Köszönöm.
vegrehajtasi eljaras folyamata
Ebben a körben a végrehajtónak és a banknak széles körű mérlegelési lehetősége van.
Ebben a körben elég széles mérlegelési lehetősége lesz a végrehajtónak és a banknak.
Tehát, hogy jól értelmezem-e a bank nem a jelzálogosított ingatlant árverezi még ha elegendő fedezetet nyújt is rá, hanem akár a mostani ingatlanom a helyett? Vagy félre értettem valamit?
„Azóta újra férjhez mentem és lakást vásároltam kiterjedhet-e a végrehajtás a házasság utáni vagyonomra?”
Igen.
„Azt tudom, hogy előbb tőle próbálják behajtani, csak aztán tőlem.”
Nem feltétlenül.
„ Számíthatok-e bérből való levonásra vagy árverezik a közös tulajdonú ingatlant?”
Attól függ. Ha van olyan magas a jövedelmed, hogy abból ésszerű időn belül behajtható, akkor letiltás. Ha nem, akkor nincs kizárva az ingatlan foglalása.
Tisztelt szakértők!
A volt férjemmel közösen vettünk fel lakás építésre jelzálog kölcsönt, ő volt az adós én az adóstárs. A két évvel ezelőtti válásunkkor csak az ingatlant megosztás nem történt meg. Írásos egyezségünk van róla (két tanús),hogy az ingatlannal kapcsolatos minden költséget ő viseli, ezért cserébe hajlandó vagyok lemondani az 50%-os tulajdonrészemről, ami amúgy sem járna nekem, mivel ő vette a kettőnk nevére. Semmit nem intézett ezzel kapcsolatban ez idő alatt. A múlt héten kaptam egy közjegyzőtől egy iratot, miszerint 4 havi elmaradás miatt ( kb. 27000,-) a bank felmondta a jelzáloghitelt. A bank felszólít mindkettőnket a kb 1000000Ft 15 napon belüli kifizetésre, ellenkező esetben végrehajtásra kerül a sor. Úgy döntöttem nem vagyok hajlandó fizetni, mivel egy házasság alatt felvett személyi kölcsönét amit szintén felmondtak és adóstársként szerepeltem rajta kénytelen voltam tavaly kifizetni (600000,-), holott én a szintén házasság alatt felvett saját hiteleimet tisztességgel fizetem a mai napig is.
Azóta újra férjhez mentem és lakást vásároltam kiterjedhet-e a végrehajtás a házasság utáni vagyonomra?
Azt tudom, hogy előbb tőle próbálják behajtani, csak aztán tőlem. Számíthatok-e bérből való levonásra vagy árverezik a közös tulajdonú ingatlant?
Mi az eljárás ilyenkor?
Köszönettel
Semmit add el te és fizesd ki az adósságodat. Így olcsobban meg uszod...
A problema az, hogy az ingatlan meg nincs eladva,mert csak egy hanyad van a nevemen belole. A kerdesem az lenne, hogy mit tudok tenni az eljaras felgyorsitasa erdekeben, hogy a bank raterhelje a tulajdonjogat az en reszemre? Nem akarom kivarni, hogy a varakozas alatt keletkezo kamatok miatt ne legyen eleg a reszem.
Koszonom valaszukat.
stevepcb
Elszámolt már a bank veled?
Mert ha az autót eladta, akkor azzal az összeggel csökkentenie kell a tartozásodat.
Már ne haragudj, de mi a kérdés?
Ugyanis, ha tisztában vagy azzal, hogy az ingatlanban lévő tulajdonrészedből tudod csak kifizetni, akkor mire vársz?
Arra, hogy majd a bankod kérjen erre külön? Adásvételi szerződés, -pénz átvesz, -pénz befizet.
Itt nincs probléma.
Udv Mindenki!
Eloszor is elnezest az ekezetek hianya miatt,sajnos a gepem ilyen.
Egy olyan problemam van,hogy autohitelem nem tudtam fizetni, visszaadtam az autot,mert mas megoldast nem talaltam. Azota mar ertekesitette a bank, es folyamatosan kuldi az egyre novekvo osszegekrol a csekkeket.Az osszeg mar 2 millio felett van, nem fogom tudni kifizetni, viszont van egy ingatlanhanyad a nevemen, ami fedezne az osszeget. Nem tudom mi a behajtas folyamata, a bank ugyvedjet mar hivtam de o csak annyit mondott, varjam ki a sorom mert rengeteg hasonlo ugy fut. Azt nem tudom, nem lehetne-e ily modon rendezni a tartozast, fizetni nem tudok, csak az ingatlanhanyaddal tudnam rendezni, kesz vagyok egyuttmukodni ily modon, de ki tudja "mikor kerul ram a sor"...addig meg persze csak novekszik az osszeg, es ha igy megy tovabb, azzal sem fogom tudni fedezni. (jovedelmem nincs, amit letilthatnanak).
Ezert szeretnem igy rendezni, vigye a bank, amim van elven...sajnos..
Kerem ha valaki tudja a valaszt arra,hogy van-e ebben az esetben erre mod, irjon.
Elore is koszonom.
stevepcb
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02