végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2010.03.28. 16:14

S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ”?

Aha letíltást a munkáltatód.

...akkor marad a jövedelem ?

Igen marad a munkabéred letíltása

zsofar # 2010.03.28. 09:29

Nandy!

Úgy akartam írni hogy a bank a tulajdonos nem én !
Mert lízingelem a lakást még vagy 6 évig.

W

zsofar # 2010.03.28. 09:14

nandy !

Tudom, de én azt kérdeztem hogy én vagyok az ingatlan tulajdonosa hanem a bank akitől lízingeljük , és nincs kocsim se akkor marad a jövedelem ? Ingosák nem sok van s a tartozás 2 Mft körül van . Mit tudnak tenni ?

S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

nandy # 2010.03.27. 17:59

zsofar:
Ha közjegyző előtt elismerted a tartozást, akkor szinte azonnal végrehajtásra adhatják az ügyedet.

végrehajtó1 # 2010.03.27. 17:59

Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem…?

Igen max 50%.

A behajtók semmit sem tudnak levonni.Célszerü lenne nem saját névre szóló bankszámlára utaltatni hogy a vh-tó se férjen hozzá.

azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?

Valahogy úgy. De csak rövid ideig.

Klau14 # 2010.03.27. 13:28

Még egy kérdés.
Egy ismerősömnek szintén rengeteg tartozása van és azt találta ki hogy otthagyja a bankját a folyószámla hitelével és a személyi kölcsönével együtt hogy ne vonják le egyből a fizujából és nyit egy másik banknál folyószámlát és oda kéri a fizetését.Ez az út mennyire járható?azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?

Klau14 # 2010.03.27. 13:23

Pár kérdést szeretnék feltenni,előre is köszönöm ha valaki válaszol.
Szóval,páromnak több hitele van különböző bankoknál.Sajnos már mindenhol elcsúszott és fenyegetőznek sorban.A folyószámlája az otp-nél van és az kapásból 50-et levon a fizujából a részletekre.:(
Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem...?

zsofar # 2010.03.25. 09:19

A kölcsönt nem ott kötöttem csak amikor eljöttem akkor egy tartozás elismerést írattak alá velem közjegyző előtt mert nem adták volna ki a papírjaimat.

Köszönöm a választ.

Ui: Amúgy ez az egész baj keletkezett mert egy zsarolási ügybe keveredtünk ahol mik vagyunk a sértetek. A gyanúsítót már más ügyből kifolyólag 1 év 6 hónapot kapott és még a mienk nincs lezárva.

W

végrehajtó1 # 2010.03.25. 08:01

Szerintem ezeket nem kell félteni.

S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

Fogsz kapni fizetési megyhagyást a bíróság postázza ki ,ha nem közjegyző elött kötötted a kölcsönt.

zsofar # 2010.03.24. 19:49

1 mosógép, 1 hütögép , 1 mikró , 3 tv , egy nappali bútor , 1 gyerekszoba bútor, 1 hálószoba bútor , egy ülőgarnitúra , egy francia ágy. 3 bicikli . Ez a teljes ingóság.
S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 19:35

Milyen ingóság van?

Részletet a vh-tól és a bíróságtól lehet kérni.Ha valakinek nem megfelelő a vh-tó által adott vagy meg nem adott részletfizetés akkor vh kifogást kell benyújtani végrehajtást elrendelő bíróshoz.Itt döntés fog születni .

zsofar # 2010.03.24. 19:09

1/4 részem volt . Most már a bank a tulajdonos és a tulajdoni lapon is a bank szerepel. Ingoságot megtudom védeni valahogy ? Vagy a végrehajtóval megbeszélni a részletfizetést ha nem engedi a volt munkahely.

Bocsánat ha úgy írtam hogy nem érteted !

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 19:03

zsofar

1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?

­.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos.

Na most a bank a tulajdonos vagy te?
Ha 1/4 részed volt akkor mit akarsz eladni?

Szerintem fussál neki előröl mégegyszer!

Így nem tudok segíteni...

zsofar # 2010.03.24. 18:39

S ha adás vételivel eladom a feleségemnek vagy kijelentkezek a lakásból.

W

A végrehajtóval lehet beszélni részlet fizetés miatt ?

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 18:11

Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?

Igazság az hogy embere válogatja.Sokan nem foglalkoznak vele mert több a költség mint amit lehet érte árverésen kapni.Végül is a vh alól mentes vagyontárgyak kivételével minden foglalható(még a karnis csipesz is:) )De ha a vh kérő egy konkrét ingóságot meg nevez akkor azt foglalni kell,kivéve ha nem mentes.

zsofar # 2010.03.24. 18:07

1/4 tulajdon részem volt a lakásból . Mit tudd elvinni ? S ha eladom őket a feleségemnek ?

W

zsofar # 2010.03.24. 17:52

Persze nem titok. Volt vállalati kölcsönöm meg vásárlási előlegem. Összesen 2.6MFt . Ingoságom mi lenne ? Feleségemmel élek meg a kislányommal egy 85m2 lakásban . Kb. 300 Ft az érték ami az enyém. Vagy az a végrehajtót nem érdekli ?

W

végrehajtó1 # 2010.03.24. 15:56

igen ha nincs valami ingóság is.

Sose értem meg miért kell közjegyző elött elismerni egy munkahelyi tartozást?
Ha nem titok leírhatnád mi történt!

zsofar # 2010.03.24. 06:46

Végrehajtó 1 !

A kérdésem az lenne feléd hogy a volt munkahelyem felé van tartozásom amit közjegyzői okiratba fektetünk. Sajnos nem sikerült visszafizetnem a pénzt mert közben a lakáshitelünket felmondták de felajánlották hogy a fennmaradó összeget Lizing keretén belül törleszthetjük.A tulajdoni lapon már a bank a tulajdonos. Ha nem sikerül megállapodnom a részlet fizetésbe a volt munkahelyemmel s nincs kocsim se ami a nevemen van akkor csak a jövedelem marad ?

Várom válaszát, vagy bárkinek aki tudd ebben konkrét választ adni.

W

lorybeee # 2010.03.08. 18:52

Amennyiben azingatlan tulajdonoa és az ingóság tulajdonosa egymás között ír egy papírt tanúk aláírásával, azt is el kell fogadnia a végrehajtónak?

Mit takar még a stb., milyen lehetőségek vannak?

végrehajtó1 # 2010.03.08. 15:58

Bejegyezeteti a vh jogot.

Okirat:pl:örökölte,ajándékba kapta stb...

lorybeee # 2010.03.08. 15:55

Mit jelent konkrétan, hogy végrehajtás alá vonja?

Az ingatlan tulajdonosa és az ingóság tulajdonosa között kell okiratot készíteni? Mit kell, hogy tartalmazzon az okirat?

végrehajtó1 # 2010.03.08. 15:47

lorybeee

Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?

Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?

Végrehajtás alá vonja

A tulajdonosnak kell.számla, okirat, tanuk stb...

miss x # 2010.03.08. 13:58

Én meg úgy tudom,hogy külföldi jövedelemből nem tud a végrehajtó vonni.

lorybeee # 2010.03.07. 19:44

Amennyiben a nevemen van egy ingatlan, ami pályázat útján épült és a pályázati pénzt adó MVH elidegenítési tilalmat terhelt rá, ebben az esetben mit tehet a bírósági végrehajtó?

Ha a nevemen lévő ingatlanban lévő ingóságok más tulajdonát képezik, azt hogyan tudom bizonyítani a végrehajtónak?