Gyermektartás fizetésének szándékos megtagadása
Szeretnék segítséget kérni a következő témában:
Két gyermekem van, férjemtől 1995-ben váltam el. Németországban házasodtunk, ott váltunk el, két gyermekem ott született. Érvényes gyermektartási és asszonytartási végrehajtási itélettel rendelkezem. Férjem soha nem fizetett, tartózkodási helye sokáig ismeretlen volt.
Most a véletlen folytán egy hírre bukkantam az interneten, melynek alapján (és családtól kiszivárgott információ alapján is) feltételezhető, hogy volt férjem Romániában vállalkozó. Feltehetőleg valamennyi tevékenysége a második feleség neve alatt fut.
Gyermekeimet egyedül neveltem, sok-sok nehézséggel. Amit hallottam volt férjemről, hogy állandóan magas értékű uj autoval jar, utazik, sportboltjai és étterme van. A fellelt internetes hír is arról szól, hogy 2002-ben Ir Sörözöt nyitott Marosvásárhelyen.
A gyerekek az idén érettségiznek, utána tovább fognak tanulni. Románia EU tag lett, és ugy gondolom, itt lenne az ideje, hogy "megtaláljuk" jogos, hosszú ideig megtagadott fizetési kötelezettsége pedig pedig behajtásra kerüljön.
Tud valaki tanácsot adni?
Köszönettel
Handler Gabriella