Nem sajnos. Akkor kihez lehet fordulni? Igazából elfelejtettük a tárgyaláson ezt, de már így utólag nem tudom, mit tehetünk, azért kérdeztem itt, hátha lehet valamit. Köszönöm!
Gyermektartásdíj végrehajtása
Ha az ítélet jogerőre emelkedésétől nem telt el 15 nap, érdemes lehet az ítélet kiegészítését kérni.
Értem, köszönöm! Még nem telt el, akkor megpróbáljuk.
Megpróbáltuk, de állítólag nem lehet kérni, azt mondták,hogy nekünk kellene bizonyítani, hogy a többletet nem megélhetésre költötte, ami kb lehetetlen, így nem tudunk semmit tenni.
Ha jól tettetek fel a kérdést, akkor ez téves válasz.
Mi van akkor, ha kiszámoljuk, hogy mennyi a plusz? Nem nehéz, mivel elszámoltunk visszamenőleg, és csak úgy kevesebbet utalunk egy darabig? Végrehajtást indíthat így? (Eddig is volt végrehajtás a korábbi ítéletre, amit most ugye változtattak visszamenőleg).
Igen, bár ebben az esetben megpróbáhattok végrehajtás korlátozása iránt pert indítani.
Köszönöm, futunk még egy kört a hivatalosságért.
Tisztelt Szakértők!
4évvel ezelőtt közös megegyezéssel került elhelyezésre a gyermekünk. Az egyezség kitért a gyermek tartására is és a kapcsolattartásra is. Édesapa vitte a gyermeket azokon a napokon amik rögzítve vannak. A gyermektartást fizette (voltak csúszások de fizette) Idő közben az új kapcsolatából született két gyermeke. Az új családot elhagyta és kapcsolatot létesített egy új hölggyel (akinek nincs gyermeke). Ekkor kezdődtek a gondok. Elvitte láthatásra a gyermeket majd aznap visszahozta és utána nem jelentkezett sem telefonon sem személyesen a gyerektartást sem fizette. Majd hónapok után telefonon jelentkezett, de a gyermek ugyan beszél vele, de láthatásra nem akar elmenni. Közben az utánam következő kapcsolatból született gyermekekre elindult az elhelyezési per (édesapa magának akarja a két gyermeket) akkor elkezdte fizetni a tartásdíjat, de nem a teljes összeget csak amennyit ő gondolt (mondván, hogy a gyermek nem akarja látni és ezért nem érdemli meg a teljes összeget) a tárgyalás megvolt így újra nem fizet. Ünnepekre ajándékot sem adott a gyermeknek (nem érdemli meg a gyerek azt mondja). Hat hónap elteltével beadtam a végrehajtási letiltó kérelmet a bíróságra, plusz kértem a jövőre nézve a gyermektartás folyamatos letiltását. A cégnek ahol dolgozik megküldték a letiltó végzést, de a cég nem utal. Ilyen esetben mit tehetek?
Cyca
Pereld be a céget is. Továbbá kérj végrehajtást az adós teljes vagyonára.
Nincs vagyona, elajándékozott mindent még az autója sincs a nevén....Egyéb ötlet? (jól jönne!)
Cyca
Ha a végrehajtó nyilatkozik, hogy nincs miből végrehajtani, a gyámhatóságtól kérhetsz állam általi előlegezést.
Köszönöm. Azért, jó, hogy ilyen könnyen ki lehet bújni egy kötelezettség alól.... :-(
Még egy kérdés, ugye most van egy végzés a láthatásra kérhetem annak a csökkentését? (hetente 2nap láthatása van)
Cyca
Nincs összefüggés a tartásdíj és a kapcsolattartás között.
Köszönöm.
Nem a végrehajtási végzésre gondoltam hanem az eredeti megegyezéses végzésre. Tudom sajnos, hogy nincs összefüggés. Ha nem látogatja a gyermeket akkor ne legyen kötelezettség a felkészítésre heti 2alkalommal.
A cégnek kötelessége lenne utalni, nem? Mi lesz ha továbbra sem utal?
Cyca
Ha nem él a kapcsolattartási jogával rendszeresen, akkor jó esély van a kapcsolattartást módosíttatni.
Ha a munkáltató fizet ki munkabért, de nem vonja le a tartásdíjat és nem utalja ki neked, kezesként perelheted a céget.
Köszönöm!
Cyca
Az én történetem.... Van egy 10 éves kislányom. Van bírósági végzés a tartásdíjról, de apuka még egy fillért sem fizetett eddig. Állami támogatást megkaptam, azt már nem vehetem tovább igénybe. Végrehajtó nem találja az apát, vagyis nincs se állandó lakcíme, se bejelentett munkahelye. A gyereket születése óta egyedül nevelem, az apa 7 éve látta utoljára, azóta el van tűnve.
Ilyenkor mit lehet tenni? Hova, kihez forduljak?
Előre is köszönöm a segítségeket!
tehetsz feljelentést a rendőrségen. az apa szülei élnek még?
Már csak az anyukája. De sajnos a nagyszülők sem tartották a kapcsolatot a gyerekkel.
És mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem őt?
büntetőeljárás indul, nyomozni fognak, vizsgálják, hogy önhibájából vagy önhibán kívüli ok miatt nem tesz eleget a tartási kötelezettségének
Nagyon köszönöm a választ. Akkor bemegyek a legközelebbi rendőrségre és feljelentem őt gyerektartásdíj nem fizetése miatt?
Igen.
Tisztelt szakértők,
A segítségüket szeretnem kerni: nagybattyam evek ota kulfoldon el (Anglia) a hazassaga tonkrement, egy gyermeke van. Sajnos szenvedelybeteg, nem fizeti a gyermektartast evek ota, a volt felesege beperelte, most jutott olyan szakaszaba a dolog, hogy felvettek a kapcsolatot a kinti munkahelyevel, hogy nem keves elmaradasa van. Mi tortenhet ilyenkor? Kirughatjak es hazatoloncolhatjak? Esetleg kint bortonbuntetes varhat ra? Vagy esetleg vonni fogjak folyamatosan a munkaberebol? A helyzet az, hogy egy irrealisan magas osszeget irt ala valaskor, amit keptelenseg fizetni..
Valaszat elore is nagyon koszonom!
@kalozoner: Valószínűsítem, hogy a gyermektartásdíjat le fogják vonni a fizetéséből.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02