Illetve, elnézést, lehet, hogy az OBH PK101V nyomtatványon fogja kérni a bíróság.
https://birosag.hu/…vanyok/101-0
Egyesület alapítás, létrehozás
Papíron beadott kérelmen, nem kell formanyomtatvány.
Tisztelt Ügyvéd úr!
Milyen formában tudom megkeresni a Fővárosi Törvényszéket és tudom kijelenteni a lakásomból a sportszövetséget? Van erre valamilyen formanyomtatvány? Elektronikus úton tudok bejelentést tenni, vagy személyesen kell felkeresni a Törvényszéket? Előre is köszönöm a tájékoztatást.
Köszönöm a választ.
A nyilvántartást vezető törvényszéknek jelentheted be, hogy már nem használhatják az ingatlant.
Használati díjat csak akkor lehet kérni, ha ténylegesen használják.
Szép napot. A következő problémára kérnék segítséget, tanácsot.
Egy sportszövetség megalakulása óta a lakásomra van bejelentve telephelynek. Ezt szívességi alapon kezeltem (szerződés nem volt) mindaddig, amíg tagja voltam. Egyes tagoknak szúrtam a szemét és leváltottak vezető pozíciómból. Ezek után természetesen nem szeretném szívességi alapon tovább biztosítani a lakásomat telephelyként. Fél évvel ezelőtt az alapszabályukat is megváltoztatták és abban meghatározták az új telephely helyét is. De az óta sem történt semmi, továbbra is a lakásom a sportszövetség telephelye. Kérhetek bármilyen formában bérleti díjat? Hogyan tudom kijelenteni a sportszövetséget?
Köszönettel a válaszokat.
A közgyűlés jelöljön ki valakit, praktikusan pl. egy másik elnökségi tagot.
Köszönöm!
Ki lehet pl. az egyesület elnökének a munkáltatói jogkör gyakorlója?
Lehet, részesülhet. Csaj saját maga felett ne ő gyakorolja a munkáltatói jogokat.
Kedves Szakértők!
Egyesület elnöke lehet az egyesület főállású/vagy mellékállású alkalmazottja vagy részesülhet valamilyen anyagi honoráriumban?
Bajnak nem baj, ha egy levelet küldtök.
Köszönöm!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a számlavezető pénzintézetnek is kell tájékoztatást küldeni? Akkor is, ha esetleg minden marad a régiben és az eddigi tisztségviselőket választják újra?
És ha őket is tájékoztatni kell, az elég egy levél formájában?
Köszönöm!
linuxos
Mivel most már nyilvántartási adat a képviselő megbízatásának az időtartama is, így szerintem egy komplett változás nyilvántartásba vétele iránti kérelmet be kell adni a bíróságra, jegyzőkönyvvel, jelenléti ívvel, elfogadó nyilatkozatokkal.
Ha az a kérdés, akkor nem kötelező honlapot működtetni.
Tisztelt Ügyvéd úr!
Elnézést kérek, de az imént siettemben rossz helyre kattintottam, s hiányosan ment el az üzenet.
Kérdésem: közhasznú egyesületünk honlapja tulajdonképpen feleslegesnek mondható, van-e akadálya a megszüntetésének? A nyilvánosságnak eleget teszünk-e az OBH civil szervezetek névjegyzékénél szereplő dokumentumokkal?
Tisztelettel: Sándor Ottó
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Próbáltam kérdésemhez illő témakört találni, de nem sikerült. Közhasznú egyesületünk honlapja nem tölti be funkcióját, nincs, aki tartalommal megtöltse, tulajdonképpen feleslegesnek mondható. Kérdésem:
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Ha már túl leszünk a tisztújításon, akkor milyen teendőink vannak még? Arra gondolok, hogy kell-e és ha igen, mit kell megküldeni a nyilvántartó bíróságnak? Ha mondjuk az eddigi tisztségviselők kapnak újabb megbízatást a közgyűléstől, akkor elég erről a tényről egy levélben értesíteni a törvényszéket, vagy erre az esetre is van valamilyen kötelezően használandó nyomtatvány?
A közgyűlés jegyzőkönyvét (esetleg meghívóját, a jelenléti ívet) be kell küldeni? Vagy elég az aláírt tisztségelfogadó nyilatkozatokat beküldeni?
Köszönöm!
A székhely az ügyvitelt jelenti.
Hogy ettől függetlenül az egyesület táboroztathat-e ott gyerekeket, az függ a használati szerződés tartalmától és pl. az ingatlan adottságaitól is.
Köszönöm a gyors választ. Kér az ügyvéd hozzájárulást.
Mit jelent az, hogy jól megfogalmazott használati megállapodás? Van egy megállapodás, amit az aktuális tulajdonosok aláírtak, benne van, hogy a két házrész hogyan különül el egymástól, ki mit használhat, merre, hány méterre van a kerítés, stb. Nincsenek közös használatú részek, de mivel ez egy kétgenerációs, régi típusú családi ház, pl. a tetőtér egyben van.
Engemen inkább az érdekelne, mint hátrány, hogy az egyesület működése mire terjedhet ki a székhelyen? Az ügyviteli tevékenység rendben van, de pl. táboroztathat ott 15 gyereket? Vagy a székhely az ügyvitelt jelenti, minden más tevékenységhez külön engedély kell? Rontja az értékét a másik házrésznek, ha egy cég működik ugyanazon a címen, adóhatóság elhiszi nekem, hogy a másik kapucsengőt kell megnyomnia, ha őket keresi?
Hogy kell-e a tulajdonostárs hozzájárulása, az a használati megosztástól függ. Egyébként egy jól megfogalmazott használati megállapodás esetén nem igazán tudom elképzelni, hogy a tulajdonostársnak bármilyen kellemetlensége legyen.
Kedves Szakértők,
az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni.
Adva van egy osztatlan közös tulajdonú családi házas ingatlan, két család tulajdonában, használati megállapodással.
Az egyik tulajdonos sportegyesületet akar létrehozni és székhelyként a közös tulajdonú ingatlant bejegyezni, és ehhez kéri a másik tulajdonos hozzájárulását.
Milyen hátrányokkal jár ez arra a tulajdonosra nézve, akinek egyébként az egyesülethez semmi köze?
Mondhatja-e a másik tulajdonos, hogy nem járul hozzá, csak levelezési címként használja, ő követelheti-e a hozzájárulást, illetve, ha mégis bejegyzésre kerül arra a címre a székhely, mit lehet tenni ellene?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Nem kötelező a jogi képviselet.
Kedves Szakértők!
Ha egyesületünkben a már meglévő 2 fő mellé egy harmadik személyt szeretnénk felkérni, aki önálló képviseleti joggal rendelkezne, ennek bejelentéséhez, alapszabály módosításhoz szükséges ügyvédi közreműködés? vagy az egyesület elnöke is benyújthatja az alapszabály módosítást?
Köszönöm!
Az előző évről kell beszámolni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02