Segítséget kérnék...


buszgyuri # 2024.04.14. 18:50

Köszönöm szépen a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2024.04.12. 06:41

Mi P23-ason szoktuk.

buszgyuri # 2024.04.11. 10:16

Kedves Kollégák!
Beadtam egy keresetlevelet P01-es nyomtatványon a mellékletekkel együtt. A bíróság a keresetlevelet visszautasította. Most újra beadnám a Pp. 178.§ szerint.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor melyik nyomtatványon kell újra beadni a keresetlevelet. Azon, amelyiken eredetileg is?
A P01-es nyomtatványon én nem találok olyan rovatot, hogy az ügy előzményeire hivatkozni lehetne.
Hogyan lehet a Pp. szerint „az ügy előzményére hivatkozással” beadni újra a keresetlevelet.
Nagyon köszönöm!

Gábor1111 # 2011.06.15. 16:17

Tisztelettel!

A kérdésem önhöz a következő.
Egy nem jól sikerült magánéleti próbálkozás után,valószínűleg kompromittáló képek fognak megjelenni rólam egy két internetes honlapon,amelyeket a hölgy kimondottan a lejáratásom és az el lehetetlenítésem érdekében készül feltenni.
A kérdés hogy milyen jogi vagy egyéb lehetőségeim vannak a képek töröltetésére,és milyen hatóságokhoz fordulhatok segítségért?

Segítségét előre is köszönöm!


Sz.G.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.14. 21:38

Azt akarod mondani, hogy neked szeptemberbe még bent van az éves szabadságod? A nyárom mit csináltál: órákat tartottál az üres termeknek?

zsunoemi # 2009.08.14. 18:57

Tisztelt Szakértők!

Kérdezni szeretném, hogy egy pedagógus igényelhet-e szabadságot pl szeptembertől?
Szülési szabadságra megyek novembertől, de ha van lehetőség a szabadság kivételére, akkor azt választanám a táppénz helyett.

Köszönettel Zsunoemi.

sysak # 2009.05.16. 21:22

Tisztelt Szakértők!

Egy egyszerűnek tűnő kérdésben kérnék segítséget!

Készülőben van egy szolgáltatásunk, melyet az interneten keresztül fogunk nyújtani. Ehhez, a leendő ügyfelektől személyes adatokat fogunk bekérni. Az adatkezeléshez írásos engedélyre van szükségünk.

Megfelel-e, vagy helyettesíti-e az írásos engedélyt, ha a weboldalon, a már közismert regisztráció keretében engedélyezik a személyes adataik kezelését?
Figyelembe véve, hogy az így kapott engedély, nyilvánvalóan nem lehet hiteles, hiszen más adataival is lehetséges a regisztráció.

A választ előre is köszönöm

Horváth Zsolt

lekvarosbukta # 2009.03.25. 09:43

Tisztelt Szakértők!

Segítséget szeretnék kérni, az alábbi ügyben.

2006-ban regisztráltam egy internetes aukciós oldalra.
Nemrég kértem adataim törlését, mert már nem szerettem volna tagja lenni az oldalnak. Miután megkaptam levelüket, hogy töröltek a rendszerükből, a biztonság kedvéért megkértem, írják le pontosan mely adataimat törölték, és melyikeket nem. A válaszuk az volt, hogy minden adatot töröltek.
Aztán történt, hogy az említtet oldal új díjat kívánt bevezetni, ezért sok felhasználójuk elégedetlen lett. Egyik nap egy barátnőmtől, aki tagja az oldalnak, kaptam egy körlevelet. Nem idézném szó szerint, inkább leírom, hogy nagyjából miről is szólt. A levélben leírja egy felhasználó, az új díjjal kapcsolatos tudnivalókat, véleményét, linket egy újonnan indított hasonló aukciós oldalról. Arra kéri a címzetteket, hogy szóljanak hozzá a témához a „régi” aukciós oldal fórumán, valamit, ha egyetértenek, akkor csatlakozzanak a sztrájkolókhoz a díj bevezetése ellen, és küldjék tovább a körlevelet.
A barátnőm egyetlen embernek továbbította, nekem. (én addigra már nem voltam felhasználója az oldalnak, és az oldal által küldött levélben egyértelműen leírták, hogy minden adatomat törölték) A körlevelet én továbbítottam öt ismerősömnek, akik közül három akkor már ugyan csak nem volt felhasználó, kettő pedig még aktív volt, közülük az egyik továbbította a levelet. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem töröltem a címlistát. Egy órával később barátnőm felhasználói fiókját – és mindazokét, akik továbbították a körlevelet- végleg felfüggesztették Azzal indokolták a felfüggesztését, hogy továbbküldött egy körlevelet egy olyan személynek, aki kapcsolatba hozható az ő oldalukkal.

Kérdéseim a következők lennének:

  • Ha tényleg törölték az adataimat, akkor honnan vették, hogy kapcsolatba hozható vagyok a portálukkal?
  • Jogilag megtehetik, hogy egy magánlevelezés miatt kizárnak több felhasználót?
  • A körlevél továbbküldésével, én elkövettem valami jogelleneset?

Segítségüket előre is köszönöm!