Fórum cégügyek - társasági jog régebbi elöl     új hozzászólás


Kft. ügyvezető felelőssége

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.12.10. 00:14
Gálosi # e-mail 2019.12.09. 21:59

A bajom az, hogy ettől még ugyan úgy használhatja a beszerzési forrásainkat és az ügyfélkörünket a cégével. Van valami jogszabály ami tiltja az ilyen jellegű tevékenységét az ügyvezetőnek? Hogy etikátlan az biztos, de van valami hivatalos fogás rajta? Perelhető vagy esetleg feljelenthető? Gondolom nem köteles a kibocsátot számláit nekem bemutatni. Az imént számonkértük, hogy ez milyen rendelés, mert a cég nem fizetett érte. A válasza az volt hogy tesztelésre rendelt és saját zsebből fizette, csak a kínai beszállító megszokásból/tévedésből a mi cégünknek állította ki a számlát. Természetesen a mennyiség kereskedelmi mennyiség :(

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.12.09. 20:39

Ügyvédi segítséggel.
De mindenekelőtt a munkaviszonyát és az ügyvezetői tisztségét kellene megszüntetni. Azt egyedül is megteheted.

www.kbs-ugyved.hu

Gálosi # e-mail 2019.12.09. 20:11

Kedves hozzáértők! Van egy Kft-m amiben van egy főállású ügyvezető aki mellesleg 24%-ban tulajdonos is. Az ügyvezető tisztségviselése alatt egyetlen új értékesítés sem történ azon kívül amiket én hoztam, viszont fura dolog történt a mai nap, ugyanis a beszállítónktól kaptunk egy számlát amit a cég hivatalosan nem is rendelt viszont a kiszállítási cím, az ügyvezető lakcíme volt. Azóta kiderűlt, hogy az ügyvezető saját cége ugyan azt a tevékenységet folytatja mint a miénk. Sajnos egyre nyílvánvalóbb, hogy a közös cég milliókat költ marketingre és szakkiállításokon történő megjelenésre és az ügyvezetőhöz befutó megrendelések a saját cége bevételét gyarapítja. Mit tudok ilyenkor tenni? Hogy tudom a kiesett bevételt behajtani az ügyvezetőn vagy a cégén? Köszönöm a válaszukat és minden segítséget szívesen fogadok.

mzhuf # e-mail 2018.06.29. 15:13

Az ügyfélkapura érkezett navos levél. Soha nem kértek semmit, így én azt hittem a bevallásokat ők elintézték. A NAV nem jelezte az elmúlt 7 évben, hogy bármi probléma lenne. 2015-ben törölték az adószámot, de nem történt semmi. Idén kérték, hogy tőkésítsük fel a kft-t ami nem történt meg, így megint törölték az adószámot. Már nem is értem, hogy ez, így mist mi.

mzhuf # e-mail 2018.06.29. 15:10

Ha más nem akkor utólag leadjuk a bevallásokat, de nekem erre jelenleg nincsen pénzem, a másik két tag pedig nem válaszol semmire, anyagilag nem szállnak be semmibe. Semmit nem vesznek át. Az egyikük messengeren nagy nehezen megírta, hogy ezzel nem hajlandó foglalkozni. A másik semmilyen válaszra nem méltat.

mzhuf # e-mail 2018.06.29. 15:08

Megállapíthatnak korlátlan felelősséget? Ha igen akkor érvényes a 2016-os ügyvezetői megbízatás lejárta?

nonolet # e-mail 2018.06.29. 15:05

Nem sok lehetőséged van...

https://piacesprofit.hu/…es-a-bt-bol/

Bünti viszont jó sok is összejöhet.
HA a bevallásokat sem adtátok be az idők során.

mzhuf # e-mail 2018.06.29. 14:58

Tisztelt Szakértők!

Adott egy kft. amit 2011-ben alapítottunk két ismerősömmel.Én lettem az ügyvezető. 2013 óta a céggel nem foglalkoztunk, de soha nem volt semmilyen forgalmunk. Nem dolgoztunk benne. Én évek óta szeretném megszüntetni, de a két társam nem akarja. Arra várnak, hogy majd a cégbíróság megszünteti. Egyáltalán nincs leadva beszámoló, mérleg, könyvelő nincs az adószámot törölték 3 éve és valamiért most is(nem tudom, hogy lehet kétszer törölni ugyanazt). Bár az ügyvezetésről lemondtam idén, de kiderült, hogy az ügyvezetés 5 évre szól ha nincs máshogy meghatározva, így 2016 január óta ügyvezető sincs a cégben az idei lemondásom felesleges volt. Éve óta mondják, hogy nem aggódjak átveszik a részem a cégből, ezt messenger üzenetekkel igazolni is tudom.A cég papírjai, pecsétje stb a székhelyen van, ami az egyikük lakása. Oda nekem kulcsom nincs. Meg tudom ezt a céget valahogy szüntetni? Törölt adószám mellett még elajándékozni sem tudom. Nem akarok már ezzel foglalkozni, mert kezdek belefáradni az érdektelenségükbe. Valószínűleg ők sem tudják, hogy az ügyvezetői megbízatás 5 év után érvényét vesztette, így nem csak nekem lesz felelősségem ha gond lesz ebből.

wers # e-mail 2018.06.28. 13:05

tulajdonosa ugyanaz a Szakképzési Centrum, amelyiké az iskola is.
Nekik nincs könyvvizsgálójuk?

Csoo # e-mail 2018.06.28. 12:33

Köszönöm! Jó, hogy még a kérdés-felvetésekkel is segíteni tudtok! :-)
Ha van más is, jöhet!

nonolet # e-mail 2018.06.28. 11:41

A szükséges lépések

GAZDÁLKODÁSI téren

  • teljeskörű leltár

minden függő ügy lekönyvelése után, pedig

  • főkönyvi kivonat, mérleg, eredmény kimutatás

IRATOK terén

  • iratjegyzék
  • különösen a SZERZŐDÉSEKRŐL

Azaz az átvett ÁLLAPOTOK rögzítése!
Minél részletesebben és precízebben.
Ezek az infók lesznek a te hátadat védő papírok.
Illetve a teendőid kiindulási alapjai is.

Törekedj a minél tisztább kép kialakítására.
Nem baj, ha "minden szar" csak legyen a fennálló állapot írásba foglalva, dokumentálva.

Hisz ÉPPEN a rendrakásra vesznek fel téged!!!!
(ha jól értem)

- -

Hogy miért vállalja el az ilyet emberfijja?
Hát PÉNZÉRT!! jóval több pénzért nyilván...

Egy ekkora banzáj manapság cirka 500 eFt/hó nettó.
Alsóhangon is...
De inkább 600-800 eFt/hó, normálisan fizető helyen.

pazs #   2018.06.28. 11:21

Én pedig azon tűnődöm, hogy milyen szakemberrel világíttassam át a céget. Vagy hogy milyen sorrendben? Gazdasági jogász? Könyvvizsgáló? Adótanácsadó? Más???
Nagyon jó, hogy előre gondolkodsz, jó az irány is, de a legfőbb kérdés, hogy ezt ki fogja fizetni.

Melyik az a témakör, amelyet még az átadás-átvétel során meg kell vizsgáltatnom, és mi az, amit elég, ha utána megnézetek?
Nyilván nem felelsz semmiért, ami az ügyvezetésed előtt történt, szóval szerintem lehet minden utána. Viszont az átvilágítás eredményén semmiképpen ne ülj, hanem cselekedj.

Köttessek vezetői felelősségbiztosítást?
Mindenképp.

Csoo # e-mail 2018.06.28. 10:37

Tegnap kaptam a felkérést, hogy legyek egy 10 éve működő Kft. ügyvezetője. A Nonprofit Kft. szakmai gyakorlati helyet biztosít egy szakközépiskola tanulói számára, tulajdonosa ugyanaz a Szakképzési Centrum, amelyiké az iskola is.

A Kft-ben 3 adminisztrátor, 8 oktató és 10 óraadó dolgozik, ezen túl van néhány bérleti szerződése. Bevételei nagy részét az állami finanszírozás teszi ki, de megvalósult néhány uniós pályázat is, és van kb. 10 milliós vállalkozási bevétele is.

Az előző ügyvezető kb. 5 évig volt a posztján, és a jelek szerint nem sok mindent csinált. A könyvelőt 1 éve cserélték le, mert a régivel elégedetlenek voltak. Feltehetően van néhány csontváz a szekrényben...

Beszéltem közben egy ismerőssel is NAV egyik végrehajtási osztályáról, aki szerint eléggé hajmeresztő dolgokat művelnek a cégekkel és vezető tisztségviselőikkel. Ő nem érti, miért akarok cégvezető lenni, ha beosztott is lehetek. (megyünk vissza az átkosba...)

Én pedig azon tűnődöm, hogy milyen szakemberrel világíttassam át a céget. Vagy hogy milyen sorrendben? Gazdasági jogász? Könyvvizsgáló? Adótanácsadó? Más???

Melyik az a témakör, amelyet még az átadás-átvétel során meg kell vizsgáltatnom, és mi az, amit elég, ha utána megnézetek?

Köttessek vezetői felelősségbiztosítást?

Hálásan köszönöm, ha ötleteitekkel segítetek a jó döntések meghozatalában!

ObudaFan # e-mail 2018.05.03. 15:28

Az ügyvezetőnek a társasággal kötött szerződése határozza meg, és a szerződést a társaság köteles betartani.
A végkielégítés jár, ha munkaszerződése van az ügyvezetőnek, és az Mt. szerinti feltételek teljesülnek.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

pkpk # e-mail 2018.05.03. 14:40

Kedves Hozzàèrtök, kèrdèsim a következök:

adott egy kft, aminek van 1db tulajdonosa ès 1 db ügyvezetöje

Ki hatàrozza meg az ügyvezetö fizetèsèt? Kèsöbbiekben a tulajdonos önkènyesen lecsökkentheti-e?

A màsodik, ha a tulajdonos "kirùgja" az ügyvezetöt vagy lefokozza egyszerü munkàssá, az ügyvezetö kaphat-e végkielègìtèst?

Elöre is köszönöm a válaszokat.

profi0710 # e-mail 2016.11.22. 07:25

Nagyon régen volt 2012. február 22. -amikor ügyvezető lettem, ezért a tegnapi napon átnéztem a taggyűlési jegyzőkönyvet, és a pontos az, hogy azon a taggyűlésen nem voltak jelen a másik két tulajdonos, és nem is képviselte őket senki, amikor én kaptam az ügyvezető igazgatói posztot.
A későbbiek során egy alkalommal, amikor az általuk megörökölt részt kívánták értékesíteni a többségi tulajdonos részére, akkor volt megbízott ügyvédnőjük.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.11.21. 15:36

Képviselte őket? Kézbesítési megbízott?

www.kbs-ugyved.hu

profi0710 # e-mail 2016.11.21. 14:54

A többségi tulajdonosnak a címére (vagy személyesen) a másik két tulajdonost (mivel a meglévő címek nem éltek) azon az ügyvéden keresztül, aki képviselte Őket, amikor én lettem az ügyvezető.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.11.21. 13:48

S ha kellett volna, hogy legyen?

www.kbs-ugyved.hu

profi0710 # e-mail 2016.11.21. 13:18

Az alatt kettő és fél hónap alatt, amíg én ott voltam nem volt taggyűlés

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.11.21. 09:14

A taggyűlési meghívókat hogyan szoktad megküldeni nekik, amíg ügyvezető voltál?

www.kbs-ugyved.hu

profi0710 # e-mail 2016.11.21. 07:23

Bármilyen kreatív -jogilag megalapozott - megoldás segíthetne.

ObudaFan # e-mail 2016.11.18. 18:35

Ez így szerintem problémás.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

profi0710 # e-mail 2016.11.18. 07:16

A társaság nevében a többségi tulajdonos (és egyetlen ember aki nem az ország távoli részén él) vette át a lemondó nyilatkozatot, amelyet aláírásával és dátummal igazolt.