Bt megszűntetése


hello2021 # 2021.01.13. 21:45

Hátha tud valaki segíteni:
Van egy Bt. amiben 2en vagyunk benne egy kül-és beltag.
Mi csak a nevünket adtuk a bthez amikor a megvásárlás történt, semmi vele járó dolgokat nem csináltunk(könyvelés, számlák, stb..)
A lényeg aki üzemeltette a bt-t összeveszés történt, nagy nehezen pár céges papírt megkaptunk mert nálunk még az sem volt. Szeretnénk megszüntetni viszont se főkönyv, se számlák semmi nincs nálunk. Megkerestük a könyvelőt akire mi gondolunk hogy vele volt minden intézve, tagad mindent hogy sosem könyvelt ennek a bt-nek. De tudjuk biztos infóból hogy ők azok (a könyvelő illetve aki Bt-t üzemeltette nagyon jó Kapcsolatba vannak) Szóval összeesküvés áldozatai lettünk.. De nem vagyunk kisegítve.
Egy könyvelő ismerősünk átnézte a Bt-t és sajnos 2019-2020 könyvelése nincs megcsinálva főkönyv és számlák nélkül viszont nem is lehet!Mi nem tudunk semmit bizonyitani mivel semmi számlánk semmi papirunk nincs.
Mikor megkötöttük a szerződést(segítés céljából) mondhatni naivak voltunk mert álmunkban nem gondoltuk hogy ilyen helyzetbe kerülünk.. A céget ezek nélkül megszüntetni nem lehet.. nekünk nincs rá szükségünk úgymond pénz lehetőségünk sincs hogy ügyvédről ügyvédre járjunk.
Valaki tudna valami ötletet adni mi ilyenkor a teendő??!
Remélem érthetően írtam..
Előre is köszönöm