Doktori munka-temavalasztas

Impossible # 2008.11.10. 17:02

Legyen 200. :D

Impossible # 2008.11.10. 17:04

Ja és valahol a Nagy-Korallzátonynál. (Egyetlen szívás az lenne, hogy még nem lehetne búvárkodni.) Na ez aztán nagyon idevág a doktori témaválasztáshoz. :D Egyébként ha PhD-znék, szeretnék olyasmiről írni, hogy pl. Juristische Weltanschau (jogászi világkép).

Legislator # 2008.11.10. 19:18

Az ötlet érdekes. Eszerint szereted a búvárkodást. Nekem a reneszánszban kellett volna élnem, mint kódexgyűjtőnek. A doktori téma is szép. Bár túl sokféle jogászi világkép van. A különféle jogterületeket művelő jogászok, kutatók nem is értik, hogy a másik miről ír, beszél.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.11.10. 19:50

én kb 100 múlva szeretnék élni...

egységes jogászi világkép nem nagyon létezik...

Kacsa11

Legislator # 2008.11.10. 21:39

"én kb 100 múlva szeretnék élni…"

Kacsa! Én még 100 múlva is szeretnék még élni... lol Lassan világkép sem létezik. Talán világ sem, ha így haladunk.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2008.11.10. 22:11

Na ne legyünk már ennyire borúlátók kéremszépen! :D A jogászi világkép azért szép téma (ha egyáltalán lehet ilyet választani...nem tudom), mert olyan megfoghatatlan, de az mindenképpen igaz, hogy "létezik egyfajta jogászi világkép" (Péteri Zoltán), a jogászok másképpen gondolkodnak a világról, mást látnak benne (ld. Grosschmid Béni alias Zsögöd Benő :) nevéhez fűződő anekdotát, amely szerint megkérdezett egy joghallgatót, hogy mit lát az utcán az ablakon kitekintve, mire a hallgató azt válaszolta: embereket és autókat látok; erre Zsögöd professzor azt mondta: magából sohasem lesz jó jogász, fiam, azok jogalanyok és jogtárgyak.).

Legislator # 2008.11.11. 17:14

Grosschmid az egyik legeredetibb, bár exportálhatatlan magyar jogászelme volt. A story azonban nem vele, hanem állítólag Beck Salamonnal esett meg, de ezek amolyan urban legendek néha.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.11.11. 17:19

lol, ez a kéremszépen majdnem olyan, mint az őkérném (Torgyán J.). Egyébként Te döntöd el a témádat, de jó többekkel (sokakkal) konzultálni előtte. (Ne hagyd, hogy ócska témákat rádtukmáljanak, még ha maga Papinianus lenne is a témavezetőd, úgyis, mint námbörvan remekjogász, vö.: Lex Citationis). Csak keményen:-).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2008.11.12. 12:34

Leg,

Te csak olvasd szépen el a találkozós tpicban, amit másodjára kérdezek... mielőbbi választ kérek! Köszi!

Legislator # 2008.11.12. 12:52

Nyugalom, ott a válasz.

Sunshine after the rain.