszichológus is kikérdezheti és kiderül,hogy a kép valós.Nem????
Ennyi erővel van jó orvos ismerősöm,elmegyek és készíttetek vele egy látleletet.Ez már megfelelne???

A másik nem csak a gyerektartásból kell eltartani a gyereket hanem gyerektartás+családi pótlék+anyuka jövedelmének a gyermekre eső része.Ez nálunk kb.50ezer forint összesen.Én sem költök ennyit a saját gyerekemre.Kiszámoltam direkt emiatt.
A kigyerek aki után fizetünk nem jár sportolni,bérlete sincs,játékot nem kap csak karácsonykor és szülinapra.Ruhát is csak néha ha már nagyon muszáj.Tankönyveket ingyen kap.És mint írtam sokszor koszos,szakadt,kinőtt ruhákba jár.
És nálunk nem 5-10ezer forintról van szó,hanem tízezrekről.

kaméleon # 2008.05.06. 14:54

A kiskorút illető tartásdíjat a szülői felügyeletet gyakorló szülő (gyám) - indokolt esetben a gyermeket gondozó más személy - részére kell kifizetni, aki azt köteles a gyermek szükségleteire fordítani.

Nna, amikor ezt találtam, akkor én is úgy gondoltam, a pénz nem lehet veszve. Ugyanakkor, mindnyájan tudjuk, hogy ha el akarnak számoltatni bennünket, akkor nagyon ügyesen elszámolunk, akár számlával is. Van egy jó pár olyan apa, aki a gytdíjjal az asszonyt is tartja.
Viszont, frászt kapok, amikor azt látom, hogy emberek, akik tényleg szörnyen keveset fizetnek gyermektartásdíjként – ha mégoly kevés saját jövedelemből is! – 6, 10 vagy 15 ezer forintok elköltését kívánják számon kérni a gyermek anyján!
A gyermeknek vannak alapszükségletei (lakni, melegedni, fürödni, enni, ruházkodni, szemüveget hordani, gyógyszert kapni) és vannak egyéb szükségletei (tanulás, kultúra, játék, sport, stb.), amelyeket ki kell elégíteni. A gondozó szülő a lakhatásról és a természetbeni ellátásról gondoskodik, a gyermektartásdíjat fizetőnek kellene biztosítani a többi szükséglet kielégítésének anyagi fedezetét.

Judmi: miért ne lehetne a pénzből ennivalót venni? Az nem szükséglet? Átlagos jövedelmű családok esetében egyébként is a rezsi és a kaja viszi el a jövedelem nagy részét. Ha a gyerek esőben, a pocsolyában játszik, az vajon milyen összefüggésbe hozható a gyermektartásdíj elköltésével? Számolgassatok egy kicsit, mennyibe kerül a kaja, a szappan, a pzs, a wc papír, a bugyi, a harisnya, stb. Akkor még mindig nem jutottunk el a divatos, vagy turis ruciig.

Ha a bíróság megkér, írd össze, mit költesz a gyerekre/hó, kijön-e az az összeg, amit ti fizettek a másiknak? Jóval több lesz az.

Az ítélkezési gyakorlatot biztosan nem ok nélkül szidják, de anélkül szidni és azon „vergődni” (bocs a szóért), hogy nem a megfelelő szülőnek adják a gyereket, hogy egyáltalán megpróbáltatok volna az elhelyezéséért harcolni, enyhén szólva is visszatetsző.

Timcsi, nem gondolod komolyan, hogy az aggódást egy megvert gyerekért, egy fényképpel bizonyítanád. Olyan képet kreálok neked bármikor, amilyet akarsz, pedig nem is vagyok egy nagy fotómágus. A többi részletet hagyjuk is.

timcsi0 # 2008.05.06. 14:26

Nekünk lenne hova hozni,saját lakásban lakunk...de nem olyan egyszerűen veszik el az anyától.Pedig fényképünk is van arról,hogy egyszer nagyon megverték(kék-zöld-lila volt mindkét combja és feneke),sajnos látleletet nem vetettünk.Fényképeink vannak a lyukas ruhákról,cipőkről.
1.CSAK LÁTLELETET FOGAD EL A BÍRÓSÁG????12éves gyerekről van szó,ő is meg tudja mondani,hogy megverték és,hogy ki.
2.HOGY KELL BIZONYÍTANI AZ ELHANYAGOLTSÁGOT???
Ez Magyarország.100gyerekrből egyet adnak az apának,akkor is csak azért mert esetleg anyuci börtönben van,hajléktalan és hasonlók.Ha szegényebb körülmények közé viszi az anya akkor sem adják az apának.

Judmi # 2008.05.06. 11:08

Szia Timcsi0!

Sajnos nem lehet kérni az elszámoltatást:( Először én is ezzel a problémával fordultam ide. Nekünk is nagyon el van hanyagolva a gyerek aki az exnél van,látszik is és tudja mindenki(védőnő is),hogy NEM a gyerekre van költve a tartásdíj,és sajnos nem szól senki semmit. És elég szomorú az is,hogy nem lehet az apának bizonylatot kérnie erről,de szerintem joga van ahhoz is,hogy tudja,mi lett a gyereknek véve ebből,mert tudtom szerint a tartásdíj összegét élelmiszerre nem lehet költeni,vagyis nekünk eddig mindig arra hivatkozott,hogy ennivalót vesz a gyereknek belőle. Sőt azt sem lehet,hogy a tartásdíj összegében,ruhát,játékot stb. vegyél a gyereknek. Tehát az apának csak annyi dolga van,hogy küldje a pénzt. Mi is gondolkudtunk már ,hogy "elszedjük" a gyereket az extől,de mi az én szüleimmel élünk és nem hiszem,hogy ők szívesen látnának egy idegen gyereket a házba(ez akármilyen csúnyának is hangzik,sajnos így van,és én ezen nem is kötekedek velük)

Azt én is szeretném tudni,hogy mivel kell bizonyítani az elhanyagolást!!!!