Törvényességi felügyeleti eljárás

realcore # 2008.03.10. 10:07

Nos a cégbíró személyes elmondása szerint, nem egy lak.szöv.-öt számolt már fel. Az azért pedig a legutolsó lépés, a Ctv.-t olvasva. Hisz a pénzbírság mellett, még felügyelő biztost is felkérhet, a rend helyreállítása érdekében.

ObudaFan # 2008.03.10. 16:36

Érdemi intézkedésnek számít a te kérdésed szempontjából ez a második felszólítás is.

Ugyanakkor a cégbíróság érdemi intézkedését követheti (illetve az új Ctv. szerint ha nincs változás, követnie kell) új érdemi intézkedésnek.

realcore # 2008.03.10. 19:13

Megírtam a 2. levelem a CB-nek. Most már unom amit csinálnak.

Múlthéten olyan rendes voltam, hogy irtam egy 2. levelet is a szöv.-nek(a hiánypótlásra felszólítás végett), volt 4-5 napjuk hogy felvegyék velem a kapcsolatot, ill. hogy eljuttassák hozzám legalább(!) azokat a papírokat, amiket már december közepe óta várok.
Nem történt semmi. Már ezt a levelet sem kellett volna megirjam nekik, de miért ne, hisz újabb dokumentumokat és válaszokat is kértem.

A CB-nek intézett levelem végén pedig külön kértem a CB-t,

a Ctv. adta lehetőségek közül, az ismételt figyelmeztetés lehetősége mellett, egyéb módon is hasson oda, hogy végre hozzá juthassak az általam igényelt dokumentumokhoz, és mind emellett a jogsértések gyakorisága is alább hagyjon!

Majd jelzem a fejleményeket, hát ha oda hatnak végre érdemben. :)

kismukk # 2008.03.12. 17:10

egyéb módon is hasson oda
Meg kellene mondanod a CB-nak, hogy a Ctv melyik paragrafusa alapján mit is kérsz tőle, - különben magától nem tudja és nem keresi a megoldás módjait. A biróság csak abban jár el, amit a kérelmező kér, mégpedig konkrétan.

felügyelőbiztos
A Ctv alapján tényleg lehet kérelmezni, hogy a CB rendeljen ki felügyelőbiztost.
De, az új Ctv óta már másfél év telt el, de ilyesmire a CB nem képes! Hogy miért? mert nincs olyan névjegyzéke, amelyből felügyelőbiztos kirendelhető...

Mi is ezt kértük, a CB erre iratpótlásra meg 300e Ft előzetes költségtérités befizetésére kötelezett. Persze, nem fizettük be, mire kérelem elutasitva. Aztán a cégbiró felettesének, a kollégiumvezető-helyettesnek magyarázatából kiderült, ha eleget teszünk a hiánypótlásnak, befizetésnek, a CB akkor sem tudott volna kirendelni fbiztost, mert nincs hozzá névjegyzéke!!
Van törvény, csak a végrehajtás feltétele hiányzik!

Visszairtunk a koll.vez.h-nek: akkor legyen szives felettes hatóságaitól névjegyzéket kérni.
Mire ő: sajnos, nem tud intézkedni, MI irjunk a minisztériumnak...
Ha-ha!
(talán eséllyel pályázhatunk a hét viccére...)

ObudaFan # 2008.03.12. 17:17

A biróság csak abban jár el, amit a kérelmező kér, mégpedig konkrétan.

Ez sem felel meg a valóságnak, a bíróság törvényességi felügyeleti eljárásban hivatalból is eljárhat.

kismukk # 2008.03.12. 19:45

Hivatalból is, persze...
De itt realcore egyéni kérelméről van szó.

realcore # 2008.03.12. 20:09

nem hiszem, hogy olyan gyér lenne a fantáziája a CB-nak, hogy nekem kéne kérni pl. a pénzbírságot. Egyébiránt nem is szívesen kérném konkrétan, mert azt a későbbiekben ellenem felhasználhatják a közösség előtt :)
Ha állítása szerint már 2 lak.szöv.-öt is felszámolt, akkor bízom benne, hogy most már érdemben is lép ellenük is. ha már a teljes illetéket kiszabná rájuk, az is komoly fegyver lenne a kezemben, a későbbiekben :)

ObudaFan # 2008.03.13. 18:09

De itt realcore egyéni kérelméről van szó.

Ennek ebből a szempontból semmi jelentősége.