Végrehajtó
Köszönöm,akkor tehát jogosan inkasszálták az összeset?
Végrehajtó
Köszönöm,akkor tehát jogosan inkasszálták az összeset?
De van.5 hozzászólással ezelött be van másolva,
Tisztelt Végrehajtó!
190ezer ft inkasszót nyujtott be a végrehajtó a bankszámlámra,a nettó fizetésem 140 ezer ft,tehát az egész havi jövedelmem ugrik!Nincs ennek valami jogi szabályozása,hogy mennyit inkasszálhatnak?A megélhetésre nem marad egy fillérem sem!
köszönettel:yetee
„Azt is szeretném megkérdezni, hogy -ahogy többen is javasolták ezen a fórumon- a bajbajutottak kérjék más nevére a fizetésüket, nyugdíjukat a sajátjuk helyett.”
így van
„De nem világos az, hogy ezt azután is megtehetem-e, miután már elkezdték vonni a 33% vagy 50%-ot a nyugdíjamból. Tehát ettől függetlenül kérhetem más nevére a nyugdíjamat hogy ahhoz ne nyúlhassnak többé, vagy ez akkor már nem lehetséges?”
megtaheti a levonást nem fogja érinteni hiszen azt már meg sem kapja
„Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a nyugdíjamat szeretnék a későbbiekben végrehajtani, akkor annak kb. hány hónap az átfutása mire ténylegesen letiltásra kerül? Remélem nem rögtön másnap ahogy a végrehajtó benyújtja a bíróságra az igényét?”
Ha van végrehajtható okirat haladéktalanul le fogják tiltani .Végrehajtó nem nyujt be semmit sem a bíróságra.
„És addig -tehát amíg folyik ellenem a végrehajtási eljárás -nem nyúlhatnak a számlámhoz, illetve ha postán kérem akkor a posta által kihozott összeghez? Tehát a nyugdíjamat addig teljes egészében kapni fogom?”
nem
Ha végrehajtás folyik akkor letiltják.
Tisztelt végrehajtó, köszönöm szépen az infókat!
Igazából azért gondoltam arra, hogy meg kell hagyjanak kb. 71000 FT,mert egy korábbi hsz-ában Dió ezt írta:
"a törvény előírja, hogy a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 28 500 forint) két és félszeresét kitevő összegnek, azaz 71 250 forintnak mindenképpen maradnia kell a magánszámlán."
De ezek szerint nem a Dió által közölt információ a helytálló, hanem az amit Ön mondott tehát 64250ft?
Azt is szeretném megkérdezni, hogy -ahogy többen is javasolták ezen a fórumon- a bajbajutottak kérjék más nevére a fizetésüket, nyugdíjukat a sajátjuk helyett.
De nem világos az, hogy ezt azután is megtehetem-e, miután már elkezdték vonni a 33% vagy 50%-ot a nyugdíjamból. Tehát ettől függetlenül kérhetem más nevére a nyugdíjamat hogy ahhoz ne nyúlhassnak többé, vagy ez akkor már nem lehetséges?
Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a nyugdíjamat szeretnék a későbbiekben végrehajtani, akkor annak kb. hány hónap az átfutása mire ténylegesen letiltásra kerül? Remélem nem rögtön másnap ahogy a végrehajtó benyújtja a bíróságra az igényét?
És addig -tehát amíg folyik ellenem a végrehajtási eljárás -nem nyúlhatnak a számlámhoz, illetve ha postán kérem akkor a posta által kihozott összeghez? Tehát a nyugdíjamat addig teljes egészében kapni fogom?
Köszönöm szépen előre is a válaszát!
Nyugdij estében a nyugdíjfolyósitónál kell letíltani ez ahogy írta 33 vagy 50% lehet.De a nyugdíj bankszámlára érkezik amelyet szintén megterhelnek, hiszen a vh-tó nem tudja hogy oda csaka nyugdíj érkezik.Lehet azon lekötött betét ,hosszú évek alatt össze spórólt zsíros kis pénzösszeg stb ..
Tehát a lent idézett jogszabályhely szerint mindig kell 28500ft-nak maradni.valamint 100000ft esetében +35750ft.azaz:64250ft kell hogy maradjon a számlán.
Tisztelt Végrehajtó
Szeretnék egy kis jogértelmezési segítséget kérni, mert nem egészen világos a dolog. Egy kb. 100.000 FT-os nyugdíj végrehajtásával kapcsolatban szeretném megkérdezni azt, hogy tul.képpen mennyit vonhatnak le belőle maximum. Azt tudom, hogy 33%-ot, esetleg 50%-ot vonhatnak le belőle.
Ebben az esetben 100000Ft-nál ez max. 50000 FT-t jelentene.Idáig értem.
De találtam egy másik jogszabályt is, amely a következőket állítja:
VÉGREHAJTÁS PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÓNÁL KEZELT ÖSSZEGRE
Közös szabályok
79/A. § (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adóst megillető pénzösszeg teljes összegben végrehajtás alá vonható, kivéve a természetes személyt megillető pénzösszegeket, amelyek végrehajtás alá vonása a (2) és (3) bekezdés szerint történik.
(2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének.
(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni."
Ez tehát azt jelenti, hogy 100.000 Ft-ból nagyjából 71000 FT (mert a minimál nyugdíj jelenleg 28.500 FT, ha jól tudom) kell minimum meghagyjanak a végrehatók a folyószámlán, amelyre a nyugdíjat kapom?
Vagy elvihetik a 100.000 forintom 50%-t?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözletem
Én elég nehéz helyzetbe kerültem.Volt éllet társam az ingatlanomba"árverezik miadta"viz dij tartozást hagyott.
Ezt a végrehajtó rajtam szeretné behajtani.Nagy részét be fizettem,de mivel 4 gyermekem van sajnos a maradék már nem megy.Volt kint a végrehajtó de nem tudott foglalni.
Az ingatlan a gyermekeim édesapjáé,és a mamájuké.Én gyesen vagyok. Mit tudnak ijenkot tenni.Levonják az élettársamtól,vagy a gyerekek csp gyes ből?Meddig követelhetik rajtam?
Golden
„Tilthatnak a fizetésemből?”
igen
„ És ha más hova kérem az utalás?”
akkor is
„vagy a munkaadót kötelezik?”
igen
„Mi van ha kp-ben kérem?”
u.a.
„Van egy telkem aminek nem sok az értéke. Nem állnak meg ha azt elviszik?”
tartozás összegétől függ.elvihatik
„Beljebb vagyok ha pl 1 évig nem vagyok bejelentve? ”
nem csak az időt huzod és pörög a kamat
panka64
igen.Követelés lefoglalással érdemes végrehajtani
Érdeklődnék, lett egy céges készfizető kezességből egy banki tartozás illetve egy új állás. Tilthatnak a fizetésemből? És ha más hova kérem az utalás? vagy a munkaadót kötelezik? Mi van ha kp-ben kérem?Van egy telkem aminek nem sok az értéke. Nem állnak meg ha azt elviszik? Beljebb vagyok ha pl 1 évig nem vagyok bejelentve? Kérném minél előbb válaszolni, mert kevés az időm.
Előre is köszönöm
Tisztelt Végrehajtó
Az lenne a kérdésem, hogy életjáradék végrehajtás alá vonható-e. Nem pénzintézetnél vezett számlára érkezik, mert - mivel a férjem többi számlájára már inkasszót rakatott a végrehajtó -, és még "időben" kérte a járadék postai úton történő kifizetését.
A kérdést azért tettem fel, mert egy gyerektarás felemelése iránt per eredménye a két gyerekemre 20000-20000,-ft lett, de ezt a nyugdíjából nem tudják teljes egészében vonni, mert az csupán 54000,-ft. Természetesen az 50%-át megkaptam. Viszont! Van egy 234000,-ft-os életjáradéka is... És sajnos fizetni egyáltalán nem akar még mindig. Korábban 2003-2010 között 4000,-4000,-ft összegű gyerektartást kaptam csupán ilyen havi jövedelem mellett.
Várom megtisztelő válaszát!
lefogja inkassózni.Inkább válasszák szét a számlát azaz az adós szüntesse meg.
Üdvözlöm
Az lenne a kérdésem a feleségemmel egy bankszámlán vagyunk 284.000ft inkasszóval megterhelték..De csak a családi pótlék megy rá.12.200ft.Mit tud csináni a végrahajtó.Beszedi a pénzt 12.200.ft-jával.Vagy ha ilyen kevés a levonható összeg akkor a fizetésből is kérhet végrehajtást?Elöre is köszönöm a választ.
Akkor irány a rendőrség .Ők tudják
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, hatha jart mar igy valalki. Ma vettem eszre az elozo havi bankszmalkivonatomon, hogy a rendorseg levonatott a bankommal 55.000 Ft-otvalamilyen ugy miatt.Meg nem tudom mi ez, de ez a penz kb 2 havi lakberem.En semmilyen tajokztatast se a banktol se a rendorsegtol nem kaptam az ugyben, a mai napig nem tudtam rola.
Ez igy normalis? Lehet ezzel kezdeni valamit?
Elore is koszi a valaszt
először a gyermektartást vonják és ha marad % (50%-ig) akkor a hiteltartozást.
Munkabéremet hiteltartozás miatt 33% letiltás terheli jelenleg. Gyermektartásdij kötelezettségem keletkezett időközben, amit szintén a béremből fognak letiltani. Kérdésem, hogy mennyi lehet összesen ez a két letiltás együtt? Ha a gyerektartás kevesebb mint 50%, akkor 50%-ig fogják a hiel miattit?
Sziasztok! Nem tudom, kérdeztek e hasonlót, de sajna nincs időm mindet átolvasni, így ha volt ilyen kérdés bocsi!
A lényeg 2007 ben volt 3 be nem fizetett parkolásom, ahol kértem részletfizetést 6 hónapot, de csak 3 hónapra kaptam, azt nem tudtam teljesíteni, küldött a parkolási cég, illetve annak ügyvédje felszólítást, valamint, hogy végrehajtóhoz kerül a dolog. Ez eddig tiszta sor, igazuk van, nem tudtam fizetni. Idén 2010-ben minden felszólítás, elszámolás, tartozási kimutatás nélkül a végrehajtó inkasszózta a számlám, s a ráérkező jövedelem GYED és Családi pótlék 50%-át le vonta. Mivel semmi papírt nem kaptam, interneten kerestem meg az elérhetőségüket, de csak személyesen hajlandók velem beszélni, engedélyeznének részletfizetést, de csak személyesen (Budapest-Szeged) távolság miatt, és egyéb okokból nem tudok leutazni, de semmilyen más megoldás (átutalás vagy bármi más nem érdekli) Azt mondja vigyem le személyesen az első részletet (közben többször inkasszózta a számlám és ő vonogat), de fogalmam sincs mennyi egyáltalán a tartozásom. Mennyiről indult? Mennyi lett a letiltások után? Mekkora az első részlet? Ez jogos?? A történethez tartozik, hogy állandó bejelentett lakcímem vidéken van, s Budapesten lakunk albérletbe, ahova nem lehet bejelentkezni, de én az állandó lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalban is megadtam a pesti címem, a végrehajtó a bankszámlaszámomról is tudhatta volna, ot is megadtam. Sőt a férjem ismeri is korábbról, s így általa is tudja az elérhetőségünk, e-mailbe is megadtam nek, de hiába várok bármilyen papírt. Ha akartak volna, mint minden hivatalos hely megtalált, megtaláltak volna, de most hogy megadtam e-mailen az elérhetőségem, sem világosítanak fel.Telefonon, sem válaszolna a kérdéseimre, csak részben, és nem koknrétan. Légyszíves segítsetek, mert a családi pótlék és a gyed az össz jövedelmem, nincs kifogásom a fizetés ellen, ha küldene egy csekket befizetném, de kis gyerekekkel nem tudok csak úgy utazgatni.Köszi
Pont erre jártam:)
Ez gyors volt. Köszönöm!
Ha a gyerek nevén van akkor nem .
T Végrehajtó!
Megkérdeztem a bankomban, ahol a gyereknek nyitottunk számlát, hogy ha oda érkezne a csp, áp.díj, akkor onnan is le emelhetnék-e? Azt mondta, hát Ő ezt nem tudja, de inkább nem kéne oda, biztos ami biztos. A számla név csak a gyereké, nekem csak mint törvényes képviselőnek alá kellett írnom, hogy tudok róla , hogy a gyerek számlát nyit. És most, hogy vissza gondolok, az az ügyintéző, akinél nyitottuk, azt mondta, hogy majd ha a kártyája is meglesz a gyereknek, akkor Ő már nélkülem , egyedül is be is mehet a bankba, ha valamit intézni akarna,vagy ha később akajuk, akkor lehet nekem is állandó "rendelkezésem" a szála felett. Ezt bármikor megcsinálhatjuk, ha a gyerekkel bemegyek.
Egy másik bankban is megkérdeztem, hogy ha a gyereknek nyitnánk számlát és mivel kiskorú, de én csak mint törv.képv. írok alá, akkor miattam "hozzányúlhatnak-e a gyerek számlájához. Ott azt mondták, úgy nem.
Akkor most mi az igaz? Tudtok erről így valamit?
Ezzel vitatkoznék.A banknak alkalmaznia kell.Minden jogyzabályt nem lehet bemásolni nekik.
Ezzel csak az a probléma, hogy ha a végrehajtó nem írja ezt bele a letiltásba... a bank csak úgy, magától nem alkalmazhatja ezt a szabályt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |