vegrehajtasi eljaras folyamata

evike1980 # 2010.02.03. 21:21

Üdvözlök Mindenkit!
A problémám a következő: férjem kézfizető kezességet vállat egy 5 millió Ft-os jelzáloghitelre. Az adós 3 hónapja nem rendezte tartozását. Levél nekünk is jött, hogy rendezzük az elmaradását, nem tudtuk megtenni, nem tudok leakasztani 200.000 Ft-ot. Az ügyletnek 4 kezese van, de senki nem foglalkozik a dologgal, csak én (mi). Ma jött a levél a takarékszövetkezettől, hogy felmondta a hitelszerződést az adóssal, mivel a tartozás nem lett rendezve. Kérdésem: Hogy jöhetünk ki "jól" ebből a dologból? Azt tudom, hogy vonnák a férjem fizetéséből, és a többi adós fizetéséből is, de jelenleg a férjem munkanélkülin van. Most az következik, hogy ráteszik a i házunkra is a jelzálogot? (nekünk is van hitelünk, 5 M Ft, amit mi rendesen fizetünk, szerencsére. A lakásunk 1/2- 1/2 tulajdonban közös a férjemmel. Csak az ő 1/2-ét terhelné az új jelzálog?) Úgy néz ki, bejelentett jövedelme lesz a férjemnek, ami azt jelenti, hogy vonni fogják a fizetéséből az eredeti adós tartozását? Ha igen, ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel, a mi hitelünk is be fog dőlni. Mit tehetünk? Lehet-e még egyáltalán tenni valamit? Tud-e még az adós is tenni esetleg valamit? A 3 munkanap haladékból, hogy a hitelt 1 össegbe visszafizesse, egy nap eltelt? Teljesen kétségbeesett és tanácstalan vagyok. Minek kellett nekünk kezességet vállalni???!!!!

Előre is köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2010.02.03. 22:23

Válaszok:

sehogy

nem jelzálog hanem vhjog kerül majd a házra

Csaka férje része

igen vonhatják

igen a hitelük is bedől

mit lehet tenni:csak fizetni ,mást nem

zsofar # 2010.02.08. 07:26

Sziasztok .

A volt munkahelyem felé van tartozásom amiről készült közjegyzői tartozás elismerés. Nem tudtam a hitelt elintézni szerintem a múlt héten tovább adták az ügyet. Mi a folyamata ? Mennyi idő alatt terhelik a házra. A házban nekem 1/4 részem van. Mindenképpen intézem a hitelt de a mai világban nem egyszerű.

W

beaber # 2010.02.08. 12:13

A következő kérdésem lenne:
Ismerősöm a végrehajtást kérő egy fizetési meghagyásból végrehajtási szakaszba,eljárásba került ügyben

Most kapta meg a költségfelhívásról a jegyzőkönyvet, amely szerint 15.000 Ft-ot kell átutalni a végrehajtónak

A végrehajtó megadta a költségszámlájának a számát és azt írta,hogy az "adós nevére, ügyszámra hivatkozással " kell ezt megtenni.

Hogyan lehet ezt az összeget akkor átutalni, ha az illetőnek nincs bankszámlaszáma, csak kp-ban tudná befizetni postán.

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:48

Akkor a végrehajtónál fizeted be.

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:52

zsofar

Ez esetben a tartozás azonnal végrehajtható.Megpróbálják letíltani ,és ingó-ingatlan vh .
időt jósolni nehéz,de talán hetek max 1-2 hónap.
De nem vagyok jós:)

végrehajtó1 # 2010.02.08. 12:54

zsofar

Ez esetben a tartozás azonnal végrehajtható.Megpróbálják letíltani ,és ingó-ingatlan vh .
időt jósolni nehéz,de talán hetek max 1-2 hónap.
De nem vagyok jós:)

harcisun # 2010.02.08. 13:03

Kedves Szakértôk!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne.
Van egy osztatlan közös tulajdonú (9 tulajdonos) föld, amit az egyik tulajdonos tartozása miatt elárvereznek. Ez hogy mûködik? Ez egész földet elárverezik? vagy csak az 1/9-ét ami az adós része???

Kérlek segítsetek!
Nagyon köszönöm!
Harcisun

ObudaFan # 2010.02.09. 11:36

Csak az 1/9-et.

ObudaFan # 2010.02.09. 11:37

Csak az 1/9-et.

ingatlanok # 2010.02.09. 16:22

Tisztelt Fórumozók!

Egy bt folyószámlahitelét felmondta a bank, melyhez a Hitelgarancia Zrt kezességvállalása volt igénybevéve, s a bt bel- és kültagja volt a kezes. Mi a menete a végrehajtásnak ebben az esetben? Felszámolást indítanak a bt ellen, a kezesektől mikor követelik a tartozást? Ez független a felszámolástól? Köszönöm előre is

moni1975 # 2010.02.11. 07:42

sziasztok fórumozók.a segítségeteket szeretnék kérni.hétfőn(02.08.)kaptam egy fizetési meghagyásat 720ezer forintról.(ezt nem is vitatom mert jogos)az lenne a kérdésem hogy innen hogyan tovább?ugye az ingatlant nem vehetik el tölünk?(4kiskorú gyereket nevelünk)van bér amiből tiltani lehetne.segítségeteket előre is köszönöm Móni.

végrehajtó1 # 2010.02.11. 12:07

Vagy ellent mondasz bvagy nem . Ha nem jogerősítik és végrehajtható.
Ha igen akkor per lesz belőle.

Ingatlan is rá mehet.

marcika # 2010.02.11. 13:21

Kedves Végrejahtó,

Az lenne a kérdésem, hogy egy 200.000 forintos magán tartozást rá lehet terhelni az ingatlanra? Első lépés nem az ingóság?
Megegyeztünk a végrejatóval, hogy február 22-éig rendezzük, erre jött ma a földivataltól a papír, hogy ráterhelte az ingatlanra. Az a baj, hogy van lakáshitelünk, és félő, hogy a bank belép a végrehajtásba. Mit tehetünk?

Előre is köszönom válaszod.

nandy # 2010.02.11. 14:25

A vh. jogot megegyezéstől függetlenül be lehet jegyeztetni, mivel a végrehajtás nem lett megszüntetve.
Árverezni nem fog addig, amíg pontosan fizetsz.

nandy # 2010.02.11. 14:27

Móni:

Ha jogos a követelés, és nem tudtok fizetni, akkor előbb-utóbb elindul a végrehajtási folyamat. Ha nincs bér, ingóság, vagy nem nyújt fedezetet a tartozásra, akkor bizony az ingatlant is árverezhetik, függetlenül attól, hogy hány gyermeket neveltek.
Próbáljatok meg részletfizetést kérni, még mielőtt elindul a végrehajtási eljárás.

moni1975 # 2010.02.11. 14:55

nandy köszönöm a válaszodat.még azt mond meg nekem hogy ilyenkor hol kérhetem a részletfizetést??a páromnak van jövedelme én ugy gondoltam hogy majd abból tiltanak.a házunkon jelzálog van és nem szeretném ha a végrehajtó be terhelné mert akkor a bank is felmondja velünk a szerződést.köszönöm.Móni

végrehajtó1 # 2010.02.11. 16:00

A vh-nál vagy a bíróságtól kell írásban kérni.

marcika # 2010.02.11. 16:14

azért csak megkérdezem ismét, hogy egy ekkora összegnél (200.000 ft) nem az ingóságokkal kellett volna kezdeni? És nem egyből az ingatlanra ráugrani. Ráadásul beszéltünk vele, nem bujkálunk.
Ez a férjem tartozása (papír van róla és a bírósági végzés is az ő nevére szól, illetve a végrehajtási lap is), az én házrészemre is ráterhelheti?

végrehajtó1 # 2010.02.12. 06:44

Az ingatlan biztosíték.

monalisa1 # 2010.02.12. 15:05

Egy házasságban egyetemleges tartozás van, vagyis amit az egyik negatívumként összehozott azt akár a másikon is megpróbálhatják bevasalni.

Igazándiból kicsi az az összeg ahhoz hogy a te házrészedet bánkódás érje, bár a tőketartozás és annak kamata valamint a végrehajtás költsége jócskán megnövelheti a végső fizetnivalót.

"Mona"
laikus hozzászóló

marcika # 2010.02.12. 15:23

Köszi Monalisa,

Nem rólam van szó, csak így egyszerűbb volt leírni. A kollegámnak gyerektartás tartózása van az exfelesége felé, és a végrehajtó ráterhelte az összeget a mostani feleségének a házrészére is.
Ez viszont már nem közös tartozás.

ObudaFan # 2010.02.13. 11:08

Ez így van, a feleség igénypert indíthat.

zsofar # 2010.02.15. 11:41

Helló !

A kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogy a volt munkahelyem felé tartozásom ami közjegyzői okiratba van foglalva. Hitelt nem tudtunk felvenni mert felmondták a jelzálog hitelünket. A bank felajánlotta hogy a fennmaradó tartozást lízing keretén belül teljesíthetjük. Itt a bank lesz a tulajdonos a házon akkor a volt munkahelyem ha végrehajtásra adja az ügyet és nem egyezik bele a részletfizetésbe akkor marad a munkabér?

W

végrehajtó1 # 2010.02.15. 11:54

Ez esetben igen.
De
én nem mennék bele a lizingbe.