elektronikus kézbesítési cím


Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.31. 07:40

Elnézést kérek.
Úgy tűnik, a cégbíróságok valóban kötelezőnek tekintik az "elektronikus kézbesítés cím" megadását. (Ami szerintem egy félreértés.) S nem lehet akármilyen címet megadni, mert úgy tűnik, hogy erre küldik meg a végzést, és nem a jogi képviselőnek, mint korábban. (Ami pont ugyan az a rossz megoldás, amely a földhivatali eljárásban sem vált be, és amelyet ott már meg is változtattak.)

(Nem, az sem megoldás, hogy az eljáró ügyvéd e-mail címét adod meg, ez ugyanis nem egy egyszeri postázási cím, hanem cégadat, amely bekerül a nyilvántartásba.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.21. 12:01

45-ös rovat? Nem kötelező kitölteni - akkor sem, ha lábjegyzetben az van, de ha mégis, akkor bármilyen emilcímet beírhatsz. Nem létezőt is.

DoDia2014 # 2014.05.20. 17:11

Tisztelt Válaszadó!

Köszönöm szépen a korábbi választ. Az email cím azért nem lehet azonos, mert a kitöltőprogram egyszerűen nem engedélyezi ezt.

ObudaFan # 2014.05.20. 09:48

A jelentősége az, hogy a cégbíróság ide fogja kézbesíteni a cég számára küldött hivatalos iratokat. Miért ne lehetne azonos a korábban megadott e-mail címmel?

DoDia2014 # 2014.05.19. 14:25

Tisztelt Címzett!

Az új törvénymódosításokkal a cégbejegyzésbe került egy olyan sor, hogy "cég elektronikus kézbesítési címe". Korábban csak a cég honlapját, illetve a cég email címét kellett feltüntetni, de az sem volt kötelező.
Most azonban van ez az új, úgymond "extra" sor, melyet kötelező jelleggel ki kell tölteni. Ennek megkérdezhetem mi a lényege? Ugyanaz nem lehet, mint a cég email címe. De akkor ez a sor miért fontos, és miért maradt meg a cég email címe sor is? Melyiknek mi a jelentősége?

Azt értem, hogy az email cím sor nem kötelező, de ha cégbejegyzés módosítást csinálok, akkor a kézbesítési címhez nem írhatom a már korábban megadott email címet.

Válaszát előre is köszönöm!