jog bölcsődére és óvodára?


Salimar # 2006.03.04. 13:26

2006-tól a gyes mellett is vállalható 8 órás munka!! Ha jól emlékszem az egyetlen kikötés , hogy a gyerek 1,5 évnél idősebb legyen. A TB nél pontos infót adhatnak. És egyébként érdekes, hogy bármelyik óvodában és bölcsödében vallatóra fognak, hogy van e munkahelyed. Én úgy tudom, hogy nem vagy köteles az orrukra kötni. Viszont tapasztaltam, hogy miután egy faluba költöztünk itt bizony az óvodában faggatni kezdtek, hogy hol dolgozom. Mikor közöltem, hogy semmi köze hozzá kiakadt. Átirattam a gyereket másik oviba és ott nem kérdezték. Csak azt, hogy kértem e gyermektámogatásit vagy nem.
Elképzelhető, hogy sok ebben a faluban az ingyenélő, ezért faggattak. De mindenesetre felháborítónak tatom. Teljesen elment a szavuk amikor azt mondtam, hogy van egy cégem és abban vagyok az ügyvezető.
Pff

hone # 2006.03.03. 13:38

Sajnos igaz, hogy a bölcsődére nem jogosult az a gyerek, akinek a szülője gyermeknevelési segélyben részesül.

az óvodával kapcsolatosan is annyi kikötés van csak, hogy az iskolát megelőzően egy évet kötelező óvodában lennie a gyereknek, "iskolára felkészítés" miatt.

kiábrándult # 2006.03.03. 13:02

Bölcsödére igaz, ovira nem. Bölcsödés korú gyermeknek nincs is szüksége ilyen értelemben közösségbe járásra, elég neki a játszótér vagy baba-mama klub, ilyesmi.

boeszter # 2006.03.03. 12:44

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy valóban igaz-e, hogy ha én GYES-en vagyok, de nem dolgozom mellette, akkor a gyerek nem jogosult bölcsödére?
És állítólag ez így van az óvodával is.
Nem mehet a gyerekem gyerekek közé, mert én itthon vagyok, és készülök a második babára?
A bölcsis néni azt mondta, hogy még ha dolgoznék is, ha terhes maradok, és itthon maradok, akkor azonnal elutasítják a gyereket.
Nincs hely a bölcsikben: gyerek az kéne, mert kevesen vagyunk, csak épp minden infrastruktúrát megszüntettek, hogy ellássák őket!

Köszi a választ!

eszter