Úgy érted, biztosan? Nincs olyan.
Öröklés lemondás
Békéséva
Az úgy nem fog menni. El kell fogadni az öröklést és utána tudja neki ajándékozni.
Egyszerűbb ha a két banki adós testvér visszautasítja az örökséget a kérdező örököl, a testvérekkel meg később elszámol testvériesen.
Tezst
Meghalt édesapám, t-home televíziós szerződés volt a nevén, az utolsó 3 hónap havidíjját követelik rajtunk. De nincs pénzünk, elég a temetés.
A démász azt mondta hogy a villanyszámláját ( 80 ezer Ft) nem kell kifizetnünk, nem követelhetik rajtunk mondván ha nem én használtam el az energiát akkor nem követelhetnek rajtam semmit sem. SZóval a villanyórát így sikerült tartozásmentesen átíratni.
De a t-home azt mondja hogy amíg élt addig jogos a tartozás, mindaddig amíg be nem jelentette az ember.
A szolgáltatás az utóbbi időben nem volt használva, bár tányéros tévénél nem tudom ezt hogyan tudják ellenőrizni.
Tehát 3 hó díjjat követelnek, ezidő alatt használva sem volt, és kissebb gondunk is nagyobb volt ezzel foglalkozni. Jogos vagy sem?
A villanynál akkor miért mondták hogy csak attól követelhető aki azt elhasználta?
„A villanynál akkor miért mondták hogy csak attól követelhető aki azt elhasználta?”
Mert tévedtek.
Üdvözlöm!A kérdésem a következő:nagynénémtől negyedrészben örököltem egy házat.Már megtörtént a hagyatéki tárgyalás,befizettem az örökösödési adót.Most törtek felszínre a családi problémák,amik következtében úgy döntöttem,hogy lemondok a részemről.Ha van rá lehetőségem,milyen módon tehetem ezt meg.Válaszát előre is köszönöm.
Madárjós77
Nincs rá lehetőséged.
Édesanyám a két fiamra (a két unokára) hagyta összes vagyonát fele-fele arányban. Van végrendelet. Ilyen esetben is mint egyetlen gyereke le kell mondanom a kötelező részről ha azt én is a fiaimnak akarom juttatni vagy a végrendelet miatt fölösleges?
A köteles rész kötelmi igény. Akkor jár ha azt valaki érvényesíteni akarja. Külön arról lemondani nem kell. Egyébként tehet joglemondó nyilatkozatot.
Az lenne a kérdésem,hogy ha a hagyatéki eljáráson lemondanak az öröklésről,akkor a lakásban található ingóságokról is lemondanak egyúttal?
Csak az egész hagyatékot egyben lehet visszautasítani.
Akkor ez azt jelenti,hogy nem vihet ki semmi ingóságot az ingatlanból?
Kicsoda? Milyen ingatlanból? Milyen ingóságot?
Az elhunyt fia
Az örökhagyó örvényes örököse, aki visszautasította az örökséget? És az örökség tárgyait vinné el?
Akkor most visszakérdezek: szerinted elvihet valaki egy olyan ingatlanból, amely nem az övé, olyan ingóságokat, amelyek szintén nem az ő tulajdonában állnak?
Szerintem sem,csak megerősítést vártam,köszönöm a választ
Üdv,
A kerdesem a kovetkezo, adott egy ingatlan fele mar a gyerekek altal megorokolt, a masik fele a meg elo szulo neven es a masodik felesegevel elnek benne.
Namarmost ha orokosodesre kerulne a sor, akkor a masodik feleseg orokolne tulajdonjogot (a ferje utan 1/4resz) illetve ha jol sejtem haszonelvezeti jogot mivel ez az eletszeruen hasznalt ingatlan. (hiaba nem kozos tulajdon)
Adott egy lehetoseg hogy a masodik feleseg egy ingatlan tranzakcio utan lemondana az orokosodesi jogarol, a kerdesem az hogy ez lehetseges-e, ha ezt megteszi akkor visszavonhatatlan-e, illetve hogyan lehet egy ilyet papirra vetni.
Koszonom
Orokolni nem orokolne tulajdont, csak haszonelvezetet, ha ez a kozosen lakott ingatlan. De termeszetesen megallapodhat az orokhagyoval arrol, hogy az oroklesrol lemond.
Hello,
Az lenen a kérdésem hogy édesapámnak sajnos sok millios hitele van. Jelenleg él és remélem még nagyon sokáig élni is fog. Egy egyszerű jó ember, de svájci frankos hitel csabdájába esett. Az lenne a kérdésem hogy mi a pontos folyamata annak hogy Én és a jövöbeni gyermekem is lemondjon a teljes örökségről. Válaszát előre is köszönöm.
Életében a vele kötött írásos szerződésben, vagy a halála után egyoldalú jognyilatkozatban, praktikusan a hagyatéki eljárásban. A gyermek nevében megtett nyilatkozathoz a gyámhatóság hozzájárulására is szükség lesz.
Köszönöm. Én Angliában élek 11éve Angol a férjem is a gyermekem is itt fog születni. A gyámhatoságot irta. Ebben az esetben ha lesz gyerkeken rá vonatkoznak bármilyen Magyar jogszabályok ? Vagy ebben az esetben csak nekem kell lemondanom mig él egy ügyvéd által irt szerződésben hogy mindenről lemondok ? Elöre is köszönöm válaszát.
Segítséget szeretnék kérni a következő öröklésben. Édesapám meghalt és most derült ki , hogy a nagyapám nevén még van egy darab föld, amit le kell póthagyatékoltatni azt mondták.
Édesapám testvére az egyik örökös aki még él, a másik pedig Én. Az lenne a kérdésem, hogy a hagyatéki tárgyaláson működik-e még az osztályos egyezség, mivel édesapám testvére le akar mondani a javamra az egész földről. Lehetséges-e?
Igen. De lehet, hogy nem osztályos egyezség lesz, hanem ajándék.
Én Angliában élek 11éve Angol a férjem is a gyermekem is itt fog születni. A gyámhatoságot irta. Ebben az esetben ha lesz gyerkeken rá vonatkoznak bármilyen Magyar jogszabályok ? Vagy ebben az esetben csak nekem kell lemondanom mig él egy ügyvéd által irt szerződésben hogy mindenről lemondok ? Elöre is köszönöm válaszát.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02