végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:12

bbea79

mint írtam :tilthatja a fizut és árverezhet is ha a jogosultak is bekapcsolódtak.

végrehajtó1 # 2012.03.08. 09:09

Postai úton kérd.

Giling71 # 2012.03.07. 08:50

Azt szeretném tudni, hogy gyedből ill gyesből vonhat-e végrehajtó ill a családi pótlékból? (nem apeh tartozás). A gyedem és jövő hónaptól a gyesem is bankszámlára érkezik (érkezne), ebben a hónapban levonta a gyedem 50%át a bankszámláról. Elvileg nem az OEPnél kéne - mint folyósító szervnél- kérnie a letiltást? Ha jogosan vonhat belőle egyáltalán..Vagy amit itt olvastam lejjebb, hogy kérjem postán a jövedelmem?

segítséget köszönöm előre is

bbea79 # 2012.03.06. 21:31

Igaza van, nem voltam eléggé részletes. Elnézést kérek.
A tartozásom a nav felé 5 millió forint.(ennyit fizetett az állam a banknak)
Amikor voltak foglalni, az Úr azt mondta hogy fognak keresni az ingatlan értékbecslésével kapcsolatban 1-2 héten belül.
Közben az OTP faktoring is a végrehajtónak adta tovább a lakáshitelt, aki önálló bírósági végrehajtó. (ezt csak megjegyzem, lehet semmi jelentősége) Adott időpontot, felkerestem és tájékoztatott arról mire számíthatok.Feljegyezte mennyi a jövedelem, milyen jogcímen kapom, ingó és ingatlanok a nevemen, eltartottak száma stb. Az ingatlan értékbecslése megtörtént ( 6,8 M ,lakottan 5,3 M ) Közben értesítette a többi zálogjogosultat is, én erről kaptam egy értesítést hogy addig az eljárást felfüggesztik.
Az OTP faktoring felé a tartozás 8 millió.
A fizetésemből (ill még a gyed utáni szabadságom töltöttem) 33%-ot vontak le, a 2 hónap alatt 59 ezer ft körüli összeget.

csilla0909 # 2012.03.06. 16:53

Sziasztok!

Kedves hozzáértök, kérdésem volna, ha tudtok kérlek segitsetek. Ma a postás hozott egy sima levelet, valamilyen pénzbeszedö faktorháztól, aki a következöt irja:
Tartozom 15000 ft-tal a Magyar Telekomnak, amiröl 2006.03.03.-án küldött felszólitó levelükre nem válaszolva, söt azt be sem fizetve, valamit részletfizetési kérelmet be nem nyujtva megfeledkeztem. Megmondom öszintén fogalmam nincs mi ez, én nem nagyon emlékszem rá hogy küldtek volna valamikor valamit, de biztosan küldtek, ha a levél alján piros betükkel közlik, hogy átvettem tölük tértivevényes levelet is utolsó felszólitásukkor. Az elsö mondatban azt irják 2006-ban volt a fizetési felszólitás, egy oldallal alább pedig, tértivevényesen küldtek valamit utolsó felszólitásként amit át is vettem állitólag. Kérdésem itt most elévülhetett ez a tartozás vagy nem? 2006 már nagyon rég volt.

végrehajtó1 # 2012.03.06. 16:17

Nem a nav árverez hanem a bírósági végrehajtó .Tilthat és árverezhet is.
Bár nem írtad hogy mennyi a tartozás és mennyit tiltanak.

bbea79 # 2012.03.06. 12:19

Tisztelt Végrehajtó!

A következő lenne a kérdésem: 2008-ban vettem fel CHF alapú lakáshitelt, (fészekrakó) állami kezesség vállalással. Nem tudtuk fizetni ezért felmondásra került, az állam kifizette a ráeső részt. Ez adó módjára behajtásra került, először munkabérből akarták letiltani de gyesen voltam akkor még. (2011. januárban küldték a munkáltatómnak a végzést, a munkáltató jelezte feléjük hogy nem tudja levonni mert nem dolgozok)Májusban jött két NAV-os végrehajtó foglalni, jegyzőkönyvet írtak arról hogy értékem nincs, ingóságot nem tudtak foglalni, jövedelmem nincs 2012. januárjáig, majd ráírták a jegyzőkönyvre hogy a teljes tartozást az ingatlanra terhelik - az ingatlant foglalják le - erről kaptam jogerős határozatot is. Közjegyzői okiratot is, és tulajdoni lap másolatot is kiküldték. Az OTP Faktoring kérte az ingatlan árverezését, a NAV is "beszállt" erről is jött értesítés.
Viszont a munkáltatómnak nem küldtek feloldást, így ő szépen levonja a béremből a 33%-ot és elutalja a NAV számlájára. Ez jogszerű? Egyszerre letilthatja a béremet és árverezheti az ingatlanomat?
A munkáltató könyvelője azt tanácsolta kérjem vissza az összeget. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Bea.

végrehajtó1 # 2012.03.06. 09:22

adam.adorjan

Volt olyan indokuk is hogy a vht. 63 paragrafusa egy "speciális szabályozás" és ez felülírja a levonásra vonatkozó főszabályokat. Ez tényleg így van??

Így van .Magas a jövedelme .

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.06. 08:02

Adam.Adorjan

A 33% az 33% !
És a matematikát a Kamara sem írhatja felül...
(meg a Vht.-t sem!)

adam.adorjan # 2012.03.05. 20:21

Tisztelt Mindneki!

Nem tudom, mostanában jár-e még erre valaki a következő kérdésem lenne:
A fizetésből történő letiltásnak mi a maximális értéke, melyet a munkáltató foganatosíthat letiltó végzés alapján?
A letiltó végzésen 33% szerepel, eddig párom fizetéséből ennyit is vontak le 2010 őszétől, de idén januártól már jóval többet tilt le a munkáltató.
Párom fizetése amit a 33%-os letiltás után kapott 220.000 Ft volt. A cég eddig töbféle magyarázatot is adott miért tilt többet. Hivatkoznak arra hogy az a vht. előírásai alapján lehetséges, de csak most januártól vonják így a fizetését, pedig eddig is ennyi volt a fizetése. A hivátkozásokban volt már olyan hogy most ( január elsején )lépett életbe egy új határozat és ez alapján, másik válasz a vht. 63 paragrafusa alapján vonnak így , volt olyan is hogy már tavaly novemberben beállították ezt a letiltás a bérére, de érdekes módon csak januártól történik ez a levonás, de a legújabb, hogy a Bírósági Végrehajtói Kamara ajánlása alapján frissítették a bérszámfejtő programjukat (ami már tavaly októberben megtörtént) és ennek eredménye ez a letiltás, és azt mondták ez így is marad innentől és még ők a jófejek hogy eddig ők nem így jártak el.

Kérdéseim:

Jogosan jár el a cég és tényleg ennyi tiltható, ha a letiltó végzés 33%-ről szól?
Létezik-e tényleg ilyen hogy a Bírósági Végrehajtói Kamara ajánlásával frissítenek és erre hivatkoznak?
Volt olyan indokuk is hogy a vht. 63 paragrafusa egy "speciális szabályozás" és ez felülírja a levonásra vonatkozó főszabályokat. Ez tényleg így van??

Minehez hozzáteszem ez az egy letiltás van csak, semilyen másik!!!

Más:

Tisztelt végrehajtó1 nevű felhasználó Te tényleg végrehajtó vagy, mert ahogy látom nagyon képben vagy a dolgokkal. Csak azért kérdezem, mert akkor kikérném a véleményedet ezzel a dologgal kapcsolatban, mert vannak benne cifrább dolgok is!! Ha nem akarsz erre a kérdésemre így nyíltan válaszolni, jelezd és megadom az e-mail címemet és ott egyeztethetünk!
Esetleges segítségedet előre is köszönöm!!

ObudaFan # 2012.02.11. 13:07

Vht- 69. § (1) A gyermekgondozási segélyből és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.

(2) A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében.

ius latratus # 2012.02.11. 12:01

Na, végre.
A "banki ügyintéző" a fejébe sulykolt 8 mondatot hajtja neked (nem csoda, erre tanították be). Még a végén azt is szokták mondani, hogy "sajnálom". Neked nem mondta?
De hogy magától nincs egy megoldási javaslata...
Kitalálom! Fekete, rövid haj, homályos (bölcsész) tekintet, pattanásos, vagy szeplős, holdsütötte bőr, bőr-karkötő, s abban is biztos vagyok, hogy kilátástalan a jövője.
Na, ezek a banki alkalmazottak.

gabci76 # 2012.02.11. 10:52

Tegnap nem sikerült tiszta fejjel gondolkozni,annyira ideges voltam.Sajnálom!:(És köszönöm még egyszer a segítséget! :)

ius latratus # 2012.02.11. 07:16

végrehajtó1

Sehogyan sem érti, ezért én már nem is akartam ezt írni neki, amit te.

Az ellenoldali szlaszámról (ti. nem a folyószámla-számlaszámról, hanem a szerződésén is megtalálható lakáshitel szlaszámról - ami, ugye?, nem az a számla, amire a családija, meg a gyes, meg mit tudom én mi érkezik)beszéltem neki, hogy arra utaltassa közvetlenül, erre hajtja nekem, hogy a banki ügyintéző szerint, ha befizet a számlájára, akkor azt inkasszózhatják. Még szép!

S még nekem állt, hogy én nem értem őt...
Funkcionális analfabéta az ország fele.

végrehajtó1 # 2012.02.10. 19:14

se hogy

gabci76 # 2012.02.10. 17:37

Minden hónapban a lakáshitelem önálló szlaszámára fizetjük be közvetlenül a hiteltörlesztést és erre mondta a bankban ma a hölgy ,h erről is leemeli a NAV a pénzt.Azt szeretném tudni,hogy hogyan tudnám elkerülni hogy ezt az összeget a leemeljék?

ius latratus # 2012.02.10. 16:15

Mondom, hogy nem értesz. Te nem arról beszélsz, amiről én írtam neked, de ez már nem az én bajom.
Szívesen.

gabci76 # 2012.02.10. 16:01

Én értelek,mert én is ezt gondoltam megoldásnak.Én csak azt írtam,amit ma a bankfiókban mondtak.Köszi a segítséget!

ius latratus # 2012.02.10. 14:41

Ja, ha nem értesz, akkor az más...

gabci76 # 2012.02.10. 14:25

Közvetlenül szoktunk befizetni.Felhívtam a bankfiókot,ott azt mondta a hölgy,ha megkapják az inkasszót,akkor tovább kell utaljanak a NAV-nak.A hiteltörlesztés így igencsak nehézkes..sőt ,lehetetlen lesz..:((

ius latratus # 2012.02.10. 13:47

gabci76

A lakáshitelednek van egy önálló szlaszáma. Arra közvetlenül is befizethetsz.

gabci76 # 2012.02.10. 10:57

Az illeték tarozásom 430.000 ft a lakáshitel törlesztés 140.000 ft.Én gyesen vagyok ,férjem alkalmi munkákból él.

Tallin # 2012.02.10. 10:57

Sziasztok!

Az alábbiakkal kapcsolatban kérném a segítségeteket. Végrehajtás van folyamatban egy kölcsönszerződésből származó követelés érvényesítése miatt egy házaspár egyik tagjával szemben. A kérdés, hogy a házaspár másik tagjával szemben milyen igények támaszthat a hitelező a végrehajtás során (különösen az ingófoglalás és a házastárs béréből történő letiltás érdekelne), ha a kölcsönszerződést az adós a házasság tartama alatt kötötte és még jelenleg is házasok. Köszönöm a válaszokat.

Üdv,

T.

gabci76 # 2012.02.10. 10:56

Attól félek,hogy arra a bankszámlára is raknak inkasszót,ahonnan törlesztem a hitelt és így nem tudom törleszteni a hitelem,mert leemelik.Teljesen tudatlan vagyok a témában :(

ius latratus # 2012.02.10. 10:54

Ja, bocs.
Arra gondolsz, hogy van egy x banknál folyószámlád, erre megy havonta vmennyi összeg, amiből a bank levonja a lakáshitel havi aktuális díját?
Ha erre gondolsz, akkor igen, inkasszózhatják.
De nehogy már azt mondd, hogy ettől nem tudod törleszteni a lakáshiteled, mert akkor felkötöm magam!