Üdvözlök Mindenkit!
A problémám a következő: férjem kézfizető kezességet vállat egy 5 millió Ft-os jelzáloghitelre. Az adós 3 hónapja nem rendezte tartozását. Levél nekünk is jött, hogy rendezzük az elmaradását, nem tudtuk megtenni, nem tudok leakasztani 200.000 Ft-ot. Az ügyletnek 4 kezese van, de senki nem foglalkozik a dologgal, csak én (mi). Ma jött a levél a takarékszövetkezettől, hogy felmondta a hitelszerződést az adóssal, mivel a tartozás nem lett rendezve. Kérdésem: Hogy jöhetünk ki "jól" ebből a dologból? Azt tudom, hogy vonnák a férjem fizetéséből, és a többi adós fizetéséből is, de jelenleg a férjem munkanélkülin van. Most az következik, hogy ráteszik a i házunkra is a jelzálogot? (nekünk is van hitelünk, 5 M Ft, amit mi rendesen fizetünk, szerencsére. A lakásunk 1/2- 1/2 tulajdonban közös a férjemmel. Csak az ő 1/2-ét terhelné az új jelzálog?) Úgy néz ki, bejelentett jövedelme lesz a férjemnek, ami azt jelenti, hogy vonni fogják a fizetéséből az eredeti adós tartozását? Ha igen, ez azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel, a mi hitelünk is be fog dőlni. Mit tehetünk? Lehet-e még egyáltalán tenni valamit? Tud-e még az adós is tenni esetleg valamit? A 3 munkanap haladékból, hogy a hitelt 1 össegbe visszafizesse, egy nap eltelt? Teljesen kétségbeesett és tanácstalan vagyok. Minek kellett nekünk kezességet vállalni???!!!!
Előre is köszönöm a segítséget!