végrehajtás alá vonható jövedelem

Alexu # 2010.11.14. 14:30

Az én kérdésem az lenne, és ez vita tárgya is lett.
A jogszabály szerint táppénzből nem vonható le letiltás csak bizonyos esetekben, banki hitel miatt nem.
Akkor, hogyan működik az, hogy ugye a kiszámolja a bért, levonja a táppénzt és maradékból jön le a tiltás.
Számomra ez nem egyértelmű. Én úgy csinálnám kiszámolom a bért, levonom a táppénzt, a maradékot %-om letiltásként és ahhoz hozzáadom a táppénzes napokra kijött összeget levonva abból is a járulékokat.

kérem segítsen valaki ezt tudja

Közsönettel

végrehajtó1 # 2010.11.11. 18:26

Ha a részletekkel elmarad és nem írta alá hogy a bank ilyen esetekben közvetlenül a munkáltatótól levonathatja ,akkor csak bírósági út marad.De ha közjegyzői okiratban írták le akkor közvetlenül a végrehajtóhoz lehet fordulni a banknak.Ha a végén letiltják akkor max.50% -ig tehetik.De a lakást is elviheti abank.
Próbáljon meg valamilyen áthidaló hitelt vagy másikbanknál a régi tartozást kiváltó kölcsönt szerezni.

Zol71 # 2010.11.11. 18:04

Üdvözlöm!

Kérem a segítségét a következőben.
Több hitelem is van, lakáshitel és személyi kölcsön is több banknál. Jól elástam magam tudom. Eddig fizettem mindenütt rendesen, de az utóbbi hónapban olyan családi események történtek, ami minden pénzemet elvittek, és ezért elmaradtam 1 hónappal. Sajnos időbe telik, mire össze szedem magam, de még így is kétségessé vált, hogy mindent pontosan tudjak fizetni ezek után. Van munkahelyem, dolgozom, eddig is elvállaltam minden plusz munkát, túlórát, hogy tudjak törleszteni, mert magamnak köszönhetem, hogy ilyen helyzetbe kerültem. Ha elmaradok, mi fog történni, mivel több hitelem is van, mennyiben fogják terhelni a jövedelmemet? Letilthatják teljesen? A lakásunkon CHF alapú hitel van, nagyon megemelkedett ennek is a törlesztése, próbálok a banktól segítséget kérni, a személyi kölcsön esetében van erre lehetőség? Tudom hogy bajban vagyok, szeretném tudni mi fog most történni így, hogy több banknál is van hitelem.

Alexu # 2010.11.05. 20:51

Tisztelt Végrehajtó!

Elnézését kérem még egy kérdésem lenne, vh kifogást mire írjak, mert átnéztem a törvény és mindent de igazából nem tudom milyen kifogást írjak a bíróság felé.
Az rendben van, hogy a pénzem utaltassam át máshova, de mire írhatok kifogást, mert az egyik ügyre írtam a bíróságnak, mert írtam már erről előzőleg, és kérdezem is Öntől, hogy míg várok a másodfokra, addig levonhatja abból az ügyből kifolyólag a fizetésem bizonyos részét vagy addig nem vonható, mert nincs lezárva.

Köszönöm előre is válaszát, ha tud minél hamarabb, mert kedden kell mennem a végrehajtóhoz.

Alexu # 2010.11.05. 20:29

Tisztelt Végrehajtó!

Most már értem mit szeretett volna nekem mondani, nagy nehezen fogtam fel. Akkor ha most már jól fogom fel, akkor a végrehajtó nem tudja, hogy a számlára mi megy ezért mondja, hogy a számlámat is felkeresheti és letilthat még abból pénzt.
Remélem most már jól értettem.
Nagyon köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2010.11.05. 19:35

Az a kérdés , hogy az átutalt összeghez még hozzáférhet a végrehajtó és abból is vonhat, hiszen oda csak a bérem megy és nincs is másom, akkor már nem 50%-ot vonna le, hanem sokkal többet.

erre irtam hogy mennyi fog maradni a számlán.Mert hozzáférhet:

Az 50ezer megy a bankszámlára akkor 28500ft marad.Valamint még 10750 ft azaz:39250ft marad.

De szerintem írjoin vh kifogást hogy ha csak a munkabér letiltás utáni része érkezik a számlára.

De addig is kéárje postai kézbesítést vagy valaki más nevén lévő bankszámlára.

(na jó én 50ezerrel számoltam.54ezer esetében picivel több marad)

Alexu # 2010.11.05. 18:49

Tisztelt Vh4

Elnézést azt elfelejtettem, hogy a végrehajtó a béremből való letiltást kérte.

A másik kérdésem az lenne még, ha első fokon elutasítottak,és fellebbezhettem másodfokon, de még a tudomásom szerint az még nem zárult le, akkor annak az összege végrehajtás alá lehet vonni?

Alexu # 2010.11.05. 18:43

Tisztelt Végrehajtó!

Lehet, hogy én nem vezettem fel a problémámat roszul.
A végrehajtási letiltás megérkezett a cégemhez-közalkalmazott vagyok-, ahol a következő hónaptól levonják a fizetésemből. Vagyis a bérszámfejtő szerint: 108.000,- ft nettóból mivel a bérből 50 %-ig vonható (több végrehajtás miatt), így marad a számítás szerint 54.000,- Ft kettőnkre. A bér utalása bankszámlára történik, így a végrehajtás már előtte megtörténik és csak ennyi fizetést kapok. Az a kérdés , hogy az átutalt összeghez még hozzáférhet a végrehajtó és abból is vonhat, hiszen oda csak a bérem megy és nincs is másom, akkor már nem 50%-ot vonna le, hanem sokkal többet. A végrehajtás kifogásolás történhet a létünk fenntartásának veszélye miatt?
Köszönettel

végrehajtó1 # 2010.11.05. 16:52

Alexu

Az 50ezer megy a bankszámlára akkor 28500ft marad.Valamint még 10750 ft azaz:39250ft marad.

De szerintem írjoin vh kifogást hogy ha csak a munkabér letiltás utáni része érkezik a számlára.

De addig is kéárje postai kézbesítést vagy valaki más nevén lévő bankszámlára.

végrehajtó1 # 2010.11.05. 16:45

Ilus08
Élete végéig inkasszó alatt lesz a bankszámlája?

de hogy.

De azért csak tartozik, különben nem próbálnák behajtani.

Ilus08 # 2010.11.05. 10:40

Tisztelt Végrehajtó!
Kérdésem az lenne ,hogy lehet egy jövedelem nélküli nappali közoktatási intézményben tanuló (22 éves)számláját inkasszó alá venni,? ez történt a gyermekemmel , még nem volt munkahelye ezáltal sosem volt jövedelme sem. Élete végéig inkasszó alatt lesz a bankszámlája?
Köszönettel,egy anya

Alexu # 2010.11.05. 09:00

Kedves Végrehajtó!

Az én kérdésem még, és ha jól értelmeszem rám nem vonatkozik a pénzforgalmi szolgáltatnál kezelt összeg.
Mivel a fizetésemet mielőtt a bankszámlára megy a végrehajtás le is veszi, vagyis: 108.000 nettóból marad 54.000,- Ft , mert az 50%-át tiltják le. Na ha ebből valaki ebből megél az igen jó és azt is szeretném tudni ilyenkor mi a megoldás.
Ja és mielőtt valaki rám támadna miért nem fizettem, akkor elmondom, hogy az egyik tartozás jóhiszeműként felvett telefon valakinek, és nem fizette a másik pedig ellpoták az autómat és elvesztettem a pert a bank eladta a tartozást egy behajtó cégnek velük meg még egyezséget sem lehetett kötni a 4 év alatt. ennyit erről.

Köszönöm

Alexu # 2010.11.04. 20:37

Kedves Végrehajtó!
A nettó 108 ezer forint.

A válaszát köszönöm

végrehajtó1 # 2010.11.04. 19:16

mennyi a nettó?

Alexu # 2010.11.04. 15:18

Tisztelt Cím!

Kérem valaki segítsen, a problémám az, nem értem ezt az öregségi nyugdíj összege és annak ötszöröse című dolgot, példán valaki vezesse le, hogyan kell számítani a jövedelemből való levonást.
A másik kérdésem, ha a jövedelem 50 %-át levonják, de a gyermekemmel kettőnkre marad 50.000,- Ft,25.000,- Ft/fő akkor mit tehetünk. Ebből nem tudunk megélni.
Köszönettel a válaszukat

mijou # 2010.11.02. 14:54

@végrehajtó1

Köszönöm szépen a válaszokat!

végrehajtó1 # 2010.10.31. 08:49

Sokszor leirtuk hogy a vh-tó nem látja milyen pénzek utalódnak a számlára.Ezért adja ki az 'inkassót'.Így lefogják vonni.
Ezért ezt is sokszor irtuk ne a saját nevén lévő bankszámlára utaltassuk.

dinaanya # 2010.10.31. 07:58

T.Végrehajtó!

Inkasszót tettek a számlámra amire családi pótlék és GYES érkezik. Vonhatnak-e belőle?3 kk. gyereket nevelek és ez az össz jövedelmem. Előre is köszönöm válaszát.

végrehajtó1 # 2010.10.29. 17:10

1994.LIII tv helyesn

végrehajtó1 # 2010.10.29. 17:09

yetee

1994 évi LII.tv

yetee # 2010.10.29. 15:39

végrehajtó
Mi a törvény neve,megfogadom a tanácsodat,szólok a bankban,de kéne tudnom a nevét,köszi

eSZeM # 2010.10.29. 15:04

végrehajtó1

Segítségedet kérem az alábbi kérdésben.
Jogerős bírósági ítéletünk van 360.000,- Ft elmaradt lakáshasználati díj megfizetéséről, amit az adós nem fizet.

1. Mennyit kell végrehajtási előlegként megfizetni a végrehajtónak?
  2. Mivel nincs munkabére, sem árverezhető ingósága, kevés az esély arra, hogy megkapjuk a pénzünk. Tudjuk azonban a bankszámla számát, amire családi pótlék és tartásdíj érkezik. Ha ezt közöljük a végrehajtóval, inkasszálhat-e ezekből a végrehajtó?

Válaszodat köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.10.29. 12:13

de kellene.Szólitsd fel írásban a jogkövető magatartásra.

yetee # 2010.10.28. 17:28

végrehajtó1

Köszi,de akkor a banknak nem kell ismernie a törvényt?

végrehajtó1 # 2010.10.28. 17:12

Szerintem fuss neki még egyszer:)

VÉGREHAJTÁS PÉNZFORGALMI SZOLGÁLTATÓNÁL KEZELT ÖSSZEGRE

Közös szabályok

79/A. § (1) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adóst megillető pénzösszeg teljes összegben végrehajtás alá vonható, kivéve a természetes személyt megillető pénzösszegeket, amelyek végrehajtás alá vonása a (2) és (3) bekezdés szerint történik.

(2) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.

(3) A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének.

(4) E § rendelkezéseit a pénzforgalmi szolgáltató által több szerződés alapján kezelt, adóst megillető együttes összegre kell alkalmazni."