Gyermek "újraelhelyezés?"

marigó # 2006.03.21. 03:48

Szeretnék a szomszéd nagyiján segíteni.Végleg eltiltották a 10-éves beteg unokájától a szülők.A kisfiu aki eddig imándta a nyagyit egyszercsak úgy döntött,hogy többé nem áll szóban, és nem fogad el semmit a nagyitól.Tette mind ezt a kijelentést a gyámhatóság előtt, és a pszhiológus jelenlétében. Ismerem a családot, hisz 10 cm fal választ el tőlük.A gyerek többször, kért tőlem segítséget.Igy kerültem kapcsolatban, a gyámhatósággal és a nnagyival.tehát jobban ismerem a történteket, mint a gyámhatóság, aki kijön és mindent rendben talál.Hiába mondom, hogy az anyát kéne,orvoshoz hordani nem a gyereket.Mert a tíz év alatt egyszer nem láttam, hogy akár a kis buksiját is meg simogatta volna a gyerknek,vagy bármilyen kedves szóval ,illette volna.Ki merem jelenteni, hogy csak a gyülölet van az anyában a gyerekével szemben.Igy idomitotta betegre a gyereket.De nem tehetek semmit ,én csak egy szomszéd vagyok, aki szinte már belebetegedett ebben a helyzetben.Kb 2 hónapja meg folytogatták a nagyit ,és ez várna én rám is.Véleményem szerint, hiába helyezik vissza a gyereket a családban, attól még az anya nem fogja jobban szeretni gyermekét.

derill # 2006.03.21. 13:57

A nagyi kérheti a nagyszülői kapcsolattartás szabályozását, függetlenül attól, hogy mit jelentett ki a gyerek. Vihet tanukat, akik tanuskodnak arról, hogy milyen volt a gyerekkel a kapcsolata amig az anya el nem tiltotta. Egyébként én azt gondolom, hogy jó lenne, ha azok akik a házban tudnak arról, hogy az anya hogyan "gondoskodik" a gyerekéről, bejelentést tennének a gyámhatóságon, mert a gyerek ily módon akár a nagyihoz is kerülhet, ha az anyja nem bánik vele megfelelően.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

marigó # 2006.03.22. 03:54

Köszönöm a tanácsot, de ez már mrgtörtént de az ügy húzódik.Sem a per nem kezdődött el,semmi sem történik.A nagyi a Gyh.együtt ment a lakásra, mert az any ara hivat.hogy beteg.Természetesen nem volt igaz,szóval a gyámh.ebere előtt mentek az élettársal,neki a nagyinak,és folytogatták.Pontosan én nem tartózkodtam othon, igy csak a nagyi mesélte a történt. Az is igaz felhív.a GYH embere ,hogy tanuskodom e, sajnos nem kockáztatom az életemet.Főleg nem egy,olyan ügy miatt, amiből a gyereknek semmi haszna.Sajnos szomoru tapasztalataim vannak a GYH.szemben.Két család,gyrmekeit sem tudtam megmenteni,akik azóta is kallódnak.Kinyilik a toll a kezemben, amikor a GYH-ki megy egy családhoz, és mindent rendben talál, akkor én mit tehetnék?Hány gyermeket kéne megmenteni, az számokban nem kifejezhető,de ki törődik ma egy gyerekkel? csak jogszabályok vannak, ami egyáltalán nem a gyerekekért születtek.

kissember # 2006.03.22. 05:09

Huha.... nagy gondok vannak ebben az országban. Ha nincs életveszélyben a gyerek, akkor senki nem lép semmit. Arra meg jó a rendőrség is. A többi hivatal azért van, hogy kevesebb legyen a munkanélküli? Mert én így veszem észre...

marigó # 2006.03.23. 04:26

De még mekkora baj!Meg jelenek a GYH-előtt panaszkodom, magamból kikelve,hogy nem bírom már hallgatni az anyát, aki reggeltől estig, csak agyalja szegény gyereket.Erre huszanéves kisasszony, közli velem tudja, ismeri már évekóta az anyát.Melyik anyát ,aki a sima modorával elhiteti,ő ártatlan ebben, mert a gyerek beteg.Nem agyilag az biztos,mert a kisegitősuliban kitünő tanuló,csak viselkedési zavarai vannak.Amiről egyértelmüen az anya tehet /ha szeretsz engem anya,hogy tudsz ilyen fájdalmat okozni/ a verésekkel,ez vezette a gyereket tudathasadáshoz.Kitől kérjen segítséget? ha nem a szomszéd nénitől, aki hallja minden nap.De azt is, hogy /mozogj már/de napjában százszor,meg örülj, hogy kapsz kaját /még szép, hogy megver/ az anyám,azt csinál velem amit ő akar,válaszolja a gyerek, akivel néha elmentem sétálni, hogy a pokolból ki, vigyem egy kicsit.Soha nem láttam, akár egyszer is, vitte volna a játszótérre.De sorolhatnám napestig, mit művel vele, az állitólag anya cimű nő.Ezek az előzmények után ,sem a nagyi, sem én ,nemtehet semmit.Most ugyan fordulat állt be, mert az idomitott gyerek, közölte a gyámhatóságon, aki elválassza az anyjától, azt szíven szúrja.Valószinű meg is fogja tenni, csak éppen az anyját.Megfogja torolni, a sok büntetést, éheztetést,ha felnő.

pappa # 2006.03.23. 19:30

Hm. Ilyenkor mit tehet a gyerek érdekében az állampolgár? Tudja valaki?

marigó # 2006.03.30. 03:42

Úgy tünik, senki nem akar ebben az ügyben,bele szólni, akkor viszont tényleg nem csodálom, hogy ezekkel a gyerekekkel, telik meg, felnőtt korukra a börtön.De úgy tűnik, valakinek ez is jól jövedelmez.

derill # 2006.04.02. 10:21

Itt a gyámhivatalnak kellene lépnie saját magától hivatalból is, ha tapasztalta mindazt, amit leirtál. Egyrészt az, hogy az anya a gyerek előtt nekimegy a nagyinak, ezzel már eleve veszélyezteti a gyereket, hiszen a gyerek azt látja, hogy ezt kell csinálni, ha valaki nem tetszik neki. Másrészt ha a gyerek ilyen kijelentéseket tesz, hogy leszur valakit, szintén nagy probléma van, tehát erre is lépnie kellene. Irjon levelet nekik, mert ha Ön is begubózik, akkor tényleg senki nem fog tenni semmit. Könnyü másokra panaszkodni, hogy nem csinálnak semmit, miközben mi magunk sem csinálunk semmit.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Szatti # 2006.04.07. 13:55

Sziasztok!

Megjártuk a vadaskertet... Egyenlőre nem tudok mit mondani. Ott azt mondták a lányomra, hogy nem beteg, semmi probléma, csak egy kicsit viharosabban serdül, és nagyobb volumenű szabadságharcot vív...
Most aztán végképp nem tudom mire gondoljak...
Hiszen nem csak ti mondtátok, hogy problémásnak találjátok a viselkedését... :( és orvosi segítségre lenne szükség.
Kicsit azt hiszem el vagyok keseredve... Nem azt szeretném, hogy valóban beteg legyen a lányom, de.... szerintem ennél többet most nem is tudok mondani....

Üdv: Szatti

Zoltán György # 2006.04.07. 17:54

Szatti!

Lehet, hogy igazuk van az orvosoknak...

Elmentem pszichiáterhez januárban, meg még néhányszor azóta, mondván ki tud hozni az exem a sodromból...
Írjon fel valami gyógyszert. Nem látta szükségesnek, de azért beszéltünk még néhányszor.
Aztán átküldött a pszichológus kollegájához tesztet kitölteni. Semmi negatív....

Mégis igazolást keresek-kérek, hogy az exem arcába mondhassam; kezelésre járok.
De így, hogy semmi baj nincs elsőre azt mondják ellinkelem...

pappa # 2006.04.11. 13:21

Szia Szatti, nagyon örülök ennek a hirnek. Bitzosan jó szakemberek, köztük nyilván orvos is látták a lányodat, tudják hova tenni a tüneteit. Vigyázz rá, ne igyon és beszélgessetek sokat.