Örökösödés - autó


Szöszi22 # 2006.03.02. 17:38

A gépjármű forgalmijába be van írva a tulajdonos,ill.az üzembentartó neve,-ez lehet ugyanaz a név,de lehet 2 is,pl.ha egy házaspár esetében a feleségé a kocsi,de nincs jogsija,így a férj az üzembentartó.Ha egy harmadik személy használja a kocsit,nem hátrány,ha a forgalmi mellett van egy papír,amin a tulaj,vagy üzemeltető meghatalmazza a 3.személyt a gépkocsi használatára,ez különösen jól jön egy közúti igazoltatás során,az ország határon belül,így lehet-kell?-igazolni azt,hogy jogosan használja a kocsit.

ObudaFan # 2006.02.17. 08:33

Viszont az öröklés attól függetlenül bekövetkezett, hogy a hagyatéki eljárás még nem volt meg, így ha nincs vita a hagyatékról, akkor azzal rendelkezni is lehet.

Bovary # 2006.02.16. 14:09

Kedves PMate!
Tekintettel arra, hogy a hagyatéki tárgyalás nem történt meg, egyáltalán nem biztos, hogy a házastársad örökösi pozícióban lesz. Mindenképpen várjátok meg a tárgyalás lezárását.

PMate # 2006.02.13. 08:06

Amerikában élő rokonunk elhunyt de a hagyatéki tárgyalás még nem történt meg magyarországi tulajdonairól, így a felesége nevére nem történt meg az átírás. A kérdésem a következő lenne: Rokonunk gépjárművére adhat-e a felesége valamilyen
használatbavételi vagy üzembentartói megbízást és ha igen hogyan? Előre is köszönöm a választ.