fanyóca!
Sajnos túl sok férfit láttam hasonló szituban,-egy is SOK-az én exem is a pszichiátrián kötött ki,aztán az alkoholista apja tanyáján talált "menedéket".Egy ilyen-mostmár 4 gyerekes anyának a jelenlegi helyzetben megoldás lenne segíteni abban,hogy béreljen egy lakást,vidéken egy házikót,és amíg az apád egyedül él,lenne ideje átgondolni a továbbiakat.Jelenleg költséges megoldásnak tűnik,de inkább ez,mint a "szokásos" pia,diliház ,rák...én ezeket néztem végig,Ti legyetek okosabbak,és szerencsésebbek.(gondolom,a 3 gyereknek is van apja)
Segítség apukámnak
Akkor a lakást megöröklitek, és ha nem akarja elhagyni, kiürítési pert indíthattok. Ha ugyanis nem házastárs, nem örökölhet haszonélvezetet.
Köszönöm a gyors válaszodat!
Akkor nem számít, hogy mennyi ideje élnek együtt?
Arra is gondoltunk a hugommal, hogy ha ne adj Isten valami történik apuval, akkor vissza élhet-e ez a nő azzal, hogy a lakásban lakik?
Ha nem házasok, és édesapádé a lakás, akkor kisemmizni aligha lehet, ha nem így lenne, akkor lenne veszélyes, hogy a lakás használatának jogát a nő kapná meg. Így viszont csak a gyermektartás fizetésére lesz köteles. Minderről természetesen lehet kötni egyezséget is, esetleg célszerű ügyvéd előtt.
Röviden a történet:A szüleim 5 éve külön költöztek,a probléma az, hogy apukámat behálózta egy nő, akinek már volt 3 gyereke.
Figyelmeztetésünk ellenére összeköltöztek apu lakásában.A nő közben alattomos módon terhes lett, meg is született a gyerek.Apukám most jutott el arra a pontra, hogy nem bírja tovább ezzel a nővel.Kirakni a gyerek miatt nem akarja, vagy nem meri de kezd lelkileg összetörni.A kérdés mit tudunk tenni, hogy ez a nő ne tudja esetleg kisemmizni.Apukám is hajlik valami jogi egyezség felé, csak nem tudjuk hol is kezdjük és mi módon.Bocsánat, ha kicsit össze-vissza írtam, remélem azért érthető.A segítségeket előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02