cégtábla nagysága


lajcsó # 2014.12.02. 13:44

Lásd: 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet

lajcsó # 2014.12.02. 12:30

A cégbíróságnál is lehetne próbálkozni. De előbb javaslom áttanulmányozni a cégekre vonatkozó jogszabályokat, hogy legyen mire hivatkozni!

law911 # 2013.03.24. 05:53

Azon kívül, hogy kötelező a cégtábla és felfüggeszthetik miatta az adószámot, szerintem minden cégnek a saját érdeke lenne, hogy megfelelően kitáblázza magát.
Egyrészt ez egy ingyenes "hirdetési felület", amire nem kell külön engedélyt kérni (amiért sokan fizetni is hajlandóak), másrészt mi oka lehet annak, hogy egy cég nem akarja, hogy megtalálják???
Ha nincsen rejtegetni valója és van hely, ahová kirakható a cégtábla, akkor nem látom hátrányát annak, hogy a jogszabálynak megfeleljen a cég ilyen értelemben.

nandy # 2012.07.25. 08:55

Postaládán mindenképpen jelölni kell. Plusz nem árt, ha már az utcáról is látni lehet, hol van a cég... NAV-os ellenőrzés során simán felfüggeszthetik az adószámot, ha a helyszíni ellenőrzés során "nem találják" a céget.

Art. 24/A. § (1) 191 Az állami adóhatóság az adószám alkalmazását felfüggeszti, ha

  1. az adózónak postai úton, hivatalos iratként kézbesített adóhatósági irat két egymást követő alkalommal a feladóhoz a címzett ismeretlensége miatt érkezett vissza és/vagy a megfelelő levélszekrény hiánya miatt a címzett számára kézbesíthetetlennek tekinthető,
  2. az adózó székhelyén végzett helyszíni eljárás alapján hitelt érdemlően tudomást szerez arról, hogy az adózó a székhelyén nem található,
gerbera317 # 2012.07.14. 20:49

A Ctv. 7. § szerint a cégnek a székhelyét cégtáblával kell megjelölnie.

A méretről, a kihelyezés módjáról, annak helyéről egy betűt sem ír.

ius latratus # 2012.07.14. 13:57

Igen, de azt meg a közös bagoly fogja szóvá tenni. Nekünk anno ezt a kapucsengőre, illetve a postaládára helyezett kis információs matrica oldotta meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.14. 07:22

Szvsz lent a bejáratnál is kell.

dugoczy # 2012.07.14. 07:01

Tisztelt Sz. Márton! Tisztelt Illetékesek!

Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell cég információs táblát kihelyezni, ha a cég székhelye egy magánlakás, egy 10 emeletes épületben? Elég ha csak a lépcsőházban a lakás ajtaja mellett kihelyezünk egy táblát a cég adataival? Nem reklámozni szeretném a vállalkozást, csak úgy tudom kötelező kihelyezni a székhelyhez egy cég információs táblát.
Előre is köszönöm

Sz.Márton # 2010.01.11. 19:54

kedves20!

A helyi önkormányzat hivatalánál érdeklődjön, mert egyes (főleg nagyobb) városokban helyi rendelet szabályozhatja a cégtábla méretét az épületekhez viszonyítva, itt nagyobb tiszántúli város hatályos rendeletéből egy kis izelítő:

(6) Cégér, cégérszerű reklámtábla, cégtábla, címtábla az ingatlanban tevékenységet folytató szervezetenként 1 db helyezhető el, és amelynek mérete nem haladhatja meg az üzletre eső homlokzati felület 20 %-át. Több egységből álló ipari, kereskedelmi, szolgáltató létesítménycsoportok esetében egységesen kialakított cég- illetve címtábla helyezhető el.

(7) A Nagykörúton belüli épületeken cégér, cégtábla, címtábla, reklámtábla, közérdekű információs tábla homlokzatonként nem haladhatja meg az épülethomlokzat 1%-át, nyílással bíró homlokzaton a 0,5%-ot.

ObudaFan # 2010.01.11. 18:17

Szeretném megkérdezni, hogy mekkora a cégek számára kötelező cégtábla előírt nagysága?

Erre nincs előírás.

Illetve ezért az előírt nagyságú cégtábla kihelyezésért kérhet-e bérleti díjat egy társasház?

Kérhet.

Ha igen, mekora lehet a legmagasabb négyzetméter ára, hogy ezzel a magas négyzetméter árral ne lehetetlenítsen el egy pici céget, így kiadni sem tudom, nem tudják kitermelni mások sem a kért összeget!

Amennyiben meg tud állapodni a cég és a társasház.

, kérhetem utólag a felújításom költségének elszámolását a bérleti díjból?

Valószínűleg igen, de ahhoz azért kell még egy kis nyomozás majd, hogy ezt a társasháztól, vagy az eladótól kérheted.

Kérhetem-e hogy az üzletem előtt tárolt kukákat tegyék be a központi udvarra, a sótárolóval együtt?

Ehhez meg azért ismerni kellene a társasház adottságait.

kedves20 # 2010.01.11. 15:29

Szeretném megkérdezni, hogy mekkora a cégek számára kötelező cégtábla előírt nagysága? Illetve ezért az előírt nagyságú cégtábla kihelyezésért kérhet-e bérleti díjat egy társasház? Ha igen, mekora lehet a legmagasabb négyzetméter ára, hogy ezzel a magas négyzetméter árral ne lehetetlenítsen el egy pici céget, így kiadni sem tudom, nem tudják kitermelni mások sem a kért összeget!
Illetve van egy kapualjban három kis üzletem, az egyiknek van egy ablaka ki az utcafrontra, amiért szintén pénzt akarnak kérni azzal, hogy azt az előző tulaj vitrinből alakította ablakká, de én már ablakként vettem, az üzletem falát képezi az egész. A vásáláskori közösképviselő azt mondta az egy ablak és nem fogják számlázni, a kapualjat teljesen, és a főkaput, egy kisebb ajtót saját pénzemből felújítottam arra a szóbeli megállappodásra alapozva, hogy a költségeket lelakhatom. Aztán ezt a ház elutasította, miután a felújítás megtörtént, a közösképviselőt elküldték, kérhetem utólag a felújításom költségének elszámolását a bérleti díjból? Kérhetem-e hogy az üzletem előtt tárolt kukákat tegyék be a központi udvarra, a sótárolóval együtt? köszönettel kedves20