Azon nem múlik.
Társasház végrehajtása
Kedves Fórumozók!
Érvényes-e a váltó, ha nem közjegyző előtt írta alá az adós?
Segítségüket előre is köszönöm.
A kamat rendben van, hogy összeg nélkül, de a munkadíjat meg kell jelölni, ami persze a végrehajtási eljárásban szükségessé váló díjjal nőhet. Egyébként a végrehajtó költségjegyzéket állít ki, amiben az egyes tételek nyomon követhetőek.
És a forgatmánynal mi van?:)
Frászt.
Tévedni emberi dolog, a tévedésben megragadni hülyeség. De neked valósággal védjegyed.
De a kérdező se semmi. Valami váltáról zagyvál, miközben szemmel láthatóan lövése sincs arról, hogy mi az.
Még az is lehet, hogy megint kstomi.
„Értesítés pld, amiben szerepel, ha nem fizetsz mi lesz veled, mennyivel tartozol, és hova fizetheted be, mennyi időn belül.”
Hozod a formádat megint. Egyáltalán nem kötelező az adóst felszólítani meg kioktatni a fizetési meghagyásos eljárás megindítása előtt.
Siegelinde
Én ezt a váltót nem értem!Hogy állíthatott ki váltót a tudtod nélkül?A váltónak szigorú alaki kellékei vannak.
ragyasdezso # e-mail 2009.11.09. 14:54-re válasz
Kedves ragyasdezso!
Elnézést, hogy csak későn reagálok, pedig az én érdekem, hogy jobban ismerjem a helyzetet, de nagyon szövevényes a dolog, és ez kissé eltérített ettől a topiktól...
Szóval a társasház egy határozatát támadtam meg és a bíróság igazat adott nekem. Perköltség úgy mint eljárási illeték + szakértői díj.
mamus22
Nem csak kérhet, kötelessége a behajtás! A 2 tértivény után fizetési meghagyást kell kiadni, és annak a jogerőre emelkedése után jöhet a végrehajtás. Ügyvéd nélkül is meg lehet csinálni, de ha nem vagytok járatosak benne, jobb ha ügyvéd intézi. A költségek, a nem fizetőket terhelik, nektek csak meg kell előlegezni.
Lakótömbünk Lakásszövetkezethez tartozik, sokan tartoznak a közös költséggel. A lakásszövetkezet kérhet-e végrehajtást a tartozások befizetésére, és mi ennek a módja? Két alkalommal már küldtek tértivevényes felszólítást, de nem reagáltak rá a lakók. A Lakásszövetkezetnek kell ilyen esetben végrehajtót keresni, vagy csak ügyvéd indíthat el ilyen végrehajtást? Köszönöm válaszukat.
bellicus
A társasházzal szemben milyen követelésed van?
Ja igen: mai napig nem történt semmi...
Bocs, de valamit félreérthetően írtam. Nem a társasháznak tartoznak, hanem a társasház tartozik több szolgáltatónak. Szerintem a szolgáltató kell, hogy megelőlegezze a végrehajtás költségét és nem a társasház. Ha pedig a végrehajtó elkezdte volna az inkasszót, - a saját maga számára is akár - a társasházi számlán meglátszana. De nem emeltek róla semmit...
(Ez a specialitása a társasházunknak, hogy a tulajdonos is betekinthet a számlába, de természetesen nem rendelkezhet a rajta levő pénzzel.)
"Mit hajt végre a végrehajtó, ha olyan fázisba kerül a követelés?"
Elsődlegesen a saját pénzét, aztán még amire jut a végrehajtható vagyonból:)
Lehet, hogy azért nem történt semmi, mert a társasház nem perkálta ki a végrehajtónak az előleget, és amíg ez nem történik meg, addig a végrehajtó a kisujját sem mozdítja. (Van amelyik még az után sem, de ez már egy másik történet....)
Nem egyetemlegesen felelnek, hanem tulajdoni hányaduk arányában az egyszerű (sortartásos) kezesség szabályai szerint.
A korábbi szabályozást éppen azért módosították, mivel egyes hitelezők a társasház tartozása miatt a korábbiakban kipécéztek egy-két tulajdonost, és rajtuk követelték a társasház teljes tartozását. (Konkrétan a dr-okat, mert biztos aki dr. az milliomos is ......)
„Kérdésem: Mit hajt végre a végrehajtó, ha olyan fázisba kerül a követelés?”
A társasház tartozásáért a tulajdonosok egyetemlegesen felelnek.
„
Kikapcsolhatják-e a villanyt? a gázt? a vizet?”
Vizet teljesen elzárni nem lehet csökkentik a mennyiséget(higiéniai okokból)
Gázt már zártak ki a társasházból.
Villanyt kötöttek már ki.
„Mit kapok én?”
Azt a pénzösszeget melyre végrehajtható okiratod van.De ha te is tulajdonos vagy és tartozol is akkor nem ilyen egyszerü...
- legalább öt végrehajtási kezdeményezés volt a társasházunkkal szemben. Van olyan, mely 2006-ban indult, de még a mai napig sem érkezett a híre hozzánk.
- nekem is van követelésem a társasházunktól.
Kérdésem: Mit hajt végre a végrehajtó, ha olyan fázisba kerül a követelés?
Kikapcsolhatják-e a villanyt? a gázt? a vizet?
Mit kapok én? Nyilván nem akarok túl szélsőséges lenni, az engem is sújtana...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02