Sziasztok!
Az alábbi kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:
A lányom 15 éves múlt. Az utóbbi két évben nagyon sok probléma van vele. (elváltam, egyedül nevelem, a bíróság nekem ítélte). A gondok: nem tanul, alkoholt fogyaszt (sokszor igen nagy mennyiségben), a magatartása megdöbbentő (felelőtlen, szemtelen), időnként pénzt lop tőlem.
Többször, és több pszichológusnál voltam vele, de nem volt hajlandó a kezeléseken részt venni, a legutóbbi pszichológus véleménye szerint: nincs is megfelelő kezelés a gyerekre. Az ő javaslata az volt, hogy kérjem gyámügyi felügyelő megfigyelését, és ha úgy alakul a helyzet, akkor kerüljön intézetbe a gyerek.
Két hete ittasan ment be az iskolába, és kirúgták. Mivel még tanköteles, sikerült beiratnom egy másik intézménybe, de... itt sem nagyon foglalkozik semmivel.
Nem tudom, hogy lemondhatok-e a gyerekről az apja javára - hogy a továbbiakban nála legyen elhelyezve a lányunk, vagy megtehetem-e ezt bármiféle hivatalos intézkedés nélkül, hogy egyszerűen átköltözik az apjához?
Illetve a gyámügyi felügyelő esete nem tudom hogy működik, kit kell felkeresnem, megoldás-e az intézetbe való küldése?
ui.: hétvégén mire hazaértem a fél lakást széttörték a barátaival...
nem hirtelen felindulásból kérdezem ezeket, hanem igen kilátástalannak látom már a helyzetet. Két éve ez megy... ha valamit nem kap meg, öngyilkossággal fenyeget...
Köszönöm a válaszokat.