Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy egy 250ezer forintos tartozás miatt, amit ma peresít a behajtócég (kedvesen tájékoztattak róla telefonon, reggel éhgyomorra), arra rámehet-e a házunk? Elvileg lett volna még két hónapunk arra, hogy rendezzük, ezt mi így is ütemeztük be, de sajnos mégsincs időnk. Nem szeretnénk elveszíteni az otthonunkat. Előre is köszönöm.
vegrehajtasi eljaras folyamata
Végső soron rá mehet.
Köszi, hát most letörtem. Azt még el tudnád mondani, hogy egy ilyen peres eljárásnak mi a menete? Előre is köszi.
Fiz.meghagyást kér.Ha erre mne, mondasz ellent akkor jogerős lesz.Ez után kérhet végrehajtást.
Ha ellent momdasz akkor per lesz belőle.
És mit jelent pontosan a fizetési meghagyás? Én jelenleg munkanélkülit kapok (GYES után), páromnak nincs igazolható jövedelme. Letilthatják a munkanélkülimből? Nem vagyunk házasok, a párom nevén van a tartozás, valamint a házunk is. Lehet erre esetleg részletfizetést kérni? Szeretnék mindenre felkészülni. Még sosem voltunk szerencsére ilyen helyzetben, és elég kellemetlen.
FMH:Bíróságra adja be a követelését.Ezt kipostázzák nektek is.Amin rajta van a tartozás összege jogcíme,személyes adatok stb stb..És a felszólítás hogy ha nem értetek ezzel egyett akkor ellent lehet mondani
Munkanélküliből nem tiltanak .
Részletet már a behajtó cégtől is kérhettetetk volna.
De kérhető a bíróságtól és végső soron a vh-tól is.
Akartunk kérni részletfizetést, de azt mondták, hogy nem adhatnak. Nem indokolták meg, hogy pontosan miért nem. Köszönöm a válaszodat. Remélem azért nem fog nagyon elfajulni a dolog.
Szép napot Mindenkinek!
A következőkben kérném a segítségeteket:
Van egy cég, aki több hónapja nem fizeti ki az alvállalkozóját.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a pénzt behajtani jogi uton. Küldjek fizetési felszólítást? Mi a menete ennek, és mire lehet számítani? Mennyi idő múlva juthatok a pénzemhez? Minek kell szerepelnie a felszólításban, és csak ügyvéd küldheti el vagy én is, mint a cég vezetője?
Elörre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
vivike80
1. Valószínűleg a hitelező nem járult hozzá a részletfizetéshez. 2. Még a leges- legutolsó pillanatban is lehetséges fizetni - mentendő a házat.
Az hogy valakinek nincs legális jövedelme és abból a letiltás stb. az végül is nemigazán, mert az a lényeg hogy valamiképp de fizessen!
Az a baj hogy ha per meg végrehajtás stb. az rendkívül megnöveli az alaptartozást - beindulhat egy adósságspirál.
"Mona"
laikus hozzászóló
kjor
A nemfizető cég ellen hivatalos felszámolást kellene kezdeményezni., zárolják a vagyonát, aztán majd sorjában kielégítik az adósait - már ha jut mindeniknek...
Fordulj ügyvédhez.
Ami a fizetési meghagyás kérdését illeti: 1 millió forint alatti követelés esetén ekként, illetve az azon felüli tartásnál közvetlenül a bírósághoz fordulni.
Az ürlap letölhető:
http://www.birosag.hu
és annak a bal oldali "nyomtatványok" menűsorban.
"Mona"
laikus hozzászóló
Köszönöm a választ Mona.
Üdv. kjor
Szebb napot Mindenkinek!
Anyagi nehézségeink okán 900 eFt-os hátralékunk keletkezett a társasházi közös költség rendezetlen fizetése miatt.
Sajnos ma már fizetési meghagyást kaptam a Bíróságtól, amelyben 15 napos fizetési határidő van. Azt mondom, hogy olyan csoda nemigen történhet amely alapján én a fenti tartozásomat 15 napon belül megtudnám fizetni.
Kérdésem, hogy gyakorlatilag mi fog történni ezután?
Megtudom-e előzni azt, hogy a lakásomban lévő pl. ingóságokat elárverezzék egy kerti ingatlan valamilyen formában történő beajánlásával? Amúgy is elakarom adni, vevő is volna rá, de Ő csak akkor tud fizetni nekem, ha egy vagyonmegosztási perből pénzhez jut.
Ha a végrehajtási eljárás keretében árveréssel értékesítenék a kerti ingatlanomat, akkor az ingatlan piaci értékétől, az eladás során mennyire térhetnek el?
Szeretnék szakértő választ kapni, amelyet előre is köszönök.
„Kérdésem, hogy gyakorlatilag mi fog történni ezután?”
ha jogerős lesz akkor végrehajtható lesz.
„Megtudom-e előzni azt, hogy a lakásomban lévő pl. ingóságokat elárverezzék egy kerti ingatlan valamilyen formában történő beajánlásával?”
igen írja le a végrehajtónak(bár ő a nyílvántartásból látja) vagy jelezze a végrehajtáskérőnek hogy van ilyen vagyontárgya
„Ha a végrehajtási eljárás keretében árveréssel értékesítenék a kerti ingatlanomat, akkor az ingatlan piaci értékétől, az eladás során mennyire térhetnek el?”
Ez esetben a becsérték 50%-ig lehet lemenni.
Végrehajtó1!
Köszönöm a választ.
Player
Üdvözlök Mindenkit!
Ingatlanunkra végrehajtási eljárást indítottak. Most voltak nálunk a kerületi Önkormányzat Gazdasági iroda Adó csoportjától felmérni a lakást.
Mielőtt még ebbe a helyzetbe kerültünk én is az Önkormányzat egy másik csoportjánál dolgoztam és mivel megismert aki kijött felmérni, nem zárta le a dokumentációt, azt mondta beszéljek a végrehajtóval, kérdezzem meg, hogy a lakás lakottságát figyelembe vegye-e és vegyen-e le rá az értékből. ha 8 millióra veszi az értéket, de le vesz 40 %-ot a "lakottságra", akkor ugye csak 4.8 mill marad mint érték. Mivel szeretném eladni a lakást mielőtt a végrehajtó "vinné" el, azt mondták erre szinte az utolsó pillanatig van lehetőségem. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi a jobb nekem, ha levesz 40%-ot az értékelésnél az Önkormányzat, vagy ne vegyen le. Azt ráírták a dokumentumokra, hogy eladás alatt van. Nagymamámnak még van hátra 1-2 hónapja orvosi szemmel, addig nem szeretném őt költöztetni, de erre azt mondták, az év végéig van időm. A végrehajtót egyszerűen nem tudom elérni, hogy megkérdezzem tőle, mivel azt mondták, nyugodtan hivatkozzak az illető hölgyre az Önk.-tól, hogy Ő kérdezi.
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlök Mindenkit!
Ingatlanunkra végrehajtási eljárást indítottak. Most voltak nálunk a kerületi Önkormányzat Gazdasági iroda Adó csoportjától felmérni a lakást.
Mielőtt még ebbe a helyzetbe kerültünk én is az Önkormányzat egy másik csoportjánál dolgoztam és mivel megismert aki kijött felmérni, nem zárta le a dokumentációt, azt mondta beszéljek a végrehajtóval, kérdezzem meg, hogy a lakás lakottságát figyelembe vegye-e és vegyen-e le rá az értékből. ha 8 millióra veszi az értéket, de le vesz 40 %-ot a "lakottságra", akkor ugye csak 4.8 mill marad mint érték. Mivel szeretném eladni a lakást mielőtt a végrehajtó "vinné" el, azt mondták erre szinte az utolsó pillanatig van lehetőségem. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi a jobb nekem, ha levesz 40%-ot az értékelésnél az Önkormányzat, vagy ne vegyen le. Azt ráírták a dokumentumokra, hogy eladás alatt van. Nagymamámnak még van hátra 1-2 hónapja orvosi szemmel, addig nem szeretném őt költöztetni, de erre azt mondták, az év végéig van időm. A végrehajtót egyszerűen nem tudom elérni, hogy megkérdezzem tőle, mivel azt mondták, nyugodtan hivatkozzak az illető hölgyre az Önk.-tól, hogy Ő kérdezi.
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlök Mindenkit!
Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlök Mindenkit!
Köszönöm a válaszokat!
Elnézést, nem tehetek róla, állandóan "tréfálkozik" a rendszer
Az ingatlan becsértékét az adó és értékbiz. alapján kell meghatározni.
Ha lakott az ingatlan akkor beköltözhetően és lakottan is kell az ön k.-nak megállapítani az "értékét".
„Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi a jobb nekem, ha levesz 40%-ot az értékelésnél az Önkormányzat, vagy ne vegyen le”
Ezt neked kell tudni.
Az ingatlan ha le van foglalva csak a vh keresztül tudod eladni.Na most azt is tudni kellene hogy mennyi a teljes tartozás a járulékos költségekkel együtt mert ha az önk. által közölt adó és érték biz. alapján közölt összeg 70%-a nem fedi be akkor ugyis magasabb értéket fog becsértékként közölni veletek.Hiszen ő sem hülye tudja hogy milyen árak vannak az ingatlan piacon.
„A végrehajtót egyszerűen nem tudom elérni, hogy megkérdezzem tőle, mivel azt mondták, nyugodtan hivatkozzak az illető hölgyre az Önk.-tól, hogy Ő kérdezi.”
Ez a mese része.Olyan nincs nem tudod elérni.
Miért nem kérdezi meg az önk.-nál dolgozó?
Miért te hivatkozz rá?
Valami nem kerek...
Köszönöm a választ!
A lakás piaci értéke kb 10 mill. Az egyik tulaj 4/5 részére indult végrehajtás, az ugye 8 mill. Ez a végrehajtás 1.7 mill összesen, ( kezesség miatt). DE. Mivel hitelre vettem a lakást, ezért most valószínű be fog kapcsolódni a lakáshiteles bank is. Oda a tartozás 6 mill, tehát árfolyamtól függően nagyjából 7.7-8 mill körül lehet. A valós árverezésig van időm, azt mondta a végrehajtó, személyesen beszéltem vele, keddenként lehet elérni telefonon is, de az Önk. értékbizonyítvánnyal holnapig várnak, hogy tudok-e a végrehajtóval beszélni addig. Elvben lehetne, de a gyakorlatban keddi napon kívül nem lehet vele beszélni. Eladás lesz mindenképp, nekem már az is mindegy, hogy a végrehajtón keresztül adhatom el, nem akarom kikerülni, csak ha én adom el, esetleg jobb áron sikerülhet. A lényeg megszabaduljak már az egésztől és az sem érdekel, ha a lakás is rámegy és esetleg albérletbe kell mennem, de legalább vége lesz már a családi viszálynak is, mert amióta az enyém és a lányomé ez a lakás, csak az megy:(, de ez most mindeggy is, ebből a szempontból. Talán akkor tul képp mindegy is nekem, hogy milyen összeg szerepel az értékbiz-ben, ha még eladhatom én? Csak a Mamát nem akarom költöztetni amíg szegény még van (1-2 hó) Persze utána meg sikerüljön mielőbb eladni.
Te valószínűleg jobb áron tudnád eladni mint az árverezési ár, tehát nem lehet közömbös számodra hogy MEKKORA további tartozásod marad vissza a bank felé.
A vevő a végrehajtónak fizet, a különbözet a tiéd.
"Mona"
laikus hozzászóló
„Talán akkor tul képp mindegy is nekem, hogy milyen összeg szerepel az értékbiz-ben, ha még eladhatom én?”
Ha van vevő akkor a végrehajtó árverésen kívül de árverési vétel hatályával adja el az általad megjelölt vevőnek az általatok megállapított becsértéken.De csak akkor ha a befolyó összeg alapján a vh kérők követelése és a vh-tó összes költsége megtérül.
De a nem adós tulajdonostárssal együtt kérhetitek hogy az ingatlant 5/5 (teheát teljes részét)egészét árverezze.Ez esetben jobb árat lehet kapni érte.Természetesen a nem adós tulajdonostárs a pénzét megkapja.
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok.
Segítséget kérek egy bedölt jelzáloghitellel kapcsolatban.
Tények:-a jelzáloghitelt egy pénzintézet finanszírozta
–2 havi lemaradás után 240.000ft büntetőkamatot rótt ki.
– a házat opciós jogként felvásárolta egy ugyanazon a címen lévő KFT
– a 14Mft-os ingatlant 8Mft-ért vásárolta meg és igy még mindig maradt 1,5Mft tartozás
– az ingalant februárban ell kell hagyni ha nem napi 20.000 ft a ködbér
Kérdés: – a KFT azt ajánlotta fel hogy egy ismerősöm lehetőleg nem családtag, vásárolja fel a 1.5mft hitelt a pénzintézettől (1500ft-ért) igy nem lesz tartozás.
– lehetséges e ilyen?
– lehet e bármilyen követelése a pénzintézetnek vagy a KFT-nek a magánszemély felé?
– az APEH vagy PSZÁF beleszólhat e a dologba?
– jogilag lehetséges e?
Vagy kihez lehet fordúlni egy ilyen esetben, hisz a szüleim házát már elvették, most a megélhetésük forog kockán. Egy ügyvéd azt mondta hogy hagyák az egészet a fenébe és kezdjenek pereskedni. A prt 100% hogy elveszítik és vagy 10 évig fizetheti a fizetése 33%-át.
MIt tehetek? mit csináljak?
Kérem valaki segítsen!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02