Felelős - e az Önkormányzat (internetszolgáltatás)


katas001 # 2020.12.30. 18:44

Üdvözlök mindenkit!

Először is: Bolgod Új Évet!

A kérdésem a következő lenne:
Adott egy kisváros, ahol adott egy új beépítésű rész, sok új lakóval (kb 50 család).
Az új részt átöleli a régi városrész, így kb 200méter a középpont (ez később fontos lehet).
Jelenleg egyik szolgáltató sem jön be a "régióba" internettel.
Megkerestünk minden szolgáltatót, a legtöbb minden idevezető utcában bennt van, de egyik sem érzi sajátjának a területet. Persze, érthető.
Adott egy önkorméányzat, mindegy, hogy ki. Levéllel kerestük a polgármestert, többször írtunk nekik. Én személy szerint választ nem kaptam, mások azt kapták, hogy nincs beleszólásuk. (Személyesen a polgármester nyilatkozta ezt)
Én ezt kétlem, hiszen, ha jól tudom, az EU területén, mindegy, hogy hol él az ember, alapvető jog a megfelelő sebességű internetelérés.
Ez a munkám miatt elengedhetetlen, főleg a jelenlegi időkben, mikor mindenki otthonról dolgozik. (Informatikus vagyok, otthonról is dolgozom, plusz vállalkozásom van, mindegy, csak a téma miatt, ténykleg elengedhetetlen az otthoni internet.)

Kérdésem teházt a következő. Felelősségre lehet-e vonni, akár jogi, akár békéltető, vagy valmilyen csatornán keresztül az Önkormányzatot, hogy nem szól bele a dolgokba.
Az egyik szolgáltatótól megtudtuk, hogy még nem döntötték el, kié legyen ez a terület.
Ez sem hinném, hogy etikus, de nem is érdekel.

Várom megtisztelő válaszuk, esetleg tanácsuk.
(És persze jelenleg is mobilinternet van, de az nem elégíti ki az alapvető jog alatt értett megfelelő mínőségű internetjkapcsolatot.

https://europa.eu/…index_hu.htm

Ismételten: Bolódog Új Évet