Legális prostitúció, Bt keretein belül...


Mystica # 2020.06.02. 16:14

Sziasztok!

Én mint "dolgozó" szeretnék hozzászólni a témához! Szerintem az teljesen természetes ha valaki hirdeti magát bárhol, hiszen a hirdetésből önmagából még nem derül ki, hogy bármilyen ellenszolgáltatást is elvár cserébe, csak kb nyílt titok. Senki sem lehet annyira béna, hogy egy bárban ne tudjon felszedni magának valakit ha nagyon szexre vágyik. Főleg ha az illető nő. Márpedig a szexhez mindenkinek joga van, így az ilyen hirdetéseknek is lehet helye, csak tarifát nem ajánlott odaírni.
A startapro.hu-t nem nézem, nem ilyen oldalak a legjobbak szerintem. Ott a rosszlanyok.hu, beszamolok.hu, stb, ezeken mindenki tudja mi folyik, csak hivatalosan szexpartnerkereső oldalak, és nem prostituáltakat foglalkoztatnak nyíltan, ezzel védve magukat.
Ami a puncs.hu-t érinti magam is fent vagyok az oldalon, üzlet is jött már össze onnan. Sőt van olyan aki pusztán pár emailben elküldött képért is utalt. A kivitelezés roppant egyszerű, írj egy barátságos szöveget, hogy te támogatót keresel pl, tegyél ki pár jó képet, aztán válaszolj az üzenetekre. Ha félsz tőle, hogy a beszélgetésed megfigyelik invitáld viberre, facebookra. Aztán ha szóba kerül a találkozó említsd meg, hogy te fizetős vagy, aztán vagy tetszik neki, vagy nem.
Ami ezt az egész szobázós dolgot illeti működik, de alá kell íratnod egy papírt a szoba igénybe vevőivel, hogy te nem vállalsz felelősséget mindazért ami a bérbe adott időben a szobában/albérletben történik, te az adott helyiséget szabad felhasználás céljából adod bérbe. Magyarán kijelented, hogy felőled pipacsokat is nézegethetnek odabent, ők maguk döntik el mit csinálnak ott, te pedig mivel ezt aláírták nem vagy felelősségre vonható.

Ami azt illeti miért nem szabályos ilyen üzleti tevékenységet létrehozni amit te leírtál, az szerintem nyilvánvaló. Akárhány, akárhonnan származó prosti is összeáll hogy "segítsék egymást", azok előbb-utóbb kinyírják egymást. Az egyik többet keres, a másiknak jobban néz ki a vendége, a harmadik elcsábított egyet (közben meg lehet a csaj nem is csinált semmit, csak simán a pasinak ő jobban tetszett), a negyediknek eltűnt valami cucca stb. Plusz arról nem is beszélve milyen idegesítő ha mondjuk van egy szabad órád, éppen pihennél, közben meg hallgatnod kell ahogy a szomszédos szobában folyik az ipar. Ha meg beraksz egy pasit "felügyelni/védeni" őket, akkor az nem lesz hülye, hogy ne akarjon belőle hasznot húzni, egy valószínű legalább a lányok egy részét befogja, mondjuk 5-ből 2 főt, ha ügyes. Nyilván odahív pár havert is, gyorsan befogják a kupi maradék tagjait is, és gatya.

Szomorú örökös # 2020.03.18. 18:44

wers

Hála a magasságosnak. Remélem a többit is meghallotta...

Én is így gondolom! Szerintem provokálni jött ide, nem másért.

wers # 2020.03.18. 06:20

MichaelD (törölt felhasználó)

Hála a magasságosnak. Remélem a többit is meghallotta...

Szomorú örökös # 2020.03.18. 05:20

MichaelD

Csak te szóltál a témához (szakértőként veszlek)

Az, hogy más magasról letojta az agymenésed, még nem jelenti, hogy nem olvasta. :-D

Prostituáltakat szállitasz rendszeresen

Ha neked az eddigi rövid földi létem alatt - 50+ vagyok - előfordult 3 alkalom rendszeres, ám legyen. De azért halkan megsúgom neked, hogy egyikre sem volt odaírva, amikor stoppoltak, hogy valójában mivel is foglalkoznak, ugyanis nem „munkaruhában” álltak ott, pont úgy néztek ki, mint más emberek, akik stoppolni szoktak. :-D

18-as oldalakat szokásoddá váltan látogatsz.

Tévedsz! Most klikkeltem erre az általad kritizált oldalra először és az általam jelzett gomb nem kizárólag a „felnőtt” tartalmaknál van - nem szokásom erotikus oldalakat látogatni - hanem akkor is, ha éppen cigarettát vagy alkoholt szeretnél online áruházban vásárolni. De hát tévedtél te már itt jóval nagyobbat is. :-D Nem mellesleg hazug és álszent az az ember, aki azt állítja, hogy soha nem klikkelt még ilyen oldalra. Viszont van, aki ezt inkább élőben gyakorolja a párjával és nem perverz módon a számítógép előtt ülve okoskodik, hogy a prostik miért is hirdethetik teljesen szabadon egy oldalon a teljesen legális szolgáltatásukat.

Ellenben nézzük csak, hogy te mit is írtál?

Gondolom amikor fizetni kellett :)

Tehát ebből derült ki leginkább, hogy TE VISZONT MÁR VOLT, HOGY FIZETTÉL ÉRTE! Úgyhogy ezek után köszi, de egyértelműen lejön, bort iszol és vizet prédikálsz. És ne haragudj, de engem nem vinne rá a lélek, hogy hivatásossal kezdjek valaha is. Egészen konkrétan hánynom kell tőlük. :-)

Egyébiránt a prostikat nem a stricik szedik be munka után?:D

Csak nem az voltál valaha? Szerintem jobb is, hogy törölted magad innen! :-D

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 20:56

S akkkor összegzésként, és zárszóként:

  1. Csak te szóltál a témához (szakértőként veszlek)
  2. Prostituáltakat szállitasz rendszeresen
  3. 18-as oldalakat szokásoddá váltan látogatsz.

Mégis csak köszönöm, hogy segitettél, mert ha valaki, akkor neked el kell hinnem, hogy amit irtál, mind igaz. :)

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 20:54

Sőt...
"...Gyakorlatilag sok esetben kizárólag a beszélgetésből közben derült ki, hogy egy prostit vettem fel stopposként..." Gondolom amikor fizetni kellett :)
Mindenesetre jó tudni, hogy vannak honfitársaink, akik rendszeresen felvesznek prostituáltakat, és hazaszállitják, de teljesen járatlanok a témában, mégis egyetlenként szólnak egy egész oldalon át hozzá a témához, ráadásul szokásként vették fel a 18-as oldalak látogatását.
Egyébiránt a prostikat nem a stricik szedik be munka után?:D

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 20:50

Azért nem, mert amikor a pesti éjszakát felhoztam, jelezted, hogy mindenféle prosti ügyben járatlan vagy, ám kettővel azelőtt ezt irtad "...mikor belépsz az oldalra, a szokásos gomb is megjelenik, hogy elmúltál-e 18 éves..."
Ezek szerint szokásod ilyen oldalakra járni, hisz szokásként jelezted, nem egyszeri alkalommal. Tehát akkor mégiscsak szakértőként kérdezlek...

Szomorú örökös # 2020.03.17. 19:46

MichaelD

Elorebb vagyunk? Nyugtass meg, hogy igen:)

Azt csak te tudhatod, hogy előrébb jutottál-e. Te kattogsz itt naponta azon, hogy lányok hirdetik magukat szexuális szolgáltatásra - megjegyzem teljesen legálisan, mivel a szexpartner keresése teljesen legális. Honnan tudod, hogy pénzért vállalnak bármit is? És itt nem az emeltdíjas telefonszámokra gondolok, mert ott egyértelmű a helyzet. :-)

Egyébként meg abban mindenképpen előrébb vagyunk, amit szintén kétségbe vontál, hogy a prosti vállalkozásban is dolgozhat. Erről azért kaphattál néhány infót. De szerintem ideje ezt a témát végre lezárni, nem gondolod? :-)

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 19:21

Elorebb vagyunk? Nyugtass meg, hogy igen:)

Szomorú örökös # 2020.03.17. 16:25

MichaelD

ha jártas vagy a Pesti éjszakában, akkor tudod, hogy a hotelekben kimondottan van olyan szoba, amit akkor adnak ki, amikor valaki egy feltünő küllemű hölggyel érkezik, és azt mondja: "...fél órára kérnénk szobát...".

Szerencsére abszolút nem vagyok jártas ilyen körökben - de ezek szerint te igen :-). Én prostival max. akkor beszéltem eddigi rövid földi létem során, amikor simán lestoppoltak és nem azért, mert dolgoztak, hanem mert special épp hazafelé tartottak. Gyakorlatilag sok esetben kizárólag a beszélgetésből közben derült ki, hogy egy prostit vettem fel stopposként.

Namármost akár "búvóhely" kiadó vagyok, akár "albérletnek" adok ki 1 órára egy szobát, netán panzióm van, vagy hotelportás vagyok, és azt valakinek kiadom akik a szobában anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatba lépnek, én börtönbe zárható vagyok.

Egy dolgot felejtesz el: ha valaki szobát vesz ki nálad, mint ilyen szolgáltatást végző magánszemély, akkor bizony szerződés jön létre közöttetek, amit a saját magad védelme érdekében nyilván írásban célszerű aláírni. Ebben feltételeket szabhatsz, amivel saját magadat is véded egyben. Ez esetben miért is lennél büntethető?

Ha valaki mégis ezt bevállalja, akkor sem számít kerítőnek, bármennyire is bele akarod magyarázni. De jól láthatóan hatalmas tapasztalatod van ebben, ezért kattogsz ennyit rajta. Szerintem lazíts, hiszen a legősibb mesterséget akarod kétségbe vonni! :-D

Ezzel azt akarod mondani, hogy van hazánkban olyan legális, adóköteles tevékenység, amit prostitúciónak nevezünk, és számlát, nyugtát adhat róla az egyéni vállalkozó prostituált

Így igaz, legálisan teheti, bármilyen furcsa is. „Egyéb szolgáltatás” tevékenységi körnek hívják. :-)

de ha valaki üzletet hoz, az megy a börtönbe.

Általában ha valaki prostituáltakat vesz a „szárnyai alá”, az általában még mindig egy ingyenélő, „védelem” címszó alatt elveszi a prostik többnyire legálisan megkeresett pénzét, ebből csak minimális összeget ad nekik vissza, hogy épp csak éhen ne haljanak és hát ezért esze ágában sincs adózni ezután a pénz után. Ezért is büntetik ezt a tevékenységet. Szerinted ez miért is lenne törvényes?

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 11:37

"A prosti egyéni vállalkozó. Hogy is van ez? :-)”"

Ezzel azt akarod mondani, hogy van hazánkban olyan legális, adóköteles tevékenység, amit prostitúciónak nevezünk, és számlát, nyugtát adhat róla az egyéni vállalkozó prostituált, de ha valaki üzletet hoz, az megy a börtönbe.
Ez nagyon érdekes. Tudsz még egy olyan egyéni vállalkozási formát mondani, akinek ha küldök ügyfelet, én megyek börtönbe, ő marad szabadlábon, aki a cselekményt végrehajtotta?

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 11:32

Mindezzel arra akartam rámutatni, hogy ha van egy oldal, mint az emlitett apróhirdető, ahol százszor annyi a prostituált hirdetés, mint az autóhirdetés, akkor joggal gondolhatom azt, hogy ez egy prostituciót elősegitő weboldal, ahol "alibiből" csináltak még lópatkó cserebere, illetve vakondriasztó adásvétel, és függönycsipeszragasztó rovatot, annak elfedésére, hogy nehogy úgy tűnjék, hogy itt kizárólag 18+.-os rovat van, és ott egyértelműen nem hosszútávű kapcsolatot keresnek.
ismered a puncs.hu oldalt? 3 éve büntetőeljárásba került a tulaj. Az oldal lényege: TARTÓS kapcsolat, jómódu üzletemberekkel. Itt máris kérdés, hogy mi a prostitució? Az egy alkalmas találkozó? Vagy a több személy? Hol a határ? Mert ha egy nő azt hirdeti, hogy "gazdag üzletemberrel járnék hosszasan, aki cserébe kifizeti a havi rezsimet" az a nő prostituált, vagy sem? És ha a webodlal erre megy rá (lásd puncs), akkor aki azt üzemelteti, az virtuális stricinek számit, vagy sem?
Nem tudtál a rövid érveléseiddel meggyőzni, jó volna ha esetleg más is hozzászólna. A téma érdekes szerintem. legalábbis érdekesebb, mint a társasházi takaritási problémák rovat....

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.17. 11:25

Szomorú örökös

Nem győztél meg...
Maradjunk a szobáztatásnál.
Mint pld. adószámos magánszemély (vagy EV), kiadhatom pl. a nyaralómat, vagy ingatlanomat ott TARTÓZKODÁS céljára. Ezt nevezhetjük üdülésnek, pihenésnek, albérletnek. Ám a fővárosban sok ilyen falragaszt láttam már: "...Búvóhely kiadó pároknak, akár 1 órára is...".
Sőt, ha jártas vagy a Pesti éjszakában, akkor tudod, hogy a hotelekben kimondottan van olyan szoba, amit akkor adnak ki, amikor valaki egy feltünő küllemű hölggyel érkezik, és azt mondja: "...fél órára kérnénk szobát...". És igen, van ilyen szoba sok hotelben (én nem tartottam piackutatást, de tudom, hogy van). Olyankor "azt" a kulcsot veszi le a portás, amelyik szoba erre a célra van félretéve (nyilván nem a legszebb szobát adják oda, gondolom ezért...?) Ez lényegtelen is. Ami bizonyos, hogy a prostitucio elősegitése ha valaki HELYET biztosit arra, hogy ott ez létrejöjjön, és anyagi ellenszolgáltatást vár érte. Namármost akár "búvóhely" kiadó vagyok, akár "albérletnek" adok ki 1 órára egy szobát, netán panzióm van, vagy hotelportás vagyok, és azt valakinek kiadom akik a szobában anyagi ellenszolgáltatásért szexuális kapcsolatba lépnek, én börtönbe zárható vagyok. Az más kérdés, hogy "kellett-e tudbnom róla". Játszhatom a hülyét, hogy én azt hittem "ezek" 1 órára jönnek aludni, vagy csak azért kell fél órára albérlet nekik, mert még sosem láttak albérletet, a lényeg, ha rám akarják huzni a hatóság emberei a vizes lepedőt, hogy én a kur.ának és alkalmi partnerének helyet adtam hogy ott létrejöjjön ( az egyébként nem illegális) cselekmény, azzal én a szabadságommal felelhetek. Érted a kérdéskört?

Szomorú örökös # 2020.03.16. 19:51

MichaelD

Ha a prostitúció nem tilos (már) kb. 10 éve (ha minden igaz, még vállalkozói formában is végezhető (!), akkor miért tilos ehhez segitséget adni pld. üzletszerzőként (korábbi nevén: strici

A prosti vállalkozói formában dolgozik, erre nyilván van megfelelő szakmakód már. Te esetleg láttál olyan tevékenységet egyébként, amibe a strici belefér? Szakmakód nélkül ő nem végezhet tevékenységet. :-D

jelenleg keritőnek lenni, vagy lehetőséget adni a prostitucio elősegitésére, börtönnel büntetendő, ám maga a prostitució teljesen legális. Hogy is van ez?

A prosti egyéni vállalkozó. Hogy is van ez? :-)

Szobát nem adhatok ki fél órára egy prostituáltnak, hogy vendéget fogadjon

Nagy valószínűséggel nem rendelkezel szobakiadásra megfelelő engedéllyel.

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.16. 19:31

Néhány éve egy magyar rappert 3 évre előzetesbe tettek, mert meghirdette a neten, hogy "Svájci bárba magyar lányokat keresek, escort munkára". Aztán segitett a lányoknak vizumot, munkavállalásit szerezni, kivitte, bemutatta a bár tulajának, majd mikor hazaért, a rendőrség őrizetbe vette...

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.16. 19:13

Szomorú örökös

Ha a prostitúció nem tilos (már) kb. 10 éve (ha minden igaz, még vállalkozói formában is végezhető (!), akkor miért tilos ehhez segitséget adni pld. üzletszerzőként (korábbi nevén: strici, mai nevén: keritő), és miért tilos olyan éjszakai bárt üzementetni, ahol ilyen lányok vannak, és miért tilos a lakásomat akár csak fél órára is kiadni ilyen alkalmalkra (mai nevén: szobáztatás).
Ha maga a prostitúció jelenleg adóköteles (!) legális tevékenység, akkor miért büncselekmény minden más, ami ezt elősegiti? (kivéve persze a kényszeritést, amikor valakit akarata ellenére fogvatartanak, korlátozzák szabadságában, droggal adagolják a rászokás érdekében, hogy aztán a drog hiánya tartsa a stricik köreiben)?
Ugyanis jelenleg keritőnek lenni, vagy lehetőséget adni a prostitucio elősegitésére, börtönnel büntetendő, ám maga a prostitució teljesen legális. Hogy is van ez?
Szobát nem adhatok ki fél órára egy prostituáltnak, hogy vendéget fogadjon, ám egy egész weboldalt üzemeltethetek ahol több ezer prostituált hirdet, de én mosom kezeimet, mert "az ÁSZF-be beleirtam".
Akkor a szobáztatót miért verik bilincsbe? Kiirhatná az ajtajára, hogy nem vállal felelősséget, hogy a lakásában ki kivel szexel és miért. Nos?

Szomorú örökös # 2020.03.16. 18:17

MichaelD

Én ugy tudom, hogy aki anyagi ellenszolgáltatásért segitséget nyujt ahhoz, hogy prostitució jöjjön létre két személy közt, az bűncselekményt követ el.

Hát ez special abszolút pont nem az, amire te gondolsz.

És ezt olvastad-e ugyanott?

A Szolgáltatás célja és lényege: felület biztosítása a Felhasználók számára apróhirdetéseik on-line környezetben történő feladására és megjelenítésére......Felhasználók által a Szolgáltatás használatával közzé- vagy elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a Szolgáltatás használatával közzétett információk tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Sőt, amikor belépsz az oldalra, a szokásos gomb is megjelenik, hogy elmúltál-e 18 éves...igaz ez nem sokat ér, de a jogszabálynak megfelel.

Egyébként csak úgy szimplán mi a problémád vele? Nem selyemfiúk keresnek futattni lányokat, hanem a lányok közvetlenül magukat hirdetik. Szóval mi is ezzel a bajod?

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.16. 17:32

Én ugy tudom, hogy aki anyagi ellenszolgáltatásért segitséget nyujt ahhoz, hogy prostitució jöjjön létre két személy közt, az bűncselekményt követ el.
Sem bordélyházat nem üzemeltethet, sem lakását ilyen célra nem adhatja ki vagy, át, továbbá nem köthet üzleteket, és nam adthat teret arra, hogy rajta keresztül, vagy az ő segitségével (mely akár passziv is lehet, pld. végignézi, hogy a lakásában pénzért szexelnek, anélkül hogy ő kapna leadót belőle) ezzel is elköveti a cselekményt.
A másik a "kerités" amikor ő maga próbál felhajtani kuncsaftot és /vagy k..vát, hogy a kettő összejöjjön egy helyre. Namármost egy olyan apróhirdető oldal, ahol pénzt kell fizetni a hirdetésért (startapro hirdetés kiemelés pénzért történik), tehát anyagi haszonszerzéssel biztosit felületet arra, hogy ott ezrével hirdessék magukat a prostituáltak, az akár a kerités akár a prostitució elősegitése céljából megközelithető.
Az, hogy az ASZF_be beleirja, hogy ő nem tehet semmiről, kb. olyan, mint ha nyitnék egy weboldalt"drogcserebereponthu" ott dilerek és fogyasztók találnának egymásra, de én kiirnám, hogy nem felelek érte...

Szomorú örökös # 2020.03.16. 16:45

MichaelD

Vajon miért van megengedve ez a fajta hirdetési lehetőség? Ez nem a prostitució elősegitése?

És miért is baj ez? Nem tudok róla, hogy tilos lenne...

drbjozsef # 2020.03.16. 14:52

MichaelD,

Mármint a startapró.hu részéről?

Gondolom, az ő ÁSZF-jükben benne van, hogy nem vállalnak semmilyen felelősséget a hirdetmények tartalmára, de csak jelentsd be nekik, biztosan törlik a jogsértő tartalmakat. Illetve... maga a tartalom nem is jogsértő, ha az illető a saját testét árulja. Ezzel bezárult a kör... :D

MichaelD (törölt felhasználó) # 2020.03.16. 14:16

A startapro.hu weboldalon több ezer szexuális hirdetés található. Telefonszextől kezdve a "háznál várlak" és a "házhoz megyek". Jóllehet, árak nincsenek kiirva (bár a telefonszexnél konkrét ár is ki van irva percdijban) de a személyes látogatásnál nincs.
Vajon miért van megengedve ez a fajta hirdetési lehetőség? Ez nem a prostitució elősegitése?

kovacsz # 2010.10.02. 10:17

A helyi rendőrségtől kell megkérni rá a működési engedélyt. :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.02. 06:51

Az már bűncselekmény, kerítés.

Berzerke # 2010.10.02. 00:40

A kérdésem a következő!
Lehetséges e Bt keretein belül prostituáltakat foglalkoztatni legálisan, mint alkalmazottakat?
Pl: TEÁOR szám szerint: 9604 Fizikai közérzetet javító szolgáltatás vagy 9609 M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás címen.
Azt tudom, hogy a lányok, mint egyéni vállalkozó legálisan dolgozhatnak a törvények betartásával a 930506 kódszámú, máshová nem sorolt egyéb szolgáltatás megnevezésű szakmakód alatt, melyet a Szolgáltatások Jegyzéke 9305124 besorolási számon szexuális szolgáltatásként nevesít. Ha több lány összefogna, alapíthat Bt-t, és mint alkalmazott, dolgozhatnának? Persze mindent precízen legálisan elkönyvelve, adózva.
Köszönöm a válaszokat!