KFT. megszüntetése

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.08. 12:25

Mi a cégforma? Te milyen minőségben vettél részt benne?

ObudaFan # 2012.02.08. 12:38

Kérdés, hogy marad-e a végére a kintlévőségből valami. Azért egy kényszer-végelszámolás nem ingyen van.

ladik # 2012.02.08. 13:17

Kft. azért írtam ide:), papíron én voltam az ügyvezetőigazgató. Azt értem hogy valamennyibe kerülni fog, de büntetést vonhat e magaután?

wers # 2012.02.08. 13:38

Talán olcsóbb lett volna egy jó könyvelő, mint eddig várni, hisz ez egy hosszú folyamat. A beszámoló közzététele annyira nem bonyolult, bár ami elrontható, az el is rontják néha, de javítható.

angyal05 # 2012.02.08. 18:26

Köszönöm a választ Obudafan! Semmi más kötelezettsége nincs a cégnek, csak a tagi kölcsön.
De ugye az árukészletet és a tárgyi eszközöket nem kell kiszámláznia a cégnek felém? Elég egy nyilatkozat, hogy az alábbiakban tételesen felsorolt xy árut és xy tárgyi eszközt a tagi kölcsön törlesztése fejében átvettem?

ObudaFan # 2012.02.08. 20:53

Hát, véleményem van, de erről inkább kérdezz meg egy könyvelőt. :)

Smeri # 2012.02.16. 18:18

Üdvozlom!

Érdeklődöm, hogy egy magyarorszagi szekhellyel rendelkezo Kft -t szeretnék eladni egy külföldi személynek, jövőben külföldi székhellyel fog rendelkezni
A cégem teljesen tiszta, tartozás mentes

Egyetlen kikötésem van, hogy a leendő vevő teljeskörű garanciát es szavatosságot vállaljon az altalam eddig elvégzett építőipari munkálatok utan, persze a leendő vevő ezt vállalja is írásban.

Kérdésem az , hogy jogilag érhet e engem mint magánszemélyt barmilyen negatív támadás vagy következmény ha pl esetleg a tető beszakad, az ajtó színe kifakul stb?

Várom válaszát

ObudaFan # 2012.02.17. 12:16

jövőben külföldi székhellyel fog rendelkezni

Az nem biztos, hogy menni fog.

Kérdésem az , hogy jogilag érhet e engem mint magánszemélyt barmilyen negatív támadás vagy következmény ha pl esetleg a tető beszakad, az ajtó színe kifakul stb?

Hacsaknem rosszhiszeműen játszod át a céget, akkor nem felelsz.

Debra01 # 2012.03.20. 07:49

Hogyan számolnak fel egy olyan KFT-t amelyiknek több tartozása van, mint a törzs tőkéje?

ObudaFan # 2012.03.20. 08:40

Nem az a lényeg, hogy a törzstőkéjénél több-e, hanem hogy a saját tőkéjénél több-e.
Ezzel kapcsolatban mi a pontos kérdésed?

Debra01 # 2012.03.20. 10:09

500 000-el bejegyzett KFT. Köztartozással terhelten.+ egy megnyert munkaügyi per, ami több, mint a törzs tőke. A munkaügyi per magánvállalkozó ellen indult, aki, hogy ne kelljen felelősséget vállalnia, gyorsan átalakult KFT-vé Jogfolytonosságot megállapította a bíróság. Tehát végrehajtani a KFT-n lehet...ne, ha lenne ennyi vagyona, ami természetesen nincs. Ráadásnak van egy kártérítési per is, ami szintén a magánvállalkozó ellen indult, de mint magán vállalkozó, átalakult a KFT-vé.
A kérdésem az, hogy kin lehet végrehajtani?

Van egy vállalkozó, aki egyik törvénytelenséget a másikra halmoz, és megússza egy alig tőkével rendelkező KFT mögé?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.20. 10:56

Ez a kérdés így hülyeség. Nem is egy vonatkozásban. Kellene egy valós tényállás.

Debra01 # 2012.03.20. 11:18

Valós tényállás:
Munkabaleset! Letagadva, visszamenőlegesen kirúgva.
Per, amelyben visszahelyezés történt a munkaviszonyba.
Per alatt a magánvállalkozás megszüntetése, és átalakulása KFT-vé
Jogfolytonosság megállapítása (megvan) Munkabér megítélése + kár általány, + felmondási idő, + végkielégítés megítélése. Itt tartunk!
A Baleset akkor történt, mikor magánvállalkozó volt. A per folyamán átalakult, és a jogfolytonosság megállapítás megtörtént! Ítélet született. Várjuk a jogerőre emelkedést. Ez a kérdésem, hogy egy olyan KFT a jogutódja egy magánvállalkozónak, aki egyszemélyes KFT-t csinált a magánvállalkozásából, pont azért, hogy kikerülje a kötelezettséget.
Tudom, hogy ez bonyolultnak tűnik, de ez történt. Nem én kevertem. A magánvállalkozás megszűnt. Van egy jogutód, ami, gyakorlatilag fizetésképtelen. Hogyan tovább?

ObudaFan # 2012.03.20. 13:11

Egyéni cég ellen indult a per, vagy mégis mi ellen?
Nem lenne ez bonyolult, ha magad is értenéd, mit szeretnél.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.20. 15:44

No igen. A "magánvállalkozás" az, amivel nem tudok mit kezdeni.

Debra01 # 2012.03.20. 17:47

Magánvállalkozás ellen indult, Ami menet közben KFT lett. A magánvállalkozás megszűnt, így nem perelhető.A jogutód KFT igen.
Mit nem lehet ebben érteni?
A magánvállalkozóból egyszemélyes KFT lett a per ideje alatt. A Kft viszont, fizetés képtelen. megnyertem egy pert ami egy magánvállalkozó ellen indult, de mire vége lett KFT (mint jogutód) lett.

pazs # 2012.03.20. 17:52

Azt, hogy mi az a magánvállalkozó (egyéni vállalkozó lenne?) és hogy akkor most ki ellen van jogerős ítéleted.
Egyébként nem olyan biztos, hogy a kft. fizetésképtelen, legalábbis a törzstőke nagyságából erre következtetni nem lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.20. 18:59

Egyébként sem szabadulhat egy egyéni vállalkozó a felelősségtől ilyen módon.

ObudaFan # 2012.03.20. 20:47

Magánvállalkozás

Az a probléma, hogy ilyen fogalom nem létezik. A válaszhoz pedig egy pontos kérdés lenne elengedhetetlen.

granturismo # 2012.03.21. 07:08

Sziasztok!
A szüleim által folytatott vállalkozást (50-50%-os kft.) szeretném tovább vinni mint egyéni vállalkozó.
A kft pedig megszüntetésre kerülne. A kft vagyona (ami áll árukészletből, berendezés, számítógépek és egy tehergépkocsi), ajándékozással kerülne át az én vállalkozásomba és a 2 alkalmazottat is én foglalkoztatnám tovább. Ha jól tudom szülő gyermek vonatkozásban az ajándékozás illetékmentes. A kft.-nek nincs semmiféle tartozása. Működhet ez így? Vagy először kell tagcsere a Kft-ben (Ők ki, én be) és ezt követően alakulhat át a Kft. egyéni vállalkozássá?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.21. 12:03

Lehet így is. A munkavállalók szempontjából jogutódlás lesz, egyébként nem.

Persze, a kft. nem ajándékozhat, azt végelszámolni kell, a vagyont a tagoknak kiosztani, és aztán ők ajándékozhatják.

granturismo # 2012.03.22. 07:24

Értem. Viszont ha a tagok között felosztják a vagyont akkor gondolom nekik adózni kell utána. És majd a leadózott részt tudják nekem ajándékozni. Namost ez az amit el szeretnénk kerülni. Ha én beszállok a kft-be és ők ki akkor ugye úgy kerülök "tulajdonon belülre", hogy nem kell adózni. Majd ezt követően alakítom a kft-t egyéni vállalkozássá. Ez az átalakulás megoldható adózás nélkül vajon?

Rexor # 2012.03.22. 10:02

Miért ne ajándékozhatna a Kft? Ellenérték nélküli eszközátadás, viszont az a hátránya hogy ez után kell fizetni ajándékozási illetéket a szerző félnek. A másik hátránya, hogy az eszközök értékével meg kell növelni az adóalapot. Harmadik hátránya, hogy áfát kell fizetni.

pazs # 2012.03.22. 10:26

Én még azt nem értem, hogy miért akarod egyéni vállalkozóként folytatni a tevékenységet, amikor egyszemélyes kft-vel - legalábbis felelősségi szempontból - jobban járhatsz.
Az egyéni vállalkozó-egyéni cég-egyszemélyes kft. átalakulási lánc egyébként visszafelé nem működik, tehát az egyéni vállalkozásod nem lesz jogutódja a kft-nek (a lent említett munkajogi aspektust kivéve).

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.22. 11:03

Ott a pont.