Gyerektartás dij

Jogisegitö # 2008.04.20. 14:32

Gabi69!Ha egyszer már lemondtál róla a gyerekek javára akkor a ferjednek nincs joga követelni tartásdíjat,ha mégis ugy te követelheted a kétmilliódat.

Gabi69 # 2008.04.20. 13:56

Jogisegítő!!
Már egyszer lemondtam róla,akkor mit ajánljak még fel?Miután 5m helyett csak 3m kaptam,és rögtön utána készült a megállapodás,akkor nem értem még mit kéne felajánlanom?

Jogisegitö # 2008.04.20. 13:42

Gabi69!Hogy ki nyer vagy veszit azt nem lehet innem megmondani.De a 2milliódat felajálhatod a gyerekek javára tartásdíjként és amég az el nem fogy nem kell tartásdíjat fizetned.A megálapodásotok szerint kell eljárni amég jogerős végzés nem születik mivel jogilag az van érvényben addig.Tehát addig semmi képp nem kell fizetned tartásdíjat mivel ebben álapodtatok meg.

Gabi69 # 2008.04.20. 13:33

A gyerektartás és a vagyon megosztás két különböző fogalom és semmi közük egymáshoz.szerintem de lehet Te nem így gondolod!

Gabi69 # 2008.04.20. 13:30

Monalisa

Nem érted amit irtam,a lányok velem voltak,de miután kifizetett tehát a rám eső részt 1 év után megkaptam miután elváltunk,én elköltöztem,és a lányokat nemerőltettem hogy jöjjenek mivel a megszokott környezetükben akartak maradni.különben én akkor se követelnék ha velem lennének. a lányaimnak saját döntésük van mivel 16-17 évesek.mivel lemondtam 2m ft-ról már ne haragudj de akkor nincs mit fizetnem.

monalisa1 # 2008.04.20. 12:56

Egyébként az a megállapodás abszurd: még ő fizet(ett) neked, mindeközben a lányok nála maradtak, te pedig egy fillér t.díjat sem fizetsz...

Naná, hogy megtámadja a szerződést, csak éppenséggel elég későn gyúlt láng a kobakjában.

monalisa1 # 2008.04.20. 12:44

Azt a megállapodást ügyvéd hozta nektek össze, így javaslom kérdezd ismét őt a jelen mósoduló helyzetben.

Gabi69 # 2008.04.20. 08:39

Jogisegítő!!

Arról lenne szó,hogy mi 2006.03.03-án elváltunk.A vagyoni megosztásnál ingó ingatlannak a fele engem illetett.Az ingatlan 12m ft-ot ért,volt rajta 2mft hitel tehát 10mft-ról beszélhetünk.2007 januárban a volt férjem kifizetett kaptam 3mft az 5 helyett,plusz mindketten lemondtunk a gyerektartásról független attól hol maradnak a lányaink.A megállapodást ügyvéd előtt és általa hitelesítve készült el.Most a volt férjem megtámadta ezt,mivel a gyerekek nála maradtak a megszokott környezetükbe.Attól független,hogy nem fizetek neki,a gyerekeket támogatom,tehát meg van nekik mindenük amire szükségük van.Kérdezem én mik az esélyeim a tárgyaláson? nyerek vagy vesztek? Ha vesztek a vagyonimegosztást megtámadhatom-e? és kérhetem-e a fent maradt 2mft-mat?
Gabi.

Jogisegitö # 2008.04.19. 16:54

Gabi69!Ha kiskorurol van szó akkor nem!De ha ingantant hagy rájuk akkor az értéke szerinti lejáratig nem kell.

Gabi69 # 2008.04.19. 15:32

Sziasztok!
1 kérdésem lenne,meg lehet-e támadni a gyeretartásról szoló megállapodást,miszerint mind két szülő lemond róla?

ObudaFan # 2008.04.18. 09:09

Jó az esély rá, hogy már nem kell. Ha nem lehet a másik szülővel megállapodni, tartásdíj megszüntetése iránt pert kell indítani.

zsolt11 # 2008.04.17. 18:14

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, két nagykorú gyerek után fizetek tartásdíjat.
A nagyobbik gyerek az éven tölti a 21. életévét,sikerült szereznie nappalin technikusi bizonyítványt és most is tovább tanult nappalin mint ötvös.
Úgy tudom gyerektartást csak akkor vagyok köteles fizetni ha a gyerek felsőoktatási intézmény nappali tagozatos tanulója.
A gyerek hasonló képzettséget szerez ezzel a szakmával, sőt inkább alacsonyabb szintű, kérdésem meddig kell fizetnem még tartásdíjat?
Utána néztem egy dolognak, ha a gyereknek egészségileg alkalmatlan lenne az életpályára felkészítő végzettségre akkor még kéne fizetnem, de a gyerek nem alkalmatlan.

Köszönöm

Anastasia # 2008.04.17. 16:25

Köszönöm a válaszod, jövő héten megyünk is az ügyvédhez, hogy intézze el. És ki fogja azt megállapítani, hogy mennyi a rá eső része a lakásból? Kb. olyan 8 millió körül mozognak és tudjuk azt is bizonyítani, hogy a párom fizette ki az egész, mert nem volt a nőnek munkahelye! Csak a nő nevén van a lakás. Ez befolyásolja? Hány év után lesz jogilag közös a ház? 11 évig voltak házasok! Nem csak én fújom fel, mert a gyerekek ugyan abba a ruhába járnak még az anyjuk új, márkásba!És teszem hozzá minden hétvégén bevásárlóközpontba van és csak magának vásárol!És ha a gyereknek kell valami legyen az bicikli pedál vagy telefon azt mondja a gyereknek: kérd apádtól! Ha tehetnénk még a gyerekeket is elvennénk tőle, olyan anya! Minden nap sír a nagyobbik gyerek az anyja miatt! Nem beszélve, hogy volt olyan mikor egy 13-14 évesre bízta a 7 és 12 éves gyerekeket még ő szórakozni ment! Hát anya az ilyen?

monalisa1 # 2008.04.17. 15:24

Az itélet kimondását megelőző tárgyalás bezárásáig bármelyik fél előállhat új javaslattal, beadvánnyal, netán a kettőjük közt időközben történt valamely megállapodással.

Igen, lehet olyan javaslat, hogy a tulajdonrésze ellenében a t.díj fizetési kötelezettség alól részben-egészben mentesül., tessék leülni és számolni: mennyit is ér most a lakás, és abból az őt megillető vagyonrész, aztán hány évesek a gyerekek, valamint vélelmezve a 18-20-25 éves korukig még a nappali tagozatos tanulást. Mindezek alapján egyezség az ex-el...

Tessék sürgősen leülni az ügyvéddel és kikérni a véleményét, javaslatát, annál is inkább, mert mível ingatlanrész ajándékozása történne - csakis a gyerekek javára -, az okiratot neki kell megszerkeszteni és ellenjegyezni. Ezt követően a gyámhivatallal is jóváhagyatni. Mindezek után lehet beadni a t.díjjal kapcsolatos kérelmet a bírósághoz.

Azt hogy az ex mostanság milyen cuccokban jár legfeljebb te fújod fel (...), ezt egy férfi nemigen szokta nézni...

Egyébként azon kitételed, hogy a párod "élni" szeretne még, vélem ez is inkább tőled származik...

A t.díj a kötelezett mindenkori havi összes jövedelmének 50%-a is lehet két eltartott gyermes esetében, és ha kell, az apa akár a sáját hátrányára is köteles gondoskodni a gyermekeiről.

Összegezve, a vagyonrész esetleges átadásának lehetőségére koncentrálni.

Anastasia # 2008.04.17. 13:50

És még annyit, hogy visszamenőleg olvastam, hogy át lehet íratni a páromra eső részét a gyerekekre! Ezt még meg lehet tenni vagy már késő? És mik azok amik ehhez kellenek? A baj még az, hogy elég nehéz minden esetben elérni az ügyvédünket így nem tudom megkérdezni tőle, mert ha lehet ilyenről szó akkor már holnap mennénk és átíratnánk!!

Anastasia # 2008.04.17. 13:07

Sziasztok
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a páromnak 1,5 éve tart a gyerektartással kapcsolatos pere és eddig minden hónapban 18000 Ft-ot fizettünk a gyerekek után. (2 gyerekről van szó) Tegnap megítélték szeptemberig a 36000 Ft-ot ami nem jogerős!Ami szerintem elég sok úgy, hogy még páromnak a fizetéséből marad kb. 50-60000 Ft a csekkekre és akkor még nem élt még a feleségének 100 000 Ft-ja marad úgy, hogy mindent kifizetett!Mióta gyerektartást fizetünk csak márkás cuccokba jár!Addig meg jó volt neki a kínai is! És van egy levelem ami az bizonyítja, hogy nincs szüksége arra az összegre csak azért kérte, hogy bebizonyítsa, hogy ő győz! Persze mi ezt a levelet bevisszük, mint bizonyíték! A kérdésem az lenne, hogy kérhetjük e azt, hogy tekintsenek el a gyerektartástól annak a fejében, hogy párom mindent otthagyott?! Lakás, bútorok stb. Vagy pedig át lehet arra állni, hogy követeljük a lakás felét és abból fizetjük a gyerektartást? És ha véglegesen megítélik a 36-ot akkor visszamenőleg kérheti a különbözetet?Előre is köszönöm a válaszotokat!

Judmi # 2008.04.11. 07:23

Erica:értelek,nálunk ez tényleg fordítva volt.

Erica # 2008.04.10. 16:29

Judmi: Nálunk a helyzet pont fordítva volt/van. Én azért veszekedtem az exemmel, hogy ha már bemutatkozott, akkor tartsa a kapcsolatot, vagy ne hülyítse a gyerekemet! Persze ő otthon úgy adta be a dolgot a mostani feleségnek, hogy azért nem jött, mert veszekedtem vele. Közölte, hogy azért nem ér rá, mert a 3 !!! gyerek, meg a ház !!! Közöltem, hogy vegye tudomásul, hogy nem 3, hanem 4 gyereke van! Szóval az én veszekedésem abból állt, hogy legyen szíves tartani a kapcsolatot a gyerekével. Persze most már az én gyerekemnek is csak egy idegen az apja.
(Egyébként az én fiam házasságban született, 3 évvel megismerkedésünk után, tehát még csak azt sem gondolhatta senki, hogy így akartam magam elvetetni.)

Judmi # 2008.04.10. 11:03

Erica: Gondolom,hogy nagyon rossz,hogy a volt párod nem foglalkozik a gyerekével. Írtad,hogy te nem tudnál olyan férfival együtt élni,aki nem foglalkozik az előző kapcsolatából a gyerekkel. Az én párom,próbálkozott,de nem engedték,hogy lássa. Különben is csak ráerőltették a gyereket,azzal hogyha elvállja(apásági nyilatkozat),láthatja-viheti és ebből mégsem lett semmi.Tudjuk azt is hogyha ez megemlítenénk a gy.hatóságnak,hogy nem láthatja a gyereket,még az is előfordulhat,hogy a gyerek nálunk kötne ki(olyan rossz körülmények között él). És mivel ha látni sem engedik(már mostanara eljött az idő,hogy ő sem akarja látni),tőlem vagyis tőlünk így egy "idegen" gyerek ne örököljön,mert ne csak akkor kelljen az apa,ha fizeti,örökölni vagy ajándékot venni kell...

kalamalyka # 2008.04.10. 08:21

Kedves Monalisa!

Az egy dolog. Mint előzményt, vagy mint ugye a változtatás alapját képező dokumantumot, be kell nyujtani a felperesnek. .......

édes mindegy mikor és hol állapították meg...........

monalisa1 # 2008.04.10. 07:32

Tudom, hogy a keresetet az alperes lakhelye szerint illetékes bírósághoz kell beadni, de mível a válóper dolgában még amaz bíróság járt el, az ügyiratszám alapján elővéve az iratcsomót, a keresettel együtt átküldik azt is a másik bíróságra. (Igaz emez bírság is megkérheti a válóperrel kapcsolatos iratokat.)

kalamalyka # 2008.04.10. 06:38

érthetőbben: egyértelműen módosítani fogják a %-os megosztást

kalamalyka # 2008.04.10. 06:37

Én úgy tudom, hogy a kérelmet mindíg az alperes lakóhelye szint illetékes bíróságon kell benyújtani a felperesnek. Máskülönben illetékeség hiámnyában úgy is át fogják az ügyet tenni.
A százalékos gyermektartást pedig egészen biztosan csökkenteni fogják a kisgyermek megszületése kapcsán, amit az ex kér, az egy dolog................. a másik, hogy a volt férj jogosult annak százalékos mérséklésére. Ez nem mérleg, véleményem szerint ilyen alapon "a régit nem módosítani" nem fogják.

monalisa1 # 2008.04.09. 20:52

Beadhatod a keresetet a válópert anno lefolytató bírósághoz is., mindenből 3 példányt kell beadni, és az előző per ügyiratszámát feltétlen meg kell adni.

Valóban célszerű a t.díj mérséklése iránti kérelmet egy tértis levélben megküldeni. (Magadnak mindenből legyen egy saját példányod, a postai feladóvevényt és/vagy érkező boritékot gondosan tedd majd el.)

brigitta9 # 2008.04.09. 19:20

Megint köszönöm a válaszod Monalisa1!

Akkor célszerűbb most beadni a tartásdíj csökkentése irányti kérelmet?
Melyik bíróságra kell beadni? Oda ahol a bontóper is lezajlott,vagy az apa lakóhelyének megfelelő bíróságra?