álláspályázat - urólagos adatkezelés


brenda.gray1 (törölt felhasználó) # 2023.07.04. 09:01

A jogszabályok és a konkrét körülmények függvényében a lefutott álláspályázat anyagát a cégnek törölnie kell. Az adatvédelmi törvények és szabályozások részletesen szabályozzák, hogy a vállalatok hogyan kell kezelniük és tárolniuk az álláspályázatokhoz kapcsolódó személyes adatokat. Általánosságban elmondható, hogy a pályázatokhoz kapcsolódó adatokat csak a pályázat elbírálására és a szükséges időtartamig lehet tárolni, majd azt követően azokat törölni kell.

Ami a kamu álláshirdetésekre begyűjtött önéletrajzokat és személyes dokumentumokat illeti, azok jogosulatlan adatkezelésnek minősülhetnek. Ha egy vállalat hamis álláshirdetéseket használ fel adatgyűjtésre, és ezeket az adatokat jogtalanul tárolja vagy felhasználja, az súlyos adatvédelmi jogsértést jelenthet. Ilyen esetben a hatályos adatvédelmi jogszabályok alapján az érintettek jogosultak lehetnek panasszal fordulni az adatvédelmi hatósághoz és jogi lépéseket tenni az ilyen tevékenység ellen.

Fontos, hogy minden vállalat megfeleljen az adatvédelmi jogszabályoknak és gondoskodjon a személyes adatok megfelelő kezeléséről és tárolásáról. Ha kétségei vannak az adatkezelési gyakorlatokkal kapcsolatban, érdemes szakértői tanácsot kérni vagy konzultálni az adatvédelmi hatósággal a konkrét helyzetére vonatkozóan.

drbjozsef # 2022.07.01. 09:13

Kiegészítés : természetesen, ha valaki csak úgy ad hoc küldözget önéletrajzokat cégekhez, próba cseresznye alapon, akkor egyrészt neki nem is adható meg az előzetes tájékoztatás, másrészt magára vessen. Ésszerű időn túl persze az ilyen adatot sem kezelheti egy cég.
Aki beadás előtt kéri a cég adatkezelési tájékoztatóját, annak köteles a cég ezt megadni.

drbjozsef # 2022.07.01. 09:11

Nephilim,

Nincs erre konkrét határidő.
A NAIH állásfoglalása szerint, a lefutott álláshirdetésre beküldött önéletrajzokat kezelheti, ennek részleteiről ELŐZETESEN köteles tájékoztatni a beküldőket, és a célszerűség elve szerint kezelheti az adatot, a tájékoztatása szerint. Ez fél év, legfeljebb egy év lehet, aztán törölnie kell.
(Célszerű és életszerű tárolni egy ideig : ha a kiválasztott pályázó mégis felmond a próbaidő alatt, akkor ne kelljen elölről kezdeni az egész procedúrát, csak elővenni a többi pályázó anyagát.)

Nephilim # 2022.06.30. 18:20

lefutott álláspályázat anyagát köteles a cég törölni?
mi a helyzet a kamu álláshirdetésekre begyűjtött CVkkel, személyi dokumentumokkal, az minősülhet jogosulatlan adatkezelésnek?