társasházi közgyűlés összehívása napirendi pontokkal

tilapu # 2021.06.08. 21:28

Kedves MajorDomus!
Köszönöm válaszod! Ez ugyan magam is tudtam, de megtisztelő, hogy foglalkoztál problémámmal.
Üdv!
tilapu

tilapu # 2021.06.08. 21:26

Tisztelt drbjozsef!
Alapjában véve megtudtam Öntől, amit szerettem volna tudni. Válaszának értékéből azonban sokat levon, hogy hülyének nézi azt, aki szeretné ismereteit bővíteni.
Válaszát köszönöm, az Önnel való társalgást ezúton lezárom.

MajorDomus # 2021.06.08. 16:34

A válasz elhangzott.
Kérheted tértis ajánlott levélben a kózös képviselőtől hogy vegye fel napirendi pontként.

Ha nem teszi meg,kérheted 10 %-al a rendkivűli közgyűlés összehívását.

drbjozsef # 2021.06.08. 16:24

tilapu,

No jó, akkor : benyújthatsz. Ez volt a kérdés, márpedig kérni nem tilos. Bár csodálkozom, hogy ezt nem tudtad magad is.

Így van, a Tht. nem rendelkezik erről. Ha közös képviselő elhajt, akár még a meghívó megírása előtt is, akkor sokat nem tehetsz. Ez ilyen szempontból nem jogi kérdés, a közös képviselő dönthet, ha olyan a viszony és a kérés is, akkor beleteheti, ha nem, akkor nem. Ha nem tecc, leváltathatod a közgyűléssel egy másik közös képviselőre.

tilapu # 2021.06.08. 16:15

Tisztelt drbjozsef!

Köszönöm megtisztelő válaszát, de nem azt kérdeztem, amit magam is tudok, hogy mi a rövid úton való értesítés módja a tulajdonosok részére, hanem még a napirendi pontok rögzítése ill. a közgyűlésről szóló meghívó kézbesítése előtt. (A THT. ismereteim szerint erről nem rendelkezik - bár lehet, hogy tévedek.) Ez elvi kérdés.

drbjozsef # 2021.06.08. 15:43

Egyébként : a már meghirdetett közgyűlésre új napirendi pontot felvenni nem lehet, arról érvényesen szavazni nem szabályos (Tht. 34.§(4)).

Vagy előtte be kell terjesztened. Ha nem fogadják el, keress tulajdoni hányad szerinti 10% lakótársat, és indítsatok rendkívüli közgyűlést a Tht. 35.§(2) szerint.

drbjozsef # 2021.06.08. 15:39

Egy "tájékoztató"-n mit akarsz megtárgyaltatni? Dobd be a postaládájukba.

tilapu # 2021.06.08. 15:33

Bocsánat a 3x-os "kapcsolatért"... :-(((

tilapu # 2021.06.08. 15:30

T. Szakértő!
Éves beszámoló közgyűlésre tulajdonosként benyújthatok-e új napirendi javaslatot megtárgyalásra? Ez lakásingatlanommal kapcsolatos osztatlan közös tulajdont képező szerkezeti elemmel kapcsolatos felújítás befejezésével kapcsolatos tájékoztató a tulajdonosi közösség részére.
A választ előre is köszönöm.

MajorDomus # 2018.04.11. 20:20

De van.

a társasházi törvény,de azt nem ,,illiberális demokráciára,, irták.

Szélvészkisasszony # 2018.04.11. 13:35

Kedves Major Domus,

megvan a többség, csak 3-4 ember 10 meghatalmazással nem hajlandó betartani a jogszabályokat és ebben a bank is támogatja őket. Ez a gond. A kérdésre nincs válasz ezek szerint...

facsiga77 # 2018.04.10. 08:41

Azért hiába a többség, ha folyamatosan perelni kell, meg újra határozatokat hozni mindenre.

Az emberek el szoktak fáradni.

MajorDomus # 2018.04.09. 20:47

Persze,csak nincs meg a kellő támogatottsága,
ezért halnak el a puccskisérletei.....
Erre nem fog jogszabályt találni,olyat biztos nem,ami neki adna igazat.

Szélvész...

nem kioktatásnak szántam,de tényleg ott van a megoldás.

ha a többség nem támogat a házban,akkor semmilyen jogszabály nem fog rajtad segiteni.

nonolet # 2018.04.09. 07:28

Ja hogy... ti küzdötök élesben egymással.

Szélvészkisasszony # 2018.04.09. 01:15

Kedves MajorDomus,

látom nem tud jogszabályt idézni...én segítséget kértem, nem kioktatást. Egyébként az aki jogszabály olvasásra szorul az ön Galambos úr...

MajorDomus # 2018.04.06. 21:20

Olvasd el a törvényt,meg a saját házad szmsz-ét. az a döntő.

Szélvészkisasszony # 2018.04.03. 07:42

Kedves Nonolet,

magának ez a véleménye nekem meg más. Én ismerem az ügy minden apró részletét maga meg nem. A maga véleménye biztosan "helytálló" ezek után...
A kérdés az volt, hogy van-e olyan jogszabály ami kimondja, hogy a berekesztést követően nem hozható határozat. Ha ebben tud segíteni azt megköszönöm.

nonolet # 2018.04.03. 06:00

Ugyanmár...
Azért nem vállalják, mert úgy tűik nincs igazad.
Nem nyerhető az ügy.

Ráadásul eléggé zavarosan is kommunikálsz.
Ami szintén taszító, mert nem lehet tudni
mi a valóság és mit akarsz.

A pénzt meg sajnálod, pedig ezt kibogozni sok munkaóra!
Azaz drága...

Miért kéne neked fizetned?! saját zsebből
Ez a társasház ügye (ha valódi ügy).

Közgyűlés megszavazza, hogy
intézd az ügyet és a ház fizeti a költségeket.

- -

Biztos alkalmas vagy közösnek?
Kezd úgy tűnni, hogy nem igazán...
Szerintem nem vagy eléggé felkészült a jogi részéből.
Én már lemondatnálak a helyükben...

Szélvészkisasszony # 2018.04.02. 22:46

Egyrészt, mert senki sem vállalja, másrészt, mert nekem kellene a saját zsebemből finanszírozni a díját.
Ez a bizonyos Bt. az egyik ügyvédet is megfenyegette azzal, hogy elterjeszti az ügyvédről, hogy okiratot hamisít...na ezért nem vállalják ezt az ügyet.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.04.01. 17:46

Miért nem bízol meg ügyvédet?

Szélvészkisasszony # 2018.04.01. 17:39

Tisztelt Fórumozók,

a Társasház leváltotta a X. Bt.-t mint közös képviselőt. A leváltást követően az X Bt. folyamatosan közgyűléseket hív össze annak ellenére, hogy a leváltása megtörtént. Ennek oka vélhetően az, hogy a bíróság tévesen mindig azt tekinti közös képviselőnek akit a legutoljára megválasztottak. Nem vizsgálja, hogy az jogszerű volt-e vagy nem. Én mint a jogszerűen megválasztott közös képviselő közgyűlést hívtam össze 2018.01.18-ra. Amikor X Bt. erről tudomást szerzett akkor 2018.01.18 előtt 6 nappal szintén közgyűlést hívott össze. X. Bt. a közgyűlését 21:30-kor berekesztette. Az általam összehívott közgyűlést én 22:01 után rekesztettem be. Az általam megtartott közgyűlés jegyzőkönyvét másnap beadtuk a bíróságra. Ekkor X.Bt. által megbízott jogi képviselő lefotózta az általam készített jegyzőkönyvet és az X. Bt. által készített jegyzőkönyvbe bekerült, hogy 21:30-as berekesztést követően hoztak 2 határozatot, a művelődési ház előtt. Ahol még 2 órán keresztül tartott a közgyűlés. Aznap zuhogott az eső és hideg volt. Ebből egyértelműen kiderül, hogy ez nem igaz.
Hiába érveltem a bírónak azzal, hogy az általam összehívott közgyűlésen hozott határozatok 21:30 után keletkeztek ezért én vagyok a közös képviselő a bíróság nem engem tekint annak, annak ellenére, hogy egyértelmű X.Bt csalást követett el. A bíró azt kérte jelöljem meg a jogszabályt mely szerint a berekesztés után nem lehet határozatot hozni. Ezért kértem a segítséget, mert nem találtam ilyen jogszabályt.

MajorDomus # 2018.03.31. 20:04

Ajánlott olvasmány CXXXIII/2003. tv.

kevered a fogalmakat.
a berekesztett közgyűlésen a berekesztés után csak beszélgetni lehet,de közgyűlést akár 8 naponként is lehet tartaani ha indokolt.

szerintem te inkább az ügyvivő közös képviselő jogositványaira vagy kiváncsi.

Szélvészkisasszony # 2018.03.30. 11:53

Tisztelt Fórumozók,

tudja esetleg valaki, hogy melyik jogszabályban vagy jogegységi döntésben találom meg azt,hogy a Társasházi közgyűlés berekesztése után nem lehet határozatot hozni?

A leváltott közös képviselet a leváltását követően közgyűléseket ír ki, és most a saját közgyűlésének berekesztése után hozott határozatokat többek, között, hogy elkölt a társasház pénzéből 45 milliót.

Előre is köszönöm a segítséget.

frife # 2007.02.28. 19:14

T. Fórumozók!
Társasházi közgyűlés körüli anomáliák kapcsán kértem a bíztatásotokat, de vagy nem értettétek a gondom, vagy nem volt eléggé érdekes.
Ma volt az első tárgyalás, melyen a bíró ítélettel lezárta az ügyet.
A kifogásolt közgyűlési határozatot érvénytelenítette.
Azt elmondta, hogy az érveim majd mindegyikével egyetért, így több ok is arra készteti, hogy ítélettel érvénytelenítse a támadott határozatot.
NEM VAGYOK JOGÁSZ!
Így jól esett, hogy megdicsérte az érveimet, kihangsúlyozva azok jogi alátámasztásait, hivatkozásait, csak egy problémát említett, hosszan és részletesen kifejtve érvelek.
A határozat érvénytelenítését

1. a napirenden kívüli határozat,
  2. a meghirdetett közgyűlés időpontjában nem volt közgyűlés, dokumentálva sem,
  3. az ugyanazon napon megtartott megismételt közgyűlés kifogása,
  4. a meghirdetett közgyűlés helyett időben eltolva elsőként megtartott megismételt közgyűlés kifogásolása

meghozta a kívánt eredményt.
A korábbiakban, amikor a közös képviseletről lemondtam, olyan hibák sorát követték el az utánnam jövők, mely bíróért kiálltott, de olyan bíróhoz szignálták az ügyet, aki minden ok miatt kirótta az illetékmegfizetését, így előállt az a helyzet, hogy 36.000 Ft túlfizetett illeték keletkezett, melynek visszaszerzése újabb két évembe került, de megszereztem. Annak ellenére, hogy ügyvéd azt mondta, hogy "ez veszett fejsze nyele" jogerős ítélet után nincs keresnivaló.
Volt, mert megszereztem a pénzem. A bíróság hibázott és így utólag megítélve a bíró túlzott óvatosságból ha kell, ha nem, kirótta az illetéket, melyet később a II. fokú bíró téves kirovást állapított meg.
Azt a mostani tárgyalás vezető bíró is elismerte, hogy "az a bíró" tényleg ezt a gyakorlatot követte.
Hiába hivatkoztam, hogy az azonos jogviszony esetében csak egy határozat érvénytelenítés kérelme után kell illetéket leróni, de hajthatatlan maradt. Én meg fizettem.
A mai bíró azt mondta ő érti a hivatkozásomat és ha egy közgyűlés több határozatát kérem érvényteleníteni, épp az azonos jogviszonyra tekintettel csak egy (ma 15.000 Ft) illetéket kell leróni.
Tehát jó napom volt!
Köszönöm, hogy elmondhattam nektek!

frife # 2007.02.28. 08:32

T. Cím!
Hozzászólásodban Te is állítod, hogy van olyan LB határozat, mely helyteleníti az ugyanazon napon (néhány 10 perccel későbbi időpontban) megtartott megismételt közgyűlést.
Megkérlek segíts ennek az általad állított LB határozatnak a megtalálásában. Nekem valamiért nem sikerült.
A megismételt közgyűlés kapcsán az én aggályom az, hogy a meghirdetett időpontban nem nyitja meg a meghirdető a közgyűlést, nem választanak levezető elnököt, nem választanak jegyzőkönyv-vezetőt, nem állapítják meg a határozatképtelenséget, nem rekesztik be a meghirdetett közgyűlést, majd ezt követően 15-30 perc multán megnyitják a már megismételtnek elnevezett közgyűlést, melynek alap feltétele, hogy az meghirdetett közgyűlés a megfelelő eljárás és annak dokumentálása után bizonyíthatóan határozatképtelen legyen. Amennyiben nem a törvényi rendelkezés szerint történnek az események, az időben eltolt, de elsőnek megnyitott közgyűlés az előzmény (határozatképtelen, vagy határozatképtelenné vált közgyűlés berekesztése után) nélkül nem minősíthető megismételtnek, mert hiszen nincs alapja annak, hogy megismételt. A semmit nem lehet megismételni! Ez olyan mint a nullával történő számtani művelet.
Tehát a szabálytalan körülmények között megtartott közgyűlés miért nem semmis?
A bíróság erről hallani sem akar.
A bíróság kizárólag a vitatott közgyűlési határozatokat engedi megtámadni, természetesen az illeték megfizetése után, de 10-15 határozat illetéke már anyagi csőd!
Ti értitek a bíróság hozzáállását?
Segítsetek a hivatkozott LB határozat megtalálásában.
Köszönöm!

frife@citromail.hu