Legyen 200. :D
Doktori munka-temavalasztas
Ja és valahol a Nagy-Korallzátonynál. (Egyetlen szívás az lenne, hogy még nem lehetne búvárkodni.) Na ez aztán nagyon idevág a doktori témaválasztáshoz. :D Egyébként ha PhD-znék, szeretnék olyasmiről írni, hogy pl. Juristische Weltanschau (jogászi világkép).
Az ötlet érdekes. Eszerint szereted a búvárkodást. Nekem a reneszánszban kellett volna élnem, mint kódexgyűjtőnek. A doktori téma is szép. Bár túl sokféle jogászi világkép van. A különféle jogterületeket művelő jogászok, kutatók nem is értik, hogy a másik miről ír, beszél.
Sunshine after the rain.
én kb 100 múlva szeretnék élni...
egységes jogászi világkép nem nagyon létezik...
Kacsa11
"én kb 100 múlva szeretnék élni…"
Kacsa! Én még 100 múlva is szeretnék még élni... lol Lassan világkép sem létezik. Talán világ sem, ha így haladunk.
Sunshine after the rain.
Na ne legyünk már ennyire borúlátók kéremszépen! :D A jogászi világkép azért szép téma (ha egyáltalán lehet ilyet választani...nem tudom), mert olyan megfoghatatlan, de az mindenképpen igaz, hogy "létezik egyfajta jogászi világkép" (Péteri Zoltán), a jogászok másképpen gondolkodnak a világról, mást látnak benne (ld. Grosschmid Béni alias Zsögöd Benő :) nevéhez fűződő anekdotát, amely szerint megkérdezett egy joghallgatót, hogy mit lát az utcán az ablakon kitekintve, mire a hallgató azt válaszolta: embereket és autókat látok; erre Zsögöd professzor azt mondta: magából sohasem lesz jó jogász, fiam, azok jogalanyok és jogtárgyak.).
Grosschmid az egyik legeredetibb, bár exportálhatatlan magyar jogászelme volt. A story azonban nem vele, hanem állítólag Beck Salamonnal esett meg, de ezek amolyan urban legendek néha.
Sunshine after the rain.
lol, ez a kéremszépen majdnem olyan, mint az őkérném (Torgyán J.). Egyébként Te döntöd el a témádat, de jó többekkel (sokakkal) konzultálni előtte. (Ne hagyd, hogy ócska témákat rádtukmáljanak, még ha maga Papinianus lenne is a témavezetőd, úgyis, mint námbörvan remekjogász, vö.: Lex Citationis). Csak keményen:-).
Sunshine after the rain.
Leg,
Te csak olvasd szépen el a találkozós tpicban, amit másodjára kérdezek... mielőbbi választ kérek! Köszi!
Nyugalom, ott a válasz.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02