Albacs: nem konkrét Rád gondoltam, sok ilyen eset van. Sajnos ezek a nők teljes mértékben alkalmatlanok a gyerek nevelésére, azonban mivel képesek gondozni (mosni, főzni) a hivatalok, biróságok azt hiszik, ez elég. Közben a gyerek tönkremegy a személyiségét tönkreteszi az anyja. Én ha biró lennék, tuti elvenném az ilyen nőktől a gyereket, sőt az sem ártana, ha kezeltetni lehetne őket, mert biztos, hogy nem normálisak. Normális ember ugyanis ilyet nem tesz a gyerekével. Ez egy személyiségzavar, amiben azt gondolja a nő, hogy attól, hogy a gyerek jól érzi magát az apjával is, attól, hogy mást is szeret, őt már nem szereti. Ez a tipikus, ha az enyém nem lehet, ne legyen senkié.
Pappa: „figyelmen kívül hagytam a volt feleségem családjában sűrűn előforduló válásokat és a kibogozhatatlan okú ellenségeskedéseket.” Ha valaki ilyen családban nő fel, jó esélye van arra, hogy ő is ilyen, hisz ezt tanulta. Persze lehet, hogy ő más, azonban szerintem voltak jelei annak, hogy ilyen, csak Te nem vetted észre, vagy nem akartad észrevenni.
Salimar: „hány asszony és gyermek lett halálos áldozata a családon belüli erőszaknak” - Te is nézz szét, hogy ennek mi az oka. Olyan esetet nem találsz, ahol a nő az ártatlan bárány, a pasi meg a farkas. A nőn is mulik, hogy családon belüli erőszak áldozata lesz-e vagy sem. A gyerek viszont erről nem tehet, és a gyerek sürübben lesz a családon belüli erőszak áldozata az anya magatartásától, mint az apa magatartásától. A pasik igen ritkán teszik ki a gyereket évekig tartó lelki terrornak, annak, amit épp Te is leirtál, amit annyira preferálsz. Ez ugyanis jobban árt a gyereknek, mint a fizikális erőszak. Egy pofonra 5 perc mulva nem is emlékszik, de a megaláztatásokra igen. Évekig. Belevésődik a lelkébe, soha nem felejti el, és amint teheti, az ellen fordul, aki terrorizálja. Tegnap volt az ATV-n a Lukács ügy, ha nézted, hallhattad. A már felnőtt fiu kicsi korára visszaemlékszik, ahogy édesanyja mézesmázos hangon közölte vele, hogy "megdöglesz". Sosem fogja elfelejteni.
Ráadásul az a családon belüli erőszak, amiről Te beszélsz, általában kimondottan a nő személyisége miatt alakul ki. Képtelen egy családot összefogni, képtelen tartani a száját amikor kellene, és a legbirkább türelmü pasit is kihozza a sodrából a türhetetlen természete miatt.
Ezeket az erőszakos cselekményeket általában a nők provokálják, kivéve, amikor eleve erőszakos pasit választanak társul, de az ilyen nőkön viszont senki nem tud segiteni. Ezek ezt élvezik, különben nem választanának ilyen pasit - és ahányszor elválnak, mindig ilyet választanak - és nem h agynák évekig, hogy verjék őket. Te miért választottad, miért hagytad?
„Minden esetben gyermekem érdekeit fogom szem előtt tartani. ” Abból amit leirsz kizárólag a saját érdekeidet nézted. Ha egy agressziv tipusu pasitól gyereket szültél akkor azért, ha pedig nem volt agressziv amikor gyereket szültél, akkor melletted vált azzá. Mindez azonban még mindig nem indok arra, hogy megfoszd a gyerekedet az apjától, és eltiltsd. Azokból, amiket irsz, biztos vagyok benne, hogy a helyzet miatt Te legalább 50 százalékban hibás vagy.
„kívülről egy nagyon rendes családnak látszottunk. Én őriztem a látszatot” - minek? Ha tényleg bántotta a gyereket, miért tetted ki évekig annak, hogy bántalmazza őt és téged? Eleve miért szültél egy ilyen embertől gyereket?
„A gyereknek már nem annyira fontos az apja.” - ezt eléggé kétlem. A gyerek apját senki nem pótolhatja, még akkor sem, ha Te ugy gondolod.
Ezeket csak azért irom le, hogy lásd, Te ugyanugy felelős vagy azért ami történt, és ahogy történt. A gyerek érdekében más megoldást kellett volna keresned, az eltiltás nem volt jó megoldás. A cél ugyanis az lett volna, hogy jó kapcsolata legyen az apjával, ez eltiltással nem müködik, jelenleg nincs kapcsolata. Egyébként a távoltartás intézményével egyáltalán nem értek egyet. Nem távoltartani kellene, hiszen azért, mert mondjuk az apa elveri az anyát, a gyerek még szereti, és ő is a gyereket. Tehát ilyen esetekben nem távoltartanám a szülőt, hanem pszichológushoz küldeném. Ez ugyanis ugyanugy betegség, mint az eltiltás. Normális ember nem tesz ilyet.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu