végrehajtás alá vonható jövedelem

lferi # 2012.04.12. 12:19

Tisztelt Végrehajtásügyintéző!
Inkasszót kaptam a számlámra a NAV-tól lakásvásárlási illeték be nem fizetése miatt. Megbetegedésem miatt a megnövekedett részleteket (CHF) sem tudtam fizetni, nemhogy az illetéket. Ráadásul kb. a fele nem is jogos.

A kérdésem igazából az, hogy a rokkantsági járadékból jogosan vonták-e le több mint az 50%-át. Ha az egészet megkapom, akkor is 2 pici gyerekemmel az egy főre eső jövedelmünk 24.132,Ft. Így kb. 15.000,Ft jut egy főre.
Sem ingó sem ingatlan vagyonunk nincs amit értékesíthetnénk. Nem kellene azt megvizsgálniuk, hogy van-e mit ennie az embernek, mielőtt ilyen döntést hoznak.

Üdv:
Egy család az éhenhalás szélén.

Szabi74 # 2012.04.12. 09:27

Segitséget szeretnék kérni,banki tartozásom végrehajtásra került.Illetve kaptam egy levelet,amiben végrehajtást irták.Ingoságokra és a bankszámlára. A tartozás 2.500.000ft.ez egy 1.000.000. hitelből lett ekkora. Amikor felvettem kötöttem rá biztositást,ha netalán munkanéküli lennék akkor majd a biztosito fizeti helyettem,de akkor szembesültem azzal,hogy nem igy van,amikor közölték velem,hogy csak egyoldalú szerdödés felmondásnál jár,közös megegyezésnél nem. na akkor csusztunk el.Próbáltunk megegyezni a bankkal, de a 45000 hitelt se tudtam fizetni nem hogy a 90000 havonta amit a bank ajált.Igy nem sikerült megálapodni,jött a végrehajtó levele.3 gyerekem van és félek,hogy a családi pótlékot és a gyest is zárolja a végrehajtó.Mit tegyek ?Hallottam ,és olvastam,hogy postai úton kérjem őket. Most kezdtem dolgozni jelenleg van munkahelyem ,de a férjem van itthon a tartósbeteg kislányommal gyesen.Összesen a család jövedelme:150.000 ft,igaz saját a lakásunk fele -fele arányban a férjemmel.de nem ér milliókat mi is 200.000ft vettük.Ilyen esettben amikor csak fél házvan a nevemen akkor is elárverez a végrehajtó? Ha jön foglalni mit vihet el? higgye el nagyon szerényem élünk,nincs luxus cikkeink,bár nem tudom,hogy a végrehajtónak mi a luxus ,nics autónk nincs nyaralonk,kopott biciglieink vannak,egy széteső számitógép amit a gyerekeink kaptak.még automata mosogépem sincs,mikrom van,gáztüzhely,2 db tv, hütö, de mind évesek.ruháink se a legutolsó divat szerintiek.Nem tudom,hogy ruhát foglalhat le vagy butort???Köszönöm:)

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.29. 07:46

Szerintem elévült.
Azonban az is érdekes, hogy nem kaptál fizetési meghagyást.....
Kézbesítési vélelem megdöntése is játszik (ha biztosan tudod, hagy nem jött semmi)

kicsiolcsi # 2012.03.28. 16:50

Tiszteletem!! SOS segítséget szeretnék kérni!A problémám az lenne hogy 2006. hónapban vettem fel egy a hitelt a számlámra :( (Otp bank) a gondom csupán annyi hogy sajnálatos módon pár hónappal később megszűnt a munka viszonyom így ugye a tartozásom fenn állt a bank felé!viszont később el tudtam helyezkedni egy szintén olyan cégnél ahol be voltam jelentve.. itt már a bank nem vont semmit tőlem,én pedig el is feledkeztem róla,ennek okát itt most nem tagolnám!Majd később bankot váltottam.Most azaz januárban a munkátatómtól már úgy kaptam meg a fizetésem hogy levonásra került az össz béremnek a 33%-a amin természetesen meglepődtem majd a telefonomra érkezett egy üzenet miszerint a fizetésem megérkezett,de a felhasználható egyenlegem 10.000 ft(nem volt ennél a banknál semmilyen jellegű hitelem)felháborodottan hívtam a bankomat hogy ez mi és hogyan történhetett! a Válasz csupán csak annyi volt hogy leinkasszózták az oda érkező jövedelmemet!majd utána jártam a dolognak egy végre hajtótól érkezett a letiltás a fizetésemre is illetve a bankomhoz is! És itt a dolog lényege!6 éven keresztül sehonnan nem kaptam semmi féle értesítést,nem keresett fel senki még telefonon sem még attól a banktól sem!!! lehetséges az hogy bármiféle értesítés nélkül inkasszózzák a bankszámlámat és levonassák a jövedelmemet??100.000 ft hitelből 360.000 ft-os követelést rendeltek el,majd ezen felül a 32%kamatot!??? kérem segítsenek nagyon fontos lenne mert kifutok a határidőből!!! válaszukat előre is köszönöm!

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.27. 19:55

perelni lehet.
ha csak egy kicsit is ügyes, nincs rá esély.

sanford # 2012.03.26. 13:50

még egy kérdésem lenne hozzád Végrehajtóügyintéző!
Ha a pénzt a feleség és a férj közös bankszámlájára ment és erről nyugta is van, közös felhasználásra, akkor a feleségtől - akitől időközben természetesen elvált, hogy rajta ne lehessen követelni semmit - bármit lehet követelni, fizetésből levonni?
Köszönöm a választ

sanford # 2012.03.26. 06:33

köszönöm, hogy válaszolt, azért lehet hogy megpróbálkozom vele, mert ha mindenki így fogja fel, akkor soha senki nem fog tenni ellene és ez az ember élheti a gondtalan emberek életét

sanford # 2012.03.25. 12:27

köszönöm a segítséget, azért megpróbálkoznék vele, mert ha mindenkit így gondolja, akkor senki nem tesz ellene és ez az ember boldogan él

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.25. 07:24

Üdvözlöm!

Fizetési meghagyás kibocsátását a közjegyzői kamara (MOKK) végzi, tehát közjegyzőhöz kell mennie. A végrehajtónak munkadíj előleget kell fizetnie, tehát gondolja meg van-e értelme az eljárásnak. Fizetésből lehet ugyan tiltani de ha mások is sorban állnak érte, kevés juthat Önnek.

sanford # 2012.03.24. 09:01

Tisztelt Végrehajtóügyintéző!

Alábbi a problémám: kölcsönt adtam egy barátnak pár éve, melyről papír is született, ez a jó barát nem fizet, mindent leíratott a nevéről, elvált stb. Milyen módon lehetne a pénzemhez jutni, úgy hogy a végrehajtó cégek sem tudtak behajtani tőle semmit sem, mivel nincs a nevén semmi. Esetleg a fizetéséből? Közjegyzővel hitelesíteni a kölcsön szerződést?
Köszönöm válaszodat.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.14. 14:31

ijesztgetés....
ők nem zároltathatnak, nem hajthatnak végre, nem vihetnek semmit....
ha majd "fizetési meghagyás" jön, jelentkezz!

Tompi # 2012.03.14. 10:13

Szép napot..
Böngészgetem a fórumokat, és nem találom az én kérdésemre a pontos választ. Van egy T-home tartozásom.
Amiről én semmilyen levelet értesítést az elmúlt évben, vagy hónapokban nem kaptam.. Pedig az új címet le jelentettem a cégnek anno. Most egy hónapja fel hívott egy cég akik ha jól találtam rájuk akkor egy faktoring cég.. Kérte a hölgy hogy fizessek, mert végrehajtás lesz. Gyesen vagyok így mondtam hogy mennyit tudnék fizetni, közölte a hölgy az nem elég.. Tegnap ezt az sms kaptam tőlük.."Tisztelt asszonyom a mai napon az eljárást véglegesítettem kollégáim elindulnak, a számláit blokkoltatom a kivizsgálást, elindítom jogi osztály.."
Ma az sms jött tőlük újra : " A mai napon zároltatom a számláját kollégáimat küldöm"

Én mit tudok tenni, sms vagy telefon alapján van joguk végrehajtani, vagy tényleg zároltatni egy számlát amin csak gyes és családi pótlék van.. Se egy levél semmi, csak telefon és sms..
Mit tegyek. Én fizetnék de havi 30 ezer forintot nem tudok..

Mielőbbi válaszukat várom és köszönöm..

mik78 # 2012.03.14. 09:40

tISZTELT VÉGREHAJTÓ 1!! iGAZ MÁR KÉRDEZTEM EGY HASONLÓ KÉRDÉST,DE AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGYHA KÜLFÖLDÖN TALÁLOK MAGAMNAK MUNKÁT ÉS OTT NYITNAK NEKEM KÜLFÖLDI BANKKÁRTYÁT AKKOR A VÉGREHAJTÓ HOZZÁ TUD AHOZ FÉRNI,VAGYIS LEINKASSZÁLHATJA???

Üdvözletem!!Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!!

gerbera317 # 2012.03.13. 21:29

Ja, de. Elszámoltam magamat. Persze, hogy 142500. Meg a 147400 már a megmaradt 67 százalék. Mindent félreszámoltam.

De a kérdező kérdése sem jó. Ha 33%-ot ítélt meg a bíróság gyermektartásnak, akkor csak 33% vonható, semmivel sem több. Ha viszont egy fix minimumot is megítélt a bíróság, ami meghaladja a 33%-ot, akkor 50%-ig is vonható. Ha az 50% sem takarja be a fix minimumot, akkor a 142500 feletti rész korlátlanul letiltható. De ez már legalább 78375 Ft havi gyerektartást feltételez, ami több gyerekkel számolva is túlzás lenne. Létezik 3000 forintos gyerektartás is.

Úgyhogy, kedves kovacsbalint12, ne azt közöld, mennyit kapsz kézhez a gyt. levonása után, hanem azt, hogy mire vagy kötelezve, és mi a nettó fizud.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.13. 17:27

nem 142.500 Ft ? (5x28.500)

gerbera317 # 2012.03.13. 15:43

A nettó fizud mghaladja a 145500 forintot, ezért tőled a 33 százalékon túl az 1900 Ft többlet is levonható, ami összesen 34,289%.

kovacsbalint12 # 2012.03.13. 07:05

' mennyi a nettó fizud? '

A 33% gyerektartás levonása után 147.400Ft.

végrehajtó1 # 2012.03.12. 15:48

mennyi a nettó fizud?

kovacsbalint12 # 2012.03.12. 14:33

Tisztelt Uram!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha mivel elvált vagyok és vonják a fizetésemből gyerektartásra a 33%-t, végrehajtás címén a fennmaradó összeg maximum hány százalékát vonhatják? Mi egyáltalán a határa a lehetséges levonásnak?

Köszönöm válaszát!

végrehajtó1 # 2012.03.12. 12:43

Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!”!

nem

végrehajtó1 # 2012.03.12. 12:42

HA VAN EGY HARMADIK IS AKKOR A MARADÉK 50%-OT IS LETILTHATJÁK?

nem csak max.50% lehet.Persze ez függ a fizud nagyságától is.PL: ha nettó 300 ezer esetén több is lesz mint 50%.

mik78 # 2012.03.12. 09:10

Tisztelt végrehajtó 1!!!tudom hogy végrehajtás jogcimén először 33% ÉS 50% KÖZÖTT LEHE LEVONNI A BÉRBÖL!!!hA TÖBB LETILTÁS VAN!!!dE HA VAN EGY HARMADIK IS AKKOR A MARADÉK 50%-OT IS LETILTHATJÁK??MEG MÉG AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGY HA KÜLFÖLDÖN DOLGOZOK,ÉS OTT NYITNAK NEKEM KÜLFÖLDI BANKKÁRTYÁT,AZT IS UGYANUGY LEINKASSZÁLHATJÁK??

Üdvözletem!!Én annyit szeretnék kérdezni hogy a végrehajtó leinkasszélhatja a külföldi bankkártyát!!

végrehajtó1 # 2012.03.08. 10:38

válasz mindre: igen

Giling71 # 2012.03.08. 09:25

Végrehajtó1

köszönöm a választ, csak annyit kérdeznék, hogy mindent postán kérjek: gyes,csp? Ill pont itt olvastam, h a csp pl nem tiltható, mert azt a "gyerek számára kapom", a gyesnél nem ugyanez a helyzet? Vagy ezért tiltja a bankszámlámon keresztül és nem közvetlenül a folyósító szervtől kéri?
Másrészt bírósági végrehajtó magánszámlát inkasszálhat-e banki tartozás miatt, úgy hogy minden ráérkező pénzt (nem csak "jövedelemet") visz?

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:16

csilla0909

Neked kell tudni hogy mit vettél át.Ha ajánlott vagy tértist nem kaptál akkor elévült.