Internetes kémkedés


oligaliga # 2021.05.24. 15:55

Adat

Csak ismételni tudom:

Menj fel a szolgáltató honlapjára és olvasd el az adatvédelmi szabályzatot. Abban választ kapsz a kérdésedre.

drbjozsef # 2021.05.24. 14:28

Adat,

A jogász jól tudja : kérni bármit lehet. Minden kikérhető, akár azt is kérheted, hogy a Budai Várat eladják neked.

Ha az a kérdés, hogy fizikailag, informatikailag lehetséges-e ilyen adatot megszerezni, akkor az "ilyen adatkikérés" fogalom eléggé tág. Az internetszolgáltató az IP címeddel kapcsolatban elég sok adatforgalommal kapcsolatos adatot tárol. De hogy ezt neked nem adják ki, az ziher, legfeljebb a Traffic által írt úton, a rendőrségnek. (de nagyon alapos gyanú, és némi bizonyíték szolgáltatása nélkül el se fog indulni az eljárás, szóval az hogy neked valami furcsa, az nagyon kevéske lesz.)

Traffic # 2021.05.24. 09:32

T. Adat!

Ha ilyen gyanú merül föl , akkor feljelentést kell tenni, mert ez a "kémkedés" információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény.

Adat # 2021.05.24. 09:13

Te is tudod , hogy nem ilyesmire gondolok.... Böngészésre, számítógép figyelésére gondolok, esetleges pénzügyi kémkedéssel...(legalábbis esetemben ez valósulhatott meg, ha így volt)

A kérdésem továbbra is az, hogy jól tudja e a jogász, hogy kikérhető , hogy volt e ilyen adatkikérés?(böngészés)

gerbera317 # 2021.05.23. 12:15

Jó, akkor titkolózzál csak. Miért van olyan érzésem, hogy te magad sem tudod, mit akarsz kérdezni?
Itt van mindjárt az első: Mit értesz "kémkedés" alatt? Valljon a telefonszám-tudakozó felkeresése kémkedés-e? És a cégnyilvántartásba betekintés? És az ingatlan-nyilvántartásé?
És mit értesz azon, hogy "intenet"? Azt, hogy valaki Facebook-on rákeres a profilodra? Vagy hogy beírja a nevedet a google keresőjébe? Vagy hogy felkeresi az egyébként nyilvános honlapodat? Igazából már mindegyik intézhető interneten. De hol kezdődik a "kémkedés"?
A lakcím-, a gépjármű-nyilvántartás, a zálogjogi nyilvántartás nem értesíti az ügyfeleit, ha valamely más hatóság (magánszemély ilyet nem tud) ezeket felkeresi adatközlés végett. A földhivatalnál van valami fizetős értesítőrendszer, de nem hiszem, hogy a sima, nyilvános lekérdezésre riadót fújna.

oligaliga # 2021.05.23. 10:51

Adat

Menj fel a szolgáltató honlapjára és olvasd el az adatvédelmi szabályzatot. Abban választ kapsz a kérdésedre.

Adat # 2021.05.23. 10:20

Az nem publikus, és a kérdésem egyébként is arra irányult, hogy kikérhető e, hogy kémkedett e valaki. Bármilyen szolgáltatóra, internet, telefon stb.

gerbera317 # 2021.05.22. 14:58

És konkrétan melyik az a közhiteles nyilvántartó, amelyiknél esélyes, hogy xxarospista adatközlést kért becses személyedről?

Adat # 2021.05.21. 11:45

Tisztelt szakértők!

Internetes adatvédelem témakörében szeretnék Önöktől informácciót kapni, mert jogásztól hallottam, hogy kikérhető adat, hogy élt e valaki/valakik ügyféllel szemben adatkikéréssel online, és ezt nagyon érdekesnek találom.

Beszéltem ez ügyben a szolgálattóval, aki kérésemre nem adta ki az adatvédelmi jogászuk elérhetőségét, helyette nemes egyszerűséggel megadott egy snassz info @ email címet egy század rangú ügyfélszolgálatét.. Egy komoly adatvédelmi jogász szerint bárki kikérheti a szolgáltatótól az adatokat, hogy megfigyelték e, történt e vele szemben adatkiadás(böngészési adatok stb.). ennek a kezdő dátuma, és vége, a kikérő személye és a kikérés oka/indoka. Jól tudja ezt a jogász? Kérem pontosítsák, amennyiben így van. Az ügyfélszolgálatos tájékoztatott, hogy honvédség, nemzetbiztonság stb. kikérheti. Ez így rendben is van, viszont érdekes a helyzet akkor, ha mondjuk adott esetben ezen szerveknél tevékenykedő jó ismerőse-barátja a "kíváncsiskodó" fél...Ilyenkor mit lehet lépni Önök szerint? Amennyiben ki lehet kérni, hogy történt e adatkikérés, van e valamilyen független eljáró bizottság, akik garantálják, hogy bárki is legyen a kikérő, azt nyilvánosságra hozzák?

Nagyon érdekel, mert ha van ügyfélnek joga élni ezzel, és ha joga van tudni, hogy "figyelték/figyelik e" akkor én igénybe venném ezt a lehetőséget.

Kukuucs # 2016.02.02. 10:45

Kedves Kérdező!

A személyes adatok védelme fokozódik majd az új EU-s adatvédelmi rendelet hatálybalépésekor.

Bővebb információt itt találhatsz:
http://www.adatvedelmirendelet.hu/

user69 # 2012.08.16. 18:14

Tisztelt Jogi Fórum!
A következő a probléma:

Ha valakik kifigyelik, hogy más mit netezik, jogosan teszik ezt? Ha nem, akkor hova lehet fordulni segítségért?

Számítógépen, mobiltelefonon is.
Egyáltalán hogy lehetséges ez?
Nem sérül így a személyes biztonsághoz, magántitokhoz, személyes adatok biztonságához való jog? az internetes kémkedés, számítógépfeltörés nem büntetendő?

Az elkövető 2 férfi(régen amatőr zenészek egy zenekarban) és egy nő (az egyik zenész barátnője), akik 2009 óta csinálják ezt , az áldozat lány (régen a zenekaruk egyik szimpatizánsa), nem egy városban élnek, nem tudtak valamilyen kémprogramot feltelepíteni.

A számítógépen hagyományos tűzfal volt, ami most le lett cserélve egy megbízhatóbb Comodo tűzfalra.
Vírusírtó van. Számítógépcsere, mobiltelefonkészülékcsere, simkártya-csere is volt. Jelszavak mindenhol lecserélve. Windows XP, Diginet van használva.
A számítógépet valószínűleg a nem biztonságos tűzfal miatt törhették fel, de a mobiltelefonnal mi a helyzet?

Feljelenteni nem lehet, mert bizonyíték nincs, csak ilyenek, hogy:

  • akkor lép be iwiw-re, akkor nézi meg a másik videóját youtube-on, amikor az áldozat írt róla!
  • írtak gyakorikerdesek.hu-n az áldozat néhány kérdésére! pedig az egy anonim oldal!
  • elmondja másoknak is az így megtudott bizalmas információkat!
  • célozgat ő is és mások is az áldozat legszemélyesebb magánügyeire!!! a fent említett nőnek blogja van, és ott is!
  • személyes megkereséskor tagadnak mindent, nem válaszolnak, nevetnek. De az őket jól ismerők is tudnak erről (szerető, volt zenésztárs)

Olyan emberek teszik ezt, akiknek a napiszar után valószínűleg ez a napi szórakozás, hogy más kellemetlen/kínos bajain nevessenek/gúnyolódjonak!

Tel.számot/ip-címet tudják/tudhatják, sőt a lakcímet is, mivel egyikük régebben a pannon-nál dolgozott, és ott is utánanézett a lány adatainak (aki már rettegésben él, mert fél, hogy azért figyelik meg ennyire, mert valamilyen sötét hátsó szándékuk van, és mindezt lelki terrorként, öngyilkosságba hajszolásként éli meg)

Kérem segítsenek, hova lehet fordulni segítségért, mit lehet tenni!