NAV végrehajtás felfüggesztése


Tadegi # 2022.06.15. 07:37

A könyvelővel szemben nem büntetőfeljelentést kell tenni, mert annak sosem lesz vége. Kártérítést kell tőle kérni a megbízás keretében okozott károkozásért. Ha nem fizet magától és a biztosítója sem, akkor pedig polgári perben kell érvényesíteni. Sokkal gyorsabban meg fog térülni a dolog, mintha a büntetőbíróságra vártok.
Amúgy a NAV jó eséllyel nem fogja felfüggeszteni az inkasszót, mert ők abból indulnak ki, hogy a könyvelő tevékenységét az ügyvezetőnek felügyelnie kellett volna.

oligaliga # 2022.06.15. 06:17

ismail

Az inkasszót nem nagyon fogja a NAV felfüggeszteni. 10 millió forintos bírság kiszabásához valamit nagyon rosszul kellett csinálni, és ezek az előzmények mind negatívan hatnak akkor, amikor a végrehajtás (nem az inkasszó, hanem a teljes végrehajtás) felfüggesztését kéri az adós.

Esélyt jelent, ha fizetési könnyítési kérelmet (halasztás, részletfizetés) nyújtotok be, mert annak jogerős elbírálásáig szünetel a végrehajtás, és az inkasszót is vissza kell vonni, ha a bank még nem teljesített. Ha megadják, akkor a részletfizetés idejére is szünetel a végrehajtás.

Szomorú örökös # 2022.06.15. 03:37

ismail

Sajnos a cég előző könyvelője miatt a NAV 10 millió forint bírságot szabott ki és a cég számlájára inkasszó került......Természetesen feljelentés is történt az előző könyvelő ellen, amely rendőrségi nyomozás folyamatban van.....Kérdés, hogy a nyomozásra való tekintettel van lehetőség a NAV-nál kérvényezni az inkasszó felfüggesztését a nyomozati fázis lezártáig?

Egy próbát megér, de itt nem fogsz kapni rá választ, hogy sikerül is. Az a csoda, hogy ha valóban a könyvelő hibájából történt, akkor miért nem az ő felelősségbiztosítására történik a tartozás rendezése? Ja, hogy lehet az nem volt neki? Nos, az nagy gáz. Legközelebb olyan könyvelőt kell(ene) alkalmazni, ha egyáltalán nem számolják fel hamarabb a céget, amelyiknek van ilyen. Bár abban se vagyok nagyon biztos, hogy egy biztosító csak úgy lazán kicsenget egy hibáért 10 millát. :-O

ismail # 2022.06.14. 13:13

Kedves Fórumozók!

Az egyik ismerősöm cége kapcsán kérném véleményeteket. Ő a tulajdonos és a cégvezető is.
Sajnos a cég előző könyvelője miatt a NAV 10 millió forint bírságot szabott ki és a cég számlájára inkasszó került.
Ennek eredményeként kvázi ellehetetlenül a tevékenység. Természetesen feljelentés is történt az előző könyvelő ellen, amely rendőrségi nyomozás folyamatban van.
Kérdés, hogy a nyomozásra való tekintettel van lehetőség a NAV-nál kérvényezni az inkasszó felfüggesztését a nyomozati fázis lezártáig?

Köszönöm.